banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 17:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2273 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 114  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Izbjeglicka kriza
PostPoslato: 30 Apr 2016, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Зауставиш их силом?

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2016, 21:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kurac silom. Oni stoje na granici jer je prepreka u njihovim glavama. Onog momenta kad shvate da više nemaju šta izgubiti i da ih ne mogu sve pobiti neće ih se moći zaustaviti.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2016, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
hadzidado je napisao:
Zoka,
Zajebi više istoriju jer ovo migriranje se ne može porediti sa nekakvim istorijskim migracijama.
Alo, ovo je jebeni 21.vijek i u roku od odmah se može zatvoriti granica EU tako da ne može muva proći, a kamoli milioni kojekakve horde.

da Sloveni su dolazili organizovano na Balkan, sve sa pasošima i radnim dozvolama, i to jedan po jedan dolazio, nikako u hordama, i to sve iscjelitelji, pjesnici i učenjaci bili :)
Huni u Mađarsku isto. Ne branim ove ekonomske migrante, samo je smiješno misliti da je ovo prvi put u istoriji se dešava, samo zbog toga što lično svjedočiš.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2016, 21:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Бриселска бирократија, са остатком запада, је претјерала у промоцији људских права, политичке коректности и сличног, те сада и морају да поступају у бијелим рукавицама. Мислим, шта је проблем рећи "рат је код вас, ваш је проблем, шта ми имамо да вас гостимо"?

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2016, 21:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Па дјелимично су њихови прсти у том срању... Рецимо. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2016, 21:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Небитно, ја само кажем ако ЕУ неће избјеглице, не мора их ни узети. Друга ствар је што би то значило крај исте те ЕУ у овом облику и што би то још више радикализовало већ присутне.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2016, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Eu ce se svakako raspasti i to vrlo brzo! :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2016, 22:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
_зока je napisao:
Da, isto kao što su pristastali i ovi prije nas.

Vidjet ćemo,zapad je umro i propao ovo sad je naplata truda iz prošlosti(njihove). Ja sebe ne smatram dijelom te rabote,ko smatra neka seli ili šta god misli da treba. Svako ima oči,samo zavisi ko gdje sa njima gleda.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2016, 23:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
зока,alky
Ma eto sve lete na metak!
Glavu dajem da bi se udarali nogom u dupe istog momenta kada se zapuca.
Dajte, pa nije ovo sablja na sablju kao prije hiljadu godina pa koga ima manje taj je najebo(mada ni to nije bilo pravilo).
Zašto ne idu na Bugare ili Ruse?
Eto, Rusije je prazno 2/3, reklo bi se da možeš ući gdje i kada hoćeš , kad ono....
I ne mislim da bi se EU radikalizovala da se upotrijebi sila na granicama.
Upravo suprotno- zbog puštanja svakoga, EU će postati radikalnija.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2016, 00:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2008, 09:09
koji k će u rusiji? neće oni tamo,samo zapad

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2016, 01:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Jebalo baku jesmo merhametli narod ljotic da ima internet evo danas bi odmah vaskrsao samo da procita postove.
Pa nama sutra kad bi dosle izbjeglice iz kragujevca mi bi I po njima srali.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2016, 06:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pa zar to ne radimo skoro tri decenije? Po svima, od Ljubljane do Prizrena... Izbjeglica, nije Banjalucanin.

Vrh

Tema posta: Re: Izbjeglick
PostPoslato: 01 Maj 2016, 06:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
chils je napisao:
Jebalo baku jesmo merhametli narod ljotic da ima internet evo danas bi odmah vaskrsao samo da procita postove.
Pa nama sutra kad bi dosle izbjeglice iz kragujevca mi bi I po njima srali.

