banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 18:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 04 Mar 2015, 19:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 13:53
Milane, mislim da taj Mg nije najbolji jer je vjerovatno karbonat, iskoristivost je minimalna. Zato sam uzimao Nigari so, to je hlorid, poboljsava probavu i dobro se resporbuje, ali je ukus grozomoran, najbolje pomjesati u neki sok. 200 gr je oko 4 KM, moze bit 3 mjeseca ako uzimas 400mg dnevno. IMa u apotekama i zdravoj hrani.

Uzimao sam ranije na iHerbu mg citrat ali nigari je ipak dosta jeftiniji.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2015, 19:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Panzer je napisao:
Svaki dan na faksu od 8 do 4-5-6. Ne čudim se ja što sam premoren, samo hoću da se odmorim...

Ja zato odem pet dana na remo i....vratim se još gori i par kila lakši od bančenja :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2015, 19:37 
Radio je meni i ovaj posao, odnosno nisam imao grceve...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2015, 19:37 
Morate pratiti tijelo, kad kaze da je dosta onda odmoriti malo, smanjiti volumen i intenzitet...i ja sam bio kao krmak navalio treninrati, ali se smirio kada me prehlada opalila...

Hrpa klinaca kopira treninge profesionalaca, a pojedu 3 jajeta na dan i nesto parizera, da ne spominjem jos kakav sve arsenal hemije uzimaju profesionalci, konju previse bilo...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2015, 19:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

I kad mi neko u teretani kaže za suplimente "neću da uzimam hemiju"....pa kad mu objasniš šta treba da jede i koliko da bi to unio u sebe poklopi se... :roll:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2015, 19:41 
Suplemente, ne suplimente...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2015, 19:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Neka te Zoka....

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2015, 19:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

I meni je trebalo dosta godina da naucim da slusam tijelo, mada jos uvijek nisam zadovoljan. Ali znam koji su mi dometi pa ne tezim ka obaranju licnih rekorda i sl. kao nekad.
Fokusiram se na pokret i formu, a tezina je sekundarna, mada gledam da intenzitet drzim uglavnom visoko, tako da su pauze kratke izmedju setova. To me kostalo par puta za sagorim CNS jer sam radio cucnjeve 3 puta nedjeljno (stronglifts).
I danas radim 3 puta nedjeljno ali svaku drugu ili trecu nedjelju i to su relativno male tezine isto 5x5

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2015, 19:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Last December je napisao:
Znaci kad trazim uputnicu za endokrinologa, koji su najbitniji hormoni koje treba pokriti?

Ti porodičnom opišeš siptome, a on će tebi dati uputnicu za laboratorijske pretrage i tek na osnovu rezultata će ti dati po potrebi uputnicu za specijalistu. Napomeni da hoćeš da pregledaš i hormone štitne žlijezde.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2015, 21:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2015, 22:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
I meni je trebalo dosta godina da naucim da slusam tijelo, mada jos uvijek nisam zadovoljan. Ali znam koji su mi dometi pa ne tezim ka obaranju licnih rekorda i sl. kao nekad.
Fokusiram se na pokret i formu, a tezina je sekundarna, mada gledam da intenzitet drzim uglavnom visoko, tako da su pauze kratke izmedju setova. To me kostalo par puta za sagorim CNS jer sam radio cucnjeve 3 puta nedjeljno (stronglifts).
I danas radim 3 puta nedjeljno ali svaku drugu ili trecu nedjelju i to su relativno male tezine isto 5x5

Ako radiš čučnjeve pravilno i sa relativno velikim težinama, jer smatram ako čučnjeve ne radiš sa težinama kojima možeš uraditi od 5-10 ponavljanja u savršenoj formi i nisu čučnjevi, nikako ne radi 3x sedmično.Maksimalno 2x jakim intenzitetom,jakim težinama.Jedi dosta ribe(morske što više), badema i kikirikija.Odradi te pretrage i uzmi odmora bar dvije sedmice(to praktikuj u ciklusu od tri mjeseca treninga)
Ovo ti savjetujem iz ličnog iskustva.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2015, 23:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Radim 3x nedjeljno ali je nelinaran mjesecni makrociklus, tako da svake nedjelje povecavam opterecenje.
Jedna nedjelja su samo olimpijska dizanja, jedna je cisti bb split, jedna je heavy i posljednja je very heavy.

prva nedjelja, znaci tipican oly program, samo ta vrsta liftova - opterecenje 30%RM (8x3) + neke izolacione po zelji
druga, bb split, cucnjevi 1x - opterecenje 50%RM + izolacije (4x10-12)
treca, heavy - opterecenje 70-80%RM + izolacije (3x5/5x5)
cetvrta, very heavy - opterecenje 80-90%RM + izolacije (3x3/3x5)

Kad se zavrsi mjesecni makrociklus, sljedeci mjesec dodajem 5kg na sve ovo i tako svaki mjesec.
Uglavnom, jako je zanimljivo, nije pretesko, mada cu vjerovatno smanjit cucnjeve, ne spremam se za olimpijadu.

