banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 14:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2273 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 114  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Izbjeglicka kriza
PostPoslato: 03 Sep 2015, 11:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 23:49
Za smrt djeteta su iskljucivo odgovorni njegovi roditelji.Bakinci666 kaze ono sto misli bar pola naroda
Prije samo 20-30 god vojska je cuvala granicu.stvarno ne znam odakle pravo grckoj,mak I srb da tek tako otvore granicu? Australija te brodove sasvim drugacije tretira

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2015, 11:56 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Dace bog pa ce i nas jednom pocerati odavde pa kad budemo kuvali kafu na primusu u picinom parku more bit da ce nam ovi nesretnici pasti na um

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2015, 12:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2015, 07:30
Neke vec jednom jesu.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2015, 12:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Poćerali su nas. I je l' se ko osim nas i zamislio o tome? Ok, slika oslikava tragediju, duša te zaboli kad je vidiš.....al' takvih dječaka neuslikanih dnevno bude stotine. Stradalih od avionskih bombi koalicijskih aviona, metaka ISIL-a, bombaša samoubica, gladi, žeđi, bolesti, nehumanih uslova života i robovskog rada....Nemojmo biti licemjeri i plakati nad sudbinom tog dječaka, a na neposredan način učestvujemo i mi na neki način.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2015, 12:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ne umanjujući tužnu tragediju dječaka sa slike.............za sve one koji se pitaju do kojeg dna je ova civilizacija došla:

Spoiler:
„Sećam se vagona u kojima je bilo puno naroda, vagona u kojima nije bilo vazduha, prozora i vode i odakle se nije moglo izaći. U Bjelovaru smo ostali nekoliko meseci, a kako je Nedić objavio da u Srbiji nema više mesta za nas bili smo vraćeni kući. Ne zadugo. Sledeća odrednica našeg stradanja bio je Jasenovac do koga smo putovali osam dana u vagonima za stoku. Tamo sam gledala ozloglašenog ustašu kome ne znam ime, mršav, suv, visok, kako ubija, maljem, čekićem, kamom, vešanjima. To ljudski um ne može da zamisli. Rasporili bi ženu, uzeli bebu iz trbuha i ubili je. Ili majci odseku grudi, bebi glavu, pa onda tu glavu šutiraju po dvorištu. Unuka mog ujaka su stavili na bajonet i prebacili preko krova kuće“.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2015, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Mislim, duboko sam razočaran razumjevanjem društva i politike od strane nekih članova ovog foruma. Tačno se vidi da je registracijski tehnološki pomak obrnuto proporcionalan inteligenciji i kognitivno - konativnim sposobnostima. Da pojasnim. Nekada se registrovao inteligentan, nije se petljao u diskusije koje ne razumije - danas se registruju bukve koje se petljaju u svaku temu na forumu.

Da, još sam nešto htio reći...kako neki ljudi žele i traže pravdu i bolji svijet a oni sami su civilizacijsko dno? Ne kontam, to psihologija zove podvojenost i na vrata subjektivnih vrijednosti vam već kuca blaga sizofrenija. Mislite o tome. Znate one generalizacije za pojedine narode ili veće grupe, ima tu nešto...

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2015, 13:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
manitu uci da svira je napisao:
Da, još sam nešto htio reći...kako neki ljudi žele i traže pravdu i bolji svijet a oni sami su civilizacijsko dno? Ne kontam, to psihologija zove podvojenost i na vrata subjektivnih vrijednosti vam već kuća blaga sizofrenija. Mislite o tome. Znate one generalizacije za pojedine narode ili veće grupe, ima tu nešto...

Tesko mi pada da priznam, ali se slazem sa tobom :)

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2015, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Hertzog je napisao:
manitu uci da svira je napisao:
Da, još sam nešto htio reći...kako neki ljudi žele i traže pravdu i bolji svijet a oni sami su civilizacijsko dno? Ne kontam, to psihologija zove podvojenost i na vrata subjektivnih vrijednosti vam već kuća blaga sizofrenija. Mislite o tome. Znate one generalizacije za pojedine narode ili veće grupe, ima tu nešto...

