banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Avg 2025, 04:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12929 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372 ... 647  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Sep 2015, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Biće nezgodno, ali ako dodamo Bobija na ovu ekipu bojim se samo Amerikanaca. Bilo bi ekstremno glupo da nas ubace sa Francuzima i eliminišu jedno od nekoliko najzanimljivijih euro reprezentacija, ali koliko nas vole, ne bi me čudilo da nekako Hrvatsku umjesto nas pošalju...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 17:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
https://en.wikipedia.org/wiki/2016_FIBA ... nt_for_Men

ovdje ima ukratko o turniru.
e sad, organizacija kosta oko 2mil Evra. glupo je, tj, malo je reci da je glupo to sto domacin turnira moze biti i neko iz evrope ko nije obezbijedio dodatne kvalifikacine! npr, turska, njemacka, hrvatska...

3 grupe, pobjednici grupa idu u Rio!

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Kvalitet imamo...ostale su neke nijanse.....mora postojati covjek koji ima uticaj na Teodosica da obuzda ego....Djordjevic ce biti iskusniji i nece ciniti neke greske koje je cinio...i.....Bodiroga mora zauzeti mjesto Bore Stankovica jer ruku na srce osteceni smo i juce i danas bez obzira na slabu igru

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 18:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
manitu uci da svira je napisao:
skeva je napisao:
Ocekivao sam da nas Francuzi vise nadskoce u prvom poluvremenu. Nije lose, prolaze nam i neke akcije, bice ovo dobro.

Ma uopšte nije loše koliko sudije ovako psihički slomljene momke ubijaju u pojam, samo me picke iz FIBA nerviraju, a jbg, tako je kod svih domaćina

Nas je slomio Gober :) . Na kraju nismo smjeli uci u reket :)

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 19:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Slažem se, to je lajtmotiv moje priče od početka, plačem za Bobijem i onim rucicama prečnika 2,5 metara :D

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 19:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Ја се надам да ће они идиоти из Тексаса дозволити Бобију да игра у квалификацијама.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 22:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zavrsilo se i ovo takmicenje, Srbija je dosla do polufinala... Zadovoljan sam generalno. Mlada smo ekipa, mozda i najmladja na prvenstvu, igrali smo na momente odlicno, u prosjeku vrlo dobro a po nekad i lose. Sve je to normalno, sto bi rekao Muta.
U svakoj igri postoje dobre i lose stvari, dobre smo manje vise svi izanalizirali kroz prvenstvo, sad je mozda vrijeme da se osvrnemo na lose. Ovo sada ne kritikujem nego pisem svoje vidjenje problema zbog kojih smo mozda i ostali bez finala, a definitivno bez njih bi bili jos dominantniji.
Sale je neiskusan trener, jos nije vrhunski, ima harizmu, ima znanje ali fali mu iskustva. Sigurno ce poslije ovog prvenstva biti iskusniji.
Dozvolicu sebi da ocijenim da je kljuc naseg potonuca neodgovarajuce iskoristavanje Nikole Kalinica. Defanzivno ne mozemo odgovoriti jakim ekipama bez njega. Treniranje strogoce na nasem najboljem defanzivcu i covjeku koji veze visoku i nisku liniju nam se obilo o glavu. Igra nam je bila procitana i zatvorena i u polufinalu nasa sansa je bila da se potucemo i igramo na manje koseva i vrhunsku odbranu. To jednostavno nismo mogli bez Kalinica. Punili su nas najstrasnije preko Teodosica, probijali ga, igrali pik preko njega, gurali na niski post i strana pomoci koju ima Kalinic je bila jedino rjesenje, ali cudna odluka Djordjevica da silji patku na Kalinicu nam je oduzela to oruzje pa je Litvanija radila sta je htjela, uzela nam skok, probijala je Tea 1 na 1, dominirala jednostavno. To individualnim kvalitetom nismo mogli nadomjestiti na kraju iako smo bili blizu. Ja volim Simonovica kao brata, ali ono sto Kalina radi Simon ne moze ni u ludilu. Koji su bili Djordjevicevi motivi iskreno ne znam, ali nije iskoristio Kalinica kao sto su ga iskoristili Duda i Radonjic u svojim ekipama, a vjerujem da ce ga i Obradovic slicno koristiti.
Druga stvar, Bogdanovic. Razumijem sto ga je poveo povrijedjenog, vrijedilo je cekati, bilo je prostora ali takvog igraca kome zbog povrede ne ulaze sutevi koji bi mu mozda usli da je zdrav treba ograniciti. Umjesto sto je Kalinica kaznjavao za najmanju sitnicu, slao ga na kraj klupe i unistio mu samopouzdanje vjerujem da bi vise efekta bilo da je to uradio Bogdanovicu u situacijama kada posle dva suta preko ruke koja zavrse na prvom obrucu mladjani Bogdan opali i treci iz jos teze pozicije jer nema rezona ili ga nije briga sto ne moze pogoditi. Negdje sam procitao komentar "Sad razumijem zasto ga je Dule davio" i mozda cak ovo i pije vodu :) . Ali da ne bude sve crno, siguran sam da ce Bogdanovic biti bolji kad sanira povredu i kad odradi jos jednu EL sezonu. On je nas najkompletniji bek, i ako se pravo usmjeri jedno od nasih najvecih oruzja.
Treca stvar, Milutinov-Stimac... Mi smo igru zasnivali na niskom postu, pa smo prosli put vodili i stimca i katica i krstica... Smatram da je Stime mogao uzeti minute protiv Kavlauskasa i napraviti mu problem na niskom postu, iznuditi faul istuci Valanciunasa ili Lovernja npr. Zanemarujemo njegovo iskustvo a i potcjenjujemo ga bas zestoko. Umjesto solidnog EL centra poveli smo momka koga nismo upotrijebili uopste.
Milosavljevic-Dangubic... Nije mi jasna Draganova uloga. Vidljivo je da on nije vise igrac kao prije povrede, ispao je iz suterske forme a defanziva mu je losija jer je dosta izgubio na agresivnosti. Sa druge strane Dangubic je defanzivno nevjerovatno napredovao i nejgov pritisak na loptu kao i ruke na pasu su pozitivna stvar za svaku ekipu. Uloga koja je bila namjenjena Milosavljevicu bi vise odgovarala Dangubicu a i realno je da bi Dangubic mozda bio potencijalna bomba za kasnije, ovako mu je oduzeto takmicenje sa reprezentacijom a da zauzvrat nismo dobili nista od njegove zamjene.
Cetvrta stvar, otkazi Jovica, Marjanovica i Lucica. Jovic pored Ljulja najbolji odbrambeni bek u Evropi, to su mnogi strucnjaci potvrdili, on bi svima dobro dosao ali njegovi problemi sa povredama su frustrirajuci. Lucic takodje, sjajan igrac ali hronisce povrede ga sprecavaju. Bobi, sve znamo, njegovo prisustvo na skoku i niskom postu je nezamjenjivo i vjerovatno bi ostavio znacajan trag na ovom prvenstvu. Smatram da bi protiv Litvanije bio iks faktor.

