banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 15:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 749, 750, 751, 752, 753, 754, 755 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Jun 2015, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Meni je čudno da niko od ovih većih operatera još nije ubacio OBN+. Možda je i bolje, s obzirom na program. :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2015, 15:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jan 2014, 12:25
Jel moze netko,bilo ko sa informacijama iz Elte da nam jednom za svagda objasni zasto ne mozemo gledati kanale iz FOX grupe.
Evo stize "Fear of walking dead" i valja streamati,nije posteno prema korisnicima,jer drugi iz AKOPA imaju FOX-ove samo ELTA i njen satelit TXTV nemaju.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2015, 22:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
amadeus pošto znam da pratiš forum zbog tehničkih anomalija da javim da opet na CNN International nema signala. Odbijam povjerovati u teoriju zavjere ali me ovo često nestajanje navodi na pogrešan zaključak.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2015, 22:47 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Apr 2015, 09:48
Kada će ubaciti eurosport HD

Sent from my C2105 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2015, 07:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
CopyLeft je napisao:
amadeus pošto znam da pratiš forum zbog tehničkih anomalija da javim da opet na CNN International nema signala. Odbijam povjerovati u teoriju zavjere ali me ovo često nestajanje navodi na pogrešan zaključak.

Kada su u pitanju smetnje na prijemu pojedinih kanala tu ima 24 satna tehnicka podrska koju se moze direktno pozvati i prijaviti problem. Momci brzo otklone smetnju. A kad su u pitanju teroije zavjere to ne mogu pomoci to je u glavi...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2015, 17:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Jun 2015, 16:59
Pozdrav za sve Vas, ja sam Nebojša i živim u Zvorniku.
Registrovao sam se na Vaš forum jer vidim da Vi pratite događanja u Elti o kojoj se, po mom mišljenju, jako malo piše a razloga za pisanje ima itekako.
Nažalost, moj post će biti malo duži ali ukratko ne bih mogao da opišem svoj problem te se zbog toga unaprijed izvinjavam svima.
Elem, korisnik sam Elta kabela od kako se pojavio na našim prostorima, dakle, počeo sam od kablovske televizije za koju baš i nemam mnogo toga reći što Vi ovdje već niste napisali.
U to vrijeme sam koristio internet putem RSTEL internet provajdera koji je bio blagi užas ali tada je to bilo najbolje što sam mogao da dobijem u svom gradu, slinih 64/32 kbps, prosto nisam mogao da skladištim toliki download :)
Nakon toga, čim je na scenu stupio M:TEL, tadašnji MOBIS sa ADSL-om, prešao sam kod njih i iskreno, nikada sa njima nisam imao problema, naime, brzine neta su postepeno podizali a o kvalitetu linka nije potrebno ni da pišem, samo jednom net nije radio jedan dan i prije toga smo svi mi korisnici bili obavješteni o tome.
Međutim, krajem 2011. ili početkom 2012. godine, prešao sam u Elta Kabel uzevši 4D paket, jednostavno, bilo mi je lakše da plaćam sve na jednom mjestu, nikakav drugi razlog i od tada su počele moje muke ...
Prije svega, internet je stalno pucao, iz čista mira, tako da sam u globalu više bio bez interneta nego što sam ga imao, 3 puta sam mijenjao digitalni receiver Opticuum ili tako nešto jer je iz prostog razloga crkavao, da, dobio sam na korištenje i WiFi router koji nije bio sposoban da mi omogući prijem ni u svim prostorijama sopstvenog stana?!
Ajd', sve sam nekako ćutao i trpio, mislim, nije mi bilo nimalo svejedno jer igrom slučaja, moja sestra koja živi i radi u Beogradu je za duplo manji novac imala sve duplo bolje i brže od mene!!!
Napokon, prije otprilike neka 3 mjeseca, internet je počeo da radi bez prekida, zaboravio sam da kažem da sam kao stari korisnik dobio neki lojaliti bonus od 1 Mbit i u principu, bio sam zadovoljan sve do prije par dana kada je internet ponovo počeo da "luduje".
Naravno, nazvao sam kancelariju u Zvorniku i prijavio kvar uz to rekavši da očekujem i pojačan internet kako i piše na eltinom sajtu, na šta sam dobio odgovor da postavljaju novu opremu i da će to biti sve ok do ponedeljka a taj ponedeljak je trebao biti ovaj.
Danas nisam dobrih 2 sata imao internet, slika na tv-u je zaledila na svim kanalima i ponovo sam pozvao ovdašnju cntralu odakle su me preusmjerili na podršku u Doboju.
Interesantno, ali u toku mog razgovora sa operaterom, lampice na modemu su se sve regularno uključile, čak je i tv proradio!?
Na moje pitanje, kad mogu očekivati da pojačaju brzinu internet konekcije, dobio sam odgovor da je moj paket 4D i da ja NEMAM pravo na ubrzanje interneta već samo NOVI korisnici???
To je valjda ta lojalnost ili šta, i rečeno mi je da ako hoću da koristim tih 15/1 Mbps moram da potpišem novi ugovor na 12 mjeseci po kojem će mi pretplata, koja je uzgred sad 51 KM, biti za 4 KM skuplja!
Sad sam stvarno u dilemi, ko je ovdje lud a ko se pravi lud, kakav ugovor?
Svaki provajder povećava brzinu po default-u i, koliko mi se čini, trebalo bi da štiti stare pretplatnike i kao takvim im daje čak i prednost u odnosu na nove korisnike ili je to što sam eltin korisnik 15-16 godina nebitno?
Uglavnom, nisam pametan i još jednom Vam se izvinjavam na ovoj kobasici od teksta i molio bih Vas da mi kažete svoja trenutna iskustva sa Eltom.

