banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 08:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2064 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 104  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Nov 2015, 17:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
I ti i ja smo tate u poredjenju sa vecinom ovih sto su prosli kroz reprezentaciju. :D Ma dobro, dobio je vrhunske pare. Toliko nije mogao dobiti nigdje u ovom trenutku, tako da je to vjerovatno i bio glavni razlog sto ide u Ameriku. Definitivno mu je bolje to, nego da se ebe sa ovim nasim lopovima.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 17:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ma sta ce u evropi, ko ceni srpske trenere od ozbiljnih klubova i liga... Eno onaj nesrecnik uvede tim u premier ligu i oni ga otpuste, toliko o tome da ce ga neko ceniti u evropi

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 17:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2015, 08:35
Fudbal je gledaniji sport u Americi od NBA i NHL - po posjeti mečevima. Novca je sve više od sponzora i TV prenosa. Logično je i da će masno platiti trenera koji ima dobre reference. Kako bi inače privukli bilo koga tamo?

Odličan potez i Amerikanaca i Paunovića. MLS je zdrava sredina za razvoj, a veoma brzo će parirati Evropi po pitanju kupovine (boljih) fudbalera.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 17:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bas se pitam zasto, mozda zato sto na fudbalski stadion moze stati 50k+, a u te dvorane 20ak hiljada max? :D A rekao sam vec da je to odlican potez Amera, jos ako bude pristojna ekipa mogao bi on i uraditi nesto tamo.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 17:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
zerocool je napisao:
Bas se pitam zasto, mozda zato sto na fudbalski stadion moze stati 50k+, a u te dvorane 20ak hiljada max? :D A rekao sam vec da je to odlican potez Amera, jos ako bude pristojna ekipa mogao bi on i uraditi nesto tamo.

Vrhunski je porediti dvoranske i stadionske sportove :D

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 18:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ekipa je očajna, prethodne sezone posljednji u konferenciji, zadnjih godina slabi (da ne kažem loši) rezultati.

Što se tiče posjete, blago poređenje: Veća je posjeta Zvezdinim mečevima u košarkaškoj Evroligi, nego fudbalskim mečevima u SL - iako je Arena manja od Marakane. Tako i tamo: da ljudi ne vole fudbal, mogli bi oni imati stadione od 300.000 gledalaca, kada bi ovi bili pusti.

U isto vrijeme kada se igra NFL, najveću posjetu imaju koledž timovi Mičigen stejt i Pen Stejt sa 100.000+ gledalaca po meču, nevezano za to u kakvoj su formi...

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 18:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Kao da kažeš da su MLS klubovi kvalitetniji od Tekstilca samo zato što imaju više publike a kriv stadion...ccc

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 18:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A sta mislis jel bi bilo vise ljudi na Zvezdi u kosarci dok igra EL, ili na Zvezdi u fudbalu dok igra LS? ;)
I onako vecina tih ljudi sto gledaju fudbal tamo su ljudi iz Juzne Amerike i Meksika. Ok, povecava se popularnost i kod ostalih, ali ovi su i dalje vecina publike, a oni idu to gledati zato sto vole. A i posljednjih godina Ameri ulazu dosta i dovode jake igrace (istrosene, ali i dalje velika imena), pa i to privlaci vise ljudi na stadion.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 18:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kad napuniš taj svoj stadion u Derventi sa više nego kapacitetom od - koliko 2000 mjesta (?) - tada možeš govoriti o kvalitetu. Ljudi ozbiljno ulažu u taj (meni mrski moderni) fudbal, a njihovi vrhunski klubovi će otresti bilo kog Balkanca, uključujući i Olimpijakos, kad god hoćeš.

