banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 12:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2005, 21:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Ne negiram, samo mala provokacija radi dalje diskusije :). Sorry!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2005, 11:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2005, 17:54
ZA MARAN ATA-u

Objasnicu sve, trenutno ne mogu zbog skripca s vremenom. Ovo je samo brzinski. Vidim da se dobro sve zakuhalo.

CITAMO SE !

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2005, 23:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
daljac je napisao:
Nedavno mi je jedan drug rekao da on vjeruje da je Isus imao potomstvo, pa me interesuje da li je neko pronasao dokaze za tu tvrdnju u nekim od svetih knjiga???
:angel:

ЈЕРЕТИЧЕ И СЕКТО ЈЕДНА.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2005, 02:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
SRBIJA je napisao:
daljac je napisao:
Nedavno mi je jedan drug rekao da on vjeruje da je Isus imao potomstvo, pa me interesuje da li je neko pronasao dokaze za tu tvrdnju u nekim od svetih knjiga???

ЈЕРЕТИЧЕ И СЕКТО ЈЕДНА.

e,vidis!

ako je covjek pitao u nadi da sazna vise i stekne zadovoljavajuce odgovore,ti ga nazivas sektom :-?
Ako covjek zeli da postane vjernik,zeli da zna o tome vise,zar je to znak da je jeretik i pripadnik sekte??

jadno i bedno....zaista :(

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2005, 09:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
SRBIJA je napisao:
ЈЕРЕТИЧЕ И СЕКТО ЈЕДНА.

To, brate Srbine... Jos kada bi mi rekao zasto sam jeretik i sektas... :?:

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2005, 12:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

daljac je napisao:
SRBIJA je napisao:
ЈЕРЕТИЧЕ И СЕКТО ЈЕДНА.

БРАТЕ НЕВАЉА СЛУШАТИ ЈЕРЕРТИКЕ(ЛАТИНЕ) И ЧИТАТИ ЊИХОВЕ КЊИГЕ, ТО СЕ ОДНОСИ И НА СЕКТАШЕ КАО МУЛИМАНИ И СЕКТУ КАО ЗАПАДНЕ СЕКТЕ.

САМО ПРАВОСЛАВЉЕ УЧИ И ЧИТАЈ, А КАДА ДУХОВНО ОЈАЧАШ ОНДА АКО ОЋЕШ А ТАДА НЕЋЕШ ХТЕТ СТУДИРАЈ И ЈЕРЕТИКЕ.
СВЕ НАМ ЈЕ ДАТО НА ЗНАЊЕ АЛИ НИЈЕ СВЕ НА СПАСЕЊЕ.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2005, 02:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

SRBIJA je napisao:
daljac je napisao:
SRBIJA je napisao:
ЈЕРЕТИЧЕ И СЕКТО ЈЕДНА.

БРАТЕ НЕВАЉА СЛУШАТИ ЈЕРЕРТИКЕ(ЛАТИНЕ) И ЧИТАТИ ЊИХОВЕ КЊИГЕ, ТО СЕ ОДНОСИ И НА СЕКТАШЕ КАО МУЛИМАНИ И СЕКТУ КАО ЗАПАДНЕ СЕКТЕ.

САМО ПРАВОСЛАВЉЕ УЧИ И ЧИТАЈ, А КАДА ДУХОВНО ОЈАЧАШ ОНДА АКО ОЋЕШ А ТАДА НЕЋЕШ ХТЕТ СТУДИРАЈ И ЈЕРЕТИКЕ.

Dokazi da je pravoslavlje pravovjera!

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2005, 03:43 
DELETED

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2005, 04:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Zašto to pitaš? Jel imaš ti dokaze da je Islam ili bilo koja druga religija pravovjera? U čemu je razlika između tvojih tvrdnji i isključivih stavova i npr. M.Atinih ili Srbijinih? Zar ti ne vjeruješ da će neko biti kažnjen samo zato što je vjerovao da je Hrist Sin Božiji i da je Bog, zanemarujući pri tome djela onoga koji vjeruje?
Pitam se, u čemu je razlika između tvoje i isključivosti ove dvojice, osim "lijepih" i "ružnih" riječi koje su samo fasada iza koje se možda krije ista opeka...

Pitam,jer me bas zainteresovalo!
Cista znatizelja,djeluje mi covjek maksimalno pun dokaza.