Ne radim singlove jer mi ne odgovara powerlifting uopste zbog zglobova i tetiva, cak i trojke mi ne odgovaraju, tako da cu se vjerovatno drzati 3x5 i 5x5 kao minimuma ponavljanja a opterecenje na 80%RM maksimalno.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2015, 23:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Možeš i probati da jedan mjesec umjesto čučnjeva ubaciš vožnju statičkog bicikla.Voziš oko 30min, s tim da vožnju simuliraš kao da voziš pravi bike.Dodaješ opterećenje kao da ideš uz brdo do te mjere da ustaneš pa voziš ,pa opet smanjiš i tako svo vrijeme.Meni je to donijelo svježinu u treningu nogu a i u treningu uopšte.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2015, 23:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ko ce guslati bicikl pola sata.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2015, 00:07 
Ko ce guslati bicikl bi bilo ispravno... :D

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2015, 08:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Milane, mislim da taj Mg nije najbolji jer je vjerovatno karbonat, iskoristivost je minimalna. Zato sam uzimao Nigari so, to je hlorid, poboljsava probavu i dobro se resporbuje, ali je ukus grozomoran, najbolje pomjesati u neki sok. 200 gr je oko 4 KM, moze bit 3 mjeseca ako uzimas 400mg dnevno. IMa u apotekama i zdravoj hrani.

Uzimao sam ranije na iHerbu mg citrat ali nigari je ipak dosta jeftiniji.

Magnezijum hlorid (nigari) se NE PIJE!! Kada ga piješ nastaje haos u organizmu. Od njega se pravi losion poznatiji kao magnezijumovo ulje koje u suštini i nije ulje nego smjesa magnezijum hlorida i vode je pomalo masna (ako si imao prilike prati se mekom vodom jer je isti osjećaj) i koristi se transdermalno odnosno nanosi se preko kože utrljavanjem na mjesta gdje se najlakše upija, ispod pazuha i iza koljena. Za iskoristivost si u pravu. Kada se nanosi transdermalno iznosi oko 75%.

http://wellnessmama.com/5804/make-your- ... esium-oil/

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2015, 13:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Mogu li dobiti referencu za to da "nastaje haos"? Na sta konkretno mislis, ja sam ga pio bez problema. Od 30 grama nigarija se dobije 1 litar rastvora. Onda svaki dan pijes 1 dcl toga, moze u vise tura, jer je efikasnije. Gorkog je ukusa ali kao sto rekoh kad se pije sa sokom ne primjeti se.

Ulje je gust rastvor nigarija i bolje se resorbuje preko koze, ali meni je to smaranje, pa ga radije pijem.
Neki kazu da poboljsava probavu, mada koncentracija hloridnih jona ne pojacava zelucanu kiselinu, nego to cine vodonikovi joni.
Na netu se moze procitati kako je nigari nekakav eliksir koji lijeci sve - naravno to je hajp, ali mislim da je korisna i jeftina alternativa za suplementaciju.

Nigari koji se kupuje u apotekama je siguran za pijenje i farmaceutski je cist. Postoje i varijante za kupku, one nisu za konzumiranje oralno.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2015, 16:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Mogu li dobiti referencu za to da "nastaje haos"? Na sta konkretno mislis, ja sam ga pio bez problema. Od 30 grama nigarija se dobije 1 litar rastvora. Onda svaki dan pijes 1 dcl toga, moze u vise tura, jer je efikasnije. Gorkog je ukusa ali kao sto rekoh kad se pije sa sokom ne primjeti se.

Ulje je gust rastvor nigarija i bolje se resorbuje preko koze, ali meni je to smaranje, pa ga radije pijem.
Neki kazu da poboljsava probavu, mada koncentracija hloridnih jona ne pojacava zelucanu kiselinu, nego to cine vodonikovi joni.
Na netu se moze procitati kako je nigari nekakav eliksir koji lijeci sve - naravno to je hajp, ali mislim da je korisna i jeftina alternativa za suplementaciju.

Nigari koji se kupuje u apotekama je siguran za pijenje i farmaceutski je cist. Postoje i varijante za kupku, one nisu za konzumiranje oralno.

Najprije sam se informisao od ljudi koji su ga koristili i oni su mi potvrdili da se ne pije a nakon određenog vremena nabasao sam na sajt na kojem je bolje objašnjeno zbog čega se ne pije. U prodavnici zdrave hrane takođe su mi potvrdili da se pravi losion. Kada se mg hlorid pije struže crijeva i guli s njih i dobre bakterije. I ja sam griješio par puta i popio taj rastvor. Imao sam osjećaj da je otrov upravo tog okusa. Pišem ti ovo kako bi se prestao trovati pijenjem rastvora mg hlorida i vode.

http://kira-zdravlje.blogspot.com/2013/ ... de-se.html

Ja sam prije 2 mjeseca u Skoplju kupovao gotovo "magnezijumovo ulje" koje se ne pije.

Nanosim ga transdermalno. Obzirom da su mi zalihe ulja pri kraju moraću ga ponovo praviti. U Sarajevu nisam našao gotovo ulje.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2015, 16:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Interesantan blog. Mene se dojmio ovaj pasus

Citiraj:
Uključujući, ali i ne ograničavajući se samo na Rekonektivno lečenje, Isceljujuće Kodove, kao i predložene protokole vezane za ishranu, dijetetske suplemente i fizičke vežbe koje uključuju yoga i qi gong sisteme, NIŠTA NE TVRDIM, NE OBEĆAVAM, NITI GARANTUJEM.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2015, 17:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@Nenad, nisam protiv alternative i nju ejdza ali to nije naucni izvor, NCBI jeste.

MgCl2 kao pomoc u izmokravanju oksalata kod djece sa kamenom u urinarnom traktu.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3506091/

WebMD je validan izvor: http://www.webmd.com/drugs/2/drug-10702 ... al/details

Link koji je Zoka ostavio je isto validan.

Uostalom, svaka domacica ce ti reci da sa nigarijem pravi tofu, znaci da se uzima oralno, ne vidim u cemu je tu problem.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]