banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Avg 2025, 04:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 709, 710, 711, 712, 713, 714, 715 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Sep 2014, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Stand up guys

Slika

IMDb ocjena 6,6 dovoljno govori...glumačka ekipa je okej, snimlejno je sjajno, ali je (standardno) film predvidiv.
Još je veće zlo što spada u kategoriju komedije...doduše, sa trilerom.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2014, 23:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Srecom nemas pojma.

Spavac, kino ili...?

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2014, 23:32 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
kakvo crno kino, nisam lud da dajem pare za internet i kino... :lol: moze se skinuti, slika odlicna samo arapski title, al ne smeta..

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2014, 23:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
E jebiga, to je puno cak i za mene :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2014, 23:38 
staromodan
Korisnikov avatar

kakav si ti turcin ne znas maternji jezik...

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2014, 23:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
malteras je napisao:
Persepolis (2007)

Animirani film koji prati zivot Marjane Satrapi od iranske revolucije kojom je srusen Reza Pahlavi, preko iracko-iranskog rata, skolovanja u Becu tokom osamdesetih, povratka nazad u Teheran, do konacnog odlaska u Francusku. Iako je Marjane centralna figura, prikazana u tim burnim vremenima istorije Irana, vremenima sukoba zapadnog uticaja i kulture islamske republike, tokom koje ona i njena porodica bivaju direktno pogodjeni i jednim i drugim, ipak je u ovome filmu uspjela da odrzi odredjenu objektivnost, realnost i distancu (sto mi se ne cini nimalo lako s obzirom na veoma zahtjevnu tematiku).

Ocjena 7.5/10

ja sam čitao grafičku novelu. jel u crtanom ima detalj kad švercuje kasete po gradu? dosta crno bijela slika namijenjena zapadnoj publici. btw. kad smo kod ekranizacija novela uskoro će se raditi vjerovatno najbolja novela posljednjih 20-tak godina habibi http://www.amazon.com/Habibi-Craig-Thom ... rds=habibi
da 800-ko :D , a i svi ostali, skidaj i čitaj, a onda gledaj i upoređuj!

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 06:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Trebao sam JosuBL pitati za savjet.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 11:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Frisky_Dingo je napisao:
malteras je napisao:
Persepolis (2007)

Animirani film koji prati zivot Marjane Satrapi od iranske revolucije kojom je srusen Reza Pahlavi, preko iracko-iranskog rata, skolovanja u Becu tokom osamdesetih, povratka nazad u Teheran, do konacnog odlaska u Francusku. Iako je Marjane centralna figura, prikazana u tim burnim vremenima istorije Irana, vremenima sukoba zapadnog uticaja i kulture islamske republike, tokom koje ona i njena porodica bivaju direktno pogodjeni i jednim i drugim, ipak je u ovome filmu uspjela da odrzi odredjenu objektivnost, realnost i distancu (sto mi se ne cini nimalo lako s obzirom na veoma zahtjevnu tematiku).

Ocjena 7.5/10

ja sam čitao grafičku novelu. jel u crtanom ima detalj kad švercuje kasete po gradu? dosta crno bijela slika namijenjena zapadnoj publici. btw. kad smo kod ekranizacija novela uskoro će se raditi vjerovatno najbolja novela posljednjih 20-tak godina habibi http://www.amazon.com/Habibi-Craig-Thom ... rds=habibi

Ne mogu se sada sjetiti (bilo je ono kada kupuje od svercera Iron Maiden, pa je uhvate, ali se izvuce, a da je ona svercovala ne znam, sto ne znaci da nije bilo, jer meni pamcenje nekada nije najbolje :) ). A ja ne volim stripove i slicne stvari sa slicicama, tako da cu samo film pogledati kada se pojavi (ako ne zaboravim :) )...

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 15:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
It's All Gone Pete Tong (2004)

Slika

http://www.imdb.com/title/tt0388139/

Priča o popularnom DJ-u Frankie Wildeu koji je ostao gluv. Zanimljiva priča, meni se svidio film. Vrijedi pogledati :)

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 16:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kaze no tani no Naushika (1984)

Drugi Miyazaki kojeg sam pogledao. Prvi, Gake no ue no Ponyo (2008), mi se i nije svidio. Ovaj je bolji, iako su neke nejasnoce objasnjene jos vecim nejasnocama...

