ne mislim ja da je duzina trajanja turnira problem,jer i u zlatno vrijeme turnira,trajao je jos duze...meni licno su ubili svaku draz kad su povecali golove...otad vise i ne idem...cirkus
ali dobro,ja sam pojedinac....globalno,problem je smijesan nagradni fond od 10-15 hiljada maraka sveukupno...siguran sam da je i u derventi veci nagradni fond
inace,igrao sam svake godine...to je bilo pod mus...u najboljim godinama ucestvovalo je blizu 200 ekipa!!
naravno,u seniorskoj konkurenciji jer ovog ostalog sviranja q nije ni bilo...zivjelo se za to,i od samog predtakmicenja dvorana je bila fino ispunjena,a u zavrsnici se nije moglo prici dvorani...
i dan danas pamtim ekipe koje su tu igrale iz godine u godinu i obiljezile banjalucki turnir...
malta,sa orhanom (kuvar) koji je bio jedan od najboljih tehnicara sa loptom..
mostar-sa filipom i ostalima koji su cugali u toj kafani...solidna ekipica,koju smo jednom pobjedili
mahala-sa mustafom ligicem i ostalim uglavnom igracima jedinstva iz vrbanje..
granap-sa bracom grahovac,zlatanom ramicem,zdenom knezevicem,toncom jakovljevicem
drugari iz zenice
dzamferi iz kostajnice
cevapi iz kotor varosa,marko dzomba i ostali,pojacani sa bombarderom raosom i esadom beharicem
parni valjak iz slavicke,trias iz omarske...
onda svake godine su juniori borca imali ekipu,dvije...imena su se mijenjala,najcesce plavi devet,ali i express kikiriki itd...
kao najupecatljivije finale sam zapamtio jugoprogres-karioke.....slavko roguljic vlasnik jugoprogresa,u finalu,ionako prejaku ekipu,pojacao nebojsom vucicevicem i jos nekima iz partizana,a sa druge strane igraci naseg borca,ona generacija koja je osvojila kup otprilike....uzeo jugoprogres 6-4 u utakmici i atmosferi za kakvu ne vjerujem da ce banjalucki turnir ikada vise dozivjeti...
ili onu sezonu kad je granap dosao do polufinala,i svi ga tu smatrali ausajderom....a oni prvo uzmu petar drapsin za kojeg su igrali stjepan deveric,cana,krasnici i sve prvoligaski igraci sfrj ....inace,tu ekipu je svake godine vodio goran sivac,a za nju su igrali profesionalni fudbaleri koji sluze jna u banjaluci.....a nakon te pobjede u polufinalu,gdje je tonco odbranio ne znam ni ja koliko penala,u finalu na opste iznenadjenje pobjede mocne cevape,ni manje ni vise nego 5-0!!!...briljirali zlatan ramic i zdeno knezevic...
uglavnom,uz kutiju sibica,daleko najbolji turnir smo imali...sjebali smo ga kao i sve ostalo

....mislim da sam zadnji put isao na ono finale kad je igrao slavko koncar i sa svojom ekipom izgubio 4-3od nekih srbijanskih profica..ali vec tad sam isao preko neke stvari,samo zato sto sam dobar sa njim..