Meni je dovoljno da pogledam oko sebe i dokazi su tu..Dokazi su moji "sve Bozije objave" bez izostatka i iskljucenja bilo koje Bozije objave il poslanika.Dobra djela vjernika Bog nece dozvoliti da propadnu,tako se ni losim djelima nece proviriti kroz prste.
Ko sam ja i sta sam ja,ja dobro znam ,a ko su njih dvojica uistinu neznam.
Kod njih dvojice fasade nema,direktni su i otvoreni,oni makar kazu sta im smeta,i mogu reci da to u neku ruku i cijenim.

Mene Kur`an nije poducio da mrzim druge samo sto su druga vjera,mene islam nije poducio da sudim o drugima,jer presude zna se ko donosi.
I dali se "vjernicima" mogu nazvati oni koji drugoga nazivaju pogrdnim rijecima,vrijedjaju,i koja je to religija te ih je time poducila.

Pa eto,neka ja budem kaznjena za tu moju "fasadu" i za ruzne i lijepe rijeci. :wink:

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2005, 04:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

:o

Poslednji put menjao Dzenita dana 04 Apr 2005, 04:35, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2005, 04:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Uviđaš li ti kolika kontradikcija stoji u ovoj tvojoj izjavi? Jesi li razmislila malo o tome kako neko ko pripada nekoj Hrišćanskoj vjerskoj zajednici, uopšte može i prihvatiti Muhameda kao poslanika, kada se Muhamed u Svetom Pismu nigdje i ne spominje, a otvoreno se govori o tome da je Hrist Sin Božiji? Isto kao što se Muhamed ne spominje ni u Bhagavad Giti ( Svetoj Hinduističkoj Knjizi), a čisto sumnjam da se o Muhamedu govori i u bilo kojoj Budističkoj ili Taoističkoj Svetoj Knjizi i Svetom Spisu. Uprkos ovoj činjenici ti vjeruješ da će ovi ljudi biti osuđeni samo i isključivo zbog toga što ne priznaju Muhameda, ili pak vjeruješ da neće? Odluči se. Dobro znaš šta biva sa mlakima, koji se ne mogu odlučiti ni za tamo ni za ovamo...
Ali prije nego se odlučiš, možda bi bilo dobro da razmisliš o tome šta znači priznati Muhameda, Hrista, Budu, Krišnu ili bilo koju drugu ključnu ličnost u pojedinim religijama. Možda bi bilo dobro da se zapitaš priznaje li Muhameda onaj ko ga priznaje riječima ili onaj ko ga priznaje djelima...

Ne vidim kojim sam svojim djelom porekla Muhameda a.s kao poslanika?Zasto si se nasao toliko uvrijedjen?

Evo ti primjer na samome ovom forumu. :D

Jasno je meni sta sa time hoces da kazes,i shvatam to u potpunosti.
U bibliji je nagovesten dolazak Muhameda i jasno je receno da se pazi sa paznjom napetom.Kur`an je dostupan mnogima koji su ga procitali ne iz Bozije milosti vec da bi se izrugivali,ne da shvate nego da bi imali temu da druge omalovazavaju,da bi se oholili i bogohulili.
Ja ti kazem da vjerujem da ce biti osudjeni,i pored jasnih dokaza koji su dosli preko Muhammeda i Kur`ana i svojom licnom voljom su ih porekli.
I vjerujem,da oni koji nisu znali za Kur`an i nisu spoznali niti se upoznali sa njime nece biti kaznjeni.
Nadam se da si shvatio.
Zato sam i navela da ce svaki poslanik imati svoje vrelo,jer je svaki narod nekog poslanika slijedio.
I na pr. Hriscani koji su jos davno umrli,koji nisu Kur`an ni upoznali ucili su da vole Isusa kao poslanika,sina i Boga,jer za drugo nisu znali

A Allah je Milostiv i prasta.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2005, 08:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Micelijus je napisao:
Zašto to pitaš? Jel imaš ti dokaze da je Islam ili bilo koja druga religija pravovjera? U čemu je razlika između tvojih tvrdnji i isključivih stavova i npr. M.Atinih ili Srbijinih?

