banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 16:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 918 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Maj 2016, 12:34 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Jbg, ne koristim dovoljno navodnike :D Jasta, ne zivim ja ovdje da bih bio upoznat sa situacijom, a ocigledno nisam dovoljno zadojen nacionalizmom da bih bio na nivou rasprave. Jadni mi srbi, svi su protiv nas, a prvi sami sebi ne znamo pomoci.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2016, 12:49 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
дринин вук je napisao:
А о саосјећању је тек безвезе причати у ситуацији када српски народ на овом географском подручју има три групе јасних непријатеља : Бошњаке, Хрвате, Шиптаре.

i onda od tih neprijatelja prijateljski prihvatis naftu, lijecis njihove ranjenike, prabacujes ih i td... :lol: strasni su nam ti "jasni" neprijatelji.. :roll:

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2016, 12:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Iznova i iznova me zaprepascuje srbijansko nepoznavanje drustvenih, politickih prilika u RS. Oni ne znaju bukvalno nista i gledajuci koliko ljubavi ide prema Srbiji od nas, a koliko se vraca, bogami ta ljubav je neuzvracena.

Sad ce Vuk doci da mi kontrira, ali poenta je da on prica o patriotskim tastatura snagama, koje su u manjini, a ja pricam o obicnom narodu.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2016, 13:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
_зока je napisao:
Vuče pretjerano sereš. Ti si vršio ispitivanja nesrba u Srbiji?

Нисам вршио испитивања, али рецимо да пратим политичку ситуацију и да сам у свом животу имао прилику живјети у Војводини. И колико год то глупо звучало, боље су ме прихватили војвођански Мађари од појединих војвођанских Срба принцип једно дијете за живот цијели.

Не видим заиста потребу да константно користиш тај израз сереш.

Citiraj:
Iznova i iznova me zaprepascuje srbijansko nepoznavanje drustvenih, politickih prilika u RS. Oni ne znaju bukvalno nista i gledajuci koliko ljubavi ide prema Srbiji od nas, a koliko se vraca, bogami ta ljubav je neuzvracena.

Sad ce Vuk doci da mi kontrira, ali poenta je da on prica o patriotskim tastatura snagama, koje su u manjini, a ja pricam o obicnom narodu.

За то је криво искључиво испирање мозга. Медија прије свега. Ти до прије 3-4 године ниси имао чути ништа у српским медијима о РС. Осим за Божић и када предсједник или премијер сврате у РС. И наравно у јулу. Данас је другачије. Па јбт шта очекивати када ме сваки трећи Бањалучанин дочека са оним стандардним "вама је Вишеград близу"... :( Ту се ради о мањку општег знања.
Истина је да је наша количина љубави већа, али је проузрокована тиме што су они наша Матица, која, хтјели ми то признати или не, доноси одлуке у наше име и која одлучује, између осталог, и о нашој судбини.

Тако да се слажем с тобом у том дијелу, али генерално, као народ све мање знамо и желимо научити о кључним аспектима нашег идентитета. Прече су сериј, фејсбуци, твитери и ријалитији.
Као што рекох, многи Бањалучани не знају гдје тачно Зворник, а да не говорим да ме рођена Бањалучанка пита који је Зворник већи... онај Мали или овај "Наш"... Општа култура је на ниском степену. Ту се не ради о образовању и дипломи, већ општем знању.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2016, 13:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
дринин вук je napisao:
Као што рекох, многи Бањалучани не знају гдје тачно Зворник, а да не говорим да ме рођена Бањалучанка пита који је Зворник већи... онај Мали или овај "Наш"... Општа култура је на ниском степену. Ту се не ради о образовању и дипломи, већ општем знању.

Kad već potežeš Zvornik i šta djeca znaju o zavičaju, de ti nama kad si već stručnjak za manjine, narode i narodnosti ovdje objasni što u tom "našem" Zvorniku konstantno opada broj stanovnika? Ko je za to kriv? Ti neprijatelji koje navodiš?

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2016, 13:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
дринин вук je napisao:

Kad već potežeš Zvornik i šta djeca znaju o zavičaju, de ti nama kad si već stručnjak za manjine, narode i narodnosti ovdje objasni što u tom "našem" Zvorniku konstantno opada broj stanovnika? Ko je za to kriv? Ti neprijatelji koje navodiš?

Прво, нисам стручњак.
Друго, нисам рођени Зворничанин. Нити људе гледам на основу тога одакле су.
Треће, што се тиче миграција, разлог једноставан - као и у цијелој РС, БиХ. Социјално-економски моменат. У Зворнику изражен више него другдје из простог разлога што је добар дио сарајевских Срба у међувремену, након одређеног боравка одлучио продужити пут Бијељине и Београда. А истовремено, одређен дио повратника пут Тузле или Сарајева. Истовремено, број новорођенчади се смањио, као што се и број умрлих повећао, тако да је Зворник данас један од водећих када се ради о негативним миграцијама.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2016, 13:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Vidiš kako ti znaš samo kad hoćeš :wink: nekim ljudima je džaba crtati da je rat završen prije više od dvije decenije, i da su nam trenutno najveći dušmani - Srbi. Sami sebe jako efikasno uništavamo i istrebljujemo.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2016, 13:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

motozeljo je napisao:
Ja ne spominjem patriotizam....govorim o grbu i zastavi sa kojom se krenulo i ginulo.....i bez obzira kakvo je stanje u drzavi ili drustvu nemam nista protiv da se ukazuje na probleme i cak to podrzavam.....ali manite se obiljezja zastava i grbova.....sa tim se nikako ne slazem da se bilo ko ZAJEBAVA ......
Pljujte po strankama i politicarima kako je ko zasluzio ali zastavu i grb pod kojom sam kisnuo,kopao rovove izbivao od kuce po 30 ili 40 dana,ili pravio iglo na jebenom Vlasicu e to ne odobravam i nikako se ne slazem.

