ne znam ljudi,odgovorio bih vam,ali ne znam sta

...nije da necu da odgovorim,vec stvarno ne znam sta da kazem...po prvi put mozda da sam bez nekog misljenja na temi

..nekako sam izmedju nekoliko vatri...
danas na pauzi sat vremena pricam sa covjekom koji me primio u stranku...koji ima clansku kartu medju prvih 10 (da ga ne ofiram potpuno tacnim brojem)...i koji nije pozvan na skupstinu u subotu..nije delegat!!!
i on nema ni najmanju dilemu....da je ognjen nasa guja u njedrima,da je njihov od prvog dana,da je svjestan da je prekrsio statut i sad postavlja ovog blanusu kao svog poltrona da i dalje vedre i oblace,da je zato ova skupstina u subotu naprasno od izvjestajne postala izborna (99% clanova za stranke je to saznalo tek kad je istekao onaj rok za kandidaturu,15 dana prije izbora Predsjednika GO),da nas je i u onom duelu sa Dodikom svjesno sjebao,i prihvatajuci ga i ponasajuci se onako,da je vrh stranke suvise inertan i da ce ovaj njegov odlazak u subotu umotati u fin celofan "kako ostaje uz stranku,ali na drugim duznostima,bla,bla,bla"....a da ce on biti tu jos koji mjesec dok sjebe sta se sjebati jos moze
ali eto,ja tog covjeka postujem kao oca,i negovo misljenje,ali jednostavno ne zelim da vjerujem da ljudi mogu biti tako ljigavi,perfidni,proracunati i pokvareni....Posto je Sekretarijat stranke napravio propust ili "propust" pa na pozivnicama nema imena delegata (iako budu imena na sasvim benignim i beznacajnim skupovima,tipa slavlje za 8.mart isl),ja sam mu rekao...."R....znas me sto godina...znas da cu cutati tamo kao mutav i glasati za koga mi sef nagovjesti...evo ti moja pozivnica,otidji i reci im sve sto ti je na dusi!!"...Naravno,nije prihvatio to,ponizavajuce mu je,ali bar sam sebi olaksao..i stvarno bih mu dao,jer ja nemam problem sa tim da ce meni tamo neko zamjeriti nesto,niti bilo kakve ambicije...ja to samo volim i sve se uzdam u to da pametniji od mene znaju sta rade i zato cu i podrzati novog Predsjednika.