Poslednji put menjao NebojsaK dana 17 Jun 2015, 17:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2015, 17:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ништа, истекао ти је уговор, врати се на АДСЛ и макар ријеши интернет. :) А за ТВ купи Тотал и уживај.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2015, 20:00 
Početnik
Početnik

Da znas da si u pravu, o tome odavno razmisljam samo nikako da se nakanim da odem, mada, iskreno, gledajuci M:Tel i Eltu, covjek realno bira izmedju dva zla jer ni jedni ni drugi ne cvjetaju ali sta da se radi kad nema zdrave konkurencije ...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2015, 20:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ако поредиш ТВ понуду, ок, бираш између два зла. Што се тиче интернета, АДСЛ је измислио стабилност за Елту. Цијене су друга прича.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2015, 21:11 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Stabilnost je relativna stvar... znam dosta ljudi kojima m:tel ne radi kako treba, isto tako dosta ljudi kojima je Elta OK. Samo da skrenem pažnju da se ne skrene previše s puta, o Eltinom Internetu se diskutuje malo niže na forumu... hvala!

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2015, 21:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Што се тиче стабилности, ако изузмемо онај "распад система" од прије непар мјесеци, ко год има нормалну телефонску линију неће генерално имати проблема са АДСЛ-ом. Значи градска подручја су у 99% случајева ок. Приградска насеља, неке инсталације из 60тих и слично могу да зезају. А човјек је рекао да раније није имао проблема са АДСЛ-ом, тако да не видим што би сад могао да има.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2015, 21:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ne želim generalizacije ADSL je OK, Elta nije... zavisi od slučaja do slučaja. Ne kažem da je Elta superstabilna, al ima djelova mreže gdje radi uredno.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2015, 06:43 
Početnik
Početnik

