Micelijus je napisao:
Da vas pitam nešto. Da li bi se vama sviđalo kada bi gledali nekog lika kako se npr. kasapi žiletom. Ništa opasno po život, nrp. kao što se onaj neki pjevač, čini mi se iz grupe kiss, rezao žiletom po jeziku?
Izvinite, ali po meni je to bolesno i sa strane onog ko se povređuje i sa strane onog ko uživa da to gleda.
Meni to sve spada u domen sado mazohizma, blažeg ili žešćeg oblika, a sado mazohizam se klasifikuje kao poremećaj ličnosti, što po meni nikako ne može biti dobro i smatram da se takvim ljudima treba pružiti stručna pomoć u vidu neke psihoterapije ili nešto slično.
Molim da ovo ne smatrate za uvredu, jer ja psihičke poremećaje tretiram jednako kao i kada neko npr. ima upalu pluća. Sam poremećaj nije toliko opasan, ali negiranje istog od strane osobe kojoj se desio i od njene sredine nikako ne može voditi ka izlječenju.
Još nešto, svjestan sam da je ovaj piercing potekao iz nekih plemena u kojima je bio dio folklora i kulture tog naroda i gdje je možda značio i neki statusni simbol ili simbol zrelosti, kod nas, u našoj kulturi, taj piercing, po meni, ne znači ništa drugo nego pokušaj nekoga ko pati od određene vrste psihičkih poremećaja da se na neki način istakne i da svojoj sredini skrene pažnju na sebe i na svoje probleme.
Možete mi reći da je to samo radi ukrasa, ali ću vas ja pitati koliko vrsta nakita postoji za koji nije potrebno nikakvo silovanje svoga tijela? Ako kažete da uživate u tome da se bez potrebe povređujete, onda, oprostićete mi, moram reći da ste bolesni.
Micelijus, da li ti znash da piercing nishta ne boli, prema tome, ne vidim nikakav vid mazohizma u tome... Btw, mazohisti su ljudi koji vole sebi da nanose bol, a kad ti neko struchan uradi piercing, ne vidim tu nikakvo samopovrijedjivanje... Calm down, nije isto zilet i sicushna mindjushica u nosu...
P.S. Nemam nikakvu zelju da se istichem pred drugim ljudima, svidja mi se piercing na nosu i zato sam ga uradila...