banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 18:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Sekte
PostPoslato: 23 Mar 2005, 03:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2005, 23:42
Zanima me da li u Banjaluci ili drugim gradovima u RS postoje i deluju pojedine sekte kao npr. Jehovini svedoci. Jer kod nas u Srbiji je do skoro bilo mnogo tih sekti koje su cak i pravile svoje male crkvice po gradovima.Poznato je da se te sekte finansiraju iz inostranstva i da mnogo sredstava i novca ulazu u vrbovanju pre svega mladih ljudi za svoje delovanje.U mom gradu su cak isli i po kucama nudeci reklamni materijal i neke knjige o njihovom verovanju.Posto nisu nasli uporiste u narodu a i masovno su proterivani iz Srbije i rusene su im crkvice i mesta okupljanja u poslednje vreme ih sve manje ima.Da li je bilo i da li ima tih pojava i kod vas?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2005, 13:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
kako to mislis bilo ? pa sigurno su jos uvjek tu samo se kriju

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta: Re: Sekte
PostPoslato: 23 Mar 2005, 14:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Feb 2005, 14:49
UROS je napisao:
Zanima me da li u Banjaluci ili drugim gradovima u RS postoje i deluju pojedine sekte kao npr. Jehovini svedoci. Jer kod nas u Srbiji je do skoro bilo mnogo tih sekti koje su cak i pravile svoje male crkvice po gradovima.Poznato je da se te sekte finansiraju iz inostranstva i da mnogo sredstava i novca ulazu u vrbovanju pre svega mladih ljudi za svoje delovanje.U mom gradu su cak isli i po kucama nudeci reklamni materijal i neke knjige o njihovom verovanju.Posto nisu nasli uporiste u narodu a i masovno su proterivani iz Srbije i rusene su im crkvice i mesta okupljanja u poslednje vreme ih sve manje ima.Da li je bilo i da li ima tih pojava i kod vas?

(((( Masovno protjerivani i crkve im se rusile, kako veoma tipicno, a gdje erm aha Srbija skoro pa da nevjerujem.)))) CIM NISI ISTI KAO JA, JA TE MRZIM,GUBI SE PSU kako tipicno za njih.
Opet kao sto je veoma evidentno nedostatak pravilnih informacija navodi ljude da razmisljaju ovako, Sekte i kultovi nisu nista sto vecina ljudi misli i ih izopaci da su. Postoje razno razni kultovi u svjetu i mi kao ljudska rasa od kad smo postojali smo imali zrtvovanje i vjerovanja, koja smo smatrali ispravna u to vrjeme. Sekte su vjerovanja isto kao vjerovanja u Isusa, Alaha i Budha ne razlikuje se od drugih vjera toliko mnogo i usopste nisu TABOO kako ih vecina ljudi prevodi pogotovo u manjim privitinim mjestima gdje su za njih "sekte" nesto sto oni smatraju da nesmijes cak njihov papirni materijal ni uzeti u ruku jer ima carobnu moc kaoja cete smjesta prevuci u neki vandredni pravac, ustvari pravi kultashi su primitivci koji tako razmisljaju. Jovahini svjedoci je jedna od manje poznatih malo grupnih vjera koje vjeruju u Boga Jovahu i protiv su zla, homosekusalnosti , kradje lazi itd, i kao svaka druga vjera ,vjeruju da su jedina ispravna vjera na svjetu i time pokusavaju to dokazati ljudima.
Posto me vecinom bukvalno iznerviraju ljudi kojiima je njihova baba rekla stvari i oni glavato sve i jedan misle da je to ispravno, za njih pronasao sam sajt koji slucajno je imao prevod na srpskohrvacki(ne, pardon ,imao je hrvacki i srpski, nekako mi se srpski ucinuo glupim jer ne svako zna cerilicno pismo pa sam kliknuo na hrvacki jezik, orginalno sam trazio Bosanski al ne postoji!)
Tako da ti ljudi mogu iz interesovanja da dobiju vise informacija o onome sto pricaju napamet, (kladim se da oni nece ni citat jer misle da ce ih odmah neka carobna ruka kroz kompjuter prevesti na zrtveni sto) :lol: :lol:
http://www.watchtower.org/languages/c/index.html

Uglavnom bar ce ti biti jasnije da ne otvaraju ljudska tjela od vrata do genitalija, i skacu oko krvavog ljudskog bica dok umire.I smatraju to ispravnim.
Ma neznam ima ljudi koji nemaju pojma o jednostavnim stvarima a ustvari se zovu skolovanim ljudima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2005, 17:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Te sekte i priče o njima su otprilike ovakve.