Sve u svemu, zadovoljavajuce takmicenje, imamo kontinuitet zavrsnice, sazrijevamo, mladi smo, imamo pravo da se nadamo zlatu u buducnosti. Kosarka je takav sport, potrebno je strpljenje.
Idemo dalje, idemo se izboriti za Olimpijekse igre :)

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 22:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Koliko smo suteva za tri imali na prvenstvu? Koji nam je procenat?

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 23:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

71 od 236 ili nesto malo vise od 30% , malo smo ga sjebali iu poslednje dvije utakmice.

Nas najbolji suter za 3 je Kalinic sa 54,5% a drugi Erceg sa 38% (zadnje dvije utakmice mislim 0 od 6), Bjelica ima 37,5%. Najslabiji Teo, Markovic za 22 i 23% i Bogdanovic sa 27%. Simonovic i Nedovic malo vise od 30%

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 23:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Iako je to loš procenat, izgledalo je još gore.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 00:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Iako je to loš procenat, izgledalo je još gore.

Да. Подаци о процентима су само средње вриједности за читаво такмичење, али не дају информацију о дисперзији. Ми смо имали три потпуно ужасне утакмице у шуту за три (Њемачка, Литванија и Француска) и те три су и одредиле овако слаб проценат. Било би занимљиво погледати како је то изгледало на осталих шест мечева, али мени је наравно мрско да вадим те податке :-)

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 00:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

А шта је то било са Калинићем, има ли какав интервју, линк? Било ми је сумњиво што је против Литваније и Француске онако мало одиграо.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 07:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
skeva je napisao:
71 od 236 ili nesto malo vise od 30% , malo smo ga sjebali iu poslednje dvije utakmice.

Nas najbolji suter za 3 je Kalinic sa 54,5% a drugi Erceg sa 38% (zadnje dvije utakmice mislim 0 od 6), Bjelica ima 37,5%. Najslabiji Teo, Markovic za 22 i 23% i Bogdanovic sa 27%. Simonovic i Nedovic malo vise od 30%

Ako se dodaju eye-test, broj pokušaja i konstantnost, tu je Bjelica ubjedljivo najbolji za tri poena.

Evo Kalinić:

Spoiler:
Slika

Užasno nekonstantno, a u nekiliko utakmica čak nije smio uzeti šut.

