banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 14:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 256  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Dec 2014, 21:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
manitu uci da svira je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Vako... Slazem se Manituom da su Ruje napravile grnu gresku zastavljajuci operacije po Ukrajini nakon preuzimanja Krima.
Obamina administracija jednostavno nije bila dorasla zadatku i da su Rusi tada usli u kontradesavanja naroda ili neku drugu pricu po Ukrajini sada bi imali najmanje pola Ukrajine pod kontrolom uz mnogo, mnogo manje izgubljenih ljudskih zivota.

Medjutim, sada se desava ono sto vodi u multipolarizam. A izgleda da Ruje jos nisu dovoljno spremne za tu aktivnost. Kao da su se malo precijenili.

Fala, lijepo neki dan napisah do kada je to vodjena a od kada iznudjena politika.
Da li te njihovo ponasanje asocira na VRS spram Bihaca i Sarajeva? ;)
I onda nam neko drugi kriv...

Ama, bilo nam je svima ovde na forumu jasno da ce pogrijesiti ako stanu. Koga ne mrzi neka prelista sta smo pisali tih dana.
A ovi su stali. I sad ih to skupo kosta.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 21:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
I to smo pisali iz iskustva i vidis da vrijedi :)

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 21:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ja pisem gdje je slobo pogrijesio,a tns gdje je putin pogrijesio....

sve vise licimo na branimira tulica i dragisu corsovica kad gledaocima pojasnjavaju gdje su u taktici pogrijesili mourinho i anceloti.... to mi je jasan signal da je vrijeme da se manemo corava posla :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 21:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pazi, ja nisam sasvim siguran u to sta Putin zeli. A prilicno sam siguran da Slobo veze nije imao sta bi sa sobom i svojom zenom :-)

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 21:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa dobro, svako ima svoj stav i diskutujemo, neko je pragmatican, neko tvrdji, sigurno nije niko 100% u pravu ali je korisno itd ;)

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 21:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I to smo pisali iz iskustva i vidis da vrijedi :)

Da. Ako je cilj taj da se fizicki samo ovlada sa sto vise Ukrajine u sto kracem periodu onda jeste greska... Ako je cilj stvaranje globalnih interesnih sfera, onda... Ne znam... Nisu bas najspretnije usli u ovu pricu.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 21:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pazi, ja nisam sasvim siguran u to sta Putin zeli. A prilicno sam siguran da Slobo veze nije imao sta bi sa sobom i svojom zenom :-)

Znaci nema potrebe za detaljima ili mistifikacijom - covjek nije bio svjestan takve cinjenice kao sto je nestanak bipolarnog svijeta a bavio se medjunarodnom politikom.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 21:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Aj necemo vise o Slobi.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Aj necemo vise o Slobi.

Zbog Z4 i onoga sto je uradio RSK ja sam se zarekao da necu u Srbiju dok je on na vlasti. Rodbina se smijala "zadrtosti" al sam ja rijec odrzao :D

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 21:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hm. Precutacu jedan detalj iz 1992. Sjecam se kao da je juce bilo...

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 22:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Sto se tice Jugoslavije-nije se nista desavalo iza kulisa. Nestankom istocnog bloka nestala je potreba za trecim putem.

Isto sto rece Slageru tako isto i tebi Manitu.
Cijenim tvoje postove ali bi ovde napomenuo jednu stvar u kojoj mislim da grijesis.

U tadasnjim relacija i konstalacjama nije bilo tri puta.
U stvarnosti su bila dva puta. Svi govore o dva. Nesvrstani ako mislis na njih, to se nije pikalo kao treci stvarni put.
Bila su samo dva. Kapitalisticki i Socijalisticki, sustinski. Ostalo su nijanse i ne toliko bitne. :D
Da li su se tadasnje postojece konstelacije i kompletno poklapale ili ne sa dva postojeca bloka isto nije toliko bitno. Uostalom pripadnost bloku ili ne pripadnost nije bila tolika hereza ili znacaj koliko pripadnost jednom od dva dominirajuca drustvena sistema.

A naravno predstava se uvijek gleda kad se kulisi podignu tj. kad se sve pripremi za publiku.
:D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 22:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam mislio u tom ideoloskom smislu Brale, vec kao put (kvazi) vanblokovskog nesvrstavanja, koji je sedamdesetih i osamdesetih Generalnu skupstinu i VS UN ucinio koliko toliko pravim debatnim poljem

