banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2833 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 142  Sledeća

Za koga ćete glasati na izborima u oktobru 2014.?
SNSD 14%  14%  [ 11 ]
SDS 29%  29%  [ 22 ]
PDP 5%  5%  [ 4 ]
DNS 3%  3%  [ 2 ]
SRS RS 0%  0%  [ 0 ]
SNS RS (Vučićevi) 4%  4%  [ 3 ]
SP RS 3%  3%  [ 2 ]
NDP - Dragan Čavić 9%  9%  [ 7 ]
Bojkotovaću izbore 33%  33%  [ 25 ]
Ukupno glasova : 76
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Nov 2014, 21:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Kao što rekoh ranije...kurtamurtizam

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2014, 22:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Fikijevo je: Necu da platim na mostu jer hocu da platim na cupriji.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2014, 23:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
evo spijo, ono sto te pitah ranije od kog (fantomskog) BDP-a ce da vracaju dugove..

-obrazlozenje u 55min:

svakom iole mladom dole ko se pita o sopstvenoj bliskoj buducnosti, dokle smo zglajzali, dje dalje srljamo (mi u RS jos ne toliko, koliko chemerni Surbistan) i koliko duboko cemo jos upadnemo..

ukratko -ovim ritmom- na osnovu donesenih akata o smanjenju penzija i plata:

-Sprema se dugogodisnja recesija-mozda i decenijska!
-Za to vrijeme doci ce do rapidnog pada stanovnistva: mozda i do 1milion (mladih) ljudi iseli (ili umre) u vrem. periodu od jedne decenije...
-Vucko i ekipa u kontekstu tih nedavno donesenih akata i u svrhu vracanja dugova, fakticki ubrzano pripremaju teren (jerbo im je jos 2god. ostalo do kraja mandata) da se rijese EPS-a i Telekoma sve u cilju da se ekipa na vlasti ugradi u primopredaju strancima jedinih jos vrijednosno relevantnih firmi u Srbiji... ono sto dalje preostaje je jedino jos gola zemlja..
-a posteriori: Medjusobno kidisanje jednih na druge svih preostalih kurtamurtanisanih i tajkunskih hijena.. (Uzimajuci u obzir odliv stanovnistva-Jasenovac ce tek bude mala maca za ucinak tog nezajazljivog copora prethodnih decenija..)

Spas za "nas"!?? -samo u slucaju da mu se dogodi narod, mozda vec repriza ovogodisnje Tuzle naredno proljece, samo pred Nemanjinom 11

Razmisljajte na vrijeme ;)

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 00:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da si pažljivije čitao ono što sam odgovorio TNSu oko BDPa sve bi ti bilo jasno.BDP je u stvari količina novca koja cirkuliše u odrećenom društvu i on nije nikakvo mjerilo blagostanja društva.Zamisli jedan most preko rijeke.Ako želimo da utvrdimo kolika je njegova nosivost mi nećemo sabirati ukupnu nosivost svih njegovih stubova i izvući prosjek(BDP) već ćemo nosivost ocjeniti najslabijom nosivom tačkom na konstrukciji.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 10:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Onda ako tako gledamo šetamo po mostu koje su oštetile bujice, koji je pri tom još i miniran, a naše vođe kažu:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ng0Ce1VICp8[/youtube]

Ko zna na šta sam ciljao skontaće :wink:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 11:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Na vrucu prasetinu?
Nego... Svidja mi se ideja da SDS mazne socijaliste :)

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 14:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Sep 2011, 11:18
Rezultati za srpskog člana predsjedništva u čisto bošnjačkim mjestima grada Prijedor: MLADEN IVANIĆ 2.447 glasova (57%), ŽELJKA CVIJANOVIĆ 546 (13%), GORAN ZMIJANJAC 261 (6%). Ukupno nevažećih listića 1.045 (24%).

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Da si pažljivije čitao ono što sam odgovorio TNSu oko BDPa sve bi ti bilo jasno.BDP je u stvari količina novca koja cirkuliše u odrećenom društvu i on nije nikakvo mjerilo blagostanja društva.Zamisli jedan most preko rijeke.Ako želimo da utvrdimo kolika je njegova nosivost mi nećemo sabirati ukupnu nosivost svih njegovih stubova i izvući prosjek(BDP) već ćemo nosivost ocjeniti najslabijom nosivom tačkom na konstrukciji.

Ma ok, ali nisi ni ti upratio sta sam te koknretno tu pitao.. Nisam ni govorio o BDP-u kao mjerilu blagostanja, vec upitao na koji nacin RS prilicno uspjesno servisira svoj spoljasnji dug (prema onom dijagramu vec zadnjih 4-5 godina) u odnosu na zemlje regiona, ako fakticki nije bilo rasta BDP-a tih prethodnih godina.. A poenta tog pitanja je u sustini bila na drugom: U kojoj mjeri nas obmanjuju? Mislim, nije mi ni poznata istorija prethodnog zaduzivanja, osim cinjenice da su u tom bliskom proteklom vremenu prodata dva velika privredna subjekta: telekom i rafinerija-iz kojih zadobijenih sredstava je dalje izgradjen a-put do Gradiske i to je jedina velika investicija i to dakle iz sopstvene kase..

