spavac je napisao:
The November Man - moze se pogledati zbog predivnih lokacija po Beogradu...uglavnom rusi i cia zaguzvali a Brosnan to sve pocisti..odlicna turisticka promocija Beograda kao i striptiz barova..
Uvijek sam se pitao sta ljudi toliko hvale vrijedno vide u tom BG-u.. sem uzurpiranog Kalemegdana na najistaknutijem mjestu, dijelom Skadarlije, nekoliko parkica i crkvenih platoa u krugu dvojke i +ade, nema apsolutno nista vise u urbanist. smislu (uz jos uzurpirano Dedinje kao vanredan izuzetak!). Taj grad je sistematski devastiran u zadnjih nekoliko decenija.. Ni Korbizje nije zalud komentarisao jednom: "nigdje tako gadnog grada na ljepsem mjestu ne vidoh!"..
Turisticki- trula tikva! Kao sto rekoh, da mu nije Kalemegdana, ladno bi mu mogli nakaciti etiketu lose kopije, recimo, jednog Bangkoka, koji i pored osnovne 'privredne' grane, na kontu broji znacajno vise znemenitosti.. Stoga dakle, sex-turizam & trafiking, jeftina brlja-podrigusha i sl. opijati, polutruli splavovi i ostalo...
Ladno ce za par godinica 'svecano' da preuzme titulu kojom su se prije samo deceniju kitili gradovi istocnije od njega-po Rumuniji, Bugarskoj, Ukrajini kao bagatelne sex-destinacije & nist vise od tog!
Samo jedan dominanantan gradjevinsko-'urbani' pravac: 'NovoTajkunoSnobizam' sa extremnim elementima 'new wave-shunda & kiceraja'.. Tek ce ga jos unakaze za par godina..! Prljava, siva, zapustena, balkanska kasabcina! Ja bih tamo recimo snimao samo ratne epopeje i scene slicne onim zavrsnima iz 'Pijaniste' oko one kuce u kojoj se na kraju krije.. a stvarne kulise, uz prethodno, bih nacinio od najveceg postotka 'crvenog urbanizma' od '45 naovamo..
Daleko ispred njega je jedan NS kao urbana cjelina, zatim vecina ostalih vecih gradova u Vojvodini..,cak i Sabac, Smederevo i sl.
No, mozda je utjeha za nekih 100 godinica najdalje da sljampavih surbistanaca nece vise ni bude, pa neko drugi, savjesniji i kompetentniji, pochisti svu tu zidarsku nakaradnost..

sem ako nas prije toga opet ne preteknu s'juga pa bu se gradila dunavsko-savska Tirana, tj. mi njima u amanet..

..a dotle ce ruje i cia i dalje vrsljati po njemu i u RL-u..
@spavac -nista u vezi s filmom i nista licno, ali ipak sorry!
Da se vratim @topic:
-iz razbibrige odgledao ovaj vise nego solidan muvi i rimejk iz 2006-te:

,i nikako da ukapiram koji mu sve dadose ovoliki minus na imdb-u.. procitao ovlas i nekoliko rivjua ispod i ne mogu se nacuditi likovima koji za nekoliko klasa iznad dizu original iz '72 - s toliko plitkom i ocajnom glumom, propustima i prenaglasenom melodramasmaracinom, da sam isti ugasio nakon 15-ak minuta.
Potonju verziju odgledao najprije zbog K.Rasela kojeg ovako gotivim kao lika iza malih ekrana.. Spec. efekti sjajno odradjeni -jako uvjerljivo i u mjeri, donekle skripi u dramaturgiji i razradi samih likova, ali to, ruku na srce, nisam ni ocekivao u ovako jednom disaster-filmcicu od 100-ak min., konstantno nabijenog usijanom atmosferom i bez pretjeranih melodramaticnih prokenjavanja, tracenja vremena i filmske vrpce.
Ocekujem jos da ce neko sad oplete i po mom 'nakaradnom pisaniju'..