banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 17:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2005, 20:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Ko prica o svecu?
Vidite nesto sto nije napisano, ja nisam nigdje napisala da tugujete ili placete za njim, ali napisati "drago mi je", "nek' je crk'o" i sl. je najblaze receno (da ne upotrijebim pravi izraz ne trpi to ni papir..) djetinjasto.
Pitam ja vas gospodo, da li biste rekli da vam je drago zbog smrti nekog covjeka ciju smrtovnicu vidite negdje.. usput?Da li biste rekli "drago mi je" "nek' je crk'o"? Otprilike, toliko i ja tugujem za papom,koliko i za nekim koga ne poznajem(malo vise,za papu sam cula :wink: ).. ali postujem smrt.
Smrt nije tuzna,.. ma hajte molim vas, vi ne bi tugovali za prijateljem ili ne daj Boze nekim blizim??
pricate price i pricice,..
bitno je "pokazati zube", nemojte slucajno da ostanu sakriveni..
jad i bijeda.

ps. Che,nisam ti upratila nick, a ni post, ali vidis da ima logike, nigdje te nisam citirala, ali si se nasao prozvan :wink: ..i ne samo ti.

Sve u svemu, nemam ja namjeru nastavljati raspravu ovdje sa vama, samo sam htjela prokomentarisati postove ciji autori nisu ni svjesni kakve gluposti lupaju, u zivotu nisu procitali nista vise od obavezne lektire, ali ne propustaju priliku da "se raduju" smrti covjeka za kojim milioni tuguju, najvise katolici, manje nekatolici...pa i vecina pravoslavaca postuje Jovana Pavla II i njegovu smrt.
Mozda se nekada neki i zacrvene, i treba im oprostiti jer su vjerovatno jos uvijek balavi i ne znaju koliko su i gdje suplji.

pozdrav svima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2005, 20:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
Bush slavi papu kao heroja za viječnost
Nedjelja, 10 April 2005

WASHINGTON, 9. aprila (FENA)- Američki predsjednik George W. Bush u svojem subotnjem radio obraćanju Amerikancima, slavio je papu Ivana Pavla II. i nazvavši ga herojem za vječnost čiji je pontifikat odredio zahtjev za slobodom.

Papa, koji je u petak pokopan u Vatikanu, tijekom gotovo tri desetljeća "nosio je evanđeosku poruku nade i ljubavi i slobode u najudaljenije krajeve zemlje", rekao je Bush, dodajući kako je svijet uzvratio golemim izljevom ljubavi koja nadilazi nacionalne, jezične i vjerske razlike, javila je Hina.

Bush, koji se, kao i papa Ivan Pavao II. protivio pobačaju i eutanaziji, ali se s njim razilazio u pogledu rata u Iraku, bio je prvi američki predsjednik koji je prisustvovao pogrebu jednog Pape.

Prisutnost na pogrebu Ivana Pavla II. nije pokazala samo Bushovo osobno štovanje Pape nego i odnos Sjedinjenih Država u cjelini te je pokazala značenje koje je Papa imao u svijetu.

Bush je u poruci naciji rekao da je zahtjev za slobodom "koji je definirao njegovo papinstvo" izrastao iz iskustava Ivana Pavla II. tokom nacističke okupacije njegove rodne Poljske. Poslije se, kazao je Bush, Papa suočio s drugim velikim totalitarizmom 20. stoljeća, komunizmom, i naučio komunističke vladare u Varšavi i Moskvi "da moralna istina ima vlastite legije i snagu veću od njihove vojske i tajne policije".

"Mnogi na Zapadu podcijenili su Papin utjecaj", rekao je Bush. "Ali oni iza željezne zavjese nisu to učinili i konačno ni Berlinski zid nije mogao odoljeti olujnoj snazi ovog poljskog Pape".

"Iskazujemo počast ovom sinu Poljske koji je postao rimski biskup i heroj za vječnost", kazao je Bush.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2005, 21:24 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Shvatio sam ovo kao da ustvari nisam bio prozvan. Izvinjavam se ...
Kako ne bih ostao na remiju, citiraću ovo

mrvica je napisao:
blizim

kaže se "bliskim" :)
2:1 ;)

mir ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Apr 2005, 08:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
mrvica je napisao:
Smrt nije tuzna,.. ma hajte molim vas, vi ne bi tugovali za prijateljem ili ne daj Boze nekim blizim??
pricate price i pricice,..
bitno je "pokazati zube", nemojte slucajno da ostanu sakriveni..
jad i bijeda.

