banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 425 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Maj 2016, 10:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2016, 14:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Ову гђицу познајем још од времена ирца, док је била младо чељаде у великом граду.
Много сере брате, и као што неко рече, труди се да се свима допадне и тако икс пута буде сама себи контрадикторна.
А што се тиче овог текста, пизда јој стринина, што не напише како је сама одрастала.
УХ!

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2016, 10:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Текст је, колико видим, уклоњен с блога. Ако је то нека назнака постојања мрве јавног мњења, добро је.

За разлику од неких овдје, не могу се сложити ни са поентом текста, ако иста уопште постоји. "Сиротиње" је било и прије, биће је увијек, и то нема претјеране везе с бројем дјеце. Подизање клинаца захтијева одређена средства, али се свакодневно увјеравам да то нису баснословне цифре које се потенцирају, и да, ко може да подигне двоје, могао би и троје, па и четворо. Само смо ми данас много размаженији и себичнији од генерације наших родитеља, да не идем даље у прошлост, и већи број дјеце значи трајни губитак комфора и "свог времена", и то нас, изгледа, много више боли од финансијских "губитака".

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2016, 10:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Taj osjecas istinskog "komfora" i "svog vremena" se uglavnom izgubi cim se udas/ozenis :D

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2016, 17:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Citiraj:
Naš najnoviji član je Brankica R

Ja se malo bojim...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2016, 17:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Popokatepetl je napisao:
Текст је, колико видим, уклоњен с блога. Ако је то нека назнака постојања мрве јавног мњења, добро је.

Ja mislim da se ovaj forum čita više nego mislimo. :D

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2016, 17:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Popokatepetl je napisao:

За разлику од неких овдје, не могу се сложити ни са поентом текста, ако иста уопште постоји. "Сиротиње" је било и прије, биће је увијек, и то нема претјеране везе с бројем дјеце. Подизање клинаца захтијева одређена средства, али се свакодневно увјеравам да то нису баснословне цифре које се потенцирају, и да, ко може да подигне двоје, могао би и троје, па и четворо. Само смо ми данас много размаженији и себичнији од генерације наших родитеља, да не идем даље у прошлост, и већи број дјеце значи трајни губитак комфора и "свог времена", и то нас, изгледа, много више боли од финансијских "губитака".

Ima veze u kontekstu da je ipak rjeđi slučaj da imućni imaju više od..ajmo reći, troje djece. Češće su porodice sa većim brojem djece ipak "siromašnijeg" staleža.
Sjedim danas na stanici i gledam majku sa troje djece. Znam da su finansijski jako, jako slabi. Najstarije dijete ima možda 7 godina, najmlađe jedva 3. Prljavi su, musavi...ali nasmijani...trče po stanici, smiju se. Toliko osmjeha na dječijim licima ne vidim za 7 dana koliko sam za tih 15 minuta vidjela na licima njih troje.
Mrzim kada čujem "djeca koštaju", "skupo je imati djecu" i sl. Pokriješ se koliko si dugačak. Ne moraju imati mobilne telefone sa 7 godina, školske torbe od 170e, najnovije igrice, računare, tablete..i sve po poslednjoj modi. Koliko je oko nas djece koja "imaju sve" pa opet nisu zadovoljna?
Ali...mene duša zaboli kada gledam te priloge na tv-u, čitam po netu priče o tim porodicama koje nemaju hljeba da jedu, nemaju drva, vode, kupatilo..pod u kući. Zašto?! Zašto rađati dijete koje nećeš moći da nahraniš??
Nadam se da će ono troje mališana od danas, što duže imati one osmjehe na licima.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2016, 18:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Popokatepetl je napisao:

Slažem se sa " gubitkom komfora" i "svog vremena", samo mi nije jasno prema kome sebični i razmaženi ? Ako sam prema sebi sebičan i razmažen, moja stvar. Dok god nikog ne ugrožavam ni na koji način, sve je to moj život i izbor.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2016, 21:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Brankice, izdrži!

https://www.youtube.com/watch?v=3I2KtsrWcvk

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2016, 07:02 
Džontra je napisao:
Citiraj:
Naš najnoviji član je Brankica R

Ja se malo bojim...

:lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2016, 12:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Popokatepetl je napisao:

Srećom, taj tekst je ostao na prvoj stranici ove teme i ostaće dok je foruma (il' dok neko ne obriše temu), a govori mnogo o toj "blogerki".
Inače, ako je iko sirotinja, to je Brankica. Ne mislim da je sirotinja u materijalnom smislu, već na nešto drugo. I, iskreno, meni je nje žao. I nadam se da će je reakcije na tekst podstaći da malo razmisli o sebi.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2016, 12:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Realno, ne ocekujem da ce ona ikad biti neko bitan cije ce se ime pazljivo pretrazivati po internet bespucima.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2016, 12:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ti baš imaš visoko mišljenje o umovima koji vršljaju po bespućima virtuelne zbilje :)

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2016, 13:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako nece ni takvi, tim gore.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2016, 13:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Maj 2016, 21:49
Javlja se i ona kojoj ste cijelu temu posvetili. Prevazišla sam i koleginicu Dijanu! A možda i nisam, ko će znati.
Elem, hvala vam na komentarima. Tako seciran moj tekst je dobio smisao kakav nije imao u mojoj glavi, a ja očigledno nisam toliko pametna, što neko reče ovdje "sirotinja sam", da bih vjerodostojno prenijela iz glave na papir. A i ne znam što mi je trebalo da dijelim svoje mišljenje o toj temi s drugima. Izvukla bih se na baby brain, ali sudeći po vašoj posvećenosti mom liku i djelu, traje ta moja glupost dosta dugo.

