banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 20:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2787 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 140  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Maj 2015, 19:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Šlagera će Franjo proglasiti blaženim. Na nama je samo da ga ukebamo.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2015, 19:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Blaženi Schlager branilac klanjateljica krvi Kristove

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2015, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
The_new_Statesman je napisao:
Aman zaman, s jedne strane kazem da su Ljevcani bjezali u Zupu (za sve ostalo tu je Mastercard :D ). Mada sa druge strane... Nije da su cetnici bili cvecke prema lokalnom stanovnistvu, bilo je tu batinjanja i otimacine. Cak se prica i da je jedan lokalni cetnik ubio neke omladince. Taj je se objesio pre desetak godina. Kakvo je inace bio ljudstvo govori cinjenica da je malo falilo da se zapjeva na sahrank.

I da, ustaska vlast je bila tu iza coska, u Hrvacanima.

Подсетићу да је у Хрваћанима била изузетно јака усташка станица која је нападнута у новембру 1941. и потпуно је разбијена усташка јединица и доста усташа је побијено. Мој ђед је био један од учесника тог напада на ту станицу. То је било још у време док су Срби у овим крајевима наступали пре свега као устаници. До поделе још није било дошло.

Citiraj:
Yes, yes, isti qurac su Jasenovac i Mathauzen i likvidacija kolaboracionista u Blajburgu itd, zločin je zločin. Hau jes nou.

Иначе, у Маутхаузену је бројчано било бише чланова ЈВуО него комуниста. За неког ко је био сарадник окупатора то је онако мало чудна појава.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2015, 00:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Maj 2015, 19:54
Jovo Kapicic na pitanje gdje su sahranili D.M:
“Ne znam a i da znam ne bih vam rekao jer vama ne treba Draža da ga sahranite već da mu dignete spomenik.”

Rehabilitacija gibanicarskog krvoloka je pozitivna stvar jer je uvijek bolje kad su karte otvorene, da znas s kim imas posla. Za Srbe moze biti samo lose, veliko je ovo pisanje po istinskim antifasistima kojih je medju Srbima bilo nebrojeno mnogo.
B92 kao i uvijek, jako dobar tekst:
http://www.b92.net/info/moj_ugao/index. ... _id=992693

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2015, 05:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:

Citiraj:
Yes, yes, isti qurac su Jasenovac i Mathauzen i likvidacija kolaboracionista u Blajburgu itd, zločin je zločin. Hau jes nou.

Иначе, у Маутхаузену је бројчано било бише чланова ЈВуО него комуниста. За неког ко је био сарадник окупатора то је онако мало чудна појава.

Ne shvata on da je Dražina rehabilitacija potvrdila ono što mi odavno znamo.Čiča je ubijen bez suda ,prava,pravde i šanse da se odbrani.
Ona ne oslobađa ni njega ni Četnike optužbi za ratne zločine, ali sasvim sigurno potvrđuje ratne zločine Titovih siledžija i ubica.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2015, 08:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Citiraj:

Pripadnika JVuO ili pripadnika JV koji su zarobljeni u prvih par nedelja rata?

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2015, 09:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
kako neko rece, hajde da opet pokrenemo rat, pa da konacno pobijede oni koji su trebali pobijediti( ali su ih zajebali, tako bar oni misle, uvijek su krivi drugi) i da sve ovo skinemo sa dnevnog reda. :D

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2015, 10:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Znači, JVuO je pripremila i izvela 18 velikih ofanziva protiv okupatora, u kojima je učestvovalo na desetine hiljada četnika...Wermacht je imao žrtava, a da,NULA! Napadi su vjerovatno bili sitni na stanice kao što se prethodno spomenu...

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2015, 12:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:

Naravno da je tekst odlican kad ga je pisao Svetislav Basara.

Citiraj:
Čiča je ubijen bez suda ,prava,pravde i šanse da se odbrani.