Ne shvatam te... Ti ces mene ubijediti da se ja osjecam drugacije kada neko meni drag ili poznat umre... To je tek djetinjasto... Ako ja vjerujem da ce pokojniku biti bolje poslije smrti zasto bih oda bio tuzan? To je presipanje iz supljeg u prazno...
Ne pokazuje ovdje niko zube (iako ja odgovaram na ovo tvoje pisanje, ne osjecam se prozvanim), nego iznosi svoje misljenje, sto je, slozices se, normalno... E, sad, ako neko papu ne voli, sta da mu radis.... Ali, cinjenica ostaje - papa je umirao nekoliko dana, a kao vjersko vodja skoro polovine svijeta mislim da taj podatak dovoljno govori sam za sebe...

mrvica je napisao:
Sve u svemu, nemam ja namjeru nastavljati raspravu ovdje sa vama, samo sam htjela prokomentarisati postove ciji autori nisu ni svjesni kakve gluposti lupaju, u zivotu nisu procitali nista vise od obavezne lektire, ali ne propustaju priliku da "se raduju" smrti covjeka za kojim milioni tuguju, najvise katolici, manje nekatolici...pa i vecina pravoslavaca postuje Jovana Pavla II i njegovu smrt.
Mozda se nekada neki i zacrvene, i treba im oprostiti jer su vjerovatno jos uvijek balavi i ne znaju koliko su i gdje suplji.

Naravno, ti znas ko je koliko knjiga procitao i to se, zato sto tugujes za papom, ne moze mjeriti sa tvojim brojem procitanih knjiga, je li tako??? Sat ti mislis - da je Dzordz Bus zaista tugovao na papinoj sahrani? Jeste, al u maunama... Vecina pravoslavaca postuje papu kao vjerskog vodju, ali nisam siguran da su postovali njegov zivot, navike i vecinu stvari koje je radio...
Malo je kilavo da ti nazivas nekoga na forumu balavim i supljim, jer tako najvise govoris o sebi...
Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Apr 2005, 14:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Mrvice: :thumbleft:

A to sto je Papa umirao nekoliko dana, sta je tu cudno? Covjek je bio bolestan, simple as that!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Apr 2005, 14:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
Ma on je umro 3-4 prje nego sto objave.pa moraju malo pripremiti oni procedura .bla-bla....nista to nije cudno............

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Apr 2005, 14:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
daljac je napisao:
Ali, cinjenica ostaje - papa je umirao nekoliko dana, a kao vjerski vodja skoro polovine svijeta mislim da taj podatak dovoljno govori sam za sebe

To što je umirao par dana ne mora da govori ništa posebno. I Isus Hrist je umirao na krstu i mislim da mu to nije bila laka smrt, a prije toga je pljuvan i tučen. Mnogi grešnici su umirali trenutno, i mnogi pravednici nisu lako umirali (potvrda za ovo ima i u Svetom Pismu).

I ne znam zašto ste se toliko uhvatili pape i njegove smrti. Ja osjećam totalnu ravnodušnost prema tome, ne osjećan ni najmanje dragosti zbog njegove smrti ni nekakvog bijesa i nezadovoljstva prema njemu, i drago mi je zbog toga. Svi će ići na Sud i nema potrebe da mi tu nešto pametujemo. Po hrišćanskom ponašanju ne smijemo osjećati radost zbog propasti neprijatelja, u slučaju da se papa smatra neprijateljem. Mi trebamo raditi na svojoj ličnoj duhovnoj izgradnji, i prije svega ćemo za to odgovarati, a ni jedan papa nas u ne može onemogućiti u našoj duhovnoj izgradnji pa s te strane on ni nije naš lični neprijatelj. Samo možda pravoslavci (iz nekih svojih razloga) osjećaju ugroženost od strane pape jer je on poglavar druge vjerske organizacije. Mi individualci nemamo ništa sa papom, pa ni sa pravoslavnim patrijarhom, i zato trebamo pustiti da stvari idu svojim tokom, i posmatrati ih što više ravnodušno, jer nismo pozvani da mrzimo i osuđujemo druge ma kakvi oni bili (a kakvi su stvarno bili zna samo Otac Nebeski).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Apr 2005, 20:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
che.guevara je napisao:
Kako ne bih ostao na remiju, citiraću ovo

mrvica je napisao:
blizim

kaže se "bliskim" :)
2:1 ;)

mir ...