Pošto mene razapešte, red je da se i ja javim, jer em nisam "selebriti" pa da mi treba ona "svaka reklama je dobra reklama", em me je sve napisano ovdje zaista na najdubljem ljudskom nivou pogodilo. Tako da znate da vaše riječi imaju efekat na nekog.

Ili sam ja promašila poentu, ili ste vi svakako negativno nastrojeni prema meni "antipatičnoj, glupoj, siromašnoj", pa vam treba samo povod, nije ni bitno. Oči su mi otvorene. Hvala vam što ste mi pomogli da shvatim da bi trebalo da dosta radim na sebi da bih mogla da mišljenja o tako ozbiljnoj temi podijelim s drugima. I nisam ironična.

Hvala vam za dugogodišnje praćenje mog lika i djela, niko ne bi očekivao da će to trajati tako dugo, obično ljudi ono što ne vole i ne dopada im se izbjegavaju. Jedva čekam da vam dosadim :)

Držaću se svojih prozračnih, limunada tema za široke narodne mase, srećom to vama nije zanimljivo, jer se samo ozbiljnim štivom bavite.

Nadam se da se i ove godine vidimo na Demofestu i da ćete jednom prići da se upoznamo. Voljela bih baš.

A iskoristiću priliku da pozovem Bečku školu na kafu, da razmijenimo mišljenja na brojne zajedničke teme, jer sam ja od svih vas ipak njegov najveći fan.

Zamolila bih, ukoliko takva opcija postoji, da uklonite tekst i sa prve stranice ove teme, jer sam ga i ja, nakon iščitavanja vaših stavova, uklonila. Unaprijed zahvalna :)

P.S.

ODgovor liku koji me "poznaje" iz vremena irca: I sama sam dobar dio svog života bila dio porodice koja nije mogla da prehrani svoju djecu, ali je mogla da ih štanca. Otud "pogođenost" temom.

P.S.P.S.
The_new_Statesman je napisao:
Realno, ne ocekujem da ce ona ikad biti neko bitan cije ce se ime pazljivo pretrazivati po internet bespucima.

Realno, ne očekujem ni ja. Eto neke sličnosti :)

Korisnik Brankica R vas pozdravlja.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2016, 13:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Niko nije veći od Dijane...u selebriti smislu mislim...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2016, 13:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
Susret Brankica i Becka, to bi bilo veselo stivo. :-D
Doduse, nije da nemamo pametnijeg posla. A sto se tice izjave da komentari pogode nekoga, jbg, takav ti je zivot, sve sto se javno napise izaziva neciju reakciju..
Zato je do nas da malo razmislimo sta cemo i kad napisati javno. Mi sa puno internet staza po forumima smo vec uigrani, znamo sta mozemo ocekivati, pa nas uglavnom zaboli djon i za tudje komentare i misljenja. Inace ne bismo ni pisali. Naivno je ocekivati da ce svi komentari biti samo pozitivni.
Dobar primjer je nas sugradjanin Kolja, koji je zbog svog pisanija dobio hrpu negativnih kritika, pa se covjek povukao i otisao da se bavi necim sto mu bolje lezi. :-)

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2016, 13:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rakijom? :D

Nova korisnice, nov si kolac pa da te uputim. Becka je kukavica i predmet sprdnje, mene je pravo blam sto si me citirala u istom postu u kom njega pozivas na kafu.

Eto.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2016, 13:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Maj 2016, 21:49
Rakijom? :D

Nova korisnice, nov si kolac pa da te uputim. Becka je kukavica i predmet sprdnje, mene je pravo blam sto si me citirala u istom postu u kom njega pozivas na kafu.

Eto.

Možeš i ti s nama ;)

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2016, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04

Bitno je da je temu vidjela osoba koja je i trebala i da joj ostaje kao podsjetnik :wink:

Brankica R je napisao:
Zamolila bih, ukoliko takva opcija postoji, da uklonite tekst i sa prve stranice ove teme, jer sam ga i ja, nakon iščitavanja vaših stavova, uklonila. Unaprijed zahvalna :)

A zašto bi neko uklonio tekst sa prve strane ove teme?
Tekst prenesen u cjelosti, bez intervencija, autor pomenut, stavljen i izvor.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 425 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]