_зока je napisao:
Vuče pretjerano sereš. Ti si vršio ispitivanja nesrba u Srbiji?
Нисам вршио испитивања, али рецимо да пратим политичку ситуацију и да сам у свом животу имао прилику живјети у Војводини. И колико год то глупо звучало, боље су ме прихватили војвођански Мађари од појединих војвођанских Срба принцип једно дијете за живот цијели.
Не видим заиста потребу да константно користиш тај израз сереш.
Citiraj:
Iznova i iznova me zaprepascuje srbijansko nepoznavanje drustvenih, politickih prilika u RS. Oni ne znaju bukvalno nista i gledajuci koliko ljubavi ide prema Srbiji od nas, a koliko se vraca, bogami ta ljubav je neuzvracena.
Sad ce Vuk doci da mi kontrira, ali poenta je da on prica o patriotskim tastatura snagama, koje su u manjini, a ja pricam o obicnom narodu.
За то је криво искључиво испирање мозга. Медија прије свега. Ти до прије 3-4 године ниси имао чути ништа у српским медијима о РС. Осим за Божић и када предсједник или премијер сврате у РС. И наравно у јулу. Данас је другачије. Па јбт шта очекивати када ме сваки трећи Бањалучанин дочека са оним стандардним "вама је Вишеград близу"...

Ту се ради о мањку општег знања.
Истина је да је наша количина љубави већа, али је проузрокована тиме што су они наша Матица, која, хтјели ми то признати или не, доноси одлуке у наше име и која одлучује, између осталог, и о нашој судбини.
Тако да се слажем с тобом у том дијелу, али генерално, као народ све мање знамо и желимо научити о кључним аспектима нашег идентитета. Прече су сериј, фејсбуци, твитери и ријалитији.
Као што рекох, многи Бањалучани не знају гдје тачно Зворник, а да не говорим да ме рођена Бањалучанка пита који је Зворник већи... онај Мали или овај "Наш"... Општа култура је на ниском степену. Ту се не ради о образовању и дипломи, већ општем знању.