Ne porede se oni još sa Barselonom i Arsenalom, ali za 20 godina....

zerocool je napisao:
A sta mislis jel bi bilo vise ljudi na Zvezdi u kosarci dok igra EL, ili na Zvezdi u fudbalu dok igra LS? ;)
I onako vecina tih ljudi sto gledaju fudbal tamo su ljudi iz Juzne Amerike i Meksika. Ok, povecava se popularnost i kod ostalih, ali ovi su i dalje vecina publike, a oni idu to gledati zato sto vole. A i posljednjih godina Ameri ulazu dosta i dovode jake igrace (istrosene, ali i dalje velika imena), pa i to privlaci vise ljudi na stadion.

Na LŠ, ali sam ti baš zato naveo da oni imaju 100000+ gledalaca bez obzira na formu i nastupe, dok bi posle 2 petarde u Zvezdinoj mreži bila pustopoljina na Marakani.

I nije tačno da su samo južnoamerikanci i meksikanci na tribinama - ti ljudi masovno podržavaju svoje reprezentacije, a za vrijeme SP u fudbalu WASP-ovi su masovno pratili svoj USA. Isti je slučaj i sa klupskim fudbalom - nacionalna slika je šarolika.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 18:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Padale je puno puta po 4-5 golova u Zvezdinoj mrezi, pa u Evropi nikad nije bila pustopoljina.
Nisam ni rekao da su samo oni, nego da su vecina, sto je cinjenica.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 18:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ključna riječ je Evropa. I kod njih postoji Liga Šampiona, pa pune stadione imaju i oni timovi koji ne igraju međunarodne mečeve.

I nema punog stadiona kod Zvezde kad su Kairati i sl. tu u Beogradu, nego 20ak hiljada na tribinama.... 25.211 na tom meču, info sa monda - gdje je famoznih 52000?

Ne vole ljudi kod nas sport kao u Americi, zato se ne možemo porediti s njima. A postoji pitanje i lokalpatriotizma koje je kod nas strano tijelo - kod njih nije.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 18:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Aha, znaci mec protiv Kairata je bio u LS, izvinjavam se, nisam znao. A isto tako nisam znao da je 25k (pola stadiona) pustopoljina, danas sam stvarno naucio puno od tebe, hvala ti. Jeste, sigurno je do toga. Nasao si porediti drzavu sa 300 miliona stanovnika, sa ogromnim parama, sredjenim stadionima i slicnim, to sigurno nema nikakvog uticaja, nego eto Amerikanci vise vole fudbal od nas. ;)

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 18:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Autsajderu osvjezenje si na forumu i samo pisi... moze se procitati dosta pametnih stvari. :D
Nego, ko sto smo imali prilike vidjeti, u Grckoj su prosle sedmice opet izbila sranja, Panatinaikos prijeti da ce istupiti iz lige, ne mogu vise trpiti namjestanje Olimpijakosu, itd itd, da ne ulazim u pricu ko je u pravu jer nisam bas upucen.
Zanima me da li bi po tebi imala buducnost regionalna liga malo sireg prostora... ex yu + Madjarska, Bugarska, Rumunija, Grcka i eventualno Turska, odnosno turska trojka, liga bi bila veca, koeficijent bi bio bas jak, klubovi bi sigurno dobijali vise para ali kontam da nasi klubovi kvalifikacija za LS nebi nikad vidjeli...
S obzirom da taj Panatinaikos godinama prijeti da ce istupiti iz grcke lige, sto kosarkaske (pogotovo prosle god) sto fudbalske, bas me zanima gdje bi oni bili u regionalnoj ex yu ligi (bez ostalih) da dodju. Kontam borili bi se sa Dinamom/Mariborom/Zvezdom za titulu.