da.. bliskiJim...bliskim :)
blagodarim na ispravKi :wink:

daljac... upravo tako, iznosimo misljenja, po mom misljenju samo nenormalan ljudski stvor se raduje smrti ili tudjoj nesreci, a likovi koji to pisu ovdje nisu nenormalni, vec balavi, i smatraju da je IN ako se radujes papinoj smrti,..isto kao sto Merhaba izigrava Tanjug,..nije mu zamjeriti kao ni njima :)))
Ne izvlace mi se citati,...nisam znala koliko si i sta u zivotu procitao, hvala sto si me prosvijetlio,..uz to kad vec citas, a i citiras nekog, potrudi se da barem procitas onako kako je napisano,ako vec ne mozes shvatiti procitano..gluposti pises..
niko ti se obratio nije, ali si se nasao prozvan.
ja sam upravo zbog likova poput tebe naglasila:
"Otprilike, toliko i ja tugujem za papom,koliko i za nekim koga ne poznajem(malo vise,za papu sam cula ).. ali postujem smrt.
"

Vader,.. respect.
eod. :tongue8:
:wave:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Apr 2005, 20:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
acrobatico je napisao:
zvati u srbiju onoga ko je svetim proglasio stepinca, ustaskog zlocinca i fasistu koji je nad srbima pocinio nevidjene zlocine.....ne, ne. neko je ovdje pobrkao loncice. od te price nema nista.
ipak srbi imaju malo duze pamcenje.

Mislim da je papa mnogo (u)radio za mir na svijetu,ali jedina stvar koja mi nece biti jasna je Stepinac !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2005, 00:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
:D

Gospodaru moj,smiluj mi se....tä ja sam samo prasak one zemlje koju si Ti stvorio.

Gospodaru moj,smiluj se i oprosti za zivota grjehe moje,tä Ti si taj sto grijehe oprasta!

Gospodaru moj,smiluj se i oprosti ovim grudima,tä Ti si taj sto zna njihovu tajnu.

Gospodaru moj,smiluj se i drugima dok sude drugima,jer Ti si taj sto presude donosi.

Gospodaru moj,....i zivot moj i smrt moja pripadaju samo Tebi,pa mi se smiluj....meni i drugima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2005, 09:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2005, 17:48
Nije ovaj forum bogomolja da se ovde molis.... bolji su tekstovi u kojima se nude stavovi i misljenja..... a ne da se vrse verske sluzbe

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2005, 14:40 
NAPOKON...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2005, 19:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

betiss je napisao:
Nije ovaj forum bogomolja da se ovde molis.... bolji su tekstovi u kojima se nude stavovi i misljenja..... a ne da se vrse verske sluzbe

Odkud znas da onaj moj gore post nije upravo odgovor i moje misljenje sto se ovog tice?
Ko sam ja da sudim kakav je papa bio?Ko si ti da to sudis? Kad se zna ko je glavni sudac.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2005, 22:55 
Tetka idi ti u IRAK pa se tamo gotivi sa tim sranjima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2005, 23:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ABSURD je napisao:

Absurdo...nek si ti nama ziv i zdrav i neka te Uzviseni cuva,i na pravi put uputi.Jer je zaista bedno biti lutalica :(

svako dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2005, 23:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
Dzenita je napisao:
ABSURD je napisao:

Absurdo...nek si ti nama ziv i zdrav i neka te Uzviseni cuva,i na pravi put uputi.Jer je zaista bedno biti lutalica :(

svako dobro

I ja mu to isto zelim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 11:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2005, 17:48
Dzenita je napisao:
betiss je napisao:

Odkud znas da onaj moj gore post nije upravo odgovor i moje misljenje sto se ovog tice?
Ko sam ja da sudim kakav je papa bio?Ko si ti da to sudis? Kad se zna ko je glavni sudac.

Uh, to mi kazes , pogledaj koliko si puta iznela neka gledista o raznim temama... to ti kao nije sud?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]