Dzenita je napisao:
Pozdrav Daljac
Da budem iskrena pravo si me nasmijao sa svojim komentarom.
Pozdrav i tebi... E, bas mi je dargo zbog tvoga smijeha...
Dzenita je napisao:
Poznato je nama vicini da je Bora corba vise puta odlezao u zatvor,zasto?
Zbog svoje nacionalnosti i mrznje prema svemu sto nije srpsko

izvinjavam se ako vrijedjam...mada mi to nije namjera
Vecini nije poznato da je Bora Corba odlezao u zatvoru zbog razloga koje si ti navela... Lezao je u zatvoru zbog svojih pjesama... Prvi put zbog pjesme "O, Boze" gdje je zajebavao Titi i tadasnju vlast stihovima:
"O, Boze, daj mi crni mercedes sa cetvoro vrata...", pa se onda spominje debela cigara i gazenje ljudi, koje je istovjetno gazenju cvijeca... Moram ovako da parafraziram jer ne znam cijeli tekst napamet, ali ako te interesuje mogu da ga postavim....
Drugi put je "lezao" zbog pjesme "Baba Jula", u kojoj se i vise nego zajebavao sa zenom Slobodana Milosevica, koju narod upravo tako i zove - baba Jula...
E, sad... Ja nikada nisam rekao da on nije govorio protiv nekog naroda... Za Albance na Kosovu, koji su klali srpski zivalj je jednostavno rekao u emisiji "Biseri":"Naka nam (Srbima) Bog pomogne, oni ga nemaju", stavivsi time do znanja ko se tu ponasa kao zlocinac, a ko kao oslobodilac...
Iz maloprije navedenih primjera se jasno vidi da Bora kritikuje i "kaci" predstavnika svoga naroda koji grijese i koji vode narod u propast...
Ako cemo iskreno ja ga nikada nisam cuo da zagovara nacionalnu, rasnu, vjersku ili bilo koju drugu mrznju, iako su mi poznati njegovi stavovi o narodima koji zive na prostoru ex-Jugoslavije, i oni uopste nisu tako crni kao sto ti zamisljas...
Bora je Srbin, pravi, koji je uz srpski narod i kada mu je dobro i kada ne... S te strane je logicno da ce u jednom ratu, bez obzira sto on rat ne moze da podnese kao imenicu, biti uz svoj narod... Ne znam sta je tu cudno...
U njemu zaista nikada nisam vidio neku crtu mrznje prema svemu sto nije srpsko, kako ti kazes...
Da ne bih pisao duge postove, ostaje mi da te jos samo upitam - kako ti komentarises sve te karakteristike koje sam ja o Bori naveo? Slucajnost ili ne??? Jer, cini mi se, pjesme poput "Andjela" ili "Ne lomite mi bagrenje" ne nastaju slucajno... Ili emisije poput "Nadrealista"...
A valja znati da je on (Bora) pjesnik i covjek koji, ma gdje bio i ma sta radio, Boga stavlja u prvi plan...
Pozdrav...