banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 22:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2966 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 149  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jun 2016, 15:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Spoiler:
Slika

Samo sutra u našem gradu :)
Hint: Pogledajte koji avion prevozi putnike...

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2016, 15:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Da, da .. to im je fora narednih par dana BL / ZG / Podgorica ce da lete sa A330 kao neki fazon "promo" kampanje za novouspostavljeni let BGD - NY

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2016, 17:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 23:49
Retkost je I na Surcin da sleti A330
Jest to fino,ali je dosta tezi od b737 ili a'bus A320
Nadam se da nece uzorati pistu

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2016, 17:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ode i prevoz govedine za Tuzlu...

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2016, 17:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
da je malo kasnije isao bih gledati kako polijece, jedno je voziti se

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2016, 11:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Populacija Banja Luke: 200 000 ljudi.
Bogati, visoka klasa, visa srednja klasa u gradu: recimo nekih 15% (30 000 ljudi)
Na to dodati jos 10 000 ljudi iz regije koji su platezno sposobni i voljni putovati avionom.

Da li aerodrom sa par evropskih destinacija moze opstati pod ovom bazom od potencijalnih 40 000 ljudi u regiji? + Dijaspora
Uzimam za primjer sigurno siromasnije drzave od BIH, a to je Moldavija. Kisnjev - direktne linije za London, Bolonju, Milano, Rim Veneciju.

Mislim da kad bi se ovo samo malo poguralo, da bi uspjelo sa par jacih destinacija. Vecini stanovnika grada bi putovanje avionom bila misaona imenica trenutno, ali....

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2016, 11:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2010, 15:00
Pretjerao si, nemas platezno sposobnih preko 5%, koji opet nemaju naviku putovanja po svijetu.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2016, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
The_new_Statesman je napisao:
Ode i prevoz govedine za Tuzlu...

A uzeli kredit od 5 miliona da srede skladisni prostor i ostalu pratecu infrastrukturu bas mesa radi. Plus istice dozvola u septembru a nisu stigli ni zastititni pojas oko aerodroma odraditi prema pravilima. Pet godina kratak period. E bas mi ih je zao, mnogo su sposobni al nemaju srece :cry:.

WrDa je napisao:
Da li aerodrom sa par evropskih destinacija moze opstati pod ovom bazom od potencijalnih 40 000 ljudi u regiji? + Dijaspora

Moze, u pocetku bez dobiti ali bi se popularizovao sa bilo kojom low cost avio kompanijom i par letova ka destinacijama koje ostali aerodromi u regiji ne pruzaju. Eno Tuzle kao primjera. To je mogla biti Banjaluka da imamo u Air Srpska nekoga ko gleda bar dva metra ispred sebe i ne misli na licnu korist po sistemu ´hocu odmah i hocu sve´.

Vuk_BL je napisao:
Pretjerao si, nemas platezno sposobnih preko 5%, koji opet nemaju naviku putovanja po svijetu.

Ako uzes u obzir da danas povratnu avio kartu za neku destinaciju mozes uzeti po cijeni skoro istoj kao i povratnu bus kartu bez gratis visecasovnog truckanja, brzo bi se ovaj vid transporta popularizovao. U prvi mah od dijaspore a onda i od strane starosjedilaca.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2016, 18:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ajvar, svaka ti je zlatna. Pa Tuzla obtadjuje banjalucku dijasporu. Pa nisu u Svedi iz Tuzle, no iz Banja Luke. A gdje su tek pravi gastosi iz BL okoline? Ali kakve gluposti cujes od uprave dobro je da na pisti ne raste korov.

Btw. firma koja radi izvoz je mozda pod politickim uticajem jer je iz Bijeljine. I o tom treba razmisliti, mada to nije nikakvo opravdanje za vlastitu nesposobnost. Cuj, spasti na to da ti SDS podmece klipove...

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2016, 19:12 
Citiraj:
Ako uzes u obzir da danas povratnu avio kartu za neku destinaciju mozes uzeti po cijeni skoro istoj kao i povratnu bus kartu bez gratis visecasovnog truckanja, brzo bi se ovaj vid transporta popularizovao. U prvi mah od dijaspore a onda i od strane starosjedilaca.

x2

Dovoljno otici i usporediti cijene...

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2016, 19:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Ako uzes u obzir da danas povratnu avio kartu za neku destinaciju mozes uzeti po cijeni skoro istoj kao i povratnu bus kartu bez gratis visecasovnog truckanja, brzo bi se ovaj vid transporta popularizovao.

Avionska karta u jednom pravcu na relaciji Banjaluka - Beograd je vrlo cesto jeftinija nego ista takva za autobus
Povratna je obicno nekih 20-30KM skuplja (zato sto je let Beograd - Banjaluka skuplji)

Meni je OK i kad je duplo skuplje za eliminisanje truckanja u busu 5-6 sati

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2016, 23:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
WrDa je napisao:
Populacija Banja Luke: 200 000 ljudi.
Bogati, visoka klasa, visa srednja klasa u gradu: recimo nekih 15% (30 000 ljudi)
Na to dodati jos 10 000 ljudi iz regije koji su platezno sposobni i voljni putovati avionom.