Velika i profitabilna kompanija ima mnogo zaposlenih. No kao što inače biva velike kompanije znaju da "igraju prljavo", klijentima sa kojima sarađuju nude lijepe "demoe" i prezentacije, velika obećanja ukoliko posluju isključivo sa tom kompanijom, a plaše ih neuspjehom ukoliko sarađuju sa konkurentnim kompanijama. I kao mnoge velike kompanije pored korisnog rada bave se i mutnim stvarima u okviru svog posla, na kraju ponude manje od onoga što su obećavali i kako su prikazivali na demoima, probiju rokove, završni kvalitet nije zadovoljavajući ali imaju dobru marketinšku službu koja njihove klijente i mušterije uvjeri da je to upravo najbolji kvalitet koji su uopšte od bilo koga mogli dobiti, i da bi kod drugih dobili samo mnogo lošije proizvode, a sve to naplate više nego što su klijenti očekivali, i uz to ih uvjere da su odlično prošli.

I tako ta kompanija posluje iz dana u dan, vide da im dobro ide pa prošire biznis i prošire te profitabilne mutne aktivnosti, a dio zarade troše redovno i na renoviranje svog poslovnog objekta, ukrašuju ga, redovno ga kreče, čiste, popravljaju imidži sliku o sebi, kako kroz ljepše stolove, sekretarice, tepihe, ukrase, tako i kroz marketing u medijima.

No to sve se ne svidi nekolicini časnih ljudi iz te kompanije, ili bar misle da mogu bolje poslovati sami, pa razmijene mišljenja i vide da se slažu oko toga, i dogovore se da daju otkaz i osnuju svoju kompaniju. I oni to urade ali kompanija koju su osnovali je mala, mnogo manja od megakorporacije iz koje su istupili. Uz to počnu okolo smjelo pričati da su veliku kompaniju napustili jer ona ne posluje pošteno i časno, da zakida mušterije, da vara u poslovanju, da kvalitet usluga koje nudi nije toliko dobar koliko se to reklamira i da nije u skladu sa poslovnikom ni zakonom. Ove priče pričaju ili iz iskrene želje da ljudima skrenu pažnju i da ih upozore, ili iz želje da ljudi ne posluju sa velikom kompanijom već da pređu njima, to šta žele zavisi od osobe do osobe, od njihovog ljudskog nivoa.

Ali sve to se nikako ne svidi velikoj megakorporaciji, jer se prepadne što se izbacuju na vidjelo njena poslovanja i muljaže, ili im se jednostavno ne svidi da neki misle da nešto u njihovoj kompaniji ne štima, pa smisle kako da stare i nove klijente i mušterije ipak zadrže za sebe. Odluče da to urade na više frontova, jedan je da iskoriste svoj već stečeni i nesumnjivo veliki ugled u društvu, državi, politici, medijima u cilju diskreditovanja ove manje kompanije kroz propagandu da sve što ovi odmetnici pričaju nije istina, da lažu samo zato što žele klijente i poslovanje za sebe, pokrenu priče da se u manjoj kompaniji rade mnogo lošije stvari nego one za koje su sami optuženi (takvim postupanjem "brišu" iz svijesti ljudi ono loše što je o njima samima rečeno, znači moraju još više zagrditi druge), plaše ljude tom manjom kompanijom, a na drugom frontu pokrenu još veću kampanju u kojoj sebe hvale, veličaju, reklamiraju i tako se ubacuju u svijest ljudi. I svaki pokušaj javnog nastupa manje kompanije u startu osuđuju, i pozivaju druge da bojkotuju te javne istupe.

Tako da manja kompanija, iako možda posluje časnije, ili nešto časnije, ima samo mali poslovni prostor, manje klijenata, nemaju javne nastupe, ne mogu prenijeti svoj stav i poglede drugima jer velika kompanija drži medije u svojim rukama, svi ih osuđuju, proganjaju, gledaju sa prezirom.

I od ovih manjih kompanija se vremenom mnoge pokvare, svakakvi ljudi uđu u njih, pa se i one vremenom počnu ponašati kao velika megakompanija, kritikuje druge manje konkurentske kompanije i tako to.

Bitno je još reći da i u velikoj megakompaniji ostane i uvijek ima časnih ljudi koji su ostali da bi svojim učešćem i primjerom dali dobrinos opštem pozitivnom poslovanju i da bi pozitivno djelovali na druge koji se ne ponašaju časno i pošteno.