Tesko mi pada da priznam, ali se slazem sa tobom :)

Onda nemoj priznati :D

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2015, 13:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Moram, jer isto ponavljam na malo primitivniji nacin, sto na temi o izbeglicama, sto na ovo zgrazanje na unistavanje civilizacijske bastine, jer pobogu kakvi ljudi mogu unistiti visevekovni verski objekat

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2015, 15:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
_зока je napisao:
Ok, slika oslikava tragediju, duša te zaboli kad je vidiš.....al' takvih dječaka neuslikanih dnevno bude stotine. Stradalih od avionskih bombi koalicijskih aviona, metaka ISIL-a, bombaša samoubica, gladi, žeđi, bolesti, nehumanih uslova života i robovskog rada....

Pa čak i u Austriji se nađe hladnjača, puna do vrha.

Citiraj:
More than 11,000 Icelanders offer to house Syrian refugees to help European crisis

Citiraj:
“I'm a single mother with a six-year-old son...we can take a child in need. I'm a teacher and would teach the child to speak, read and write Icelandic and adjust to Icelandic society. We have clothes, a bed, toys and everything a child needs,” wrote Hekla Stefansdottir, according to a translation by AFP.

http://www.independent.co.uk/news/world ... 80505.html

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2015, 15:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Spoiler:
drug je napisao:
Slika

Strašno!

Tuga :(
I koliko još se udavi bez da se ikad i sazna. :(

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2015, 15:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
U srbiji praznih sela ko pljeve da su imalo pametni da nasele te ljude da ih nauce jeziku imali bi buducnost ovako za 200 godina ima da budemo ko danas laponci

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2015, 15:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je rekao prestolonaslednik na onoj fotografiji (mrsko mi sad tražiti) :D

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2015, 16:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Tragedija i uzas!

Svi mi znamo kako je slika iz Vjetnama gole izbezumljene djevojcice u ratnom okruzenju koja trci ulicom odjeknula svijetom i Amerikom(Vijetnam, Trang Bang 1972).
Ta slika je doprinjela puno anti ratnim demonstracijama protiv ucesca Amerike u vjetnamskom ratu sirom svijeta.
Ova slika se ne koristi sa tim ciljem.

Naravno slika djecaka se eksploatise do maksimuma, prljavo i podlo.
Eksploatise se pocev od novina koje su objavile prve foto. Prica sa slikom je pravljena kako bi se javno gnusanje, suosjecanje i protest protiv takvog stanja okrenulo, kanalisalo prema zeljenom cilju.

Stvarni uzrok tragedije clank i prica iz novina ne dodiruju. Ne opisuje autor sta je izvor ovog zla i sta je pravi uzrok ovog problema.
Opet i po zna koji put manipulacija na djelu.

U svoj ovoj prici o izbjeglickom egzodusu ja sam i sad za to i jos vise zato da se govori o uzrocima i njihovom otklanjanju nego o tome kako tretirat posledice.

Ove zrtrve i mnogobrojne ne registrovane nas obavezuju na to.
Na zapadu(Evropa, Amerika) ako neko i spomene uzroke i dovede jednu od ovih zemlja u bilo kakvu vezu sa egzodusom izbjeglica ta veza se svodi na pozitivni narativ.
Objasnjava se svojoj javnosti kako se te zemlje bore protiv terorizma i da je to jedina veza sa ratom u ovim regionima i ovim zlom.

Sta vise gradjanima u Americi, Kanadi, Australiji se savjetuje ako hoce da ugase rat i razaranja u ovim regionima treba podrzat politicare i partije koje su za: vise vojnih intervencija, vise oruzja i jos vise ratova.

Jos da bude prica umornija lobotomnija ako neko i pokusa dublje da udje u problem u srz, izvor ove more.
Iskopat ce se Kamus i spinovat ovaj humanista i njegovo pitanje: Odakle dolazi i gdje rat obitava.