Uspori malo... Ti znas na sta je ona mislila... Srbija je momak/cura koji/a misli da je samo pravoslavlje od Boga dato, a takvu ideju zastupa i Maran Ata... Naravno, to i ne bi bio nekakav problem, da oni ne pljuju po svemu sto se kosi sa njihovom religijom i vjerom...
Zaista, moze li iko da kaze za svoju religiju da je od Boga data i da bude stopostotno u pravu??? Ne moze, ali moze nesto drugo... MOze vjerovati, sto je i osnova svega... Zar je bitno kojem se Bogu molis dok god vjerujes u njega???
Bai

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2005, 08:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

SRBIJA je napisao:

Ako je pravoslavlje toliko "obozeno" zasto onda toliki manastiri i crkve gore? :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2005, 13:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Православље је далеко шире од СПЦ. Заправо, СПЦ је само омањи део свеколиког Православља. :D

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2005, 13:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

daljac je napisao:
SRBIJA je napisao:

Ako je pravoslavlje toliko "obozeno" zasto onda toliki manastiri i crkve gore? :oops:

ЗБОГ ЈЕРЕТИКА МЕЂУ СРБИМА, ДАНАС НАС ИМА СВКАКВИХ.
ПРИЈЕ ЈЕ БИТИ СРБИН НЕШТО ЗНАЧИЛО, СРБИН = ПРАВОСЛАВЉЕ , ЧОЈШТВО, ЈУНАШТВО А ДАНАС СУ СРБИ ДЕМОНОКРАТЕ ЛИБЕРАЛИ ИТД, ЖАЛОСНО ЈЕ ТО И ВРЕМЕ ЈЕ ДА ВОСТАНЕМО И ВАСКРСНЕМО СЕРБСКУ ДРЖАВУ ПРАВОСЛАВНУ.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2005, 13:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Dzenita je napisao:
SRBIJA je napisao:
daljac je napisao:
SRBIJA je napisao:
ЈЕРЕТИЧЕ И СЕКТО ЈЕДНА.

Dokazi da je pravoslavlje pravovjera!

ВЕЛИКИ БРОЈ СВЕТАЦА, НА ПОКЛОЊЕЊЕ СВ. ВАСИЛИЈУ ОСТРОШКОМ СЛАВА МУ И МИЛОСТ ИДУ И МУСЛИМАНИ И ЛАТИНИ И ДР.
А ЈОШ ЈЕДАН ДОКАЗ ЈЕ И СТРАХ ДРУГИХ ВЕРА И НЕПРЕСТАНИ НАПАДИ, МУСЛИМАНА И ЛАТИНА.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 08:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2005, 17:48
Dzenita zeli dokaze...
Koliko je meni poznato oni se ne dobijaju prostim citanjem...
U verskom zivotu se oni drugacije dobijaju..... U predanjima se dosta cesto govori o poznanju ... a poznanje sama rec kaze ipak nije znanje... mada je prozeto njime....
Znanje je ovo sto slusamo svaki dan od politicara....doktora... inzinjera....oni govore i potvrdjuju vec utvrdjene naucne istine potvrdjene izvodljivim dokazima ili eksperimentima....

Poslednji put menjao betiss dana 06 Apr 2005, 14:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 09:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2005, 17:48
Daljac je veoma neobican lik...reci mi molim te: jel se ova dvojica na tvojoj slici tuku ili vode ljubav?

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2005, 18:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2005, 04:11
daljac je napisao:

:D

Isus Hrist je dosao na zemlju iz odredjenih razloga. Iako je imao pravo na zivot, ne obican zivot vec vecni zivot i to kao potpuno savrsen covek, Isus je dobrovoljno dao svoj savrseni zivot da bi platio otkupninu na osnovu koje svi ljudi koji ispravno veruju u ovu otkupnu zrtvu mogu da imaju vecni zivot u raju na zemlji pod Bozjim kraljevstvom koje ce vrlo uskoro da unisti ovaj zao sistem stvari. Prezivece Bozji narod, narod koji postuje i primenjuje Bozji zakon.

Naime, vrlo je jasno da Isus Hrist nije dosao na zemlju da bi osnovao potomstvo. Biblija nigde ne govori o tome, tako da su sve ostale ljudske insinuacije nista drugo do insinuacije, izmisljotine i falsifikati.

:D

Poslednji put menjao Dragutin dana 18 Maj 2005, 16:31, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 11:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

betiss je napisao:
Daljac je veoma neobican lik...reci mi molim te: jel se ova dvojica na tvojoj slici tuku ili vode ljubav?

A na sta tebi lici? Sjasi...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]