Naletih na idejne planove rekonstrukcije Marakane, ukopavanje terena, micanje atletske staze, prosirenje kapaciteta i stavljanje krova...
Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 18:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ovaj se počeo sam sa sobom dopisivati

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 18:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovo za stadion bi bilo extra, najvise zbog uklanjanja altetske staze, samo sto se to nikad nece desiti. :D

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 19:21 
http://sport.blic.rs/Fudbal/Domaci-fudb ... -u-Turskoj

https://russian.rt.com/article/132687

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 19:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
Aha, znaci mec protiv Kairata je bio u LS, izvinjavam se, nisam znao. A isto tako nisam znao da je 25k (pola stadiona) pustopoljina, danas sam stvarno naucio puno od tebe, hvala ti. Jeste, sigurno je do toga. Nasao si porediti drzavu sa 300 miliona stanovnika, sa ogromnim parama, sredjenim stadionima i slicnim, to sigurno nema nikakvog uticaja, nego eto Amerikanci vise vole fudbal od nas. ;)

Teško je tebi dokazati bilo šta, kad jednostavno ne želiš prihvatiti da ima i drugačijih od tebe....

Ja ti pišem da Amerikanci ulažu u sport (većina njihove infrastrukture je iznova sagrađena, niije postojala do prije 20ak g.), a ti meni o njihovom bogatstvu..... pa imaju ljudi i ulažu, nije tajna. A ulažu zato što znaju da će im se vratiti - jer kod njih ljudi prvenstveno vole sport i vole svoje lokalne klubove. I znaju da će ih gledati, bez obzira s kim igraju. Kod nas svi "navijaju" za CZ i Partizan.... a stadioni im poluprazni... O ostalim klubovima ne vrijedi ni trošiti riječi. A kod njih niču novi. I dalje bez infrastrukture ili sa njom.

Ja ti pišem da oni prate svoje timove i kad dobijaju i kad gube, ti meni o atraktivnosti protivnika. Pišem ti da oni prate svoje timove i kad ne igraju međunarodne mečeve i da su im puni stadioni, ti meni o poređenju LŠ i LE.... ti jednstavno ne kontaš da bi oni napunili stadion i protiv Radničkog iz Niša, a Zvezda i Partizan ne mogu. Oni bi ga napunili i da su zadnji na tabeli - Zvezdini ne bi došli ako nije u pitanju grupna faza LŠ ili bar polufinale LE.... I nema veze da li je stadion od 20000, 25000 ili 50000 - uvijek su tu... Partizanovih dođe 500 protiv N. Pazara.Kad prosječan Balkanac shvati da se sport ne igra prvenstveno zbog para, nego zbog trofeja i sportske slave tad će na zelenu granu.

Ali, dobro... ti piči i dalje po svom.

BeckaSkola je napisao:
Autsajderu osvjezenje si na forumu i samo pisi... moze se procitati dosta pametnih stvari. :D
Nego, ko sto smo imali prilike vidjeti, u Grckoj su prosle sedmice opet izbila sranja, Panatinaikos prijeti da ce istupiti iz lige, ne mogu vise trpiti namjestanje Olimpijakosu, itd itd, da ne ulazim u pricu ko je u pravu jer nisam bas upucen.
Zanima me da li bi po tebi imala buducnost regionalna liga malo sireg prostora... ex yu + Madjarska, Bugarska, Rumunija, Grcka i eventualno Turska, odnosno turska trojka, liga bi bila veca, koeficijent bi bio bas jak, klubovi bi sigurno dobijali vise para ali kontam da nasi klubovi kvalifikacija za LS nebi nikad vidjeli...
S obzirom da taj Panatinaikos godinama prijeti da ce istupiti iz grcke lige, sto kosarkaske (pogotovo prosle god) sto fudbalske, bas me zanima gdje bi oni bili u regionalnoj ex yu ligi (bez ostalih) da dodju. Kontam borili bi se sa Dinamom/Mariborom/Zvezdom za titulu.

Hvala.