Ja osim, realno lošeg izbora kanala, sa tv uslugom nemam nekih većih problema, ponekad slika "zaledi", ali se brzo sve vrati u normalu.
Sad, što se tiče tv šeme, moglo bi to mnogo, mnogo bolje da bude ali, kao što već rekoh, uzimajući u obzir nikakvu konkurenciju i ovo što imam ispada dobro jer sam imao priliku da vidim i toliko popmpezno najavljivani M:Tel-ov box i , iskreno, nisam baš impresioniran, reklama čini čuda.
Dalje, ne mogu da griješim dušu, Eltini radnici su mnogo korektniji i ažurniji što se tiče kvara na mreži od M:Tel-ovih nadobudnih šalteruša i servisera a i sam M:Tel mi se ogadio svojim cijenama mobilne telefonije, tako da, iako uvijek kažem da neću nikad sa njima nikada više produžiti ugovor za telefon, nekako se vazda predomislim iako nikad ne kupujem od njih mobilni telefon već samo produžujem ugovor na 12 mjeseci, valjda što imam veliki izbor u tom segmentu, tj M:Tel ili M:tel ...
Najveći problem u svoj ovoj priči je taj što sam kod Elte uteo praktično sve, čak i fiksni telefon mi je kod njih, tako da sam, pošto nisam prenio svoj stari fiksni broj u Eltu, sad ostao bez istog jer mi ga je M:Tel nakon 3 mjeseca oduzeo!?
Ne znam, uglavnom, zvao sam sinoć prijatelja koji radi za Eltu ovdje u Zvorniku i dogovorio sam se sa njim da dođem danas da vidimo šta se da uraditi, koliko vidim na njihovom sajtu, sve se svodi na potpisivanje jednogodišnjeg ugovora ali opet ostaje pitanje digitalizacije jer valjda razmišljaju o tome da program prebace u HD i tek tu očekujem Tantalove muke sa njima i ne bih da me neko krivo shvati, ja samo hoću za svoj novac, koji uzgred u današnje vrijeme nije ni mali, da dobijem adekvatnu i kvalitetnu uslugu, tako da ću vidjeti danas šta i kako i u svakom slučaju ću Vam javiti ovdje, čisto da svi znamo na čemu smo :)

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2015, 14:51 
Početnik
Početnik

I tako ...
Jutros sam nakon 2 sata lupanja glave sta da radim, vodjen sveukupnim iskustvima i kod M:Tel-a i Elte u globalu, otisao u Eltu i nakon kraceg razgovora sa prijateljem koji radi za njih, potpisao novi ugovor na 12 mjeseci.
Na moje prosto i logicno pitanje, kakva je to politika firme da novi korisnici imaju prednost u odnosu na stare, tj da oni dobijaju duplo brze pakete od nas starih korisnika koji na istom ostajemo do daljnjeg, dobio sam odgovor da je to politika firme da bi se produzili ugovori, lijepo nema sta.
Dakle, novi korisnici u Box paketu dobijaju sledece:
Analogna TV (do 5 TV uređaja)
Digitalna TV (preko 150 kanala) + gratis DVB-T receiver na koristenje
Internet paket brzine 15360k/1024k sa CATV modemom na koristenje
Telefonija (uključeno 120 besplatnih minuta prema svim mrežnim grupama u RS kao i
besplatni razgovori unutar mreže Elta-Kabela na teritoriji cijele RS) - Samo ne znam koga da zovem u Elta mrezu :confused4:
Wi-Fi ruter na korištenje - TP LINK, neka teska socijala, tako da ukoliko hocete da imate normalan WiFi u stanu/kuci, zaboravite na njega i kupite router.

Uglavnom, internet je ok
Slika
Bilo je u toku dana nekih kracih prekida ali mi je receno da je to zbog postavljanja nove opreme i da ce brzo biti zavrseno, tako da mi sad ne ostaje nista drugo sem da vjerujem u to i cutim :)

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2015, 14:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Тек да знаш, можеш ти на линију поставити не 5 него 55 телевизора, само треба да дигнеш ниво сигнала неким дистрибутивним појачалом. :) То ако мислиш да су они некако ограничили број на 5. У ствари јесу у неку руку, ниво је често недовољан и да би ти два ТВ-а у аналогији имала слику без "снијега". :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2015, 17:20 
Početnik
Početnik

Da, to si u pravu jer koristim 3 televizora u stanu i na analognoj tv mi je najgora slika u dnevnom boravku, sreca u nesreci je pa mi je tu lcd tv sa ugradjenim DVB-T tjunerom pa analognu skoro i da ne gledam, mada i ova nazovi digitalna cesto zaledi sliku ali navikao sam, bilo bi mi stvarno neobicno da radi sve kako treba :D
Jos kad uzmem u obzir da su pri uvodjenju kablovske, kablove po spratovima ostavili onako da vise, bez ikakvih razvodnih kutija i slicno, pa nam se zbog toga cesto desava da neko iz cista mira presjece kablove i ukrade one splitere, stvarno je ekstra sto uopste imamo tv program.
Nego, zaboravih da napisem, rekose mi da u blizoj buducnosti od full digitalizacije kod nas nema nista, sto je dobro jer nam u tom slucaju ne bi ginuli novi televizori ili hd receiveri, kao i u Srbiji, tako da barem nesto dobro cuh za jedan dan :)

