zerocool je napisao:
Aha, znaci mec protiv Kairata je bio u LS, izvinjavam se, nisam znao. A isto tako nisam znao da je 25k (pola stadiona) pustopoljina, danas sam stvarno naucio puno od tebe, hvala ti. Jeste, sigurno je do toga. Nasao si porediti drzavu sa 300 miliona stanovnika, sa ogromnim parama, sredjenim stadionima i slicnim, to sigurno nema nikakvog uticaja, nego eto Amerikanci vise vole fudbal od nas.

Teško je tebi dokazati bilo šta, kad jednostavno ne želiš prihvatiti da ima i drugačijih od tebe....
Ja ti pišem da Amerikanci ulažu u sport (većina njihove infrastrukture je iznova sagrađena, niije postojala do prije 20ak g.), a ti meni o njihovom bogatstvu..... pa imaju ljudi i ulažu, nije tajna.
A ulažu zato što znaju da će im se vratiti - jer kod njih ljudi prvenstveno vole sport i vole svoje lokalne klubove. I znaju da će ih gledati, bez obzira s kim igraju. Kod nas svi "navijaju" za CZ i Partizan.... a stadioni im poluprazni... O ostalim klubovima ne vrijedi ni trošiti riječi. A kod njih niču novi. I dalje bez infrastrukture ili sa njom.
Ja ti pišem da oni prate svoje timove i kad dobijaju i kad gube, ti meni o atraktivnosti protivnika. Pišem ti da oni prate svoje timove i kad ne igraju međunarodne mečeve i da su im puni stadioni, ti meni o poređenju LŠ i LE.... ti jednstavno ne kontaš da bi oni napunili stadion i protiv Radničkog iz Niša, a Zvezda i Partizan ne mogu. Oni bi ga napunili i da su zadnji na tabeli - Zvezdini ne bi došli ako nije u pitanju grupna faza LŠ ili bar polufinale LE.... I nema veze da li je stadion od 20000, 25000 ili 50000 - uvijek su tu... Partizanovih dođe 500 protiv N. Pazara.Kad prosječan Balkanac shvati da se sport ne igra prvenstveno zbog para, nego zbog trofeja i sportske slave tad će na zelenu granu.
Ali, dobro... ti piči i dalje po svom.
BeckaSkola je napisao:
Autsajderu osvjezenje si na forumu i samo pisi... moze se procitati dosta pametnih stvari.
Nego, ko sto smo imali prilike vidjeti, u Grckoj su prosle sedmice opet izbila sranja, Panatinaikos prijeti da ce istupiti iz lige, ne mogu vise trpiti namjestanje Olimpijakosu, itd itd, da ne ulazim u pricu ko je u pravu jer nisam bas upucen.
Zanima me da li bi po tebi imala buducnost regionalna liga malo sireg prostora... ex yu + Madjarska, Bugarska, Rumunija, Grcka i eventualno Turska, odnosno turska trojka, liga bi bila veca, koeficijent bi bio bas jak, klubovi bi sigurno dobijali vise para ali kontam da nasi klubovi kvalifikacija za LS nebi nikad vidjeli...
S obzirom da taj Panatinaikos godinama prijeti da ce istupiti iz grcke lige, sto kosarkaske (pogotovo prosle god) sto fudbalske, bas me zanima gdje bi oni bili u regionalnoj ex yu ligi (bez ostalih) da dodju. Kontam borili bi se sa Dinamom/Mariborom/Zvezdom za titulu.
Hvala.
Po pitanju regionalne lige, bila bi pun pogodak što se tiče kvaliteta fudbala. Problem je šta bi bilo sa evro-takmičenjima, jer se nijednom timu/državi ne bi isplatio manji broj timova u evropskim takmičenjima od trenutnog.