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 14:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Idemo po redu
@Silvio, moji upisi ne iskljucuju jedan drugi jer ti nemas pojma o tome sto pises, najmanje o politici i medjunarodnim odnosima. Isto tako pises iskljucivo emocijama jer je istorija o kojoj vi pisete satkana od mitova i poluistina.
Smisao integracije i prilagodjavanja propisa kandidata sa acquis communit. i smisao reformi EU je izmedju ostalog i zajednicka vanjska politika. Nije bitno sta Rusi hoce i zele i kako vi to u svojoj glavi kroz citanje srpskih laznih politickih analiticara vidite (ili kroz vlastito shvatanje) nego je bitno da u EU nece uci ni jedan ruski interes na mala vrata (kroz primanje clanice sa nerjesenim sustinskim pitanjima kao sto su sigurnost&stabilnost, cvrste granice i jasan ustav). I to ne rade zato sto postoje emocije, ljubav, svidjanje/nesvidjanje, vec zato sto je Rusija sila koja svojom vanjskom politikom zeli oslabiti integraciju Evrope i po mogucnosti uciniti je labilnom, sklonoj unutrasnjim krizama etc. To je opste poznata cinjenica i za mene je politika EU legalna isto kao sto je Ruski interes legalan, ne znam otkud vam ideja da je Rusija bezopasni mirni medo? Znaci to je sukob politika&interesa a problem je sto se dio tih politika lomi preko nasih ledja. Zato moras odabrati stranu ili biti jasno neutralan, sto mi nasim vanjskopolitickim potezima nikako nismo. Mi cak i ovako sjebani glumimo regionalni faktor i mjesto svjetske ljubavi i postenja gdje ce se pomiriti istok i zapad.
Tipican primjer navedene ruske politike je BiH, koju bi oni zeljeli u Evropi upravo u ovakvom ustavnom stanju, poluraspadnutu, bez jasnih struktura i donosioca odluka, kako bi preko nasih republickosrpskih ledja igrali rasturajucu ulogu unutar EU. To znaju i ptice na grani.. Briselskoj :D

Citiraj:
jer ti nemas pojma o tome sto pises, najmanje o politici i medjunarodnim odnosima.

Ако ти тако кажеш :D

Citiraj:
Isto tako pises iskljucivo emocijama jer je istorija o kojoj vi pisete satkana od mitova i poluistina.

Напади Наполеона, Хитлера, Златне хорде, и пољско-литванског савеза на Русију су митови и полуистине? Нисам знао, али претпостављам да би ти за овакву изјаву сваки професор историје закључио кеца за крај године. Па на поправни лагано :)

Citiraj:
Smisao integracije i prilagodjavanja propisa kandidata sa acquis communit. i smisao reformi EU je izmedju ostalog i zajednicka vanjska politika. Nije bitno sta Rusi hoce i zele i kako vi to u svojoj glavi kroz citanje srpskih laznih politickih analiticara vidite (ili kroz vlastito shvatanje) nego je bitno da u EU nece uci ni jedan ruski interes na mala vrata (kroz primanje clanice sa nerjesenim sustinskim pitanjima kao sto su sigurnost&stabilnost, cvrste granice i jasan ustav). I to ne rade zato sto postoje emocije, ljubav, svidjanje/nesvidjanje, vec zato sto je Rusija sila koja svojom vanjskom politikom zeli oslabiti integraciju Evrope i po mogucnosti uciniti je labilnom, sklonoj unutrasnjim krizama etc. To je opste poznata cinjenica i za mene je politika EU legalna isto kao sto je Ruski interes legalan, ne znam otkud vam ideja da je Rusija bezopasni mirni medo? Znaci to je sukob politika&interesa a problem je sto se dio tih politika lomi preko nasih ledja. Zato moras odabrati stranu ili biti jasno neutralan, sto mi nasim vanjskopolitickim potezima nikako nismo. Mi cak i ovako sjebani glumimo regionalni faktor i mjesto svjetske ljubavi i postenja gdje ce se pomiriti istok i zapad.

Види, твоја основна грешка је што ти сада покушаваш да глумиш еманципатора и објашњаваш мени како функционишу интеграције у ЕУ. Ја сам прилично сигуран да то функционисање и системе интеграција познајем па бар једно 10 пута боље од тебе, али немам вољу да глумим форумског просветитеља и куцам ситна слова о једној приличној сувопарној и неинтересантној материји (за људе који нису из те сфере).
Интереси ЕУ су наравно легитимни колико и интереси Русије. Исто као што Русија покушава да ослаби ЕУ интеграције (што она у ствари не мора ни да ради јер су то чланице ЕУ урадили и без ње), тако и ЕУ покушава да ослаби руски утицај. Све је то легитимно. Ти сукоби се не ломе само преко наших леђа, него преко леђа многих држава у и ван ЕУ и то је управо оно што сам ја написао да велике силе нису заинтересоване (нити ће бити у скоријој будућности) заинтересоване са директне сукобе, али ће исте да воде преко Сирије, Србије, Бугарске, итд. на разне начине (војно, економски, политички, дипломатски, итд.). Значи, ништа ново што већ нисмо видели у Вијетнаму, Камбоџи, Куби, итд. после Другог св. рата. Слажем се са овим делом да треба бити јасно неутралан и овим делом о глуми. А што се тиче заједничке спољне политике ЕУ она је обавезна само уколико је неко луд јер постоји сијасет примера да није вођена заједничка спољна политика. Свежи примери Либија, Сирија, Репубљик Косова, итд. али ево и сад да дође до неког оружаног сукоба са Русијом, баш би волео да видим колико држава ЕУ би се држало те заједничке спољне политике. Чак ни НАТО не би био јединствен :lol: Чак ни по питању санкција Русији немају све чланице ЕУ исту спољну политику. Тај чврсти став о заједничког спољној политици Брисел може да прода само овде на Балкану,а у били којој озбиљној држави може само да га дува.
Не слажем се са оним делом из претходног уписа да се треба курвати. Ти пробај да се курваш у приватном животу, па ћемо да видимо докле ћеш да стигнеш. Мене рецимо би могао да зајебеш једном, али после никад више. :wink: А доста њих чак ни једном. И да би се курвао, треба бити добра курва, коју свако хоће и о коју се сви отимају. Срби сигурно нису та курва, тако да од тог курвања неће бити ништа.