A o poenti sa najslabijom tackom valjda sam ovde vec naglasio:

Michigenac je napisao:
Problem kod uzimanja kredita prethodnih godina je njegova izuzetno nepovoljna namjenska struktura za koje su koristeni:-knap 90% svih zajmljenih sredstava prethodnih godina su utroseni na javni sektor (tj. najvecma upumpavanje u parazite na drzavnim jaslama) i u razvoj infrastrukture (telekom, putevi, stanovanje,...), a samo 10% na poticanje novih proizvodno-privrednih djelatnosti

,ali izgleda da nisi ni tu obratio paznju.. Hocu reci, jasno ti je da nisam nikakav guru ekonomije,a niti raspolazem nikakvim ciframa i neposrednim pokazateljima ispred sebe, ali znam sta je BDP. E sad, koliko moze da se kaze da je npr. izvoz el.energije znacajna stavka u ukupnom progresu BDP-a, jer je RS jedna od rijetkih, ako ne i jedina koja izvozi znacajan udio el.energije u komsiluk i EU, uz recimo jos doznake od nas amo (sta bi vi bez nas! :iconbiggrin: ) ,koje po nekim mjerilima iznose i do 15% ukupnog BDP-a, a rekao bih sigurno i do 20%, sto je mnogo vise nego u ostalim drzavama Ex-Yu izuzimajuci jedino Kosovo.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 20:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sve će nam biti jasno kad se formira nova vlada...eto u Srbiji Trilaterala je dala smjernica balkanskim političarima..sutra već stiže MMF....Vučić je još ranije najavio prodaju EPSa...Telekoma.Zaduženi su do guše,kao i mi.Dosadašnji život na kredu je stigao na naplatu.Ni nama se na piše bolje.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 20:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
taj energetski sektor je jedino sto nam je ostalo od suvereniteta,ali bojim se da su nas u takvu dubiozu zavalili da ce i to prodati da bi kupili socijalni mir za sledeci mandat-dva :( :(

i sad smo banana drzava,ali ako se i to proda,onda smo bukvalno kolonija,i ostaje nam samo drevni narodni obicaj,sisanje motke,omlecivanje....

glupa federacija je oba svoja telekoma jos sacuvala i opet se bore bolje od nas,a ako sacuvaju i energetiku a mi je procerdamo onda stvarno treba uzeti govnjive motke :( :(

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa sve u tom smislu kako su NIS i brodska rafinerija 2007/08 skoro paraleleno otisli braci bacuskama za nemushto kupovanje patronstva oko podrske u vezi s Kosovom i amo nama u RS- tako mislim da ce sada obrnuto i EPS, a zatim i EPRS/EPBiH otici u ruke, pa cini mi se opet: Svaba najprije! -kao i kosovski lignit naposljetku, rekao bih..

Evo je, g-dja ministarka:

http://getosrbija.wordpress.com/2013/05 ... i-prodaje/

jedna insajderska info koju sam odnekud pokupio i cini mi se vrlo tacnom: -Rusi su izdejstvovali preko Vucica da se g-dja makne sa te funkcije i premjesti na drugu slicnu-samo da je vise ne gledaju, pa je tako uz sve nismo ni vidjeli na paradi Vladimiru Vladimirovicu u cast!

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 21:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
taj energetski sektor je jedino sto nam je ostalo od suvereniteta,ali bojim se da su nas u takvu dubiozu zavalili da ce i to prodati da bi kupili socijalni mir za sledeci mandat-dva :( :(

i sad smo banana drzava,ali ako se i to proda,onda smo bukvalno kolonija,i ostaje nam samo drevni narodni obicaj,sisanje motke,omlecivanje....

glupa federacija je oba svoja telekoma jos sacuvala i opet se bore bolje od nas,a ako sacuvaju i energetiku a mi je procerdamo onda stvarno treba uzeti govnjive motke :( :(

Nego.....rec ti meni...da li je ovo maratonsko prebrojavanje glasova i navlačenje rezultata na svakakve koalicije ,iskonstruisano iz Brisela ili nekih drugih centara da bi se između ostalog dobila klimava vlada koja bi trebala realizovati ovo o čemu mi pričamo.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 21:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ne mislim da to ima neke veze,ja mislim da su svi oni pijuni krupnog kapitala,a da jedinu razliku medju njima cini to ko je vise pohlepan i proklet ,a ko manje...

