banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 13:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Vulturesi
PostPoslato: 13 Apr 2005, 20:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Vultures

Nemoguće je zamisliti bilo kakav sportski događaj bez prisustva navijača. Upravo zato je jedna od najoštrijih kazni za bilo koji sportski klub ne novčana, nego kazna igranja bez publike. Navijanje, šalovi i transparenti su sastavni dio svake utakmice, a klubovi su itekako svjesni značenja navijačke podrške, pa zato i organizuju putovanja najvatrenijim navijačima, a predstavnici navijača tijesno sarađuju s upravom kluba.

Generacijama moja porodica navija za sve što nosi ime Borac. U mojoj porodici, na čijem čelu je bio sportski fanatik - pardon, sportski radnik, nije bilo nimalo neobično kad djevojčica za rođendan dobije minijatruni dres i šorc. Sa četiri godine je djevojčica u dvorani Borik bila kao u svojoj kući i znala je prvu postavu Mladog Krajišnika po nadimcima (Zaga je bila i ostala najljepša!). Po kući je vikala “ua, sudija!”, što tati sudiji baš i nije bilo po volji i nije jednom dobila crveni karton…ali je svima drugima bilo jako simpatično, pa se ni ćale nije ljutio. No, s vremenom i godinama, fudbal joj više nije bio tako interesantan, ali je razvila manijačku ljbav prema rukometu. Opet Borac, opet dvorana…i rezervisana stolica za “novinarskim” stolom, pored legende, Limuna.

Upravo nekako tih godina, nakon što je FK Borac uzeo Kup, se javilo “organizovano” navijanje. Znači, pored one mase ljudi koji su pojedinačno došli bodriti svoje ljubimce, došla bi i čitava grupa, stotinjak, mladića sa bubnjevima, šalovima (crveno-plavim, naravno), transparentima, navijačkim pjesmama...Pored fudbalskih utakmica jednako su dolazili i na rukomet i boks. Na njima “fajerke”, na nogama im “starke”… “pogledajte semafor!!!”…, a semafori tih godina su nekako uvijek pokazivali veći broj na onoj strani na kojoj piše “domaći”…udara bubanj i zove bliže, pod semafor, zove da se navija iz mase, s rajom.
Tako je djevojčica napustila svoju stolicu i suzdržano navijanje, za školski uspjeh dobila fajerku i zauzela svoje mjesto pod semaforom, red iza bubnjeva. Znam da je stari bio jako ponosan što je bar jedno dijete postalo ludo za sportom, makar se on i izvlačio pred rajom “a, ne, nije to moja mala…mada…baš joj je jako slična” :-). Kako se tad nivijalo! Sva grla kao jedno, dlanovi se zažare, u glavi tutnji, poraz boli, pobjeda se slavi i prepričava po Parkiću još danima. Bilo je i ispada, bilo je tuča. To je ružna strana navijanja i nije bila svojstvena samo Lešinarima (koji su posebno obožavali “susrete” s Delijama), a ja sam srećom uvijek imala dobar nos da “nanjušim” marisanu i odem kući na vrijeme. Takvo siledžijsko ponašanje nema ama baš nikakve veze sa sportom, služi na sramotu kluba i grada, a mi nismo bili takvi. Ili, kad se uzmu u obzir godine koje su uslijedile, ipak jesmo?

Lešinari su bili svi bez obzira na dio grada, miješala se raja sa Hiseta sa rajom iz Budžaka, momci iz Rosulja su odjednom mogli biti u miru sa svojim “ljutim neprijateljima” iz Nove Varoši…čak su i Mejdanci i Laušaneri zaboravljali da se potuku tih par sati! Onda je došlo to neko ružno vrijeme u kojem nije bilo mjesta za sport, mladost, navijanje, zajedništvo. Došlo je vrijeme uvredljivih navijačkih “pjesama”, ružnih riječi, tuča koje nisu imale veze sa samom utakmicom, mnogo Lešinara se povuklo iz svega toga, mnogo ih je moralo otići iz grada…a ja sam se opet preselila među “obične” sve dok mi iz skandiranja i transparenata nije postalo sasvim jasno da je sport postao preusko vezan za politiku i da mi pred TV-om prijeti manja opasnost da me pored tuge ako klub izgubi pogodi i nesportsko i krajnje uvredljivo navijanje.

