šta reći u završnom postu vezanom za ove izbore...kao i obično,iskreno,vlastiti stav...
čestitati protivniku,ne na pobjedi...to ko ima želuca nek čestita,ja ne mogu...
ali na vještini,političkoj mudrosti,beskurpuloznosti,ne biranju sredstava,laktanju,posvećenosti-svakako.....ili još preciznije,na onom što se "dok je Bog hodao po zemlji",u moje vrijeme zvalo klošarluk i ljigavost,a sad se zove SPOSOBNOST.
novo je vrijeme,novi sistem vrijednosti,neodoljivi ljubavnik šmitran se "nagodi" da mu od 8 stanova ostane samo šest,sasvim je prirodno da pripadnik zbora narodne garde "brani rs i banjaluku" od mene..da zenga bude drugi čovjek banjalučkog snsd,desna ruka radojičiću,da brani banjaluku i rs od mene,a da ja budem "probosanac"....al eto,on je sposoban...
oprostio bih i zloupotrebu Patrijarha Srpskog u predizborne svrhe,i destinu budzetskih miliona lobistima za tri minuta sa Putinom,i keširanje mojih para sarajevskom šibicaru sa gorice,Emiru,pa Kecmanoviću,Lazanskom-nebitno....dovođenje Zvezde par sati pred tišinu...
ali subotu im ne mogu oprostiti,i samo zbog subote preko mojih usana ne može preći "čestitam vam pobjedu"...
koliko jadan moraš biti da 24 sata izborne ćutnje ne možeš biti ČOVJEK...???
pa zar i tu subotu ona mora "obilaziti Lanaco" u novopredviđenom biznis centru,a on prvo otvarati bolnicu u Hercegovini,pa se čitav dan naslikavati sa Vladikom Grigorijem i Emirom Kusturicom u Prebilovcima
Pa da tu subotu od 25 minuta Dnevnika Jadnog Servisa,ja 20 gledam o tome
Zbog toga im ja pobjedu čestitati ne mogu,ali "sposobnost"-mogu!!
uvijek su mediji imali uticaj na formiranje javnog mnijenja,ali po prvi put 2014 vidim da su u stanju da od ljude naprave -potpune budale
Zato mi je drago,da i pored svakovečernjeg ispiranja mozga,ima skoro 50% ljudi koji,i pored svakovečernjeg bombardovanja i ispiranja mozga, nisu povjerovali u "probosansku politiku sds" u "onoga koji nam brani republiku srpsku" u "pulene stranih ambasada koji će u izbornoj noći pokušati na silu srušiti SRBINA"......volim vas,i vi mi vraćate nadu da ćemo biti što smo nekad bili.....nema predaje!
ove izbore nismo izgubili što su nas pokrali...ne...to mogu samo plačipičke pričati.....izgubili smo ih zbog milančetovog 18 puta repeatovanog "ĆUTI BAJA....ĆUTI....GOTOVO JE...NEMA VIŠE!!!!!"
bio sam jako puno na terenu,i mogao bih roman napisati o raspoloženju naroda prije duela,i konsterniranosti i razočarenju nakon njega....od 1000 ljudi,bar 950 će vam reći ovo što i ja....
sad nam ostaje da izvučemo pouke,nadam se da nećemo postat "sposobniji"...i da se spremamo za izbore 2016,koje ćemo opet izgubiti...al ko ga jebe!!!
Dotad se ovdje neću više oglašavati,tako da ne misli neko da sam uobražen ako mu ne odgovorim na direktno pitanje....
Svjestan sam da me vrijeme prilično pregazilo,i da ni verbalno više ne mogu braniti "našu stvar"......Pogotovo što ima i ona da "narod ne može pogriješiti".....