banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 22:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 941 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 48  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: BHTV 1
PostPoslato: 17 Jan 2015, 18:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
BHT je nabavio po svemu sudeci HD kameru tako da im sad program iz studija prije utakmica ide u HD.

Dobra slika.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2015, 00:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Pa nabavili su valjda svu digitalnu opremu prije mjesec dana. Samo mi nije jasno zašto je slika na SD kanalu i dalje katastrofa.

Na BHT HD je kvalitetnija slika i kad emituju SD sadržaj nego na BHT SD.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2015, 00:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kad ce RTRS uraditi isto?
Ja sam pitao bar 5 ljudi, a neki od njih imaju veze sa RTRS. Svi tvrde drugacije.. Sto ovo, sto digitalizacija.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2015, 00:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
nije mi jasno što M:tel izbaci BHT HD

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2015, 00:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BeckaSkola je napisao:
Kad ce RTRS uraditi isto?
Ja sam pitao bar 5 ljudi, a neki od njih imaju veze sa RTRS. Svi tvrde drugacije.. Sto ovo, sto digitalizacija.

Koliko se sjećam, oni su još prije 2 godine govorili da imaju HD opremu, ali ne žele da pređu ni u 16:9. :roll: Kažu da većina ljudi ima 4:3 televizore. Koji izgovor...

@404_forbidden mene od m:tela ništa ne čudi :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2015, 00:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
dobro i kažeš, s obzirom koje su kanale izbacili pred kraj godine a koje ubacili :)

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2015, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Interview 20 u HD. Polako i emisije prelaze u pravi HD format. Izgleda da će BHT imati potpuni HD program prije RTS-a. :D

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2015, 21:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hehe gotiva, bas sad upalih.. :D
Pa ovo realno nije mala stvar.. sta mislite kada bi, prema ovom intenzitetu, mogli imati jedan potpuni HD kanal, 0-24 :)

RTRS.. ima li ko kakvih insajderskih informacija.. ista oko HD kanala?

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2015, 21:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo i razlike:

Slika

Slika

Slika je sa drugog foruma, BHT HD je sa tivi.ba gdje ne ide pravi HD već downscale ali razlika je ogromna. :D

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2015, 22:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Očigledno je ulaz u SD enkoder kompozitni, dok je kod HD enkodera HD-SDI... i na SD materijalu je razlika ogromna.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2015, 18:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Daky je napisao:
Interview 20 u HD. Polako i emisije prelaze u pravi HD format. Izgleda da će BHT imati potpuni HD program prije RTS-a. :D

Hoćeš reći, polako počinju kao ELTA HD, obzirom da su oba - kablovski kanali. :lol:

<Enter_name> je napisao:
Očigledno je ulaz u SD enkoder kompozitni, dok je kod HD enkodera HD-SDI....

Očito :D

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2015, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

drug je napisao:
Hoćeš reći, polako počinju kao ELTA HD, obzirom da su oba - kablovski kanali. :lol:

Ne, nego htio sam reći baš to što sam napisao. ;)
Pohvale za BHT i početak emitovanja nekih emisija u HD. RTS to još ne radi. Ne znam kakve veze ima što je BHT HD kablovski kanal s tim što sam napisao. :roll:

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2015, 22:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pa i dalje su to kablovski kanali. Oba. :D Čak ELTA 1 ima više HD sadržaja negoli BHT HD, što je da se razumijemo sjajno za vlasnike Elta televizije i Elta kabela a porazno po BHT.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2015, 23:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To je totalno druga stvar. Ja sam uporedio BHT HD i RTS HD. BHT je počeo da emituje emisije u HD dok RTS to još ne radi iako te emisije snima u HD. Ako ćemo tako porediti, Elta 1 ima više HD sadržaja i od RTS HD. :)

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2015, 23:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Meni je slika na BHT SD i dalje dosta losa, nadam se da ce se to popraviti..

RTS SD prosjek slika i zvuk, a HD sto sam upratio, idu iskljucivo stvari koje uzimaju "izvana" kao sto je npr sport...

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2015, 23:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

@Daky

:D Slabo ti to pratiš. Jer ako ćeš baš biti potpuno realan, onda valja dodati da je minutaža sportskih događaja koju danas emituje RTS HD i koje je svih ovih godina, i do sada odemitovao, za BHT nedostižno u narednih pet -šest godina, čak da ovi preko Drine sad ukinu kanal. :D

Ima na RTS-u baš puno HD sadržaja. Mene su oduševili sa programom obilježavanja oslobođenja Beograda. Svi događaji su emitovani u HD-u, od aerodroma i dočeka Putina, pa do presica i vojne parade. Još jedan primjer: I novogodišnji koncert Bečke filharmonije - jedino je u cijelom regionu - zemaljski HD - bio dostupan na RTS HD kanalu.