Uzimam za primjer sigurno siromasnije drzave od BIH, a to je Moldavija. Kisnjev - direktne linije za London, Bolonju, Milano, Rim Veneciju.

Mislim da kad bi se ovo samo malo poguralo, da bi uspjelo sa par jacih destinacija. Vecini stanovnika grada bi putovanje avionom bila misaona imenica trenutno, ali....

Loše ti je poredjenja sa Moldavijom: van Moldavije živi bar 2 miliona Moldavaca i svi slijecu u Kisinjev. I još nešto, zaboravljas jednu stvar,da bi došao do Moldavije,moraš prijeci cijelu Rumuniju i Madjarsku da bi došao do zapadne Evrope,a od nas je Sengen ni 3 sata vožnje.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2016, 11:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Još jednom da se sjetimo majki rukovodstvu aerodroma... :D

http://www.6yka.com/novost/109770/wizz- ... e-iz-tuzle

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2016, 12:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Do kraja godine valjda planiraju Budimpešta - Sarajevo (Wizz).

Usput, broj prevezenih putnika, juni 2016:

Sarajevo 66.429 - 11,3% YTD +1,6%
Tuzla 26.673 +23,7% YTD +46,8%
Mostar 7.178 - 26% YTD - 41,6%
Banja Luka 2.094 +0,4% YTD -10,5%

Ona priča o teretnom saobraćaju...
1.170 tona Tuzla
177 tona Sarajevo
1,7 (jedna tona, 700 kg) Banjaluka

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2016, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
:lol: :lol: :lol: 1 tona. :D Joj muko moja..
Sarajevo Budimpesta Wizz? Budimpesta je odlicno povezana sa cijelom Evropom, uz 1 presjedanje eto te gdje god hoces.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2016, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Banjalučki aerodrom pola godine bez kargo prevoza!
http://www.mojabanjaluka.info/infograda ... go-prevoza

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2016, 07:10 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 21 Maj 2012, 11:45
E tugo moja.

Pogledajte samo aerodrom u Nisu i sta iole normalan menadzment moze postici u toku godine dana.

http://nis-airport.com/en/

Cinjenica je da svi low-cost operateri traze neku vrstu subvencija. Niski aerodrom je snizio takse na samo 2 evra po dolazecem/odlazecem putniku te su napravili projekciju o INDIREKTNIM prihodima. Ovo naglasavam a propro izjave vijeka direktora aerodroma da ce korist od niskih cijena imati samo putnici a aerodrom ne :confused2:

Uglavnom, vec su prosirili restoran na aerodromu, parking, i nedavno su objavili tender za izgradnju (renoviranje) terminala. Tako da je krenulo.

Trenutno sa aerodroma leti Wizzair (Bazel, Dortmund, Malme, Eindhoven, Memmingen (Minhen)), Ryan air pocinje krajem godine (Bergamo, Berlin, Bratislava) i ima sezonski let za Kalugu u Rusiji.

Kargo linije imaju za Jordan, Keniju, Holandiju itd, samo prosle godine od sredine su poceli i imaju preko 500t prevezenog karga. Ove godine ce biti daleko vise.

Sta hocu reci, da ako Nis koji nije nista bogatiji od BL regije moze imati ovoliko letova zasto BL ne bi mogla? Pored toga, Nis je u sendvicu izmedju Skopja, Sofije i Pristine (sve na cca 2 sata voznje) gdje mnoge low cost kompanije imaju svoje baze. Beograd je takodje tu i mnogo blize nego nama.

Znaci menadzment je katastrofa, meni stvarno nije jasno kako neko moze 20 godina raditi na isti nacin i ocekivati neke promjene?

Dijaspora je ogromna a bogami se povecava svakog mjeseca. Letovi nisu luksuz vise, i zalosno je da ljudi putuju duze od Beograda, ZG ili SA do BL busom nego sto sam let traje.

Da, mislim da sam spomenuo da inace vlada RS daje Air Srbiji subvencije za taj let tako da nas ne vole bas toliko. Prije bi koristili taj avion na profitabilnijoj ruti naravno. Subvencije traju do kraja godine, tako da ce mozda i korov narasti :)

Ima li iko da radi u nekom mediju da malo procacka ovu tematiku? Bas bih volio uzivo slusati neku debatu na ovu temu.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2016, 09:59 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Brato do Tuzle kad zaguzva znas i po 3.5 sata ici autom...

Tako da koliko je blizu nama, toliko i nije, jedino ako ides negdje podaleko je ok (tipa za Svedsku odletis za 20-30 eura).

O nasoj pameti smo davno dovoljno rekli, kad vidis kako zivimo 20 godina nakon rata, koji nije bio ni blizu destruktivan po infrastrukturu, radnu snagu i fabrike kao 2. svj...

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2016, 11:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
http://www.capital.ba/revizori-upozoril ... u-rashoda/

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2016, 12:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Pa kako ce kad su 99% zaposlenih visak. Jedini koji tamo ima opravdan posao je cuvar na kapiji koji treba to sve da zakljuca.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2966 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 149  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]