banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 16:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Proroci danas?
PostPoslato: 13 Mar 2005, 11:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Ako su sva vremena imala svoje proroke i misnike Bozije rijeci treba se upitati - ko to radi u nasem vremenu??? Postoje li takvi ljudi koji propovijedaju pravu, istinsku vjeru???
Bora Djordjevic, znan i kao Bora Corba je, vjerujem, jedan od takvih...
Ne samo zbog pjesme "Pogledaj dom svoj, andjele", koju je, kako sam saznao iz razgovora s njim napisao u cudnim okolnostima... Ona mu je iz glave izasla odjednom, pisao je dok nije stao... A na moje pitanje da li nas andjeo iz njegove pjsme moze spasiti samo je odgovorio:"Pretpostavite da je tak andjeo kombinacija Arhandjela Mihajla i Belog Andjela i odgovori ce vam se kazati sam..."
Dalje... Pjesma "Pogledaj dom svoj, andjele" je sedma pjesma na sedmom albumu ove grupe...
Bora i izgleda kao neko ko ima karakteristike i osobine da bude upravo takva osoba... Sav cupav, bradurina i duga kosa (sto je svakako odlika svetih ljudi), alkos i kao takvog niko ga ne sljivi... Ima grupu ljudi koja je uz njega i to je to...
A da... I prezime mu je interesantno...
Eto, ako neko ima sta da napise ili komentarise ovo sto sam ja napisao - dobrodosao!
:angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2005, 08:49 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Još bolji primjer je "Top Lista Nadrealista".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2005, 16:21 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Treba znati razliku izmedju proroka i vidovnjaka.

Vrh

Tema posta: Re: Proroci danas?
PostPoslato: 14 Mar 2005, 22:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
daljac je napisao:
Ako su sva vremena imala svoje proroke i misnike Bozije rijeci treba se upitati - ko to radi u nasem vremenu??? Postoje li takvi ljudi koji propovijedaju pravu, istinsku vjeru???
Bora Djordjevic, znan i kao Bora Corba je, vjerujem, jedan od takvih...
Ne samo zbog pjesme "Pogledaj dom svoj, andjele", koju je, kako sam saznao iz razgovora s njim napisao u cudnim okolnostima... Ona mu je iz glave izasla odjednom, pisao je dok nije stao... A na moje pitanje da li nas andjeo iz njegove pjsme moze spasiti samo je odgovorio:"Pretpostavite da je tak andjeo kombinacija Arhandjela Mihajla i Belog Andjela i odgovori ce vam se kazati sam..."
Dalje... Pjesma "Pogledaj dom svoj, andjele" je sedma pjesma na sedmom albumu ove grupe...
Bora i izgleda kao neko ko ima karakteristike i osobine da bude upravo takva osoba... Sav cupav, bradurina i duga kosa (sto je svakako odlika svetih ljudi), alkos i kao takvog niko ga ne sljivi... Ima grupu ljudi koja je uz njega i to je to...
A da... I prezime mu je interesantno...
Eto, ako neko ima sta da napise ili komentarise ovo sto sam ja napisao - dobrodosao!

Pozdrav Daljac

Da budem iskrena pravo si me nasmijao sa svojim komentarom.
Poznato je nama vicini da je Bora corba vise puta odlezao u zatvor,zasto?
Zbog svoje nacionalnosti i mrznje prema svemu sto nije srpsko :(
izvinjavam se ako vrijedjam...mada mi to nije namjera

Svi poslanici od Adama do Muhameda su dobro poznati po samo dobrim osobinama jer nikada nikoga nisu odvajali.
Muhammed a.s je oslobodio robove robstva,i poducio narod da smo pred Bogom svi isti i da nema crn,bijel,zut itd.

Takodje....u kur`anu se navodi da poslanika poslije Muhammeda nece biti,dok je u Bibliji nagovesten dolazak poslanika :)

e,sad na nama preostaje da do sudnjeg dana trazimo pravi put,zivimo onako kako to Bog od nas trazi :)

svako dobro

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2005, 09:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dzenita je napisao:

Pozdrav Daljac

Da budem iskrena pravo si me nasmijao sa svojim komentarom.

Pozdrav i tebi... E, bas mi je dargo zbog tvoga smijeha...

