banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 16:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2787 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 140  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Maj 2015, 19:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Čiča iz Rogače je napisao:
Joj rasprave i qrca............sve u fazonu ,ovi vaši su veća gowna a u stvari obe strane su imale svoje koljače,obe strane su koketirale sa okupatorom i ustašama,razlika je samo u tome da se geopolitičkom igrom jedna strana označila za pobjedničku a druga poražena, zamazivala se gownima sve do rehabilitacije.

Potpis. S tim da je komunizam kao ideologija izdahnuo u Evropi, što je dovelo do promjene stanja i u Srbiji.
A rehabilitacija je tek početak.

Citiraj:
Poslanik poslaničke grupe SPO-DHSS Aleksandar Čotrić izjavio je danas da je podneo Predlog deklaracije o osudi zločina totalitarnog komunističkog režima počinjenih posle 12. septembra 1944. godine i da očekuje da će se taj dokument uskoro naći na dnevnom redu parlamenta.

Čotrić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je Predlog deklaracije podneo kao pojedinac kako se ne bi "vezivala ni za jednu političku stranku ili za poslanički klub", dodavši da očekuje da će dokument podržati svi poslanici.

On je kazao da deklaracija sadrži osudu zločina počinjenih posle 12. septembra 1944. godine u Srbiji i Jugoslaviji.

- Ti zločini su počinjeni tako što je ubijen veliki broj ljudi bez sudske i administrativne odluke. Veliki broj ljudi je prošao kroz radne logore. Velikom broju ljudi je oduzeta imovina, građanska prava, državljanstvo, bili su izloženi deportaciji i drugim oblicima progona. Mi želimo da ovom deklaracijom damo doprinos nacionalnom pomirenju - kazao je Čotrić.

U deklaraciji se, između ostalog navodi, da je, po podacima Komisije za tajne grobnice ubijenih posle 12. septembra 1944, komunistički režim odgovoran za stradanje više od 55.000 ljudi na tlu Srbije i da to nije konačan broj žrtava.

On je kazao da je neophodno da takva deklaracija bude usvojena na putu priključivanja Srbije EU.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/53926 ... posle-1944

Edit: Da podsjetim, Savjet Evrope je usvojio rezoluciju o potrebi međunarodne osude zločina totalitarnih komunističkih režima.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 19:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Sve Jovo..............sve je isto.
I štap ima dva kraja..........trenutno je u opticaju onaj drugi,neupotrebljivan.Pa se pripazi malo šta pričaš po Beogradu :lol:
Da nebi bilo "udri milicijo narodna" ahahaha

http://www.telegraf.rs/vesti/politika/1 ... 000-dinara

hahahah , ne mogu vjerovati, na drugoj fotki dolje, brkati cica u crvenoj majici koji drzi zastavu, s njim sam pricao prije otprilike 4 dana , dosao je na jednu pijacu kod naseg zajednickog poznanika, htio me castiti pivom, dobro da se nismo dotakli Drazimira, mozda bi me prikl'o, inace radi kao nocni cuvar i udara po flasi kao manit.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 19:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
:lol:
Trebaš slaviti ovaj dan

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 19:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
nepokoreni je napisao:
Neka prvo okreče to što je taj u mauzoleju napravio i ja ću prvi se složiti sa rušenjem istog.....a da, ne mogu pošto su sve srušili, razje8ali, pokrali, prodali itd. lako je raskrčmiti nešto što je neko pola vijeka gradio i stvarao pa pljuvati po istom što mu je ostavio u naslijeđe.

Иронија непокорени, иронија...

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 19:54 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Oni su imali svoja obilježja koja nisu bila ni nalik srpskoj kokardi
British Union of Fascists 1932-1940
Slika

Slika

Slika
https://www.google.ba/search?q=British+ ... 80&bih=642

ovo fasisti iz elektroprivrede.. :D

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 19:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
_зока je napisao:
Silvio Dante je napisao:
_зока je napisao:
Organizovali su četnici mome pradjedu. Bez prava da izusti riječ, pred rođenom djecom su ga ukebali kao psa. Zašto? Zato što su mu jedna kćer i najstariji sin pred ustašama u Mrkonjiću pobjegli u partizane.

Види, разумљиво је да ти то гледаш кроз призму приватног искуства, али то се приликом оваквих суђења не узима у обзир.
.

