Ljudi da se razumijemo:Triva,Obrad,Ratko,Baka da mogu igrati negdje drugo,gdje im je bolje, sigurno ne bi sad bili u Borcu-sve jasno..ko se pali vise na te price "vole Borac,stari Borcevci,za spas Borca itd taj nije dobar s'glavom-oprostite uvrijedjeni i prepoznati al tako je-tacka!
Sto se tice autoriteta gore spomenutog, ja licno ne mislim tako-zasto?zato sto Borac nije takav klub gdje se na taj nacin moze sprovoditi autoritet.Tu je bio,evo uzmemo zadnje vrijeme: Marka,Trna,Cvele,Cop pa evo sad i Boris! Jel neko moze reci da oni mozda nemaju autoritet? Ma smijesno..sta ce i Mediju ta neka gore spominjana vrata autoriteta na koju znam sta se aludira..pa decko je bio igrac,prosao i vodio sve selekcije Borca sa kojima je napravio ozbiljne rezultate(ostavio ozbiljnog traga u mladjim kategorijama),zavrisio DIF(trenerski smjer),bio pomocnik Marki,Zoki,Cveletu,Copu pa evo i Borisu..u cemu je problem-decko sigurno zna znanje i kvalitetno odradjuje svoj posao..sta bi sad trebalo i sta se podrazumijeva pod autoritetom:da ovi gore navedeni treneri svi tuku igrace,da ih maltretiraju i sikaniraju,da ih kaznjavaju platama ili sta vec nemam pojma-pa nemoguce je to...sta bi rekli ljudi koji vode Borac da ti isti otjeraju sa treninga ili kazne Trivu,Obrada itd..pa to bi opsta tuca ispala...
ja sam gore nekad komentarisao pa sam dobio osudu nekih forumasa al evo reci cu i sad-
1.pomiriti se s'tim da Borca nema vise nigdje u ozbiljnim rukometnim pricama
2.pozvati novinare,ljude iz gradske skupstine i cjelokupnu javnosti i objasniti i uraditi projekat"minimum petogodisnji plan i program"...u njemu razraditi koncepciju i plan,totalnog i bezuslovnog posvecivanju mladjim kategorijama Borca..kompletan budzet usmjeriti tamo...zaboraviti SEHA ligu i evropska natjecanja...Borac,prvi tim vratiti i igrati premijer ligu BIH(iskljucivo sa juniorima ali i mladjim momcima koji su sad u prvom timu a nemogu naci angazman vani-sve te juniore pokupiti i ponovo oformiti jer su svuda razbacani tako da niko vise pojma nema ni gdje su ti momci a ima ih to je sigurno,neki kobajagi na kaljenju vec u premier ligi,neki igraju prvu ligu RS,neki samostalno rade po teretanama i raznoraznim salama,neki lutaju po Srbijanskim klubovima prepusteni sami sebi,neki su i vani u pokusaju,a neki bogami i kuce sjede razocarani)...
3.kadeti igrati prvu ligu RS(izvodljivo i dokazano da mogu)
4.pioniri igrati drugu ligu RS(izvodljivo i dokazano da mogu)
5.mladje kategorije po planu i programu(omasovljenje,lobiranje i aktivacija skolskih profesora fizicke kulture po svim skolama).
Znaci sve pokriveno,stepenice i nivoi postoje...
Podatak:kadeti Borca(generacija 1996/97) su 2012 godine bili prvaci BiH a godinu prije viceprvaci BiH(tad su u to vrijeme igrali za Izvidjac svi ovi danasnji momci koji igraju za prvi tim Izvidjaca,sad su to momci kojima se Borik divio kad su igrali protiv prvog tima Borca u zavrsnici za prvaka BiH,oni su komplet ostali na okupu a iz Borceve te iste generacije koji su tukli redovno te momke u mladjim kategorijama ostao je samo krilo Njezic-e pa sta je reci,gdje su sad ti momci iz Borca?gdje ta skola i mladi o kojima pricaju i u vrijeme Djoge a ovi posle Djoge isto to nastavili-nema ih ljudiiii..mislim tu su-rekao sam,neki u gradu,neki zapostavljeni,neki na kobajagi kaljenju,neki po Srbiji i vani..ma smijesno...
znaci sve rastjerati i krenuti od nule-mislim nekima je to nula al meni nije..nije nula igrati sa svojom djecom premier ligu i tri/cetiri godine sigurno ce biti u sredini tabele i onda za pet godina ladno uzimaju sampionat BIH i eto opet SEHA lige sa svojom djecom..
da ne pricam da je Borac imao i vec odavno raspustio generaciju 1994/95 koja je godinama bila prvak RS i u samom vrhu BIH(nijednog momka sad nema u Borcu),strasno...to se isto desilo i sa 96/97(samo Njezic sad trckara uz prvi tim)...generacija sadasnjih kadeta(1998/99) aktuelni prvaci RS i BIH(skoro pa ih vec rasturili,samo mali Mijatovic u nekoj prici)...
znaci odavno,al odavno je problem Borca sto nikad nisu imali stvarni drugi tim,nikad nisu imali juniore-kad iz kadeta prelaze u juniore,tad prestaje se sa placanjem clanarine i oni rastjeraju generaciju i sve iz pocetka..e to je problem Borca samo niko nece da kaze ili se prave ludi...Borac gasi juniore i tad djeca i prestaju igrati rukomet-sve dotad osvoje,i turnire,i drzavna prvenstva al nisu zreli za prvi tim i onda oni ne znajuci sta snjima jednostavno ih raspuste-e zato je mnogo mnogo talenata propalo ili otislo ili odustalo...Celje i Zagreb to mnogo drugacije rade i ne odricu se djece u 17 i 18 godini-drze generacije na okupu i nadju im takmicenje u kom ce igrati i napredovati....
znaci nisu stvari bas onakve kakve su oni predatavljali tipa drs'te lopove Djogu,Babica,Radovica itd...spas Borca itd..ovi su isti i tu nema price..novca nema niti ce ga biti za ono sto oni misle i zamisljaju..ustvari taj isti Mica Radovic je bio clan upravnog odbora za vrijeme Djoge a sad je sef upravnog odbora-pa ako su svi bili lopovi otkud on opet sad tu-ma dajte ljudi-gdje su te krivicne prijave o pokradenim milionima?ko odgovara? smijesno..to se sad vidi,ajd samo da mi vas otjeramo da mi malo igramo se sa Borcem a u sustini isto..opet ponavljam,gdje su klinci Borca u toj svoj prici...Djogo kupovao i dovodio i trosio pare-pa sta ovi rade,ko placa ove igrace a ko se ugradjuje u ugovore..ma smijesno..
u sustini nemoj neko da pomisli da branim proslu upravu i prosle ljude nego samo dajem primjer-nisu valjali ni oni kao ni ovi a razlog je jasan iz prdhodne price:NE MISLE NA DJECU IZ SVOG POGONA I NE ULAZU U NJIH...a to je jedini spas za Borac a ne ono o cemu su oni pricali...
al se ja nakucka

sta me briga,ko hoce nek cita
SVE RASTJERATI I DATI SANSU MLADJIM IGRACIMA PA NEK GUBE UTAKMICE I PO PEDESET RAZLIKE..
SAV NOVAC ULAGATI U SKOLU RUKOMETA BORAC
i dalje volim Borac

uh sad vidim puno gramatickih gresaka koje sam pravio u kuckanju..oprostite,zurio da iskucam