Žao mi je da i danas, toliko godina nakon rata, od pravih Lešinara postoji samo ime. Vultures. Budi nostalgiju i lijepa sjećanja. Ovi sadašnji klinci prvo treba da nauče da navijanje nije napijanje, razbijanje, vrijeđanje i rješavanje problema s upravom kluba na utakmici, nego ljubav za klub, za Banjaluku (a možda je to i osnovni problem), za sport…a onda pravac-stadion!

Mislim da je autor teksta apsolutno u pravu u svim djelovima gore napisanog. Naime tekst je preuzet sa stranice http://www.cyberbulevar.com .

Da li postoje jos uvijek pravi Vulturesi , Vulturesi kao organizacija ? ili je samo cilj naduvati se napiti i doci praviti sranje ???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 19:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2004, 00:48
normalno da postoje...
vultures sto se te ljubavi prema klubu tice nikad nisu ni bili jaci nego sto su sad...

ps.ti da si stajao po kisi,snjegu,eto suncu i navijao strasno za Borac nebi postavljao takva pitanja,vec bi cjenio to sto mi 'mladji' radimo...
8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2005, 07:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bles je napisao:
normalno da postoje...
vultures sto se te ljubavi prema klubu tice nikad nisu ni bili jaci nego sto su sad...

ps.ti da si stajao po kisi,snjegu,eto suncu i navijao strasno za Borac nebi postavljao takva pitanja,vec bi cjenio to sto mi 'mladji' radimo...
8)

Radi se o tome da stadion ili dvorana nisu mjesto gdje ce se praviti sranja i svadjati sa upravom vec mjesto gdje ce se navijati i davati podrska svom klubu ! Ali sad je veci fazon doci na stadion i pjevati :"Necu da ucim,hocu da se bijem,travu da pusima,alikohol da pijem". To druze nije navijanje !

P.S. A ja sam veci Vultures nego sto ce mnogi ikada biti !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2005, 08:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23

Vjerovatno si zaboravijo osvanje kupa,,i druge velike stvari stvari,,,Samo jedno pitanje,,Koliko je puta stadion u posljednih 10 god bio ispúnjen,,,

Ja milim daje 2 puta ali mozda grijesim,,,,

Borac trenutno tone sve nize i sada je pravi trenutak da se pokaze prava ljubav prema klubu koji uvjek bio ponos nasega grada,,

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2005, 10:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Avg 2003, 10:10
Piazzola vidim da se nishta ne razumijes tako da ... nemoj ni lupati gluposti

NE GLEDA SE PROSLOST !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2005, 11:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

...evo i sam kazes da je sad pravi trenutak da se pokaze ljubav prema klubu...
nas sad nema bas puno al svi koji dodju na istok i idu na gostovanja u zenicu,modricu,evo sad ce ugljevik su ljudi koji sigurno svim srcem vole Borac ...i normalno je da ce stadion bit pun kad klubu ide dobro...npr. mecevi zvezda,pfc,rudar,jedinstvo,jugoslavija,pa manje od 20 000 na zelji,sarajevu,modrici u ligi rs ....od toga je bilo po nekih 2-3000 lesinara u kopu,a ostalo su bili simpatizeri koje manje vishe boli rac za Borcem.

aj ti meni sad rec kolko je vas bilo u prosjeku na manjim tekmama npr. dok je Borac bio u drugoj ligi?
da li se i tad punio Gradski stadion?
lesinari su i osnovani kad se Borac plasirao u prvu ligu,kad ste vi koji toliko volite Borac skontali da cete tako moc dzabaka obic cjelu jugu,imat pivu kuci itd..
a danas se mi vecinom sami finansiramo,placamo buseve,radimo transove,salove...i opet po vama nismo tu zbog kluba.
vama su u glavi samo neredi koje mi pravimo,opet ponavljam radi tog kluba.

