Rocker je napisao:
zmijuga je napisao:
Tako je
al u kurcu što kažeš
Paranoja je vidim jako zajebana
Momce (ili devojce) nije u pitanju nikakva paranoja, nego jedan dosta racionalan sud, izveden na osnovu zivotnog iskustva i dugogodisnjeg pracenja politickih desavanja unutar islamskog korpusa.
Pogledaj kako su se mijenjali (i promijenili) Iran, Afganistan, Egipat, Libija, Sirija . . . I naravno Turska, i sve ce ti biti jasno.
To sto se desilo njima ocekuje i Bosnjake, a svakako je vec pocelo. I nastavice se, nece degradirati.
Osvrni se 30 godina unazad (ako imas toliko) ili pitaj nekog starijeg pa neka ti kaze da li su se i kako stvari promijenile. Koliko i kako politicki islamizam (ne brkati sa islamom) utice na drustvo i drustvene norme.
Naravno da ti vrlo dobro znas o cemu govorim, zar ne ?
Ha ha ha, eh da sam momak, ako nisam tvojih godina onda sam možda i stariji, nakupilo se godina...
Nisi racionalan i porediš neuporedivo, i s pravom tvoje insinuiranje šerijeta nije ništa drugo nego paranoja.
Zar i pored toliko godina "životnog iskustva" ti ne smetaju takve podvale kao ove ovih dana i pokušaji prebacivanja krivice na druge, zar ti nisu prozirne te spin akcije i navodne reakcije, svake izborne godine ista priča, svjesno ili nesvjesno i sam učestvuješ u tome spinovanjem o Islamu, prijetnjama od strane Islama (političkim ili apolitičnim), šerijetom itd ??
Da, vrlo dobro znam šta pokušavaš reći ali džaba ti trud, da ne kažem sit sam šupljih priča (i govora mržnje s bilo koje ili čije strane da dolaze)
Evo ti jedan satirični članak opet vezan za nekakve nebulozne priče i navodne prijetnje od strane raje iz Bihaća:
Ljubiša Marković iz Bihaća: Banja Luko spavaj mirno!Osjećam potrebu da se i ja oglasim povodom ovog (bolesnog) teksta s obzirom da sam Srbin (pravi, a ne bosanski) koji živi u Bihaću već 32. godine (u BiH skoro 38.godina) želim da vam kažem da je najopasnija osoba u Bihaću moja ŽENA (supruga).
Ona mene sustavno uništava i maltretira već 30. godina koliko smo u braku braneći mi da pijem, hodam po kafanama i gledam druge žene, a ja je moram durati (trpjeti, za one koji ne razumiju bosanski) jer zna sa mojim djetetom, a dobro i kuha i razvija pite i bureke… dakle prava “teroristica” iz Bihaća.
Dobra vijest za sve banjalučane je da moja žena sutra ima slobodnu subotu i to će iskoristiti za čišćenje stana i gledanje Zvezde Granda naveče i ne pada joj na pamet da dolazi u BL a vjerujete bolje da vam dođu 20.000 vjerskih fanatika iz svih susjednih država nego moja žena.
Banja Luko spavaj mirno!
P.S. Tekst je satiričnog karaktera jer normalan čovjek ne može razumjeti kome trebaju u BG-u ovakvi bolesni huškački tekstovi .
Ljubiša Marković