@Daky

Slabo ti to pratiš. Jer ako ćeš baš biti potpuno realan, onda valja dodati da je minutaža sportskih događaja koju danas emituje RTS HD i koje je svih ovih godina, i do sada odemitovao, za BHT nedostižno u narednih pet -šest godina, čak da ovi preko Drine sad ukinu kanal.
Ima na RTS-u baš puno HD sadržaja. Mene su oduševili sa programom obilježavanja oslobođenja Beograda. Svi događaji su emitovani u HD-u, od aerodroma i dočeka Putina, pa do presica i vojne parade. Još jedan primjer: I novogodišnji koncert Bečke filharmonije - jedino je u cijelom regionu - zemaljski HD - bio dostupan na RTS HD kanalu.
Istina prednjače sportski događaji, i to je po meni čak i normalno. To važi i za domaće i kupovne sadržaje. U posljednja dva tri dana imali smo vaterpolo, pa ženska odbojka Liga šampiona, pa muška odbojka a sutra već i Prvenstvo Srbije u košarci Tamiš-FMP. Ima HD programa, nije da nema. Treba biti realan. I sve je domaća produkcija.
I kao što rekoh, po meni, to je zamljski HD kanal i može se porediti samo sa zemaljskim HD kanalima. Po meni. Opet svako ima pravo na mišljenje. To što je, opet po meni, RTS HD tu skoro pa usamljen puno govori i o tome kako jedan takav tv projekat danas nije nimalo lako realizovati.
I naravno da bi bilo odlično da imamo i zemaljske verzije kanale - tj svima dostupne verzije: RTRS HD, FTV HD, BHT HD...
Bio bi, ako ništa drugo, bar veći izbor. I sama rtv -taksa bi postala opravdanija. I više bi ljudi izmirivalo svoju zakonsku obavezu kad bi vidjeli da tu ima nekog - napretka.
No, naravno, svako ima pravo na svoje mišljenje.
@BeckaSkola: Nije samo vanjski sadržaj, emituju se na HD kanalu i domaći sadržaji. Vlastita produkcija. Opet - uglavnom sport. Zalomi se i kultura, ali uglavnom sport.