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2015, 17:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Теби на кабловској уопште не прави разлику има ли дигитализације у земаљском емитовању или нема. Ти примаш сигнал преко кабла а он иде како иде, значи аналогно и дигитално. А што се тиче снијежне слике као и залеђивања дигитале, то ти је до ниског нивоа сигнала. Имаш на Ибеју да купиш од Кинеза те раздјелнике 1 на 2, 1 на 3, 1 на 4, са уграђеним појачалом, наручи си један и ријеши проблем. :) Сића нека пара.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2015, 23:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
NebojsaK je napisao:
I tako ...
Jutros sam nakon 2 sata lupanja glave sta da radim, vodjen sveukupnim iskustvima i kod M:Tel-a i Elte u globalu, otisao u Eltu i nakon kraceg razgovora sa prijateljem koji radi za njih, potpisao novi ugovor na 12 mjeseci.
Na moje prosto i logicno pitanje, kakva je to politika firme da novi korisnici imaju prednost u odnosu na stare, tj da oni dobijaju duplo brze pakete od nas starih korisnika koji na istom ostajemo do daljnjeg, dobio sam odgovor da je to politika firme da bi se produzili ugovori, lijepo nema sta.
Dakle, novi korisnici u Box paketu dobijaju sledece:
Analogna TV (do 5 TV uređaja)
Digitalna TV (preko 150 kanala) + gratis DVB-T receiver na koristenje
Internet paket brzine 15360k/1024k sa CATV modemom na koristenje
Telefonija (uključeno 120 besplatnih minuta prema svim mrežnim grupama u RS kao i
besplatni razgovori unutar mreže Elta-Kabela na teritoriji cijele RS) - Samo ne znam koga da zovem u Elta mrezu :confused4:
Wi-Fi ruter na korištenje - TP LINK, neka teska socijala, tako da ukoliko hocete da imate normalan WiFi u stanu/kuci, zaboravite na njega i kupite router.

Uglavnom, internet je ok
Slika
Bilo je u toku dana nekih kracih prekida ali mi je receno da je to zbog postavljanja nove opreme i da ce brzo biti zavrseno, tako da mi sad ne ostaje nista drugo sem da vjerujem u to i cutim :)

Чувај се те реченице!!! Ја сам налетео на ту мину као теле, па ми наплатили 7КМ рзговора према М:тел мобилној мрежи. :( Попиздио сам, звао их, пола сата се расправљао са оном жентурачом из ''контакт центра'' и не вреди, убеди ме да је то само за фиксне мреже на територији српске, а не за мобилне, а то као на сајту што пише је пропуст... :(