Ja ovo gledam kroz prizmu slušaoca svjedočenja očevica. Mislim da ćeš ti, koji si već jednom naglasio kako svjedočenja očevidaca veoma cijeniš, bar to skontati.
Ko se mača laća od mača i gine. Tako i Draža. Ko mu je kriv kad nije znao kako da vodi rat i gerilsku borbu? Ko mu je kriv što se nije borio protiv okupatora? Da jeste, četnički pokret bi imao 100k ljudi, a ne partizanski.

Дража је под својом командом имао пре 100к људи.

Дража је свој рат изгубио и он је то и сам на суђењу рекао. Међутим, некоме то није било довољно па је одлучио да га и после смрти черечи. Чича је добро приметио да је ова пресуда уствари логични наставак оног закона о равноправности Равногорског и партизанског покрета из 2004. Да је то тада обављено све, сада не би о овоме било потребе дискутовати.

Мени се чини да су Руси свој грађански рат доста боље прерадили. Гледајући комунистичке филмове из СССР-а они су тој теми пришли доста озбиљније и јесу "беле" приказали као негативце али са доста нормалнијих позиција. Прочитајте "Тихи Дон" рецимо или "Белу гарду", колико је тај унутрашњи сукоб описан озбиљније и самим тим допринео да се превазиђу те поделе у друштву на беле и црвене. Док с друге стране, сатанизација и изједначавање четника са усташама после рата у име идеје братства, јединства и једнакости међу народима Југославије довела је до потпуне банализације историје у име једне партије и једног вође. Нити су четници били толики олош као у филмовима Вељка Булајића, нити су партизани били толики хероји.

У том сукобу неко је однео победу, неко је поражен али то не значи да треба да се пиша по њему само зато што је у том тренутку комунизам однео превагу. Ја ћу да подсетим да су ти процеси попут тог Дражиног 1946. одржани у свим земљама где је комунизам завладао. Па пољски комунисти су вођство Армије Крајова осудили на смрт због (пазите):
1. злочина над непољским становништвом
2. сарадња са непријатељем

Грчки комунисти су антикомунистички покрет оптуживали за:
1. злочине над негрчким становништвом
2. сарадња са непријатељем

Једино нису стигли да им суде, пошто су поражени у грађанском рату.

Значи, имамо једну мантру која се понавља константно и која је и на делу проведена тамо где су комунисти завладали. Можемо ми још да дискутујемо на 194524 страна, али ту нико неће променити своју позицију. Дража је јучерашњом пресудом рехабилитован. И то оправдано. Ту више нема промена.

Можете се помирити са тим или прићи "Женама у црном" и заједно са њима повести битку против рехабилитације и за комунистичку идеју једнакости међу људима.

http://www.dw.de/ko-je-za-srbiju-pobedio-četnici-ili-partizani/a-18450199

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 20:06 
staromodan
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
У том сукобу неко је однео победу, неко је поражен али то не значи да треба да се пиша по њему само зато што је у том тренутку комунизам однео превагу.

al zato sad treba pisati po Titu jer je nacionalizam zavladao pod palicom zapadne demokratije.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
A da neko od vas komunjara virne na wikipediju i pogleda spisak fasistickih pokreta, pa da konacno prestanete izjednacavati Drazu i JVuO sa fasistima ?

Cak ni sam cetnicki pokret, ciji je vodja i komandant bio Kosta Pecanac nikad nije bio klasifikovan kao fasisticki.

Zadnjih dana mi je jako zanimljivo citati kako je Draza Mihailovic bio "Komandant Cetnickog Pokreta" iako on sam nikad nije bio cetnik niti je imao ista sa cetnickim pokretom.
Draza je imenovan za komandanta jugoslovenske vojske, a Kosta Pecanac (koji je u to vrijeme bio vodja cetnickog pokreta) ga je planirao na prevaru isporuciti swabama '44. pa je zbog toga i ubijen. Nakon Pecanceve likvidacije, vecina njegovih cetnika se stavila pod komandu Draze Mihailovica, sto njega i dalje nije moglo naciniti cetnikom.

Ako povucemo neke paralele iz ww2 na ovaj nas zadnji otadzbinski rat, i recimo onaj slucaj iz Kljuca kad je u nekoj skoli pobijeno oko 100 (ili 140) civila - jer su se strazari ponapijali ! ! ! - kako se taj zlocin moze pripisati Ratku Mladicu ?

Istina je da se svako mogao proglasiti za "drazevca" i raditi sta mu volja, a nama je jako tesko iz danasnje perspektive pouzdano znati kakav je Draza u stvari bio kao covjek, i kakvu ideologiju je zastupao.