Kao i Gering i ostali visokorangirani uhvaceni nacisti u Nirmberskom procesu. Stavise, mnoge tacke tih optuznica su proglasene za zlocin tek nakon sto su ti zlocini pocinjeni. Nijemci su to sudjenje okarakterisali kao "prljav, ali neophodan korak". Budale. Treba da se ugledaju na genijalne srbe, njima bi bilo jos lakse da obore Nirmberske presude i da poslije seru "Mi ne tvrdimo da su nacisti nevini, ali sudjenje nije bilo u skladu sa pravom iz 2015 godine, prema tome ne znamo da li su nacisti bili zlocinci, ajd da lijepo sve zaboravimo."

Uostalom, kako bi bilo da ti i slicni tebi (Silvio Dante) prestanete da kakite i pridruzite se ostalim sljedbenicima cetnicke ideologije. Umjesto "Ovo samo pokazuje da Draza nije imao pravedno sudjenje", reci brate lijepo sta ti je na srcu, tj. "Ovo je dokaz da su cetnici bili prava strana, dokaz da je cetnicka istorija jedina ispravna istorija u cijelom svijetu i dokaz da srbi (osim komunista) nikad nisu bili govna."

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2015, 14:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Silvio Dante je napisao:

Inače u Mathauzenu, a naročito u Osnabriku su bili zatočeni pripadnici vojske Kraljevine Jugoslavije zarobljeni u aprilu 1941....kakvi četnici kakav JVuO :roll: Možda ako misliš na ove jurišne tj četničke jedinice, ali njih je bilo zanemarljivo malo:
Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2015, 15:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:

Naravno da je tekst odlican kad ga je pisao Svetislav Basara.

Tekst bazdi na četvrtu flašu vina

Citiraj:
Čiča je ubijen bez suda ,prava,pravde i šanse da se odbrani.

Uostalom, kako bi bilo da ti i slicni tebi (Silvio Dante) prestanete da kakite i pridruzite se ostalim sljedbenicima cetnicke ideologije.

Koje budaleštine ti lupaš :lol:
Portali su prepuni likova poput tebe koji su šatro antifašisti i seruckaju u stilu :"trebalo je da vas sve pobijemo (MI - to su partizani, a VAS - misle na mene, iako nemam ni ja niti iko iz moje familije ikakve veze sa Dražom, Nedićem, Ljotićem ili bilo kakve slične ekipe)"
"nisu partizani nikog ubili, ali trebalo je više da ubijaju"................. :lol: bolid do bolida.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2015, 22:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Silvio Dante je napisao:
Citiraj:

Pripadnika JVuO ili pripadnika JV koji su zarobljeni u prvih par nedelja rata?

Мислим на припаднике ЈВуО. Из простог разлога што је већина официра и војника ЈВ слана у Немачку у официрске логоре.

Скоро сам био у Маутхаузену. У музејској поставци слика сербише партизанен а на слици 2 човека у униформи војске КЈ и 3 човека са шубаром, брадом и кокардом. Прави партизани...

Иначе, прошле седмице сам био и са г. Стојиловићем, преживелим логорашем из КЛ Маутхаузен, који је иначе предратни комуниста и члан партије када то и није било нарочито популарно. Управо он сам потврђује ово што сам ја горе написао, а када то један предратни члан КПЈ каже, ваљда то има неку тежину. Вероватно много већу од ваше и моје овде. Мада сад ће неко од ових осведочених антифашиста да се јави и каже да Стојиловић нема појма...

Иначе, податке о Маутхаузену и нашим људима који су прошли кроз тај логор можете наћи и у књигама и мемоарима Р. и Ж. Кнежевића.

Ако се неко питао како је могуће да је било више сарадника окупатора у логору Маутхаузен него осведочених антифашиста партизана, одговор је јер су у Маутхаузен слани логораши из Србије,а број сарадника окупатора тамо је био значајно већи од антифашиста све до краја 1944.

Poslednji put menjao Silvio Dante dana 17 Maj 2015, 22:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2015, 22:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Сутра у 18:21h на РТС1:

Како би изгледала Дражина Југославија

Да су победили четници уместо партизана каква би била економија земље, да ли би америчке базе биле од Суботице до Сплита и да ли би били избегнути ратови деведесетих.