Ocjena 7/10

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 19:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ako ces vec po Miyazakiju da krenes ..

- Mononoke-hime
- Tonari no Totoro
- Sen to Chihiro no Kamikakushi
- Hauru no Ugoku Shiro

Ne nuzno tim redom :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 20:33 
staromodan
Korisnikov avatar

SinCity 2 ima dobra verzija, za ove koji su lijeni otici do kina.. :D

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
Ender's game

Slika

Екранизована верзија популарне (:р) приче о геноциду. Није лоше, мада остаје горак укус ако сте читали новелу. Али, то је увијек тако. Књига је, једноставно, увијек боља од филма.

Оцјена: 8/10

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 20:57 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Meni nije. Ideja knjige je super ali Kardov stil pisanja mi nije legao. Samo dijalog i unutrašnji monolog :?
Btw, uskoro izlazi nastavak "Enderove igre", "Govornik za mrtve" i na srpskom.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 21:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Ako ces vec po Miyazakiju da krenes ..

- Mononoke-hime
- Tonari no Totoro
- Sen to Chihiro no Kamikakushi
- Hauru no Ugoku Shiro

Ne nuzno tim redom :D

Hvala :) Bice ove sedmice na HRT3 Hauru no Ugoku Shiro (srijeda 16:00) i Mononoke-hime (petak 16:00), tako da cu ih pogledati sigurno. Preostala dva cu skinuti, posto mi se cini da ih u ovoj turi nece prikazivati...

Nego, sada pogledah Irma la Douce (1963)
Lemmon i MacLaine su dobar par, a ovo je vecim dijelom zabavan, opustajuci i saren film. Nazalost, pretjeralo se u tom zabavnom i opustajucem dijelu. Uvodnih petnaestak minuta je odlicno... Ocjena 6/10

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 22:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
spavac je napisao:
The November Man - moze se pogledati zbog predivnih lokacija po Beogradu...uglavnom rusi i cia zaguzvali a Brosnan to sve pocisti..odlicna turisticka promocija Beograda kao i striptiz barova..

Uvijek sam se pitao sta ljudi toliko hvale vrijedno vide u tom BG-u.. sem uzurpiranog Kalemegdana na najistaknutijem mjestu, dijelom Skadarlije, nekoliko parkica i crkvenih platoa u krugu dvojke i +ade, nema apsolutno nista vise u urbanist. smislu (uz jos uzurpirano Dedinje kao vanredan izuzetak!). Taj grad je sistematski devastiran u zadnjih nekoliko decenija.. Ni Korbizje nije zalud komentarisao jednom: "nigdje tako gadnog grada na ljepsem mjestu ne vidoh!"..
Turisticki- trula tikva! Kao sto rekoh, da mu nije Kalemegdana, ladno bi mu mogli nakaciti etiketu lose kopije, recimo, jednog Bangkoka, koji i pored osnovne 'privredne' grane, na kontu broji znacajno vise znemenitosti.. Stoga dakle, sex-turizam & trafiking, jeftina brlja-podrigusha i sl. opijati, polutruli splavovi i ostalo...
Ladno ce za par godinica 'svecano' da preuzme titulu kojom su se prije samo deceniju kitili gradovi istocnije od njega-po Rumuniji, Bugarskoj, Ukrajini kao bagatelne sex-destinacije & nist vise od tog!

Samo jedan dominanantan gradjevinsko-'urbani' pravac: 'NovoTajkunoSnobizam' sa extremnim elementima 'new wave-shunda & kiceraja'.. Tek ce ga jos unakaze za par godina..! Prljava, siva, zapustena, balkanska kasabcina! Ja bih tamo recimo snimao samo ratne epopeje i scene slicne onim zavrsnima iz 'Pijaniste' oko one kuce u kojoj se na kraju krije.. a stvarne kulise, uz prethodno, bih nacinio od najveceg postotka 'crvenog urbanizma' od '45 naovamo..