... isto kao sto su i u BL izbjeglice "sve dobile" a mi jadni domaci zbog njih gladujemo.
Tako su i Nijemci bili kivni na ruske Nijemce koji su devedestih dosli u Njemacku....
Ali ovo sada je drugi par opanaka. Oni koji dodju uglavnom pokusavaju da se prilagode domacima ili su bar primorani na to. Sada to nije slucaj.
-zoka, mi jesmo istjerali Ilire i ostale sa ovih prostora i promijenili vjeru,ali to ne mozes primijniti na danasnje uslove i svijest ljudi. Prije su vecina bili nomadi, neki zemljoradnici,vecina neslobodni i kulturoloske razlike nisu bile tako izrazene.
U ovom slucaju je razlika ko nebo zemlja. Ne moze Merkel pricati o integraciji kako je to jednostavo, treba pitati ljude na terenu,kad ti dodje pacijent, ne zna ni jednu rijec njemackog ili engleskog, lafo umire od bolova, dobije sve moguce pretrage i na kraju jednostavno nece da ostane, pa mu moras organizovati taxi, pa je pitanje ko ce to platiti, a ako ostane onda osoba koja je dosla u pratnji hoce isto ostati, a ne smije, pa trazi taxi da platis , iako zivi kilometar odatle i sto je najgore, biva ima placeno, a kad dodje neka starica , jedva hoda, mora se sama brinuti o prevozu iako tu placa porez vec 60 godina...
Nije to jednostavno, das im neki smjestaj i dovidjenja. Svi su jako brzo naucili koja imaju prava ,ali kad ih pitas za obaveze onda te ne razumiju. Nije da podrzavam Afd, ali ih u potpunosti razumijem.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2016, 08:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Pa ti si upravo ilustrovao ono što ja tvrdim. Oni neće da se prilagode pa se vi prilagođavate njima. Evropa je trula i slaba (trula u smislu da svojim poštovanjem ljudskih prava i rezonima neće dozvoliti protjerivanje i ubijanje Arapa), oni su svježa snaga koju ne muče moralne dileme koje pate prosječnog građanina EU. Neće doći horda da pokori Evropu, rodiće se jedna. I to je ok sa istorijskog gledišta.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2016, 08:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Evo dakle, pitanje je dana kaće se Evropa i Zapad raspasti...samo što nije...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2016, 08:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Pa nije ni Rim pao za dan, mjesec ili godinu nwgo je urušavanje trajalo vijekovima.

Vrh

Tema posta: Re: Izbjeglick
PostPoslato: 01 Maj 2016, 12:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
laoce je napisao:
U ovom slucaju je razlika ko nebo zemlja. Ne moze Merkel pricati o integraciji kako je to jednostavo, treba pitati ljude na terenu,kad ti dodje pacijent, ne zna ni jednu rijec njemackog ili engleskog, lafo umire od bolova, dobije sve moguce pretrage i na kraju jednostavno nece da ostane, pa mu moras organizovati taxi, pa je pitanje ko ce to platiti, a ako ostane onda osoba koja je dosla u pratnji hoce isto ostati, a ne smije, pa trazi taxi da platis , iako zivi kilometar odatle i sto je najgore, biva ima placeno, a kad dodje neka starica , jedva hoda, mora se sama brinuti o prevozu iako tu placa porez vec 60 godina...
Nije to jednostavno, das im neki smjestaj i dovidjenja. Svi su jako brzo naucili koja imaju prava ,ali kad ih pitas za obaveze onda te ne razumiju. Nije da podrzavam Afd, ali ih u potpunosti razumijem.

Pacijenti koje smo mi do sada imali su zaista bolesna djeca, roditelji skromni, uredni, a oni koji ne razumiju engleski se trude rukama i nogama da se sporazumijemo. I sto je divno - ne jaucu I ne drece kao razmazena svapska djeca. Ego, dvije bolnice, dva grada a tako razlicita iskustva.

P.S. Cijenim da imate Taxischeine a Kostenträger je uvijek Asylhaus. Barem je tako kod nas.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2016, 12:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Nije Evropa trula nego oni koji vladaju njom.
Prosječan građanin EU nije neko plaćeno govno iz nvo nego čovjek kao ja i ti i isto brine za svoju porodicu kao i mi.
Ljudska prava se očas posla izbrišu- pokazala je to trula Evropa više nego jednom.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2016, 12:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
И опет ће. Само што неће ни мало лијепо да изгледа преко ТВ.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2016, 13:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ako se ovako nastavi doći će do promjene zakona. Vidjeli smo šta su pokazali rezultati izbora u Nemačkoj a još više u Austriji. Neće još dugo Svabo da trpi da u vlastitoj zemlji da ima sva manje prava,ne bi uostalom mi mi. Zapravo,mi još manje. Ja im se stvarno divim od vidim koliko su tolerantni. Znam da je to zbog prošlosti, ali sve ima svoje granice. Uostalom, već sam pisao o tome.
Ajkula, ja imam osjećaj sa su sve izbjeglice ovdje bolesne,svi su bili barem jednom stacionirani,neki i više puta,a sve žene koje su fertilnom dobu su trudne. Naravno da ih ima zahvalnih, ali i mnogo onih koji jednostavno glume. Imam oberarzta iz Sirije i on je totalno iznerviran zbog svojih.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2273 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 114  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]