Freak_on_a_leasH je napisao:
Citiraj:
Kad su 'igre' u pitanju. Dosta je vise ovih grupa tipa: DLM, MZK, FZP i slicnih deraca. Koliko ja shvatam ovo nije festaval alternativnih grupa, vec zabava za siroke narodne mase. Ne mislim da treba biti narodnjaka, vec izvodjaci koji mogu privuci razlicit profil ljudi, a da pritom spadaju u red kvalitetnije muzike.
Samo da te podsjetim da zivis na brdovitom balkanu gdje "razlicit profil ljudi" i "kvalitetnija muzika" ne idu jedno sa drugim, posto smo mi mala zemlja sa malim ljudima i njihovim jos manjim mozgovima "razlicit profil ljudi" podrazumjeva smece od muzike.
U ostalom vrlo je diskutabilno sta je to po tebi "razlicit profil ljudi".Npr Britney Spears na svojim koncertima ima "razlicit profil ljudi" al kod nas joj ni pseto ne bi doslo na koncert.
Dosad sam se svaki put jedva cekao da pocnu ljetne igre jer svaki put bude grupa koje stvarno treba otic cut uzivo, al neki su pomalo i dosadili kao npr. Orthodox Celts ili tako neki koji su u bl svakih 2-3 mjeseca.
Moji prijedlozi se uvelike poklapaju sa pilot babom samo sto bi 357 i Atheiste stavio na prvo mjesto.
Ti si svojim postom vec naznacio kojem profilu ljudi pripadas i kakva muzika te zanima. Naravno, tvoja stvar. Ali ne mozete ljetne igre krstiti u punk-rock igre.
Ako je tako, ok, nije problem... Ali onda neka se tako i deklarisu. Jer mene stvarno ne zanimaju nikakvi Bijesovi, Logopedi, i sta ti ja znam... Cast izuzecima. Ne kazem da ne treba biti i toga, ali balans treba da postoji. A do sada su vecinom preovladavale grupe takvog tipa, vjerovatno zbog njihove jeftinoce.
Sto se tice Britney, ne sumnjaj da bi na njen koncert doslo vise naroda nego za sve ove godine koje se odrzavaju BL ljetnje igre.