banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 23:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2005, 22:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Feb 2005, 14:49
Tvoje izrazavanje jasno odkriva ko si ustvari, ne trebas se pravdati jer jasno pokazuje da nikada neces biti dobrodosao u civiliziovan svjet.Gdje ljudi se ne djele.
Zato ja nemam potrebe da se uvlacim ikome, samo tretiram sve ljude jednako.To je sto ja zovem kultura, tebi ne poznata rjec.

ps.stereotip i stereotip , sta je lose i sa istanbulom, vi ljudi ste bolesni sa predrasudama, kladim se da nikada nisi ni bio u mjestu o kom sudis,il cak neznas ni gdje je na mapi??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2005, 07:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Mr.X je napisao:
Koja steta da se unisti onako star i fascinantan dio istorije, bilo kakve religije ustanova da je , sramota je da je unistena na onako brutalan i barberski nacin.
Fehardija, ja se i slabo sjecam kako je izgledala al znam da sve sto je staro vise od 100 godina ja cjenim jer ima znak svog postojanja, i mi da smo normalni ljudi , mi bi trebali da renoviramo i cuvamo svoju istoriju umjesto rusimo i pokusavamo je izbrisati , sto naravno nije moguce.
Ovo vazi za sve ustanove ,zgrade , i dzamije i crkve srusene u toku rata, zbog ljudske gluposti i nacionalizma, opet stara prica, unistili su sami svoju istoriju.
Sad, pravedno bi bilo da novac doniraju ljudi koji su je srusili i pokusaju nadoknaditi stetu, sto nikada se nece moci jer ORGINAL je orginal.
Kako je ikome moglo pasti na pamet da srusi tako nesto ja ne znam, nemogu vjerovati jer kad vidim Britance kako cuvaju svoje istorijske ustanove(pa cak i 'ebeno drvo koje je staro 500 godina se cuva i uzdrzava) samo mi se smuci mjesto odakle ja dolazim i mrzim Bosnu.

U potpunosti se slazem !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2005, 17:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ferhadija je bila obiljezje Banjaluke zbog svoje starosti i ljepote. Inache sam Srpkinja, ali nikad nisam imala nishta protiv dzamija... Medjutim, kada su je srushili, bilo mije zao, ali ok, srushili su je, nema je vishe... Izgradjena je prije 500 godina, srushena je i vishe niakd nece biti ista dzamija. Stoga, zashto se ljudi nafuravaju da grade novu dzamiju u centru grada??? Prava Ferhadija je srushena i sad je ovo samo inat. Nisam za ponovno gradjenje nazovi Ferhadije... :roll: To je toliko glupo i ne razumijem zashto ste toliko navalili da se izgradi?! :roll: :roll: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2005, 22:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Niko nije navalio ni nasta zato nemoj da uvelicavas i preuvelicavas stvari, jer zaista nema potrebe, jedina sramota u svemu tome je da ne ucestvujes u bar jednom malo djelicu osjecaja krivice povezanom sa necim sto je bilo izgradjeno prije nekoliko stoljeca i sto ne zasluzuje da se tek tako srusi? I naravno sto nam je bio jedini dokaz da je covjecanstvo -nas- postojalo u tom kraju i tad, kao Bosanci, a ne kao pripadnici po etnickom raspodjeljenju. Kao sto sam to vec rekao , dali religiozna ustanova ili bilo koja druga, to je bio dio grada koji je nekad postojao i nista nikoga ne moze ubjediti da rusenje takve zgrade je bio inteligentan potez?Cak naprotiv
Znas sta me najvise intrigrira, da poneki ljudi koji predhodno , prvo nemaju nikakvog znanja o gradu banja luci , a drugo doseljenici iz drugih krajeva Bosne , da jednostavno nemaju nikakvog uvida u malo duze informativne detalje osim onih koji su im njihovi autori rekli i u koje oni bolesno vjeruju, cinjenica je da pazljivo treba da biras knjigu prije nego sto nakon sto si procitao samo jednu knjigu odlucis da je to misljenje ispravno i da sa tim misljenjem od sada pa na dalje i ti ces se sluziti.
Uostalom, po onome sto sam ja vidjeo hoda i dise po banja luci, vjerovatno ferhardija nikada nece biti izgradjena jer naravno Muslimanski narod je uvjek bio tolerantniji i radije ce napustiti pomisao drugog civilnog rata koji ocigledno umalo da se je desio kada se je prvi korak pokusao napraviti ka izgradjenu te katedrale i jasno je pokazao kakva vrsta ljudi sad zivi u Banja luci(sigurno vrsta sa kojom ja nebih da zivim ).
Zato zbog ovog vjerovatno mozda jednom u buducnosti kad ljudi postanu manje zatrovani nacionalistickom mrznjom i njihovi ideali zlocinci se strpaju u zatvor i na njih se zaboravi, onda MOZDA ce se doci do neke vrste kompromiza i svi ce biti srecni sa rjesenjem.
Nadam se dovoljno srecni da ne postanu bjesni i krenu razbijati sve po gradu, terorisati gradjane i sramotiti narod pred cjelim svjetom kao i prosli put.
Srecno
Robert