Контрафактуализам је све заступљенији тренд у светској историографској науци. Иако многи историчари, детерминисти беже од питања „шта би било кад би било" није мало историчара који воле да пркосе реалности, чак има и оних који сматрају да би контрафактуелна историја морала да се научно проучава. Вероватно тренутно најбољи светски историчар Најл Фергусон сматра се контрафактуелистом.

У духу тог тренда а поводом рехабилитације генерала Михаиловића бавимо се размишљањима како би нам изгледала држава да су 1945. уместо партизана победили четници.

Како би се земља екононски развијала, да ли би дошло до индустријализације и велике миграције из села у градове, ко би могао да се школује, да ли би Југославија упала у „Маршалов план"?

Затим, да ли би остала подела државе на бановине, да ли би 1949. Југославија постала члан НАТО пакта и самим тим предупредила бомбардовање те исте алијансе пола века касније, да ли би било одмазде над комунистима, да ли би Немци остали у Војводини, да ли би прва озбиљна побуна против такве државе дошла од муслимана почетком осамдесетих? И кључно, да ли би ратови деведесетих дефинитивно били избегнути?

Где би били Бранко Ћопић и Иво Андрић, да ли би Крлежа и Драгиша Васић само заменили места и ко би написао Време смрти?

О томе у емисији Око говоре: Предраг Марковић, историчар, Горан Николић, економиста и Вуле Журић, писац.

Аутор емисије: Горислав Папић

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2015, 00:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:

Tim gore. Ako Basara poslije cetvrte flase vina napise bolji tekst od svih ravnogoraca zajedno, sta nam to govori o ravnogorcima? Uostalom, ako vam Basara nije autoritet, evo malo Lazanskog u koga su se mnogi ovde kleli.

http://www.politika.rs/pogledi/Miroslav ... da.lt.html

Citiraj:

Mogu da lupam samo budalastine, nikako budalestine.

Citiraj:
Portali su prepuni likova poput tebe koji su šatro antifašisti i seruckaju u stilu :"trebalo je da vas sve pobijemo (MI - to su partizani, a VAS - misle na mene, iako nemam ni ja niti iko iz moje familije ikakve veze sa Dražom, Nedićem, Ljotićem ili bilo kakve slične ekipe)"

Niko nije rekao da je sve cetnike trebalo pobiti. Ono sto mene, a vjerujem i ostale ovde nervira je to prekrajanje istorije po kojoj odjednom, i pored gomile dokaza, cetnici nikada ni slucajno nisu kolaborirali sa nacistima, kako su se uvijek borili protiv njih, kako je draza bio casni oficir, bla bla. i to "ko nas, braco, zavadi"

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2015, 01:09 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Maj 2015, 19:54
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gVQyWr8FyDM[/youtube]

Miša Janketić: Četnik mi je ubio majku, molio sam da mi ne kažu gde žive njegovi potomci

"Sećam se dobro tog dаnа četrdesettreće godine.Kolonа nаših je izlаzilа iz Pljevаljа. Kolonаpаrtizаnа. Išli smo zа njom. Isprаćаli je. A kаd smo žurili uz brdo, kа kući Đenisijevićа, u kojoj smo stаnovаli, nаdrugoj strаni, u Pljevljа je ulаzilа kolonа Nemаcа.I dаnаs ih vidim nа motociklimа. Vidim njihove šlemove. I mаšinke. I čizme. Moj otаc, Rаdomir, bio je u pаrtizаnimа. Bio je komаndаnt bаtаljonа.

Mаjku su bili uhvаtili četnici. I u Kolаšinu osudili je nа dvаdeset i jednu godinu robije. Milenu (sestru) i mene čuvаlа je strinа. Pа nаs je jednog dаnа uhvаtilа zа ruke i odvelа u Kolаšin.Prаvo pred čuvenog Pаvlа Đurišićа.

I reklа: "Evo ti, vojvodo, ovo dvoje dece Rаdomirovo. Ti si ih ostаvio bez mаjke, pа ih ti čuvаj!"