uostalom,"uspjesnu privatizaciju telekoma" 2007, nije izvrsila nikakva klimava vlada,vec najhomogenija moguca,sa najvecim brojem poslanika ikada....i ostadosmo i bez telekoma i bez milijarde i po :(

ivanic je isto rasprodao banke,rudnike....ne vjerujem ni da bi sds mogao ici protiv bankara,brzo bi ostao ili bez glave ili bez vlasti onaj ko bi se usudio stati pred tu alu.. :( ...ili jos jednostavnije,da onaj koji bi potpuno dobronamjerno radio za narod a protiv njih,taj ne moze prici ni blizu vlasti!!

al moze se i u 'zadatim uslovima" bar 200% bolje nego sad

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 22:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Reakcije zapada su jasne, "reforme" se moraju ubrzati. Pitanje je sta se krije iza svega toga.. sad da od balkana prave jos vecu bijedu, ne ide, jer ce im trebati potrosaci njihovih srot proizvoda. U njihovo drustvo sigurno uci necemo, a rat kao opcija nema bas neko utemeljenje u ovom trenutku.

Sta strani centri moci planiraju sa nama uraditi? ;)

Ne vjerujem da zele da nam bude finanijski gore. U blatu smo ionako, a jos veca sjebanost moze dovesti do nereda. Institucija drzave slabi. Slaba drzava = mogucnost za jake ekstremisticke pokrete. A svi smo vec milion puta prostudirali da Evropa nece pred svojim vratima takve zajebancije i nova koskanja..

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 22:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Schlager je napisao:
ne mislim da to ima neke veze,ja mislim da su svi oni pijuni krupnog kapitala,a da jedinu razliku medju njima cini to ko je vise pohlepan i proklet ,a ko manje...

uostalom,"uspjesnu privatizaciju telekoma" 2007, nije izvrsila nikakva klimava vlada,vec najhomogenija moguca,sa najvecim brojem poslanika ikada....i ostadosmo i bez telekoma i bez milijarde i po :(

А да није било те и такве Владе, она претходна је имала намјеру да Телеком са све зградом која је послије постала зграда Владе, прода за неких стотинак милиона. А Рафинерију да "утрапи" Нигеријцима или тако неким мешетарима, у старо гвожђе. Мислим, сереш претјерано... Тек да се зна, пун ми је qрац те селективне меморије, а и данас ми је изузетно надркан дан.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 22:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Michigenac je napisao:
Pa sve u tom smislu kako su NIS i brodska rafinerija 2007/08 skoro paraleleno otisli braci bacuskama za nemushto kupovanje patronstva oko podrske u vezi s Kosovom i amo nama u RS- tako mislim da ce sada obrnuto i EPS, a zatim i EPRS/EPBiH otici u ruke, pa cini mi se opet: Svaba najprije! -kao i kosovski lignit naposljetku, rekao bih..

Evo je, g-dja ministarka:

http://getosrbija.wordpress.com/2013/05 ... i-prodaje/

jedna insajderska info koju sam odnekud pokupio i cini mi se vrlo tacnom: -Rusi su izdejstvovali preko Vucica da se g-dja makne sa te funkcije i premjesti na drugu slicnu-samo da je vise ne gledaju, pa je tako uz sve nismo ni vidjeli na paradi Vladimiru Vladimirovicu u cast!

Зорана Михајловић иначе лобира за неке немачке компаније (наставила где је Динкић стао).

Што се тиче продаје НИС-а, НИС је мора да буде приватизован јер је из године у годину бележио огромне губитке. Продан је испод цене. То је тачно. Међутим када се наводи тај податак, намерно се не наводи друга страна приче. Продан је испод цене, али заједно са дуговањима + је нови власник морао практично да убаци комплетно нове погоне, јер су стари били апсолутно застарели. У овом тренуку НИС је највећи порезни обавезник у Србији и највише пуни државни буџет. То су чињенице. Ако хоћемо да видимо колико је продан испод цене и да ли је уопште продан испод цене, морамо да саберемо шта је плаћено држави + дугове + улагање у нове погоне.

ЕПС такође нема шансе да опстане ако се не приватизује. Телеком може да опстане без приватизације. Моје мишљење.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 23:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
nije bilo nikakve zgrade vlade, tu je bila samo ogromna rupa, a dragi vodja ce kasnije parama od telekoma praviti zgradu u kojoj ce pepeljara kostati 800 maruna

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Мени само није јасно јесмо ми толико дебили и неспособни да не можемо покренути нешто као што је ЕПС. Ако је тако, распродајте све, укините државу, прикључимо се Аустрији и јебо нас ко нас јебо.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 23:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
filozof sa vrbasa je napisao:
nije bilo nikakve zgrade vlade, tu je bila samo ogromna rupa, a dragi vodja ce kasnije parama od telekoma praviti zgradu u kojoj ce pepeljara kostati 800 maruna

Та зграда је била у изградњи, и требало је да оде заједно са Телекомом. За како рекох стотињак милиона.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2014, 00:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
ta zgrada je kostala taman onoliko koliko je bilo potrebno da se obnove nasipi sirom srpske, a kako se poslije prodaje telekoma upravljalo parama ne bi bio problem i da je otisao za 100 miliona

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2833 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 142  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]