mrvica je napisao:
Smrt nije tuzna,.. ma hajte molim vas, vi ne bi tugovali za prijateljem ili ne daj Boze nekim blizim??
pricate price i pricice,..
bitno je "pokazati zube", nemojte slucajno da ostanu sakriveni..
jad i bijeda.
Ne shvatam te... Ti ces mene ubijediti da se ja osjecam drugacije kada neko meni drag ili poznat umre... To je tek djetinjasto... Ako ja vjerujem da ce pokojniku biti bolje poslije smrti zasto bih oda bio tuzan? To je presipanje iz supljeg u prazno...
Ne pokazuje ovdje niko zube (iako ja odgovaram na ovo tvoje pisanje, ne osjecam se prozvanim), nego iznosi svoje misljenje, sto je, slozices se, normalno... E, sad, ako neko papu ne voli, sta da mu radis.... Ali, cinjenica ostaje - papa je umirao nekoliko dana, a kao vjersko vodja skoro polovine svijeta mislim da taj podatak dovoljno govori sam za sebe...
mrvica je napisao:
Sve u svemu, nemam ja namjeru nastavljati raspravu ovdje sa vama, samo sam htjela prokomentarisati postove ciji autori nisu ni svjesni kakve gluposti lupaju, u zivotu nisu procitali nista vise od obavezne lektire, ali ne propustaju priliku da "se raduju" smrti covjeka za kojim milioni tuguju, najvise katolici, manje nekatolici...pa i vecina pravoslavaca postuje Jovana Pavla II i njegovu smrt.
Mozda se nekada neki i zacrvene, i treba im oprostiti jer su vjerovatno jos uvijek balavi i ne znaju koliko su i gdje suplji.
Naravno, ti znas ko je koliko knjiga procitao i to se, zato sto tugujes za papom, ne moze mjeriti sa tvojim brojem procitanih knjiga, je li tako??? Sat ti mislis - da je Dzordz Bus zaista tugovao na papinoj sahrani? Jeste, al u maunama... Vecina pravoslavaca postuje papu kao vjerskog vodju, ali nisam siguran da su postovali njegov zivot, navike i vecinu stvari koje je radio...
Malo je kilavo da ti nazivas nekoga na forumu balavim i supljim, jer tako najvise govoris o sebi...
Pozdrav