Posle su mаjku pustili iz zаtvorа. Odvelа nаs je u Pljevljа. Rаdilа je nа pošti. I tog dаnа kаd smo isprаćаli kolonupаrtizаnа i dočekivаli kolonu Nemаcа, mаjkа je od nаših dobilа zаdаtаk dа ostаne. Dа i dаlje rаdi nа pošti.Iаko zа Nemce... jer će nаši opet doći. Jednogа dаnа isprаtili smo i kolonu Nemаcа. Sа druge strаne u grаd je ušlа kolonа četnikа.

Mojа mаjkа Milicа rаdilа je i dаlje nа pošti. Sаdа zа četnike. Ubrzo su počeli dа je pozivаju u komаndu.

Prepoznаo juje četnički glаvаr, pop Mаcа. Nekаdа su zаjedno išli u gimnаziju. Pop Mаcа je u Pljevljimа pronаšаo još nekoliko pаrtizаnskih ženа.I one su morаle dа odlаze u komаndu.Jednom kаdа se spremаlа dа ide nа sаslušаnje, mаjkа mi reče:­ Cile, mene će dа ubiju. Milenu ostаvljаm tebi u аmаnet. Ti dа je čuvаš i štitiš. Ti si muškа glаvа. Nedаj je nikome, nemoj neko zlo dа joj učini.

Nije se više vrаtilа mojа mаjkа Milicа. Zаludu smo Milenа i jа išli u komаndu i molili dа ne ubiju nаšu mаjku.

Jedne noći, u Ševаrimа, ubio ju je pop Mаcа. Sа drugim pаrtizаnskim ženаmа. Njih devet.

Dugo posle tog dogаđаjа, ovde u Beogrаdu, u gimnаziji, reče nаm rаzrednа dа uzmemo po list hаrtije. Izdiktirаlа nаmje poziv zа roditeljski sаstаnаk. Trebаlo je sutrаdаn dа gа vrаtimo sа potpisom roditeljа.Jа sаm odmаh potpisаo poziv i pružio gа rаzrednoj."Ne ti, nego otаc dа potpiše" ­ podviknulа mi je rаzrednа."Jа nemаm ocа" ­ rekаo sаm."Pа, nek ti potpiše mаjkа" ­ reklа je nešto mirnije."Jа nemаm ni mаjku" ­ odgovorio sаm.

A jа je nisаm ni zа štа ni krivio.Tаdа je i sаznаlа čije sаm jа dete.Tаdа sаm jа sаznаo dа je onа školskа drugаricа moje mаjke.

"Ti znаš ko ti je ubio mаjku?" ­ upitаlа me u jednom trenutku.

"Znаm" ­ odgovorio sаm.

"Ti znаš dа su živi njegovi sinovi?!"

"Dа."

"Znаš dа žive ovde u Beogrаdu?"

I to sаm znаo."Oni stаnuju u mojoj ulici, u... "

"Ne!" ­ vrisnuo sаm i pružio ruku dа rаzrednoj zаpušim ustа. ­ "Ne, nemojte to dа mi kаžete. Neću dа znаm gde stаnuju!"

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2015, 05:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:

Tim gore. Ako Basara poslije cetvrte flase vina napise bolji tekst od svih ravnogoraca zajedno, sta nam to govori o ravnogorcima? Uostalom, ako vam Basara nije autoritet, evo malo Lazanskog u koga su se mnogi ovde kleli.

http://www.politika.rs/pogledi/Miroslav ... da.lt.html

Lazanski je Titov pionir,sinak lažnog brastva i jedinstva iz mješanog braka.Respektujem njegovo znanje o vojnoj tehnici,naoružanju Bolje mu je da se drži takvih stvari.

Citiraj:

Mogu da lupam samo budalastine, nikako budalestine.