Mi danas imamo stanje da su pod komandom JBT-a Srbi izginuli da bi Siptari dobili drzavu na Kosovu, da bi Ustase mogli ocistiti cijelu Krajinu i da bi poturice mogli ocistiti dolinu Neretve i Bosne . . . I Tuzlu i Krajinu . . .
Nabijem vas na kurac komunisti kad nas tako dobro odbraniste.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 20:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
_зока je napisao:
. Дража је јучерашњом пресудом рехабилитован. И то оправдано. Ту више нема промена.

ti tvrdis jedno , a sudija drugo. on je doslovno rekao da se jucerasnjom odlukom ne odlucuje da li je D. M. ratni zlocinac ili ne, vec da je sudjenje bilo ne fer.sta to znaci ? mozda se ponovi sudjenje (iako je D. M. mrtav )sa relevantnim cinjenicama i onda se recimo opet doticni proglasi krivim . sta cemo onda ? ponistiti i to sudjenje ili tu odluku ?

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 20:11 
staromodan
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Nabijem vas na kurac komunisti kad nas tako dobro odbraniste.

prijatelju ,ispada da nas je sds i karadzic dobro odbranio 95'... :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 20:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
pa da konacno prestanete izjednacavati Drazu i JVuO sa fasistima

zlobnicima je to sto se draza borio na strani fasista protiv antifasista dovoljan razlog da njegovu bandu izjednacavaju sa fasistima. strasno!

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 20:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Rocker je napisao:
Mi danas imamo stanje da su pod komandom JBT-a Srbi izginuli da bi Siptari dobili drzavu na Kosovu

Sranje na Kosovu počelo od kraja prvog rata kakve veze ima Tito sa tim? Srbe nisu Ćifše ubijali prije Tita?
Rocker je napisao:
Zadnjih dana mi je jako zanimljivo citati kako je Draza Mihailovic bio "Komandant Cetnickog Pokreta" iako on sam nikad nije bio cetnik niti je imao ista sa cetnickim pokretom.

Ne bio je komandant mladih izviđača pa im se priključili i gorani kasnije.....

U početku su se zajednički borili JVuO i partizani u Srbiji zašto to Draža nije nastavio ako je bio antifašista?

Poslednji put menjao nepokoreni dana 15 Maj 2015, 20:18, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 20:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
A da neko od vas komunjara virne na wikipediju i pogleda spisak fasistickih pokreta, pa da konacno prestanete izjednacavati Drazu i JVuO sa fasistima ?

.

ko tvrdi da je JVuO izvorno fasisticka vojska !??? ja ne. ovdje pricamo o kolaboraciji u fazama, a to je nesto sasvim drugo, pored toga ( vec smo ranije pisali sto puta), kakva je JVuO bila vojska najbolje se vidi njihova koncepcija, cas su za obnovu kraljevine Jugoslavije, pa su za prosirenu Srbiju, onda su za stvaranje Velike Jugoslavije i u njenim granicama velike Srbije u kojoj trebaju izvrsiti ciscenje nesrpskih elemenata ( ovo je tek ludilo, ocistiti Hrvate , muslimane i ostale, a onda sa njima stvarati novu Jugoslaviju), pa su malo sa partizanima , pa protiv njih, pa sa usrasama , Njemcima, pa ponegdje kontra, svako bi te 'junake' poslao na djubriste istorije i to nema veze sa komunizmom, nego sa zdravim razumom.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 20:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Sranje na Kosovu počelo od kraja prvog rata kakve veze ima Tito sa tim? Srbe nisu Ćifše ubijali prije Tita?

Nikakve.
Osim sto je zabranio Srbima povratak na Kosovo i Metohiju . . .
I sto je Srbiju podijelio na tri dijela . . .

U stvari daj jos neki biser, da pokazem djeci kakvih budala po forumima ima.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 20:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Eto kralj Aca ti je biser nad biserima...umjesto da dobije Veliku Srbiju kad je imao priliku njemu je zimulo dupe za još većom pa je u nju silom ugurao Slovence i Hrvate koji to nikad nisu željeli i to nam se odbilo od glavu kasnije i još se nismo iz govana iskobeljali u koje smo upali 1918. Da je pobio kočić u zemlju i rekao "dovde je naše" sad bi imali daleko manje problema i daleko više Srba.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 20:28 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Silvio Dante je napisao:
_зока je napisao:
Silvio Dante je napisao:
_зока je napisao:
Organizovali su četnici mome pradjedu. Bez prava da izusti riječ, pred rođenom djecom su ga ukebali kao psa. Zašto? Zato što su mu jedna kćer i najstariji sin pred ustašama u Mrkonjiću pobjegli u partizane.