Istina prednjače sportski događaji, i to je po meni čak i normalno. To važi i za domaće i kupovne sadržaje. U posljednja dva tri dana imali smo vaterpolo, pa ženska odbojka Liga šampiona, pa muška odbojka a sutra već i Prvenstvo Srbije u košarci Tamiš-FMP. Ima HD programa, nije da nema. Treba biti realan. I sve je domaća produkcija.

I kao što rekoh, po meni, to je zamljski HD kanal i može se porediti samo sa zemaljskim HD kanalima. Po meni. Opet svako ima pravo na mišljenje. To što je, opet po meni, RTS HD tu skoro pa usamljen puno govori i o tome kako jedan takav tv projekat danas nije nimalo lako realizovati.

I naravno da bi bilo odlično da imamo i zemaljske verzije kanale - tj svima dostupne verzije: RTRS HD, FTV HD, BHT HD...

Bio bi, ako ništa drugo, bar veći izbor. I sama rtv -taksa bi postala opravdanija. I više bi ljudi izmirivalo svoju zakonsku obavezu kad bi vidjeli da tu ima nekog - napretka.

No, naravno, svako ima pravo na svoje mišljenje.

@BeckaSkola: Nije samo vanjski sadržaj, emituju se na HD kanalu i domaći sadržaji. Vlastita produkcija. Opet - uglavnom sport. Zalomi se i kultura, ali uglavnom sport.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2015, 00:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E pa kakve sad veze ima kad je kanal pokrenut? :)
Kad smo već uzeli u obzir Eltu, BHT i RTS, pogledajmo npr programsku šemu za danas. Jedino Elta ima HD sadržaj. Koncert iz Beča je bio i na BHT HD. Ne pratim posebno ni BHT ni RTS, ali budimo realni... RTS emituje HD program već duži niz godina a nisu mnogo odmakli od početka. BHT je počeo prošle godine i opet je prema procentu HD sadržaja koji emituje tu negdje sa RTS-om. Oba kanala uglavnom emituju HD sadržaj koji dolazi "sa strane" i to uglavnom sport. Evo sad i SP u rukometu na BHT. Ne treba omaložavati BHT s obzirom u kakvoj je situaciji, a ipak ima HD kanal dok npr. HRT je daleko boljem stanju a HD kanala nema na vidiku.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2015, 01:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

A da polemiku na temu BHT HD - RTS HD nastavimo onda kada BHT HD zemaljski pokrije cijelu BIH? :D
Tada bi to bilo nekako - na istom nivou. Ovako ćemo uvijek naći da Elta HD, Face HD, Nova HD emituje više HD sadržaja...
A jedna stvar i je dakako zajednička - to su ipak kablovski kanali.

BHT HD jeste javni servis, ali osim činjenice da su operateri iz mastera izvukli HD signal ništa drugo taj kanal i nije uradio. Nema ga na zemlji - nigdje. Ne osporavam naravno da je samo pokretanje, pa i kablovskog BHT HD kanala - ogromni napredak. Dok je RTRS pričao da može, BHT je to realizovao.

Dalje, i nije baš tačno ni da se nije odmaklo dalje od početka. Nisi ti to dobro pratio. Na samom početku, RTS HD emitovao je samo fudbalske utakmice Državne reprezentacije. Kupovale su se utakmice u HD-a, a kad bi Orlovi igrali kod kuće, radilo se sa pozajmljenom opremom. Najčešće od Francuza. Potom je došla Liga šampiona, pa Liga Evrope, pa se nabavljala oprema. Sada imaš situaciju da je - gotovo svaki sportski događaj kojeg realizuje RTS - u HD-u.

Nije nevažno spomenuti da je RTS HD bio "podizvođač" direktnih prenosa Evropskog prvenstva u košarci 2013 - kojem je domaćin bila Slovenija. Dva HD reportažna vozila RTS-a- realizovala su mečeve u dvije grupe, dok je takođe dvije grupe odrađivala RTV SLO svojim HD kolima. Takvi projekti dovoljno govore samo za sebe. Pričali šta pričali - ipak je to RTS.

Naravno, ne treba omalovažavati bilo čiji trud, i naravno i dalje treba pružiti svu podršku BHT-u i, kao što već rekoh, nadati se da će u nekoj skorijoj budućnosti, svi gledaoci, zemaljski, digitalno, ga moći gledati. I naravno da će mu se pridružiti i RTRS HD i FTV HD. A tek naravno treba podržati ove manje emitere za pionirski rad u ovoj oblasti, kao što su recimo Elta HD u RS ili Face HD u Federaciji.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2015, 17:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čini mi se da su malo sredili sliku na BHT SD.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2015, 17:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne vidim razliku, a trenutno u toku rukomet. Po cemu si to zakljucio?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 941 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 48  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]