tvoja nacionalnost je stvarno tvoja privatna stvar no problem je kad se ti izjasnis javno kao jedno a zapravo si drugo onda se to zove obmanjivanje saucesnika u temi! sto je upravo istina ako si se krivo predstavio. mozda nisi trebao govoriti uopste svoju nacionalnost kad ti nije toliko bitna i kad je privatna!
mr.X je napisao:
Kakogod, ja se nazalost uopste ne ponosim sto mi je podloga srpske nacionalnosti jer ja se ne osjecam takvom osobom, a isto tako ne znaci da ako govorim istinu (gdje sam rekao da je muslimanski narod tolerantniji) ne znaci da sam dio tog naroda vec samo iz iskustva i mog znanja donosim ovaj zakljucak, nije napamet vjeruj mi, i nije zato sto mi se ne svidja nacin na koji oni zive, jer je njihov nacin i ja nemam nikakvog problema sa tim..Vec kao sto kazem samo govorim istinu.
bice da si ti izgubio svoj nacionalni identitet! to ne znaci da si odustao od nekih kako ih ti nazivas srbovanja ili neznam sta o tome drzis.... vec od toga da ako postoji nesto u srpskom narodu to pokusas popraviti ne kritikama i bla bla vec licnim primjerima i prijedlozima! zasto se na kraju ne prebacis u islam? zasto da se patis medj srbima i da nas se stidis... predji u islam kod tolerantnih muslimana! odreci se oca majke predaka kao sto su mnogi srbi za vrijeme vladavine turaka... zasto ti ne bi sad?
mr.X je napisao:
Drugi problem, ustvari vise sjajno rjesenje je tvoja nemogucnost da vidis ko je ustvari pravi covjek ovdje i ako hoces vec da se ponosis sa necim kao srpski gradjanin onda sljedi primjer nekoga ko smjesta ne tetovira JA SAM OVO>na celu i to trajno.
poimanje "pravog covjeka" zavisi od osobe do osobe... uostalom sta znaci biti "pravi" covjek!?! ja kad ulazim u konverzaciju sa nekim o politici volim da se izjasnim tako da osoba koja vodi diskusiju samnom za kako da se ponasa i da zna na cemu stoji. ono sto sa tobom sada pricam to je moj stav sa bilo kim da pricam muslimanom hrvatom ili srbinom! ja ne mogu da pobjegnem od toga da sam srbin! ti mozda zelis da pobjegnes ali neces moci, mozda tvoja djeca budu bila nesto drugo no ti si rodjen kao srbin i umrijet ces kao srbin!
mr.X je napisao:
Tezina mudrosti je u skrivanju znanja( a u Bosni i identiteta.)
bash suprotnog sam misljenja! ako se budemo skrivali kao prije rata onda ce opet neko da nam dodje i da nam kaze e vi ste OVI zasto vi NJIH ne bi izbacili pogazili ili neznam sta i opet ce doci do onoga do cega je doslo! svako treba da zna ko je i sta je, sta je njegovo i sta je tudje! da tudje ne dira a da svoje cuva!
mr.X je napisao:
ja nikada nisam rekao KOJI zlocinci i KOJI narodi I KOJI posebno imenovao ljudi , a ti to pretvaras da sam rekao.ZASTO to radis?
Jasno je da gazis relanost vec pratis rjeci ljudi koji su te doveli u s''banu situaciju u kojoj si sad, i ponavljas rjeci
ZASToO nas svjet ne voli, zasto nije taj i taj otisao u hag, zasto samo mi osudjivani, zasto ovo zasto ono ???
nisi rekao ali se zna na koga si mislio! sigurno nisi mislio na antu pavelica drazu mihalovica ili panu djuru hasu muju....
zasto nas svijet ne voli... to bi se mozda ti trebao upitati! svijet ne voli nikoga do sebe! mislis da je nekoga briga sta se desava u bosni zasto smo mi ratovali i kako sad zivimo boli njih uvo za sve... jedino sto znam je da im je bilo u interesu da se ratuje kod nas! i kad shvatimo da nas ili "vas" niko ni nevoli niti mrzi vec da nam takvu sliku o sebi predstavljaju da bi se mi opet svadjali i ratovali.....
zasto amerika u ww2 nije ranije usla u rat u evropi??? zato sto nije znala ko ce da izadje kao pobjednik. a i kad je usla usla je ne zato sto voli engleze ruse francuze ili bilo koga vec zato sto su ovi potpisali da ce sve troskove ratovanja amerike oni da pokriju!
pozdrav