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2015, 02:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2012, 21:18
NebojsaK je napisao:
Pozdrav za sve Vas, ja sam Nebojša i živim u Zvorniku.
Registrovao sam se na Vaš forum jer vidim da Vi pratite događanja u Elti o kojoj se, po mom mišljenju, jako malo piše a razloga za pisanje ima itekako.
Nažalost, moj post će biti malo duži ali ukratko ne bih mogao da opišem svoj problem te se zbog toga unaprijed izvinjavam svima.
Elem, korisnik sam Elta kabela od kako se pojavio na našim prostorima, dakle, počeo sam od kablovske televizije za koju baš i nemam mnogo toga reći što Vi ovdje već niste napisali.
U to vrijeme sam koristio internet putem RSTEL internet provajdera koji je bio blagi užas ali tada je to bilo najbolje što sam mogao da dobijem u svom gradu, slinih 64/32 kbps, prosto nisam mogao da skladištim toliki download :)
Nakon toga, čim je na scenu stupio M:TEL, tadašnji MOBIS sa ADSL-om, prešao sam kod njih i iskreno, nikada sa njima nisam imao problema, naime, brzine neta su postepeno podizali a o kvalitetu linka nije potrebno ni da pišem, samo jednom net nije radio jedan dan i prije toga smo svi mi korisnici bili obavješteni o tome.
Međutim, krajem 2011. ili početkom 2012. godine, prešao sam u Elta Kabel uzevši 4D paket, jednostavno, bilo mi je lakše da plaćam sve na jednom mjestu, nikakav drugi razlog i od tada su počele moje muke ...
Prije svega, internet je stalno pucao, iz čista mira, tako da sam u globalu više bio bez interneta nego što sam ga imao, 3 puta sam mijenjao digitalni receiver Opticuum ili tako nešto jer je iz prostog razloga crkavao, da, dobio sam na korištenje i WiFi router koji nije bio sposoban da mi omogući prijem ni u svim prostorijama sopstvenog stana?!
Ajd', sve sam nekako ćutao i trpio, mislim, nije mi bilo nimalo svejedno jer igrom slučaja, moja sestra koja živi i radi u Beogradu je za duplo manji novac imala sve duplo bolje i brže od mene!!!
Napokon, prije otprilike neka 3 mjeseca, internet je počeo da radi bez prekida, zaboravio sam da kažem da sam kao stari korisnik dobio neki lojaliti bonus od 1 Mbit i u principu, bio sam zadovoljan sve do prije par dana kada je internet ponovo počeo da "luduje".
Naravno, nazvao sam kancelariju u Zvorniku i prijavio kvar uz to rekavši da očekujem i pojačan internet kako i piše na eltinom sajtu, na šta sam dobio odgovor da postavljaju novu opremu i da će to biti sve ok do ponedeljka a taj ponedeljak je trebao biti ovaj.
Danas nisam dobrih 2 sata imao internet, slika na tv-u je zaledila na svim kanalima i ponovo sam pozvao ovdašnju cntralu odakle su me preusmjerili na podršku u Doboju.
Interesantno, ali u toku mog razgovora sa operaterom, lampice na modemu su se sve regularno uključile, čak je i tv proradio!?
Na moje pitanje, kad mogu očekivati da pojačaju brzinu internet konekcije, dobio sam odgovor da je moj paket 4D i da ja NEMAM pravo na ubrzanje interneta već samo NOVI korisnici???
To je valjda ta lojalnost ili šta, i rečeno mi je da ako hoću da koristim tih 15/1 Mbps moram da potpišem novi ugovor na 12 mjeseci po kojem će mi pretplata, koja je uzgred sad 51 KM, biti za 4 KM skuplja!
Sad sam stvarno u dilemi, ko je ovdje lud a ko se pravi lud, kakav ugovor?
Svaki provajder povećava brzinu po default-u i, koliko mi se čini, trebalo bi da štiti stare pretplatnike i kao takvim im daje čak i prednost u odnosu na nove korisnike ili je to što sam eltin korisnik 15-16 godina nebitno?
Uglavnom, nisam pametan i još jednom Vam se izvinjavam na ovoj kobasici od teksta i molio bih Vas da mi kažete svoja trenutna iskustva sa Eltom.

Mene kad god sam zvao tehničku podršku su ubjeđivali kako XL Internet paket neće imati povećanje te moram potpisati novi ugovor. Naravno kad sam zvao kontakt centar su mi govorili da moram dobiti povećanje. I poslije sedmicu dve dobih povećanje bez potpisivanja ikakvog novog ugovora.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2015, 09:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Mar 2015, 17:49
Paketna ponuda- Elta box mob : 55 KM+pdv 8)

mobilna: 60 besplatnih minuta prema svim mrežama u BiH
60 SMS poruka prema svim mrežama u BiH
100 MB besplatnog mobilnog Interneta
Kablovski internet brzine 15 / 1 Mbps
Wi-Fi ruter na korištenje
Telefonija (uključeno 120 besplatnih minuta prema svim
mrežnim grupama fiksne telefonije Telekoma RS kao i
besplatni razgovori unutar mreže Elta Kabel-a na teritoriji cijele RS
Kablovsku televiziju sa preko 150 digitalnih kanala,
analogna TV (do 5 televizora)
HD risiver na korištenje

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 749, 750, 751, 752, 753, 754, 755 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]