Види, разумљиво је да ти то гледаш кроз призму приватног искуства, али то се приликом оваквих суђења не узима у обзир.
.

Ja ovo gledam kroz prizmu slušaoca svjedočenja očevica. Mislim da ćeš ti, koji si već jednom naglasio kako svjedočenja očevidaca veoma cijeniš, bar to skontati.
Ko se mača laća od mača i gine. Tako i Draža. Ko mu je kriv kad nije znao kako da vodi rat i gerilsku borbu? Ko mu je kriv što se nije borio protiv okupatora? Da jeste, četnički pokret bi imao 100k ljudi, a ne partizanski.

Дража је под својом командом имао пре 100к људи.

Za koju godinu će biti da je ČP bio brojniji od partizanskog pošto vidim da su sada brojčano tu negdje.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 20:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
nepokoreni je napisao:
Rocker je napisao:
Mi danas imamo stanje da su pod komandom JBT-a Srbi izginuli da bi Siptari dobili drzavu na Kosovu

Има везе због тога што је исто могао да заустави на исти начин како је "уведено" братсво-јединство, и на исти начин како се обрачунало са ИБ-овцима - омркнеш не осванеш.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dr. Jovo Ubiparip je napisao:
ko tvrdi da je JVuO izvorno fasisticka vojska !??? ja ne. ovdje pricamo o kolaboraciji u fazama, a to je nesto sasvim drugo,

Well, dalo se procitati "jos sad da rehabilituju pavelica" i slicne nebuloze. Iz principijelnih razloga ne mogu dozvoliti takav pristup, pa ni na nekom kurcevom forumu.

Citiraj:
pored toga ( vec smo ranije pisali sto puta), kakva je JVuO bila vojska najbolje se vidi njihova koncepcija, cas su za obnovu kraljevine Jugoslavije, pa su za prosirenu Srbiju, onda su za stvaranje Velike Jugoslavije i u njenim granicama velike Srbije u kojoj trebaju izvrsiti ciscenje nesrpskih elemenata ( ovo je tek ludilo, ocistiti Hrvate , muslimane i ostale, a onda sa njima stvarati novu Jugoslaviju), pa su malo sa partizanima , pa protiv njih, pa sa usrasama , Njemcima, pa ponegdje kontra, svako bi te 'junake' poslao na djubriste istorije i to nema veze sa komunizmom, nego sa zdravim razumom.

Kolaboracija je mozda bila nuzno zlo ? Pa i mi smo saradjivali sa ustasama od 93' pa do kraja rata. I oni sa nama. Svaki put kad bi poturice spremile neku ofanzivu mi smo unapred znali. Nasi izvidjaci sa ustasama zajedno izlazili poturicama na liniju, ja im nalazio uniforme . . . Porucnik Dugi, pokoj mu dusi . . .

Kolaboracija sa Italijanima je spasila bezbroj zivota i da toga nije bilo cijela Dalmacija bi bila pometena, a i Istocna Hercegovina. To su provjerljive cinjenice, a ne nekakvo fantaziranje.
Na kraju - pa i sam JBT je tokom ofanzive na Neretvi dogovorio primirje sa Swabama da mi se mogao obracunati sa Drazom i njegovim jedinicama. Kako je moguce da partizani iz okruzenja i 7K ranjenika probiju obruce i razbiju 20K cetnika na celu sa Orsonom Welsom, osim ako nisu imali izdasnu pomoc fasista?

JBT, koji je cijelo vrijeme za prioritet imao unistenje JVuO nije imao u planu nista dobro za nas Srbe. To je jednostavno tako, svako je lako mogao biti proglasen za "velikosrpski element, majku ti bozju" i malj u glavu.

Vrh

Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Има везе због тога што је исто могао да заустави на исти начин како је "уведено" братсво-јединство, и на исти начин како се обрачунало са ИБ-овцима - омркнеш не осванеш.

Jeste tako bilo, dok je Ranković vodio narodnu miliciju Šipci su bili jako mirni....

Vrh

Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
nepokoreni je napisao:
Eto kralj Aca ti je biser nad biserima...umjesto da dobije Veliku Srbiju kad je imao priliku njemu je zimulo dupe za još većom pa je u nju silom ugurao Slovence i Hrvate koji to nikad nisu željeli i to nam se odbilo od glavu kasnije i još se nismo iz govana iskobeljali u koje smo upali 1918. Da je pobio kočić u zemlju i rekao "dovde je naše" sad bi imali daleko manje problema i daleko više Srba.

Или како волим да кажем...

Јебо нас ко нас састави.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2787 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 140  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]