Astor_Piazzolla sto ne napisa cjelu pjesmu,ide i sve pijano,i sve drogirano jer za Borac ovdje navijamo!

pozz 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2005, 14:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bles je napisao:
Astor_Piazzolla sto ne napisa cjelu pjesmu,ide i sve pijano,i sve drogirano jer za Borac ovdje navijamo!

Pa sine nije fazon doci pjan i drogiran na utkamicu ! Bio je drogiran i lik koji je prekinuo utakmicu Borac - Sarajevo !!!
I jel se tako pomaze klubu ?
Ja sam uvijek za navijanje,za fer i sportsko, i za prepucavanje medju grupama,ali opet u duhu fair-play-a !!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2005, 14:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hehe je napisao:
Piazzola vidim da se nishta ne razumijes tako da ... nemoj ni lupati gluposti

NE GLEDA SE PROSLOST !

A u sta se ne razumijem ???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2005, 21:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Mar 2003, 19:29
Koliko mi ovi stari lesinari, ocajnici idu na zivce, samo prde u hladnu vodu i prave barbukove bez ikakve potrebe.
Idemo sad po redu.
1.Fair play navijanje? Gdje jos ima takvog navijanja? Jel se u Sarajevu navija korektno? Jel se na utakmici Lacio-Livorno navija korektno i ostalim utakmicama sirom svijeta?
Svugdje se provociraju protivnici na sve moguce nacine pa i u Sarajevu, Rimu itd. Mi u BL smo odlicni, nismo odavno pjevali nacjonalisticke pjesme.
2. Tuca nije normalna, ali na utakmicama sirom svijeta se ljudi suprotnih navijackih grupa tuku. U Italiji, Francuskoj, Poljskoj, Engleskoj, Argentini...
3. Cuj piva i trava. Jebiga mi sto volimo Borac volimo i da popijemo, neko i da pirne malo. Zasto oni sto piju sokove i jedu spice ne navijaju za Borac? To neznam ni ja pitaj njih, valjda misle da to nije sad u trendu. Bolje im je otici Subotom u neki fin kafic, srediti se ofirat tamo nesto, nego cjeli dan provesti u Busu i onda navijati po kisi za Borac.

E druze moj ti si samo ljubitelj fudbala, i ja bi bio da zivim u Engleskoj, ali sta da gledam ovde. Ti si bar nesto gledao prije.
To je razlika izmedju mene i tebe, Lesinara prije i Lesinara sada.
Otidji malo na http://www.lesinari.net http://www.tribina.co.yu pa se informisi.

LESINARI BANJALUKA

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 09:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

juce_nisam_nista_jeo je napisao:
Koliko mi ovi stari lesinari, ocajnici idu na zivce, samo prde u hladnu vodu i prave barbukove bez ikakve potrebe.
Idemo sad po redu.
1.Fair play navijanje? Gdje jos ima takvog navijanja? Jel se u Sarajevu navija korektno? Jel se na utakmici Lacio-Livorno navija korektno i ostalim utakmicama sirom svijeta?
Svugdje se provociraju protivnici na sve moguce nacine pa i u Sarajevu, Rimu itd. Mi u BL smo odlicni, nismo odavno pjevali nacjonalisticke pjesme.
2. Tuca nije normalna, ali na utakmicama sirom svijeta se ljudi suprotnih navijackih grupa tuku. U Italiji, Francuskoj, Poljskoj, Engleskoj, Argentini...
3. Cuj piva i trava. Jebiga mi sto volimo Borac volimo i da popijemo, neko i da pirne malo. Zasto oni sto piju sokove i jedu spice ne navijaju za Borac? To neznam ni ja pitaj njih, valjda misle da to nije sad u trendu. Bolje im je otici Subotom u neki fin kafic, srediti se ofirat tamo nesto, nego cjeli dan provesti u Busu i onda navijati po kisi za Borac.

E druze moj ti si samo ljubitelj fudbala, i ja bi bio da zivim u Engleskoj, ali sta da gledam ovde. Ti si bar nesto gledao prije.
To je razlika izmedju mene i tebe, Lesinara prije i Lesinara sada.
Otidji malo na http://www.lesinari.net http://www.tribina.co.yu pa se informisi.