Ипак, мораћу да ти скренем пажњу на једну ствар тј. да ипак ниси толико добро упознат са материјом колико ти мислиш да јеси:

Citiraj:
nego je bitno da u EU nece uci ni jedan ruski interes na mala vrata (kroz primanje clanice sa nerjesenim sustinskim pitanjima kao sto su sigurnost&stabilnost, cvrste granice i jasan ustav)

Грешка. Ушао је Кипар 2004. управо са нерјешеним суштинским питањима као што су сигурност и стабилност, чврсте границе и јасан устав. Приде, Кипар у ЕУ важи за тзв. "руског играча". Могу да ти препоручим неку литературу о тим стварима ако си заинтересован. Могло би да ти буде занимљиво :) И још да додам да З4 Туђман и тадашњи хрватски врх не би прихватили никад. Мораш да будеш озбиљно лаковеран да поверујеш у то. Мало архивског истраживања не би шкодило.

Citiraj:
Tipican primjer navedene ruske politike je BiH, koju bi oni zeljeli u Evropi upravo u ovakvom ustavnom stanju, poluraspadnutu, bez jasnih struktura i donosioca odluka, kako bi preko nasih republickosrpskih ledja igrali rasturajucu ulogu unutar EU. To znaju i ptice na grani.. Briselskoj

Ово је тачно, али је исто тако тачно да се нама и Русима по том питању интерес подудара. Централизована Б/Х, какву жели Брисел, са предоминантом улогом муслиманског Сарајева нама не одговара.

Тај неки авантуризам који се овде заговара да ми нешто морамо, па као треба да се курвамо и сл. то су глупости. Ми смо толико мали и небитни у свему овоме. Нас Западне Европа не треба и не жели. То је чињеница. То што они нама нуде, није ништа друго, него да кроз то придобијање огаде нас Русима, па би ми испушили и на том Истоку, пошто на Западу смо већ испушили. Ова прегањања Русије и Запада ће да трају још дуго. Ми ту нисмо тас на вази који ће нешто да одлучи.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 14:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A sta ako je nastanak RSK puka slucajnost koju Slobo nikako nije planirao i zelio?

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 14:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobro, nemoj se dzaba truditi kucati sitna slova :lol:
Srpska istorija i razumjevanje MO je mitomanija, zna se na sta sam ja mislio i to se odnosi ugl na XX vijek a narocito na njegov kraj. Sto se tice ruskih pobjeda - nijedna nije bila jeftina i to je pokazatelj koliko se kod pravoslavnih cijeni zivot spram apstraktnog qurca poput drzave.
Kada se raazumijes u MO onda nemoj pisati gluposti, jer se navodno slazes sa temeljem posta a to je legitimnost politika- to je sustina pobijanja tvog posta.
Trivijalnosti od primjera poput Kipra, koji je bio politicka odluka, pritisak na Turke koji nikada nece biti Eu, navodjenje Rusa kojima je Kipar sluzio za pranje novca i izvlacenje EU poticaja a koje je u medjuvremeno shebano od EK i na stetu Rusa, nije nikakav primjer, ovakva BiH nece u EU. I ti bi trebao malo citati ali ne Lopusinu i Lazanjskog, vec nekog referentnog (ako treba par imena slobodno reci :D )
Na kraju, meni ne treba nikakva uloga prosvetitelja, ja udjem u vas profil unazad 1, 2, 3 godine i procitam predvidjanja i zakocenem se. Da je makar 10% bilo realno, nego ni to. Toliko o razumjevanju srpskog polozaja i svjetske politike

Poslednji put menjao manitu uci da svira dana 17 Dec 2014, 15:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Joj, z4, zaboravih. Sto nisu sacekali da ga Tudjman ne potpise, m?

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 14:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bila zurba. Isli izbori u Americi.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da se razumijemo, bate Silvio i ostali, ja bih najviše volio da ste vi bili u pravu :(

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 15:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Za dva sata rublja pala sa 86 na 89 za dolar! Ali Rusi će se već nekako snaći! B92 je preplavljen naručenim člancima kako je ruska ekonomija već pukla i skoro pred bankrotom.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jeste, istina je da se to zapravo neće desiti tako brzo

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 256  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]