Tako ce nam se kraju dat odgovor: Sta ces nista se ne moze.
To smo mi.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2015, 17:34 
Citiraj:
Svi mi znamo kako je slika iz Vjetnama gole izbezumljene djevojcice u ratnom okruzenju koja trci ulicom odjeknula svijetom i Amerikom(Vijetnam, Trang Bang 1972).

Bolje da su pogledali posljedice koje je napravio "agent orange"...

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2015, 17:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.ted.com/talks/jonathan_klein ... anguage=en

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2015, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Čiča iz Rogače je napisao:
http://www.ted.com/talks/jonathan_klein_photos_that_changed_the_world?language=en

I on mlati praznu slamu, i to moram priznat mlati vrlo dobro. :roll:

Jonathan K. samo prikazuje jedan aspekt uticaja snazne fotografije na covjeka i posledicno tome uticaj na javno mjenje.
Kaze da snazna fotografija izaziva snaznu reakciju u ljudima a onda ova reakcija moze dovesti do promjena da se dese.

Niko ne spori to. Opce poznato, zasto ponavlja???

Medjutim to nije bitno toliko koliko je vazno nesto drugo o cemu Jonathan naravno ne govori.

Jonathan K. ne govori kako se tumace, prikazuju i prezentuju ove udarne fotografije danas a kako su se koristile prije 30 40 godina (zbog kakvog cilja i za koga).
Ne govori on o tome kako se moze selektivnim, pazljivo odabranim fotografijama ili video klipovima pustenim kroz medije skrenut i skloni ispod fokusa pravi problem a pod svjetlo stavit nesto drugo.

Ovaj oblik sahovske rokade u zivotu se zove "Manipulisanje masama" tj javnim mjenjem ili ti ispiranje mozga na veliko a u erotskom zargonu penetracija u donji korteks.

Bit je u stvari koje to "promjene" treba da izazove ovakva slika tj. nasa reakcija.
Da li su to "promjene" kojih cemo se ja i ti dosjetit nezavisno i objektivno ili su to promjene koje su vec pripremljene za mene i tebe da se ih se "sjetimo". :D

Da ne bude zabune o promjenama koje ovakve fotografije treba da izazovu u medijima. Obicno se pripremi par primjera " dobrih promjena" par primjera humanosti i suosjecanja ljudi na koje bi se trebalo ugledat i koje bi trebali svi kopirat i naucit.

Cica u dvije rijeci Jonathan K.: dva minus. I to ima da zahvali vokalnim kvalitetima,projekciji glasa, izrazima lica i drzanju tijela :D

Moja ocjena nije mjerodavna(nedaj boze). :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2015, 20:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 23:49
O slicnom fenomenu su nama ameri davali instrukcije kad smo radili u jedoj siromasnoj zemlji orijenta.Instrukcije su glasile:ne dajte im nista,jer ako se.to procuje 10 ljudi ce te vuci za rukav,plus rizikujes licnu bezbednost.Pojedini indijci su tim 'lokalcima' iznudjivali dolar po danu iako su oni bili placeni ne vise od 300$
Posebno smo pazili na mogucnost nereda tokom podjele humanitarne pomoci,niko tu nema empatiju
Ako ih zalite samo parkirajte kamion humanitarne pomoci bez nadzora pa ce te vidjeti kakve su to zvijeri,mislim ni nasi nisu nesto bolji kad se nesto dzabe dijeli.Bugarska ima posebno zaj### zatvore,pa vi onda kontajte sto radije zaobilaze bugarsku,jos malo I madjarska (novi zakon) ce isto biti zesce zaj### za njih pa ce oni 'linijom manjeg otpora'
savjet: iskljucite emocije pri donosenju zakljucaka

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2015, 21:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sta zelis reci? Da su Evropljani kulturni i fini kad su gladni?

Gladan covjek je gladan covjek. Nema tu bolji ili losiji. Samo gladan i gladniji.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2015, 22:14 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
kakav debilan post i jos se hvali ameri im davali instrukcije..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2273 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 114  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]