Pozdrav za sve Vas, ja sam Nebojša i živim u Zvorniku.
Registrovao sam se na Vaš forum jer vidim da Vi pratite događanja u Elti o kojoj se, po mom mišljenju, jako malo piše a razloga za pisanje ima itekako.
Nažalost, moj post će biti malo duži ali ukratko ne bih mogao da opišem svoj problem te se zbog toga unaprijed izvinjavam svima.
Elem, korisnik sam Elta kabela od kako se pojavio na našim prostorima, dakle, počeo sam od kablovske televizije za koju baš i nemam mnogo toga reći što Vi ovdje već niste napisali.
U to vrijeme sam koristio internet putem RSTEL internet provajdera koji je bio blagi užas ali tada je to bilo najbolje što sam mogao da dobijem u svom gradu, slinih 64/32 kbps, prosto nisam mogao da skladištim toliki download

Nakon toga, čim je na scenu stupio M:TEL, tadašnji MOBIS sa ADSL-om, prešao sam kod njih i iskreno, nikada sa njima nisam imao problema, naime, brzine neta su postepeno podizali a o kvalitetu linka nije potrebno ni da pišem, samo jednom net nije radio jedan dan i prije toga smo svi mi korisnici bili obavješteni o tome.
Međutim, krajem 2011. ili početkom 2012. godine, prešao sam u Elta Kabel uzevši 4D paket, jednostavno, bilo mi je lakše da plaćam sve na jednom mjestu, nikakav drugi razlog i od tada su počele moje muke ...
Prije svega, internet je stalno pucao, iz čista mira, tako da sam u globalu više bio bez interneta nego što sam ga imao, 3 puta sam mijenjao digitalni receiver Opticuum ili tako nešto jer je iz prostog razloga crkavao, da, dobio sam na korištenje i WiFi router koji nije bio sposoban da mi omogući prijem ni u svim prostorijama sopstvenog stana?!
Ajd', sve sam nekako ćutao i trpio, mislim, nije mi bilo nimalo svejedno jer igrom slučaja, moja sestra koja živi i radi u Beogradu je za duplo manji novac imala sve duplo bolje i brže od mene!!!
Napokon, prije otprilike neka 3 mjeseca, internet je počeo da radi bez prekida, zaboravio sam da kažem da sam kao stari korisnik dobio neki lojaliti bonus od 1 Mbit i u principu, bio sam zadovoljan sve do prije par dana kada je internet ponovo počeo da "luduje".
Naravno, nazvao sam kancelariju u Zvorniku i prijavio kvar uz to rekavši da očekujem i pojačan internet kako i piše na eltinom sajtu, na šta sam dobio odgovor da postavljaju novu opremu i da će to biti sve ok do ponedeljka a taj ponedeljak je trebao biti ovaj.
Danas nisam dobrih 2 sata imao internet, slika na tv-u je zaledila na svim kanalima i ponovo sam pozvao ovdašnju cntralu odakle su me preusmjerili na podršku u Doboju.
Interesantno, ali u toku mog razgovora sa operaterom, lampice na modemu su se sve regularno uključile, čak je i tv proradio!?
Na moje pitanje, kad mogu očekivati da pojačaju brzinu internet konekcije, dobio sam odgovor da je moj paket 4D i da ja NEMAM pravo na ubrzanje interneta već samo NOVI korisnici???
To je valjda ta lojalnost ili šta, i rečeno mi je da ako hoću da koristim tih 15/1 Mbps moram da potpišem novi ugovor na 12 mjeseci po kojem će mi pretplata, koja je uzgred sad 51 KM, biti za 4 KM skuplja!
Sad sam stvarno u dilemi, ko je ovdje lud a ko se pravi lud, kakav ugovor?
Svaki provajder povećava brzinu po default-u i, koliko mi se čini, trebalo bi da štiti stare pretplatnike i kao takvim im daje čak i prednost u odnosu na nove korisnike ili je to što sam eltin korisnik 15-16 godina nebitno?
Uglavnom, nisam pametan i još jednom Vam se izvinjavam na ovoj kobasici od teksta i molio bih Vas da mi kažete svoja trenutna iskustva sa Eltom.