banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 15:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2005, 10:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Dzenita je napisao:
Mnogi ne žele da se promijene, jer bi bili razočarani u same sebe, i bilo bi im žao što nisu bili sve te godine u pravu. Iz bojazni da ih okolina odbaci

Upravo tako.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2005, 12:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Mar 2005, 20:05
Puno hvala i tebi, aharon, na dobrodoslici(tek sam sada primetila tvoje "dobro dosla") :D -nista nije slucajno..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2005, 08:57 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2005, 09:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Hm, zaista "zakucasta" tema...
Nedavno sam sreo jednog profesora, koji bi se najlakse mogao svrstati pod neku grupu kreacionista, koji sirom Republike Srpske ali i FBiH drzi predavanja na temu "dokazivanja Biblije", tj. iznosi naucne cinjenice o postojanju Boga, Hrista i drugih Biblijskih stvari. Naravno, to nikako ne moze biti lose, ali ja se s njim, i jos neki moji prijatelji, krvim(o) oko nauke i vjere koje su, kako rece moj najbolji prijatelj, obrnuto proporcionalne, barem u ovom slucaju...
Profesor, naime, tezu da je svijet nastao za sedam dana, a ne za 7*7 hiljada godina, dokazuje tako sto se poziva na rendgensko proucavanje stijena... Ne kazem - njegova teorija moze itekako biti tacna, ali zasto bi za sve morao postojati dokaza??? Pa vjera onda i ne bi bila vjera, nego znanje...
Tako, recimo, kada se povede rijec o reinkarnaciji u Svetom Pismu profesor se sav zajapuri i lista Bibliju u nadi da ce tamo neci neki dokaz koji bi oborio ovo "misljenje"... Ali, on Bibliju "prevrce", ne zato sto u to ne vjeruje, nego zato sto je sputan naukom i sto protiv reinkarnacije ne moze naci nikakav validan dokaz...
Mislim da nekako u tome lezi okosnica problema - kako nekome objasniti da za neke stvari ne postoji dokaz??? :-?
Istog tog profesora sam pitao da mi dokaza da je Hrist postojao, ali ne zato sto ja u Njega ne vjerujem, daleko bilo, nego da vidim kakav ce njegov odgovor biti... Profesor je prepricao knjigu nekog naseg americkog pisca savremenika "Isusov zlocin" u kojoj glavni junak pred sudom dokazuje da je Isus postojao... Ali, kada je moj prijatelj rekao da je Njegos zapisao u "Luci mikrokozmi" da su arhandjel Mihailo i Sotona braca, profesor je rekao:"Ne mozemo mi vjerovati svakakvim knjigama!!!" :D
To sto se on nekoliko minuta ranije pozvao na neku americku nebulozu (mada ne mora biti!) profesoru nije palo na pamet...
Eto, i tu lezi problem... Cim se moje misljenje razlikuje od necijeg, taj neko nece ni da me saslusa... Toliko o toleranciji...
:angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2005, 15:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Feb 2005, 14:49
Sve i jedna vjera je sljepa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2005, 16:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2005, 17:48
Sveto pismo se cita...tamo je zapisano... nema vere bez dela......Ali i dobra dela bez vere ne sluze mnogo...gotovo nimalo.......
Kako mnogi da osete veru i da je priznaju kad nemaju dela.Za njih ce vera uvek biti kako kazu slepa....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]