Dzenita je napisao:
Poznato je nama vicini da je Bora corba vise puta odlezao u zatvor,zasto?
Zbog svoje nacionalnosti i mrznje prema svemu sto nije srpsko :(
izvinjavam se ako vrijedjam...mada mi to nije namjera

Vecini nije poznato da je Bora Corba odlezao u zatvoru zbog razloga koje si ti navela... Lezao je u zatvoru zbog svojih pjesama... Prvi put zbog pjesme "O, Boze" gdje je zajebavao Titi i tadasnju vlast stihovima:
"O, Boze, daj mi crni mercedes sa cetvoro vrata...", pa se onda spominje debela cigara i gazenje ljudi, koje je istovjetno gazenju cvijeca... Moram ovako da parafraziram jer ne znam cijeli tekst napamet, ali ako te interesuje mogu da ga postavim....
Drugi put je "lezao" zbog pjesme "Baba Jula", u kojoj se i vise nego zajebavao sa zenom Slobodana Milosevica, koju narod upravo tako i zove - baba Jula... :lol:
E, sad... Ja nikada nisam rekao da on nije govorio protiv nekog naroda... Za Albance na Kosovu, koji su klali srpski zivalj je jednostavno rekao u emisiji "Biseri":"Naka nam (Srbima) Bog pomogne, oni ga nemaju", stavivsi time do znanja ko se tu ponasa kao zlocinac, a ko kao oslobodilac...
Iz maloprije navedenih primjera se jasno vidi da Bora kritikuje i "kaci" predstavnika svoga naroda koji grijese i koji vode narod u propast...
Ako cemo iskreno ja ga nikada nisam cuo da zagovara nacionalnu, rasnu, vjersku ili bilo koju drugu mrznju, iako su mi poznati njegovi stavovi o narodima koji zive na prostoru ex-Jugoslavije, i oni uopste nisu tako crni kao sto ti zamisljas...
Bora je Srbin, pravi, koji je uz srpski narod i kada mu je dobro i kada ne... S te strane je logicno da ce u jednom ratu, bez obzira sto on rat ne moze da podnese kao imenicu, biti uz svoj narod... Ne znam sta je tu cudno...
U njemu zaista nikada nisam vidio neku crtu mrznje prema svemu sto nije srpsko, kako ti kazes...
Da ne bih pisao duge postove, ostaje mi da te jos samo upitam - kako ti komentarises sve te karakteristike koje sam ja o Bori naveo? Slucajnost ili ne??? Jer, cini mi se, pjesme poput "Andjela" ili "Ne lomite mi bagrenje" ne nastaju slucajno... Ili emisije poput "Nadrealista"...
A valja znati da je on (Bora) pjesnik i covjek koji, ma gdje bio i ma sta radio, Boga stavlja u prvi plan...
Pozdrav...

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2005, 02:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

E
Citiraj:
, sad... Ja nikada nisam rekao da on nije govorio protiv nekog naroda...

Pozdrav

Upravo to nije odlika jednog proroka :wink: pred Bogom smo svi isti,tako treba da se ocitujemo :)

Citiraj:
Za Albance na Kosovu, koji su klali srpski zivalj je jednostavno rekao u emisiji "Biseri":"Naka nam (Srbima) Bog pomogne, oni ga nemaju", stavivsi time do znanja ko se tu ponasa kao zlocinac, a ko kao oslobodilac...

opet greska.....svi imaju Boga,jer je Bog jedan ,Bog sviju ljudi :wink:

Citiraj:
Ako cemo iskreno ja ga nikada nisam cuo da zagovara nacionalnu, rasnu, vjersku ili bilo koju drugu mrznju, iako su mi poznati njegovi stavovi o narodima koji zive na prostoru ex-Jugoslavije, i oni uopste nisu tako crni kao sto ti zamisljas...

ako cemo iskreno,cula sam ga u vise serija da je u vise navrata upravo to i cinio :wink:

Citiraj:
Bora je Srbin, pravi, koji je uz srpski narod i kada mu je dobro i kada ne...

da,a poslanici se obracaju "svim" narodima :wink:

Citiraj:
Jer, cini mi se, pjesme poput "Andjela" ili "Ne lomite mi bagrenje"

neznam koliko sam u pravu al mi se cini da pjesmu "Ne lomite mi bagrenje" pjeva Djordje Balasevic,koji je po meni mnogo veci covjek od Bore.Ako bi vec neko od muzicara trebao da bude prorok,onda bi trebao to da bude Djole ili Dino Merlin koji takodje velica Boga u skoro svakoj svojoj pjesmi :wink:

svako dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2005, 15:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Ђорђе Баљлавевићу више ни стопала не вире... само му се назиру нокти на прстима ногу. Толико се лик завукао... :D :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2005, 09:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dzenita je napisao:
Za Albance na Kosovu, koji su klali srpski zivalj je jednostavno rekao u emisiji "Biseri":"Naka nam (Srbima) Bog pomogne, oni ga nemaju", stavivsi time do znanja ko se tu ponasa kao zlocinac, a ko kao oslobodilac...
opet greska.....svi imaju Boga,jer je Bog jedan ,Bog sviju ljudi :wink:

Pa, mislim da Bora nije mislio na tog Boga, nego na onog kojeg svi mi treba da nosimo u dusi i u srcima, i da slijedimo njegove zakone... Tako da, okreni-obrni, Bora ispade u pravu... :lol:

Dzenita je napisao:
ako cemo iskreno,cula sam ga u vise serija da je u vise navrata upravo to i cinio :wink:

Ako cemo iskreno volio bih da znam gdje si ga to cula i sta je to govorio...

Dzenita je napisao:
da,a poslanici se obracaju "svim" narodima :wink:

Ma nemoj??? A zasto bi Bora trebao da se obraca jednom narodu koji ubija njegov narod??? Sta - treba da im kaze:"Nemojte ubijati moj narod!" I onda ce ga oni poslusati... A ako cemo o znacenjima pjesma "Pogledaj dom svoj andjele" i "Ne lomite mi bagrenje" ona su univerzalna, nisu iskljucivo vezana za srpski narod...

Dzenita je napisao:
neznam koliko sam u pravu al mi se cini da pjesmu "Ne lomite mi bagrenje" pjeva Djordje Balasevic,koji je po meni mnogo veci covjek od Bore.

Sasvim si u pravu, ali kao sto vidis malo nize, Maran Ata se bas i ne slaze s tobom...

Dzenita je napisao:
Ako bi vec neko od muzicara trebao da bude prorok,onda bi trebao to da bude Djole ili Dino Merlin koji takodje velica Boga u skoro svakoj svojoj pjesmi :wink:

Da, srecom Merlin je bas bio neutralac u proslome ratu, nije napisao pjesmu nacionalisticke propagande "Da te nije Alija", nije glorifikovao mudzahedinstvo... E, to su cinjenice, a ne tvoje prazne price o robijanju Bore Corbe i o njegovim proglasima u kojima zagovara rat, mrznju i zlocin...

Sve najbolje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2005, 09:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Maran Ata je napisao:
Ђорђе Баљлавевићу више ни стопала не вире... само му се назиру нокти на прстима ногу. Толико се лик завукао... :D :lol:

Sjasi, ziv bio...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2005, 19:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

А зашто сам ја крив што има толико увлакача? :oops:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2005, 00:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pozdrav Daljac

Slazem se sa tobom sto se tice Dina Merlina i njegove pjesme,i sama sam rekla da to nije trebao da ucini,jer ce mnogi to shvatiti kao provokaciju,kao eto npr.ti. :D
Mada,vremena su bila teska i nisu ti muslimani dosli da pale i ubijaju u srbiju,vec su srbi dosli da pale i ubijaju u bosnu :)

Zato nisi mozda kriv ni ti ni ja ni merlin ni corba.I glupo je da se o tom raspravljamo :)
A sto se tice maranovih komentara u opste me ne zanimaju,niti ih citam

tebi zelim svako dobro i sve najbolje
Smatraj poslanika onog za kojeg mislis da je ispravan,a ja cu smatrati onog za kojeg ja mislim da je u pravu :)

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2005, 09:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dzenita je napisao:
Pozdrav Daljac

Slazem se sa tobom sto se tice Dina Merlina i njegove pjesme,i sama sam rekla da to nije trebao da ucini,jer ce mnogi to shvatiti kao provokaciju,kao eto npr.ti. :D

Pa, ako mu je namjera bila da provocira, onda nije ni cudo sto je neko tom njegovom pjesmom i bio provociran... Mene licno za to i nije nesto briga, jer me nacionalizam zaista ne dodiruje...

Dzenita je napisao:
Mada,vremena su bila teska i nisu ti muslimani dosli da pale i ubijaju u srbiju,vec su srbi dosli da pale i ubijaju u bosnu :)

To ti tako kazes...
I nisu meni dosli da pale i ubijaju... Znam samo da ni moj deda, otac i ja nikoga nismo dirali pa ne smatram bas pravednim to sto su nas dirali, ali, kazem ti - ta prica je daleko iza mene i ne zelim da se povodim za bilo kakvom pricom koja u sebi ima predznak "nacionalno"...