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2005, 01:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
ono sto sam ja ovde iz ovog pisma skontao i u sto vjerujem, a prije sam samo sumnjao je da si ti musliman.... i to meni ne predstavlja nikakav problem no malo je glupo da se predstavljas krivo pogotovo na temama politika...(mozda i grijesim ali mi se tako cini, nemoj se uvrijediti)

koliko sam ja civilizovan i kulturan to nemozes da zakljucis iz mog stava o ponovnoj gradnji ferhadije i na osnovu 2-3 odgovora na temu. nema potrebe da "povisujes" ton jer ovo je diskusija, znaci drzimo se teme i raspravu vodimo na najkulturnijem nivou jer je tema skakljiva i vrlo lako moze da se skrene sa nje i ode u prostacenje i vrijedjanje drugih ucesnika na forumu a to je poznato na podforumu politika. ocigledno ti nije jasno da sa nekoliko svojih postova ne mozes nekome da promjenis misljenje i stav o nekoj stvari vec nastoj da prosiris vidike. kao sto si rekao treba da procitamo vise autora... ajde navedi neke cinjenice o banjaluci, ferhadiji...... ovo ti je odlicna prilika dok imas nasu paznju da nas uputis!

sto se tice zlocinaca takodje ne bi trebao da budes iskljuciv... i alija i tudjman su trebali otici u hag no malo kasno su se sjetili da im faxiraju tuzbe... decki su vec bili na putu u pakao. i to je razlog zasto se nadam da karadzic i mladic nece otici u hag.

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2005, 01:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ja sam rekao sto sam imao, zadnja stvar koju bi uradio je igrao uz muziku koju ti sviras, ja ne povisujem ton niti se predstavljam lazno,vec sam ti rekao tretiram sve ljude jednako bez obzira sto ti se osjecas manje vaznim u mojoj konverzaciji i samo zato sto ne podrzavam tvoje JA SAM srbin i niko na ovom svjetu nije vazniji od mene ne trebas paniciti,vidis koliko je tvoja masta bujna, cim jedan covjek nije spreman da stavi svoja vjerovanja ispred svih drugih ljudi i sebicno i netolerantno nasrce ispred ,onda je zakljucen VAN tog takozvanog okruzja, ovo govorim zbog tvog nagadjanja o mojoj licnoj nacionalnosti, koja te se uopste ne tice.
Kakogod, ja se nazalost uopste ne ponosim sto mi je podloga srpske nacionalnosti jer ja se ne osjecam takvom osobom, a isto tako ne znaci da ako govorim istinu (gdje sam rekao da je muslimanski narod tolerantniji) ne znaci da sam dio tog naroda vec samo iz iskustva i mog znanja donosim ovaj zakljucak, nije napamet vjeruj mi, i nije zato sto mi se ne svidja nacin na koji oni zive, jer je njihov nacin i ja nemam nikakvog problema sa tim..Vec kao sto kazem samo govorim istinu.
Problem je sto ja ovdje sad lutam u teme o kojima ne zelim da raspravljam i to zahvaljujuci tebi, ja sam prilicno bio neutralan na pocetku i moj prvi post je rekao sve , bez vrjedjanja ikoga, sad mozda pojedini ljudi mogu pronaci nesto sto im se ne svidja u mojim postovima i to je veoma lose.
Drugi problem, ustvari vise sjajno rjesenje je tvoja nemogucnost da vidis ko je ustvari pravi covjek ovdje i ako hoces vec da se ponosis sa necim kao srpski gradjanin onda sljedi primjer nekoga ko smjesta ne tetovira JA SAM OVO>na celu i to trajno.
Tezina mudrosti je u skrivanju znanja( a u Bosni i identiteta.)
I napokon treci vise- nije- ni problem, je tvoja naivnost(Molim te izvini) u zadnjoj ti recenici, vidis opet tvoja masta ovdje,
ja nikada nisam rekao KOJI zlocinci i KOJI narodi I KOJI posebno imenovao ljudi , a ti to pretvaras da sam rekao.ZASTO to radis?
Jasno je da gazis relanost vec pratis rjeci ljudi koji su te doveli u s''banu situaciju u kojoj si sad, i ponavljas rjeci
ZASToO nas svjet ne voli, zasto nije taj i taj otisao u hag, zasto samo mi osudjivani, zasto ovo zasto ono ???
a znas zasto . ZATO.
Zapamti ovo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2005, 02:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
Lisa_Simpson je napisao:
. Izgradjena je prije 500 godina, srushena je i vishe niakd nece biti ista dzamija. Stoga, zashto se ljudi nafuravaju da grade novu dzamiju u centru grada??? Prava Ferhadija je srushena i sad je ovo samo inat. Nisam za ponovno gradjenje nazovi Ferhadije... :roll: To je toliko glupo i ne razumijem zashto ste toliko navalili da se izgradi?! :roll: :roll: :roll:

Mislis li isto i o novo izgradzenom hramu u centru koji je srusen prije 60 godina.
Zasto je ponovo napravljen kad je vec bio srusen?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2005, 14:30 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2005, 14:33 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2005, 15:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

tvoja nacionalnost je stvarno tvoja privatna stvar no problem je kad se ti izjasnis javno kao jedno a zapravo si drugo onda se to zove obmanjivanje saucesnika u temi! sto je upravo istina ako si se krivo predstavio. mozda nisi trebao govoriti uopste svoju nacionalnost kad ti nije toliko bitna i kad je privatna!

mr.X je napisao:
Kakogod, ja se nazalost uopste ne ponosim sto mi je podloga srpske nacionalnosti jer ja se ne osjecam takvom osobom, a isto tako ne znaci da ako govorim istinu (gdje sam rekao da je muslimanski narod tolerantniji) ne znaci da sam dio tog naroda vec samo iz iskustva i mog znanja donosim ovaj zakljucak, nije napamet vjeruj mi, i nije zato sto mi se ne svidja nacin na koji oni zive, jer je njihov nacin i ja nemam nikakvog problema sa tim..Vec kao sto kazem samo govorim istinu.

bice da si ti izgubio svoj nacionalni identitet! to ne znaci da si odustao od nekih kako ih ti nazivas srbovanja ili neznam sta o tome drzis.... vec od toga da ako postoji nesto u srpskom narodu to pokusas popraviti ne kritikama i bla bla vec licnim primjerima i prijedlozima! zasto se na kraju ne prebacis u islam? zasto da se patis medj srbima i da nas se stidis... predji u islam kod tolerantnih muslimana! odreci se oca majke predaka kao sto su mnogi srbi za vrijeme vladavine turaka... zasto ti ne bi sad?

mr.X je napisao:
Drugi problem, ustvari vise sjajno rjesenje je tvoja nemogucnost da vidis ko je ustvari pravi covjek ovdje i ako hoces vec da se ponosis sa necim kao srpski gradjanin onda sljedi primjer nekoga ko smjesta ne tetovira JA SAM OVO>na celu i to trajno.

poimanje "pravog covjeka" zavisi od osobe do osobe... uostalom sta znaci biti "pravi" covjek!?! ja kad ulazim u konverzaciju sa nekim o politici volim da se izjasnim tako da osoba koja vodi diskusiju samnom za kako da se ponasa i da zna na cemu stoji. ono sto sa tobom sada pricam to je moj stav sa bilo kim da pricam muslimanom hrvatom ili srbinom! ja ne mogu da pobjegnem od toga da sam srbin! ti mozda zelis da pobjegnes ali neces moci, mozda tvoja djeca budu bila nesto drugo no ti si rodjen kao srbin i umrijet ces kao srbin!

mr.X je napisao:
Tezina mudrosti je u skrivanju znanja( a u Bosni i identiteta.)

bash suprotnog sam misljenja! ako se budemo skrivali kao prije rata onda ce opet neko da nam dodje i da nam kaze e vi ste OVI zasto vi NJIH ne bi izbacili pogazili ili neznam sta i opet ce doci do onoga do cega je doslo! svako treba da zna ko je i sta je, sta je njegovo i sta je tudje! da tudje ne dira a da svoje cuva!
mr.X je napisao:
ja nikada nisam rekao KOJI zlocinci i KOJI narodi I KOJI posebno imenovao ljudi , a ti to pretvaras da sam rekao.ZASTO to radis?
Jasno je da gazis relanost vec pratis rjeci ljudi koji su te doveli u s''banu situaciju u kojoj si sad, i ponavljas rjeci
ZASToO nas svjet ne voli, zasto nije taj i taj otisao u hag, zasto samo mi osudjivani, zasto ovo zasto ono ???