Nektar 1 - nece biti nece///

A tebi nikako da bude jasno da tu istu zastavu i grb pod kojim se ratovalo i ginulo je srpska vlast tako olako skinula i pustila niz vodu da se ne zamjeri "anamo onima" gdje je onda bio glas i revolt boraca i velikih patriota? Ova karikatura Politike na ironičan način idealno oslikava naš mentalitet i ponašanje, ali idealno! Svi krivi, svi nas mrze, svi nas hoće uništiti ali zato ne vidimo šta se oko nas dešava i šta nam naši Srbi rade....za 20 godina ova ista RS će se svesti na BL, Bijeljinu i onu sprdnju od Stočnog Sarajeva.
Tarabići nisu puno fulali kako god okreneš....

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2016, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Sami sebe jako efikasno uništavamo i istrebljujemo.

Зар сам некада тврдио другачије? При томе, непријатељи у цијелом том кругу уништења имају своју улогу. Тога смо ваљда сви свјесни. Па из тог разлога ја повремено кажем, управо због њих самих, не требамо омаловажавати ни на који начин оно што имамо. Колико год то било слабо.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2016, 15:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Што би се рекло, Америка је крива за све. Истина је да има унутрашњих непријатеља, али... Ни овог рата, ни сукоба на релацији БЛ-СА ни беспотребног крвења између сдс-а и снсд-а а тиме ни протеста не би било да Америка не тура своју њушку гдје год стигне и не жели да уреди све по својим прохтјевима. Мало он топика, Сорош је и подплатио и организовао у сарадњи са америчким политичарима ове протесте да би се увео немир, рат у Републику Српску, да је једноставно униште. Уопштено, њима је цијели Балкан један кавез у које су стрпали све те народе, који би да нема америчке политике, живјели у миру, сами рјешавајући могуће проблеме и несугласице. Е, али пошто смо у њиховом кавезу, џабе наши неки напори да живимо сложно кад дође Америка, забибери и позавади нас поново и поново.

И у цијелом свијету је тако, гдеј год се обамба и компањони умијешају, настане рат. Ево, имамо Блиски исток и Сјеверну Африку, чист примјер. Створили исламисте, сад шире пропаганду да се боре против тога. Шаљу имигранте, дакле тјерају народ са својих огњишта, а међу њима провлаче и нове вехабије које ће бацати бомбе по Европи, и све то због америчких лудости.

У свим нашим проблемима једино можемо бити кривци што насједамо на америчке подвале, иако је тешко не насјести на њих. Увијек нађу начин како да узбуркају ситуацију, ипак су они "господари свијета", куку нама.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2016, 16:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Svai narodi na ovom prostoru bi trebali sjesti i potpisati sporazum o međusobnom poštovanju i uvažavanju i samo tako imamo nade za budućnost.Šta je bilo bilo je, istorija nam je puna krvi kao nigdje u svijetu.Kad to konačno shvatimo i sjednemo za sto krenuće nam u svakom pogledu na bolje.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2016, 17:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
_зока je napisao:
Philby je napisao:
<Enter_name> je napisao:
Imamo srbijance.

Imamo ako želiš da podrugljivo nazivaš pripadnike svog naroda kao što to čine kad čitaju vijesti na federalnim kanalima.

Zar Srbijanac nije regionalna odrednica? Čeh iz Srbije je Srbijanac. Musliman isto. Francuz.

То и ја тако видим. И онда долазимо до парадокса да имамо Хрвате као становнике Хрватске а не Хрватијанце, Хрваћане или како год. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2016, 17:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BeckaSkola je napisao:

Како сам већ негдје раније спомињао, обични народ у Србији има пун qрац проблема да би се још замарао и ситуВацијом у РС. Уосталом ево овде сам три године и знаш како ме болЕ уво за политичку сцену Србије?

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2016, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Ne znam i ne zanima me. Okani me se.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2016, 17:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Не буди малициозан. Користи форумске опције које су ту да олакшају живот.

Slika

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2016, 13:12 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
@Nepi ja ni ovu ni proslu ni predproslu a ni onu prije te vlasti birao nisam ......i njednu podrzavao nisam......sto se tice dizanja buna protiv vlasti i to sam uradio 93.....i sta se desilo ......nista ali sam zato fasovao zatvor i nije ni bitno.......
Nijedan politicar me nije impresonirao.....sve su uspjeli ispolitizovati.......licno znam Cavica i rekao sam mu da on nije kadar da vodi svoju kucu ili domacinstvo a hoce da bude predsjednik .....isto tako "cijenim" sve ostale politicare.......
Ako su oni pljunuli u grb i zastavu ja necu nikad i u tome je razlika.....malo je politicara koji su nosili pusku i kojima je stalo do grba i zastave.......zato mogu mi popusiti lagano svi politicari i sve stranke......opet kad budem trebao da glasam razvozicu djubar po njivi bicu manie prljav nego da idem da glasam!!!!

Nektar 1 - nece biti nece////

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2016, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Приједор

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=205319

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2017, 14:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 18:57
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Do ... stu/421437

Kad vidim ovo zavidim gradjanima Srbije jer oni imaju pravo slobodno izaci na ulice i izraziti svoje nezadovoljstvo.

Kladim se da smo u NDH imali vecu slobodu....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 918 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46

Sva vremena su u UTC [ DST ]