Po pitanju regionalne lige, bila bi pun pogodak što se tiče kvaliteta fudbala. Problem je šta bi bilo sa evro-takmičenjima, jer se nijednom timu/državi ne bi isplatio manji broj timova u evropskim takmičenjima od trenutnog.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 19:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ulazu zato sto imaju, ovi nasi i da hoce (a nece), nemaju odakle, to vec ima veze sa bogastvom drzave, zar ne? Pa eto sam kazes da je vecina izradjenja u posljednjih 20 godina, ko u Srbiji moze napraviti nov i moderan stadion? Znaci po tebi je isto gledati utakmicu iz udobne stolice i pod krovom (kao u Americi), i na nekoj raspaloj plasticnoj stolici dok kisa pada po tebi? To sigurno ne utice na posjete na stadionima. Onda u Americi su manje vise sve to milionski gradovi, u Srbiji jedino BG ima preko miliona (a iz BG je otprilike pola lige). Stvarno ne kontam kako Surdilica nema vise od 2k ljudi na tribinama, mozda zato sto u tom gradu zivi 11k ljudi? + gorepomenuta infrastruktura. A nisam ja poredio LS/LE, nego si ti rekao kad bi Zvezda primila po pet komada na prve dvije utakmice, poslije toga bi bila pustopoljina. A ja ti fino kazem da ne bi, zato sto su primali i to vise puta po 4-5 komada, pa ni na jednoj utakmici u Evropi nije bilo manje od 20-25k, a na vecini utakmica u Evropi i preko 40k. Pa i JSL Zvezda ima prosjek oko 20k, da je infrastruktura bolja (a ne pomazu ni svako malo gluposti oko navijaca), bilo bi sigurno vise. Ali dobro, nastavi ti porediti uslove kod nas i u Americi, tu je to. ;)

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 21:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

:lol: Majko mila, pa ne ide nikako.... Ometaš me u gledanju Juvea i Man Sitija (na RTS-u :D ), ali moram...

Pa većina stadiona stadiona u Americi UOPŠTE NIJE POKRIVENA. Evo ti neki:

Mičigen Stejt, koledž fudbal (znaš li ti kakva je zima na sjeveru Amerike?):

Slika

Pen Stejt

Slika

Grin Bej Pekersi, opet na sjeveru sa ye benom zimom:

Slika

Kolumbus Kru, opet sjevernije:

Slika

Soldžer fild, Čikago

Slika

Evo ga i Paunov, Tojota Park u Čikagu, djelimično natkriven:

Slika

Misliš da je onaj nenatkriveni dio prazan :lol:

Ima i pokrivenih, ali niti pokrivenost stadiona niti atraktivnost rivala kod njih nije to što je presudno nego PRIVRŽENOST VLASTITOM KLUBU. I da imaju loše stadione poput Zvezdinog i Partizanovog opet bi ga napunili. I da (opet) igraju protiv Radničkog iz Niša opet bi bio pun. U sred zime i po najgorem snijegu. Bez krova.

To je stav i mentalitet, i to ih izdvaja od likova kakvi su na Balkanu.

A kad su pare i popularnost u pitanju, šta misliš što kod njih nisu popularni rukomet kao dvoranski sport i ragbi kao stadionski?

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2015, 21:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Od komplet mog posta on se uhvatio za krov. :lol: I onda okaci vecinu slika na kojim su puni stadioni sa ragbija. :lol:
De nadji mi te slike sa punim stadionima u sred zime po najgorem snijegu u fudbalu, za ragbi znam da su stadioni stalno puni kod njih i bez tebe.

The average attendance of 21,574 in 2015

A jebote, ti stadioni sto si ti okacio su ogromni (evo sad sam googlao za taj od Penn state, posto izgleda najveci na slici, 106k kapacitet), znaci i oni su vise prazni nego puni, toliko o tim silnim posjetama, a po tvojoj prici sam ocekivao 60k prosjek. Bolje da sam odmah progooglao nego sto se raspravljam bezveze, pa ovakav prosjek ima i Zvezda u Srbiji od 7 miliona stanovnika, a u Americi ih ima preko 300 miliona. Cisto poredjenja radi, ragbi: 67,604 prosjek, to je njihov sport, a ne fudbal.
Odoh i ja gledati LS, a ti se tjesi sa popularnoscu fudbala u Americi sa prosjekom od 21k ljudi po utakmici na drzavu od 300+ miliona. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2064 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]