Daleko ispred njega je jedan NS kao urbana cjelina, zatim vecina ostalih vecih gradova u Vojvodini..,cak i Sabac, Smederevo i sl.

No, mozda je utjeha za nekih 100 godinica najdalje da sljampavih surbistanaca nece vise ni bude, pa neko drugi, savjesniji i kompetentniji, pochisti svu tu zidarsku nakaradnost.. :lol: sem ako nas prije toga opet ne preteknu s'juga pa bu se gradila dunavsko-savska Tirana, tj. mi njima u amanet.. :lol: ..a dotle ce ruje i cia i dalje vrsljati po njemu i u RL-u.. :D

@spavac -nista u vezi s filmom i nista licno, ali ipak sorry!

Da se vratim @topic:

-iz razbibrige odgledao ovaj vise nego solidan muvi i rimejk iz 2006-te:

Slika

,i nikako da ukapiram koji mu sve dadose ovoliki minus na imdb-u.. procitao ovlas i nekoliko rivjua ispod i ne mogu se nacuditi likovima koji za nekoliko klasa iznad dizu original iz '72 - s toliko plitkom i ocajnom glumom, propustima i prenaglasenom melodramasmaracinom, da sam isti ugasio nakon 15-ak minuta.

Potonju verziju odgledao najprije zbog K.Rasela kojeg ovako gotivim kao lika iza malih ekrana.. Spec. efekti sjajno odradjeni -jako uvjerljivo i u mjeri, donekle skripi u dramaturgiji i razradi samih likova, ali to, ruku na srce, nisam ni ocekivao u ovako jednom disaster-filmcicu od 100-ak min., konstantno nabijenog usijanom atmosferom i bez pretjeranih melodramaticnih prokenjavanja, tracenja vremena i filmske vrpce.

Ocekujem jos da ce neko sad oplete i po mom 'nakaradnom pisaniju'.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 22:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
_зока je napisao:
Meni nije. Ideja knjige je super ali Kardov stil pisanja mi nije legao. Samo dijalog i unutrašnji monolog :?
Btw, uskoro izlazi nastavak "Enderove igre", "Govornik za mrtve" i na srpskom.

Офтопик, али... Знаш ли шта је, из овог серијала, издано на српском? Знам да је "Ксеноцид" објављен давно још, али не пратим Карда, па не знам да ли је и шта још преведено?

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2014, 08:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Za sada samo "Enderova igra". Moguće da su pred rat bile objavljene i ostale knjige, neki stariji ljubitelji SF-a su mi pričali da su čitali, a nisam upitao da li na engleskom ili srpskom.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2014, 11:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gran Torino (2008)

Ne sjecam se kada me je posljednji put nesto tako snazno vratilo u djetinjstvo kao scene u ovome filmu u kojima Klint Istvud glumi Klinta Istvuda :) Uglavnom je ovo klasicni vestern, sa svim njegovim osobinama...

Ocjena 7.5/10

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2014, 11:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Frisky_Dingo je napisao:
kad smo kod ekranizacija novela uskoro će se raditi vjerovatno najbolja novela posljednjih 20-tak godina habibi http://www.amazon.com/Habibi-Craig-Thom ... rds=habibi

Pa ovo je preko 600 str.!!! Nema šeme. Jedino da mi neko čita 1001 noć svako veče pred spavanje i pomjera stranice pred očima.

Odgledah konačno The Grand Budapest Hotel.

Film baš ima simpatičnih rješenja, nja kadrova, sav je nja, ali nije puno jaki mlitavi nja, nego onako neki nja sa šmekom. Nije ni jednog momenta dosadan, u svakom kadru se ima šta gledati, pun je detalja, lepršavo dobro osjećanje rađa. Ima mi neke veze sa Čokoladom, ima u nekim momentima i sa Ledenim dobom, a negdje sam imala utisak da su svi glumci pozorišni glumci i da je sva gluma, pozorišna gluma.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 709, 710, 711, 712, 713, 714, 715 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]