Eto 1:0 za tebe
U ovoj igri ćeš me dobiti jer često griješim (i često pravim namjerne greške) ali te ta činjenica ne amnestira od budalAština

Citiraj:

Niko nije rekao da je sve cetnike trebalo pobiti. Ono sto mene, a vjerujem i ostale ovde nervira je to prekrajanje istorije po kojoj odjednom, i pored gomile dokaza, cetnici nikada ni slucajno nisu kolaborirali sa nacistima, kako su se uvijek borili protiv njih, kako je draza bio casni oficir, bla bla. i to "ko nas, braco, zavadi"

Navedi gdje sam ja prekrajao istoriju.
Razumijem ja da bi tebi bilo lakše raspravljati sa okorjelim ravnogorcima pa mi zbog toga i preporučuješ da ja i slični meni prestanemo kakiti i pridružimo se ostalim sljedbenicima cetnicke ideologije.Ovako ne znaš odakle da mi priđeš,sa koje strane.Jbg,ne mogu ti pomoći.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2015, 08:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Silvio Dante je napisao:
Citiraj:
Сутра у 18:21h на РТС1:

Како би изгледала Дражина Југославија

Да су победили четници уместо партизана каква би била економија земље, да ли би америчке базе биле од Суботице до Сплита и да ли би били избегнути ратови деведесетих.

Контрафактуализам је све заступљенији тренд у светској историографској науци. Иако многи историчари, детерминисти беже од питања „шта би било кад би било" није мало историчара који воле да пркосе реалности, чак има и оних који сматрају да би контрафактуелна историја морала да се научно проучава. Вероватно тренутно најбољи светски историчар Најл Фергусон сматра се контрафактуелистом.

У духу тог тренда а поводом рехабилитације генерала Михаиловића бавимо се размишљањима како би нам изгледала држава да су 1945. уместо партизана победили четници.

Како би се земља екононски развијала, да ли би дошло до индустријализације и велике миграције из села у градове, ко би могао да се школује, да ли би Југославија упала у „Маршалов план"?

Затим, да ли би остала подела државе на бановине, да ли би 1949. Југославија постала члан НАТО пакта и самим тим предупредила бомбардовање те исте алијансе пола века касније, да ли би било одмазде над комунистима, да ли би Немци остали у Војводини, да ли би прва озбиљна побуна против такве државе дошла од муслимана почетком осамдесетих? И кључно, да ли би ратови деведесетих дефинитивно били избегнути?

Где би били Бранко Ћопић и Иво Андрић, да ли би Крлежа и Драгиша Васић само заменили места и ко би написао Време смрти?

О томе у емисији Око говоре: Предраг Марковић, историчар, Горан Николић, економиста и Вуле Журић, писац.

Аутор емисије: Горислав Папић

opet jedna iz niza ŠBBKBB seratorskih emisija od autora ercegovca koji organski ne podnosi nas krajišnike ( ovo znam pouzdano) i koji ima ultra monarhističke stavove.već u samom startu jedan neologizam, da je nekim čudom pobjedio dražomir, mada uslovno, ne vidim kako bi on mogao pobijediti recimo na Kosovu , u Makedoniji, Dalmaciji,Istri, Slavoniji, zap. Hercegovini, srednjoj Bosni, mi bismo prije svega imali još jedan rat nakon rata kojem ne bi bilo kraja.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2015, 08:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Da je pobijedio Draža Jugoslaviju bi zgazila sovjetska čizma kao što je zgazila Mađarsku, Poljsku ili Čehoslovačku.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2015, 09:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Па јавите се код човека у емисију и образложите свој став. Не видим у чему је проблем? Зар није тако лакше а и нормалније, него попљувати емисију јер се некоме не допада прича којом се бави.

Citiraj:
Lazanski je Titov pionir,sinak lažnog brastva i jedinstva iz mješanog braka.Respektujem njegovo znanje o vojnoj tehnici,naoružanju Bolje mu je da se drži takvih stvari.

Знање о војној техници је и једино које име. О свему осталом нема појма. Вучићев потрчко.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2015, 10:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Знање о војној техници је и једино које име. О свему осталом нема појма. Вучићев потрчко.

Razumije se i u misice.....bio je u žiriju :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2787 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 140  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]