Citiraj:
Uviđaš li ti kolika kontradikcija stoji u ovoj tvojoj izjavi? Jesi li razmislila malo o tome kako neko ko pripada nekoj Hrišćanskoj vjerskoj zajednici, uopšte može i prihvatiti Muhameda kao poslanika, kada se Muhamed u Svetom Pismu nigdje i ne spominje, a otvoreno se govori o tome da je Hrist Sin Božiji? Isto kao što se Muhamed ne spominje ni u Bhagavad Giti ( Svetoj Hinduističkoj Knjizi), a čisto sumnjam da se o Muhamedu govori i u bilo kojoj Budističkoj ili Taoističkoj Svetoj Knjizi i Svetom Spisu. Uprkos ovoj činjenici ti vjeruješ da će ovi ljudi biti osuđeni samo i isključivo zbog toga što ne priznaju Muhameda, ili pak vjeruješ da neće? Odluči se. Dobro znaš šta biva sa mlakima, koji se ne mogu odlučiti ni za tamo ni za ovamo...
Ali prije nego se odlučiš, možda bi bilo dobro da razmisliš o tome šta znači priznati Muhameda, Hrista, Budu, Krišnu ili bilo koju drugu ključnu ličnost u pojedinim religijama. Možda bi bilo dobro da se zapitaš priznaje li Muhameda onaj ko ga priznaje riječima ili onaj ko ga priznaje djelima...
Ne vidim kojim sam svojim djelom porekla Muhameda a.s kao poslanika?Zasto si se nasao toliko uvrijedjen?
Evo ti primjer na samome ovom forumu.
Jasno je meni sta sa time hoces da kazes,i shvatam to u potpunosti.
U bibliji je nagovesten dolazak Muhameda i jasno je receno da se pazi sa paznjom napetom.Kur`an je dostupan mnogima koji su ga procitali ne iz Bozije milosti vec da bi se izrugivali,ne da shvate nego da bi imali temu da druge omalovazavaju,da bi se oholili i bogohulili.
Ja ti kazem da vjerujem da ce biti osudjeni,i pored jasnih dokaza koji su dosli preko Muhammeda i Kur`ana i svojom licnom voljom su ih porekli.
I vjerujem,da oni koji nisu znali za Kur`an i nisu spoznali niti se upoznali sa njime nece biti kaznjeni.
Nadam se da si shvatio.
Zato sam i navela da ce svaki poslanik imati svoje vrelo,jer je svaki narod nekog poslanika slijedio.
I na pr. Hriscani koji su jos davno umrli,koji nisu Kur`an ni upoznali ucili su da vole Isusa kao poslanika,sina i Boga,jer za drugo nisu znali
A Allah je Milostiv i prasta.