nisi rekao ali se zna na koga si mislio! sigurno nisi mislio na antu pavelica drazu mihalovica ili panu djuru hasu muju....
zasto nas svijet ne voli... to bi se mozda ti trebao upitati! svijet ne voli nikoga do sebe! mislis da je nekoga briga sta se desava u bosni zasto smo mi ratovali i kako sad zivimo boli njih uvo za sve... jedino sto znam je da im je bilo u interesu da se ratuje kod nas! i kad shvatimo da nas ili "vas" niko ni nevoli niti mrzi vec da nam takvu sliku o sebi predstavljaju da bi se mi opet svadjali i ratovali.....
zasto amerika u ww2 nije ranije usla u rat u evropi??? zato sto nije znala ko ce da izadje kao pobjednik. a i kad je usla usla je ne zato sto voli engleze ruse francuze ili bilo koga vec zato sto su ovi potpisali da ce sve troskove ratovanja amerike oni da pokriju!

pozdrav

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2005, 16:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Kefalo izkljuci se iz struje, manje gubitka energije.To je bas SVE sto imam ostalo reci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2005, 16:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

micelijus
stvar je u tome da je hram hrista spasitelja u centru bl potreban narodu zato sto bl ima jako malo pravoslavnih crkava, koliko naroda ima! a muslimana i islamskih vijernika nema i cemu onda izgradnja ferhadije i svih dzamija u bl... kad ce biti prazne! kako rece liza samo prkos i inat da se vide da su tu....

mr.X
razlog zbog kojeg vise neces da se javljas na temu predpostavit cu da je zato sto nemas vise sta reci i da se slazes sa ovim sto sam gore rekao!

pozdrav

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2005, 16:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Opet, nagadjas previse za nekoga ko ima sve izracunato i djeljivo matematicki o tome sta ja MISLIM i sta ja opet MISLIM>

ps.upitaj se sto ustvari ja necu da nastavim ovo zaista.

pss. nisam odkrio svoju nacionalnost ali evo sad cu, moja nacionalnost je britanska.

Poslednji put menjao Mr.X dana 13 Mar 2005, 16:26, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2005, 16:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nemam ja sta da se pitam ili mi reci svoje misljenje koje je razlicito od moga i iznesi zavrsnu rijec na temu ili suti i ostavi moj post kao zavrsnu rijec! tj znak da se slazes sa mnom!
necu se vise javljati na temu bude li ovakvih prepucavanja a ne iznosenja konkretnih cinjenica i stavova vezanih za temu!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2005, 16:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

kefalo je napisao:
nemam ja sta da se pitam ili mi reci svoje misljenje koje je razlicito od moga i iznesi zavrsnu rijec na temu ili suti i ostavi moj post kao zavrsnu rijec! tj znak da se slazes sa mnom!
necu se vise javljati na temu bude li ovakvih prepucavanja a ne iznosenja konkretnih cinjenica i stavova vezanih za temu!

:lol: :lol: :lol: :lol: a jesi ti patetican covjece, sad mi se i malo kosa na glavi dize od tebe, prvo se upustis u konverazaciju sa kojom se nemozes nositi a onda upustis se u poziciju gdje govoris ljudima da zacepe i naredjujes, ahah ma splendid.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2005, 16:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kada sam rekao suti nije to bilo da ti ja naredjujem vec da ti kazem ako hoces da cutis kako si sam rekao da neces vise da pricas onda nemoj pricati ako ti tako hoces. ja nikad sebi nisam dao za pravo da nekome kazem da suti! pa ni sada!
mr.X je napisao:
ps.upitaj se sto ustvari ja necu da nastavim ovo zaista.

ko nemoze da se nosi sa diskusijom to neka kazu posmatraci nase diskusije ;)

pozdrav

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2005, 16:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Mislis ko ne moze da se nosi sa diskusijom vezanom za temu sto-TO si ti
a ja nemogu da se nosim sa diskusijom o tvojim mastovitim nagadjima sudjenjima, predpostavljanjima, i treperljivim zeljama da sam isti kao i ti. A isto tako ne mogu ni da ti pricam nesto sto uopste" NE citas il slusas" vec samo vidis slova i rjeci,zato vrjednjujem vise ljude koji me ZAISTA citaju i donose svoje zakljucke u tisini.

Ovdje je gdje je kraj svemu tome.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2005, 19:17 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2005, 19:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ako je bila prazna tada ne znaci da je uvijek prazna! nisam ja ni rekao da su nam crkve prepune! ali se postavlja pitanje sta kad dodje bozic i uskrs... onda u crkvi svete trojice ne bude ni 10-ina ljudi unutra!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2005, 21:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ovde dosta postova (naročito zadnjih) su pusta prepucavanja koja nemaju veze sa religijom i duhovnošću, i zbog toga će uskoro biti obrisani, ostaće postovi koji se tiču teme.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]