LESINARI BANJALUKA

Ma nisam ja nikakav stari lesinar jer imam 21 godinu i zivim u Banjaluci !!, samo kazem da se ne pomaze klubu na taj nacin na koji trenutno "pomazu " oni koji sebe nazivaju tako. Jer ja momke koji prekidaju utakmice i izazivaju incidente na stadionu i ne smatram navijacima, a mislim da ih ni vi,Vulturesi koji srcem navijate za Borac ne bi trebali smatrati svojim dijelom i dozvoljavat i da takvi ljudi unistavaju reputaciju i ugled Vulturesa i Borca !!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 14:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Feb 2005, 12:41
ovako: malo sam citao sta se kucalo pa ne mogu da ne odgovorim.. navijam za partizan i ne idem na tekme borca li stvarno vaj decko je u pravu.. pa dokle vi koji mislite da se iz malmea javljate i kenjate o banja luci i borcu.. pustite ove momke neka navijaju i neka se skupljeju ali bez vasih pametnih komentara.. pa zar mislite da ako jedna navijacka grupa spominje drogu i alkohol znaci da su svi pijani i naduvani?!!! stvarno ste debili.. sta se jevljate o njihovom broju, pa stanje na prostoru EX yu je isto i u BL i bilo gdje drugo.. vise navijaca i ti zvanicno je na tekmama trece i cetvrte engleske lige neko zemalja ex yu... vulturesi samo naprijed, imao sam priliku da pricam sa mnogo klinaca koji se bas loze da idu na stadion i navijaju i to je dobro za klub i grad... ja imam svoj kont zasto sam iskljucivo grobar i navijam za SCG normalno, ali vama svaka cast.. ovi penzosi su baje iz malmea!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 14:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2003, 17:30
PATRIOTBOYS je napisao:
ovako: malo sam citao sta se kucalo pa ne mogu da ne odgovorim.. navijam za partizan i ne idem na tekme borca li stvarno vaj decko je u pravu.. pa dokle vi koji mislite da se iz malmea javljate i kenjate o banja luci i borcu.. pustite ove momke neka navijaju i neka se skupljeju ali bez vasih pametnih komentara.. pa zar mislite da ako jedna navijacka grupa spominje drogu i alkohol znaci da su svi pijani i naduvani?!!! stvarno ste debili.. sta se jevljate o njihovom broju, pa stanje na prostoru EX yu je isto i u BL i bilo gdje drugo.. vise navijaca i ti zvanicno je na tekmama trece i cetvrte engleske lige neko zemalja ex yu... vulturesi samo naprijed, imao sam priliku da pricam sa mnogo klinaca koji se bas loze da idu na stadion i navijaju i to je dobro za klub i grad... ja imam svoj kont zasto sam iskljucivo grobar i navijam za SCG normalno, ali vama svaka cast.. ovi penzosi su baje iz malmea!!!!

Potpuno se slazaem, tebra. Vulturesi samo napred!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2005, 21:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2005, 21:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2004, 20:09
Kao u dobra stara vremena, nadam se da ce tako i ostati
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2005, 21:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2005, 21:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

kakva stara vremena? :roll: :roll: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2005, 17:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
kakva stara vremena?

sta se ti pravis pametan

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2005, 17:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
del_capo je napisao:
Citiraj:
kakva stara vremena?

sta se ti pravis pametan

sta ti ofiras ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2005, 21:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ovakva atmosfera nije napravljena na Gradskom Stadionu zadnjih 14 godina (izuzetak kad zeljo gostovao).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2005, 23:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

..mozda ti nisi bio dugo na stadionu pa tako pricas..

..da te podsjetim samo u ovoj sezoni sarajevo(dva puta)
...u stara vremena nasa grupa mogla je da sanja samo, ovo sto smo odradili protiv sirokog...zato sam rekao kakva stara vremena?
...a ne brini bice jos bolje za sedam dana na Zrinjskom...dotad,opusteno 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]