Po meni, ako je neko podbacio to je Bogdan, jer to nam je uz Tea najbolji napadač, a tek je protiv Francuza, kad je već bilo kasno, pokazao naznake svoje prave igre. Bez da upirem prstom, ali to je ta karika koja nam je falila, ti njegovi poeni. Činjenica i da je vukao tu povredu, a i ne kažem da je momak kriv, samo da je iz nekog razloga podbacio.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 08:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Sta kazu statistike za nase izgubljene lopte? U odnosu na ostale 3 ekipe u polufinalu i pojedinacno unutar reprezentacije? Vuce mi na Teodosica da je imao ponajvise, mozda kao Nedovic i Markovic zajedno?!

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 08:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Свака част момцима. Много ми је жао ми је што се завршило овако, али јебига, негдје добијеш, негдје изгубиш. И тако је то.
Недостатак искуства је пресудио. Играче имамо за велике ствари, само што је у полуфиналну фалило искуства. Превише срљања у утакмици у којој је сваки поен био важан. А још уз то нико није био расположен. И сигуран сам да би и Сале неке ствари дручије урадио. Али јебига, ваљда ће сви из овога извћи поуке.
А ми Срби ко Срби. Сад пљујемо, али је мало недостајало да момци уђу у финале и онда би сви редом писали хвалоспјеве. А одлучивао је један кош.
Мене много радује што је екипа млада и што најбоље тек долази. Ова школа у полуфиналну је скупо плаћена, али мислим да им је можда и добро дошла.

СРБИЈА!!!

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 08:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Skeva odlično si sve napisao i složio bih se sa većinom samo...
Realno, ja Kalinića obožavam, ali ga je Mačiulis na početku polufinala, urnisao na niskom postu i vidjelo se odmah da to neće ići. Simonović je potom istog tog Mačiulisa potpuno izlovao, što je bio OK potez, ali (ponavljam se) Kalinićevo stalno prisustvo na ofanzivnom skoku, bilo je nasušno neophodno na jednom ovako lošem šuterskom meču... Šta je Đorđević mislio i da li je stvarno trenirao strogoću, ne bih znao i ne bih volio da je tako. Đorđevićeve greške, polaze od same selekcije igrača, koja je takođe upitna. Bili smo šuplji na petici, ali i na krilu. Milosavljević van forme i sa malom minutažom, Kalinić skrajnut, a Simonović je napadački limitiran. I meni izostavljanje Dangubića, iz ove perspektive djeluje prilično nelogično. Štimca ne bih da komentarišem. Ja sam prije početka EP, rekao da bi on bio bolji izbor od Milutinova, a gledajući Kuzmića i njegovu (opet na dušu stručnog štaba) nedefinisanu ulogu, cijenim da bi Štimac bio produktivniji od obojice. Ako ništa drugo imali bi opciju više da mijenjamo čuvare na Valančijunasu i Goberu. Ovako su nas urnisali u oba pravca. Raduljici svaka čast, ali on iza sebe ima sezonu bez ozbiljne klupske košarke. A i pored toga djelovao je solidno. Čudi me da nije češće pokušano da mu se doturi lopta, da pokuša leđima ka košu. Jesu ova dvojica zvijeri, ali pokazao je na SP, da može da odigra i protiv Ibake, Nenea, Burusisa, zašto ne bi mogao i protiv ove dvojice...

Ima i dosta dobrih stvari, kao što reče skeva, Đorđević će još sticati iskustvo. Nema sumnje da on odlično razumije igru i da ima autoritet, vremenom će stvari postaviti na svoje mjesto. Raduje i što imamo odličnu baz mladih igrača. Za par sezona, ako Bog da, stasaće potpuno i Milutinov, pa Gudurić, Zagorac, Jokić, uz nešto starije Dangubića i Mitrovića, valjda će biti nešto od nas...

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 08:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Najveca greska djordjevica sad ovako gledano kad se sve zavrsilo je sto nije poveo macvana i stimca umjesto milutinova na kojeg prakticno nije ni racunao

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 09:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Neb ni Stimac vidio igre, nista se ne bi promjenilo.
Macavan, nepotreban skroz.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 10:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
na kraju utisak je da je ipak Djordjevic izgubio ovo prvenstvo
prvo mi nije jasna uloga Milutinova
drugo nije mi jasno cemu ovoliko ispucavanje u zadnje dvije utakmice (ili ajd samo protiv Litvanije, protiv Francuske mogu i razumjeti nevazna utakmica)
trece ne mozemo imati dva selektora na klupi, tako se gubi autoritet

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 10:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nitro, slazem se da ga je uzeo dva puta dole ali to se rjesava tako da ga izvedes dva minuta i kazes mu kako da se postavi pa ga vratis. Cuvao je Kaĺinic uspjesno i jace igrace. Simonovic moze ganjati jednog igraca ali je njegova timska odbrana dosta tanka. Sto se tice izgubljenih lopti Teo ima dvije po utakmici cini mi se.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12929 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372 ... 647  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]