chils je napisao:
Jebalo baku jesmo merhametli narod ljotic da ima internet evo danas bi odmah vaskrsao samo da procita postove.
Pa nama sutra kad bi dosle izbjeglice iz kragujevca mi bi I po njima srali.
... isto kao sto su i u BL izbjeglice "sve dobile" a mi jadni domaci zbog njih gladujemo.
Tako su i Nijemci bili kivni na ruske Nijemce koji su devedestih dosli u Njemacku....
Ali ovo sada je drugi par opanaka. Oni koji dodju uglavnom pokusavaju da se prilagode domacima ili su bar primorani na to. Sada to nije slucaj.
-zoka, mi jesmo istjerali Ilire i ostale sa ovih prostora i promijenili vjeru,ali to ne mozes primijniti na danasnje uslove i svijest ljudi. Prije su vecina bili nomadi, neki zemljoradnici,vecina neslobodni i kulturoloske razlike nisu bile tako izrazene.
U ovom slucaju je razlika ko nebo zemlja. Ne moze Merkel pricati o integraciji kako je to jednostavo, treba pitati ljude na terenu,kad ti dodje pacijent, ne zna ni jednu rijec njemackog ili engleskog, lafo umire od bolova, dobije sve moguce pretrage i na kraju jednostavno nece da ostane, pa mu moras organizovati taxi, pa je pitanje ko ce to platiti, a ako ostane onda osoba koja je dosla u pratnji hoce isto ostati, a ne smije, pa trazi taxi da platis , iako zivi kilometar odatle i sto je najgore, biva ima placeno, a kad dodje neka starica , jedva hoda, mora se sama brinuti o prevozu iako tu placa porez vec 60 godina...
Nije to jednostavno, das im neki smjestaj i dovidjenja. Svi su jako brzo naucili koja imaju prava ,ali kad ih pitas za obaveze onda te ne razumiju. Nije da podrzavam Afd, ali ih u potpunosti razumijem.