I tako sad ima mnogih tih nekih kompanija, većih i manjih, svaka posluje na neki svoj način, u svakoj ima i dobrih i loših ljudi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2005, 02:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ok. Sve to je otprilike tako, ali mene intersuje da li toga ima u Banja Luci i RS?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2005, 02:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ja koliko sam upoznat,kod nas ovdje i nema nekih sekti osim jehovinih svedoka.Kad bi se covjek malo raspitao,vjerovatno bi na vidjelo izasle jos neke grupice,ali mislim da one nemaju znatan uticaj na ljude.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2005, 09:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ima na ovim prostorima Adventista i Jehovih svjedoka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2005, 20:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2005, 12:01
Ma ima kod nas Jehovini svedoka, ta sekta postoji u Banja Luci i za nu sam cuo,a prije pola godine dolazio mi je na vrata neki momak
2,10 i 80 kila.Znaci kostur u odelu i sa aktovkom,i nudim mi neke knjige
i kataloge....hehehe....bilo je samo, mars u picku materinu satanisticku i zalupio vrata.
Sve sektase pobiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2005, 02:09 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2005, 02:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ja nisam neshto posebno protiv sekti, ali me nervira to njihovo vrbovanje. U Jehovinim svjedocima se mora svaki mjesec davati neki novac, hrana itd. Poslije smrti, sve ostaje njima... U BL imaju i Adventisti, njihova crkva je preko puta KIC-a. Oni su mi bolji od Jehovinih svjedoka jer bar ne idu po kucama.
Ali, najgore od svega mi je kad chujem da su pretukli nekog jadnika koji je ishao po kucama i dijelio knjige... Mislim, to je pravi vandalizam... Ako ti se ne svidja, zatvori mu vrata. :roll: :roll: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2005, 02:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Drragac je napisao:
Ma ima kod nas Jehovini svedoka, ta sekta postoji u Banja Luci i za nu sam cuo,a prije pola godine dolazio mi je na vrata neki momak
2,10 i 80 kila.Znaci kostur u odelu i sa aktovkom,i nudim mi neke knjige
i kataloge....hehehe....bilo je samo, mars u picku materinu satanisticku i zalupio vrata.
Sve sektase pobiti.

Ma i kod mene su pre par godina stalno dolazili na vrata sa tim njihovim knjigama i katalozima.....bas su postali dosadni....jednom nedeljno su dolazili sa istom pricom.
Nisam ih napusavao, lepo im kazem iskulirajte, ne dolazite vise....ali ne vredi....popeli su mi se vise na k. i jednim sam morao da ih iscimam.A kasnije poslali neku devojku i ista prica......ma dosadni su skroz...ponekad ne vredi sa njima na finjaka.

Inace u nekim drugim sektama je mnogo zaebanije, pre neku godinu dva srednjoskolca u Beogradu su izvrsila samoubistvo koristeci sektaske rituale.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2005, 19:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Ima sekti po mojim saznjanima u svakom gradu. Ali na srecu to su male grupacije koje nemaju nekog velikog uticaja. Smatram da su sekte najveci neprijatelj naseg drustva, ne samo kod nas nego i u svijetu. Zbog opasnosti sekti smatram da je bitno da se u skolama zadrzi vjeronauka, a id roditelji objasne djecu o opasnosti sekti jer se cesto njihova opasnost podcjenjuje. Nema nijedne sekte da je u redu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2005, 01:30 
DELETED

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2005, 15:19 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
UROS je napisao:

isli od vrata do vrata. pa ti urose strpa Isusa i njegove ucenike u sektu. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2005, 16:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Верских секти има свугде, па и у Бања Луци. Ево сам овај форум је модерисан од стране секташа, који припадају некој локалној секти локалног гуруа Петра Хричка, који је својим следбеницима поделио звучне "реинкарнације", и то гле... све самих Апостола. :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2005, 23:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
UROS je napisao:

isli od vrata do vrata. pa ti urose strpa Isusa i njegove ucenike u sektu. :D

Ajde presaberi se....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2005, 08:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Maran Ata je napisao:
Верских секти има свугде, па и у Бања Луци. Ево сам овај форум је модерисан од стране секташа, који припадају некој локалној секти локалног гуруа Петра Хричка, који је својим следбеницима поделио звучне "реинкарнације", и то гле... све самих Апостола. :lol: :lol: :lol:

Postoji li u tvom srcu bilo sta osim mrznje???
:angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2005, 12:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

dado_n je napisao:
Ima sekti po mojim saznjanima u svakom gradu. Ali na srecu to su male grupacije koje nemaju nekog velikog uticaja. Smatram da su sekte najveci neprijatelj naseg drustva, ne samo kod nas nego i u svijetu. Zbog opasnosti sekti smatram da je bitno da se u skolama zadrzi vjeronauka, a id roditelji objasne djecu o opasnosti sekti jer se cesto njihova opasnost podcjenjuje. Nema nijedne sekte da je u redu.

Tacno...a ovi kod nas se jos neckaju oko uvodjenja veronauke u skolama...Sve sekte imaju verovanje koje je suprotno verovanju Srpske Pravoslavne crkve i zato takve stvari ne smeju da se tolerisu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2005, 15:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
daljac je napisao:
Maran Ata je napisao:

Postoji li u tvom srcu bilo sta osim mrznje???
:angel:
Зашто мислиш да је реч о мржњи ако кажем оно како јесте? Ахарон је "реинкарнација" Св. Павла, ни мање ни више... Изгледа да ниси довољно дуго на овом форуму да будеш упознат са чињеницама. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2005, 16:16 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
urose, ja ozbiljan. valjda si citao Bibliju, jer u N.Z. postoji tekst koji ti kaze da su isli od vrata do vrata. :D

maran ata, bolje bi ti bilo da procitas poslanicu Rimljanima, 12 glavu, ali ne jednom vec pedeset puta, mozda ti nesto udje u glavu. :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]