Dzenita je napisao:
A sto se tice maranovih komentara u opste me ne zanimaju,niti ih citam

Vau, covjece, pa njega niko vise ne shvata za ozbiljno...

Dzenita je napisao:
tebi zelim svako dobro i sve najbolje
Smatraj poslanika onog za kojeg mislis da je ispravan,a ja cu smatrati onog za kojeg ja mislim da je u pravu :)

Apsolutno se slazem s tobom...
Pozdrav...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2005, 09:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Maran Ata je napisao:
А зашто сам ја крив што има толико увлакача? :oops:

Komentar na ovu temu ti je glup...
Ako zelis nesto da pises o Balasevicu, a vidim da ce to biti obicno pljuvanje po istom, idi na

http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=12092

pa se tamo raspisi... :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2005, 15:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

А како би било да ти мало своме тати наређујеш где да иде и шта да ради... ха? :D

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2005, 17:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Dzenita je napisao:
...vec su srbi dosli da pale i ubijaju u bosnu...

nisam mislio da se ukljucim u ovu diskusiju ali me je ovo natjeralo da napisem komentar.
dzenita,nemoj tako da govoris jer automatski ispada da sam ja koji sam rodjen u bl kao i svi ostali srbi "dosao" u bosnu da palim i ubijam :-?
to nikako ne stoji...

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2005, 22:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Flavoure-Flave je napisao:
Dzenita je napisao:
...vec su srbi dosli da pale i ubijaju u bosnu...

nisam mislio da se ukljucim u ovu diskusiju ali me je ovo natjeralo da napisem komentar.
dzenita,nemoj tako da govoris jer automatski ispada da sam ja koji sam rodjen u bl kao i svi ostali srbi "dosao" u bosnu da palim i ubijam :-?
to nikako ne stoji...

Pozdrav,

Ipak neka si se ukljucio i dao svoj komentar,zato i postoji forum :wink:

Zalim ako sam te sa ovim uvrijedila,posto ja sama dolazim iz Srbije rodjena sam tamo,znam sta se desavalo...to znamo svi.
Znam koliko je jedinica otislo iz Srbije u nepovrat,pri cemu su bili i muslimani u tim jedinicama primorani da ubijaju svoju bracu muslimane.
Znamo mi sve kako je i sta je,mada ovo je podforum "Duhovnost i religija" ne politika.
Ali,kao sto ti rece bila sam takodjer primorana da napisem ono sto sam napisala i i dalje stojim iza toga :wink:

svako dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2005, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Maran Ata je napisao:
А како би било да ти мало своме тати наређујеш где да иде и шта да ради... ха? :D

Ne naredjujem ja tebi, nego ti govorim da to nije tema na kojoj treba pisati o tome o cemu ti pises...
Maran Ata, ako zelis da se svadjas otvori takvu temu, a nemoj uvijek i svuda davati svoje nesuvisle komentare o stvarima o kojima nemas pojma ili o kojima znas vrlo malo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2005, 16:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Божје Откровење људима је завршено пре цца. 2000 година. Тада нам је речено како и шта ће бити како у овом веку, тако и у веку који тек треба да дође а Царство је Божје. И лепо је и написано да се Царство Божје проповеда Јеванђељем. Тако да све замлате које су временски дошли после, а нису проповедали Свето Јеванђеље су најобичнији преваранти. Чак и на такве нас Библија јасно упозорава. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2005, 09:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Maran Ata je napisao:
Божје Откровење људима је завршено пре цца. 2000 година. Тада нам је речено како и шта ће бити како у овом веку, тако и у веку који тек треба да дође а Царство је Божје. И лепо је и написано да се Царство Божје проповеда Јеванђељем. Тако да све замлате које су временски дошли после, а нису проповедали Свето Јеванђеље су најобичнији преваранти. Чак и на такве нас Библија јасно упозорава. :wink:

A otkud ti znas da ti takvi nisu propovjedali Sveto Jevandjelje??? Sta si ti -neki vidovnjak i inkvizicija koja ce odredjivati sta je ispravno, a sta ne...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2005, 15:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Не треба бити ни видовњак ни инквизиција да се то види. Довољно је прочитати Свето Јеванђеље, а после тога прочитати глупости које су те замлате проповедале да се види да су лагали и то дебело. :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]