Last December je napisao:
Mogu li dobiti referencu za to da "nastaje haos"? Na sta konkretno mislis, ja sam ga pio bez problema. Od 30 grama nigarija se dobije 1 litar rastvora. Onda svaki dan pijes 1 dcl toga, moze u vise tura, jer je efikasnije. Gorkog je ukusa ali kao sto rekoh kad se pije sa sokom ne primjeti se.
Ulje je gust rastvor nigarija i bolje se resorbuje preko koze, ali meni je to smaranje, pa ga radije pijem.
Neki kazu da poboljsava probavu, mada koncentracija hloridnih jona ne pojacava zelucanu kiselinu, nego to cine vodonikovi joni.
Na netu se moze procitati kako je nigari nekakav eliksir koji lijeci sve - naravno to je hajp, ali mislim da je korisna i jeftina alternativa za suplementaciju.
Nigari koji se kupuje u apotekama je siguran za pijenje i farmaceutski je cist. Postoje i varijante za kupku, one nisu za konzumiranje oralno.
Najprije sam se informisao od ljudi koji su ga koristili i oni su mi potvrdili da se ne pije a nakon određenog vremena nabasao sam na sajt na kojem je bolje objašnjeno zbog čega se ne pije. U prodavnici zdrave hrane takođe su mi potvrdili da se pravi losion. Kada se mg hlorid pije struže crijeva i guli s njih i dobre bakterije. I ja sam griješio par puta i popio taj rastvor. Imao sam osjećaj da je otrov upravo tog okusa. Pišem ti ovo kako bi se prestao trovati pijenjem rastvora mg hlorida i vode.
http://kira-zdravlje.blogspot.com/2013/ ... de-se.htmlJa sam prije 2 mjeseca u Skoplju kupovao gotovo "magnezijumovo ulje" koje se ne pije.
Nanosim ga transdermalno. Obzirom da su mi zalihe ulja pri kraju moraću ga ponovo praviti. U Sarajevu nisam našao gotovo ulje.