banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 11:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2833 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 142  Sledeća

Za koga ćete glasati na izborima u oktobru 2014.?
SNSD 14%  14%  [ 11 ]
SDS 29%  29%  [ 22 ]
PDP 5%  5%  [ 4 ]
DNS 3%  3%  [ 2 ]
SRS RS 0%  0%  [ 0 ]
SNS RS (Vučićevi) 4%  4%  [ 3 ]
SP RS 3%  3%  [ 2 ]
NDP - Dragan Čavić 9%  9%  [ 7 ]
Bojkotovaću izbore 33%  33%  [ 25 ]
Ukupno glasova : 76
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Sep 2014, 10:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Tako je...ono sto je u tom trenutku bilo jedino moguce

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 10:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Пеле Мали je napisao:
Ако је вријеме несврстаних прошло онда је вријеме да Додик престане да изиграва таквог јер за то нема ни капацитета ни моћи. Није успјело једној Југославији а да успије њему са милион становника. То је то твоје покривање "обје базе" да се разумијемо.

Уосталом, крајње је наивно вјеровати да Србија или чак ми имамо неког избора. Ваљда је бар до сад јасно да су нам судбе одређене и да се чека још неко вријеме да се старе страсти смире те да се то објелодани. Само велике промјене на свјетској сцени би могле да утичу на то. До тад, ми са Србијом идемо у пакету а Додиково сликање са Путином у разноразним ходницима је равно мом сликању са плејбој зечицама.

Велике промјене на свјетској сцени су у току и није их уопште тешко примјетити. Тако да, сви ви који кажете да немамо избора, ПМСМ немате појма. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 10:57 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
I ako Tadić sada pobjedi, a SDS ne bude u poziciji da da mandatara koji će obezbjediti većinu mandat treba dati onome ko to bude mogao, makar i SNSD-u. I tu će se onda viditi loš taktički potez prilikom raspodjele kandidatski pozicija jer je predsjednik RS protokolarna funkcija, a prava vlast leži u rukama predsjednika Vlade tj onoga ko upravlja njime. Dodika u ovom slučaju.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 10:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Prava vlast lezi u rukama pozicije na kojoj je trenutno Dodik, bio to predsjednik ili premijer.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 11:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Upravo. Al' govorim o teoretskom raspoređivanju vlasti, onako kako je zamišljeno.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 11:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Predsjednik Republike potpisuje Zakone. Tako da je njegova zadnja ako se uzoguni.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 11:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
To i ostaje u domenu zamisljanja ako je poglavica (bio to Dodik, Tadic ili neko treci) dovoljno jak da uzme sve u svoje ruke. Kod nas se zakona pridrzava ako nema druge opcije

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 11:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije neki zakon sam po sebi bitan. Bitno je sjebati kncepciju Vladi i obesmisliti postojanje skupstinske koalicije koja stoji iza te Vlade.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 12:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
skupstinka vecina moze opozvati predsednika...
uloga predsednika rs je mala,samo je sada situacija da je predsednik vodja partije i da mu malo ko iz te partije moze reci ne.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 12:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pod kojm uslovima?

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 15:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
http://mondo.ba/a507758/Info/BiH/Koga-b ... NKETA.html

par procenata gore-dole je razlika...

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Philby je napisao:
Daj pusti te priče o Dodiku kao zaštitniku Srpske, zar ti stvarno vjeruješ u to? Pa on se najviše zalagao za ukidanje vojske koja je stvorila Republiku Srpsku, šta možeš očekivati od takvog čovjeka. Ne kontam zašto ste vi iz Srbije toliko fascinirani njime i zašto ovde Vučića kuju u zvijezde kad su obojicu na vlast doveli stranci?

Другар, не капираш ти шта сам ја написао. Ја нисам написао да је Додик бранилац РС зато што је патриота и националиста. Он брани РС зато што нема другог излаза, а његова лична сигурност је управо у одбрани РС. То је поента свега. Човек кроз одбрану РС уствари брани самог себе и зато и успева да се одупре уценама страних амбасадора и сл. Ја би могао овде да изнесем примере неких уцена које су крајње понижавајуће не према РС, него према српском народу у Б/Х генерално а нису ни од какве користи ни другим народима у Б/Х. То су уствари уцене које долазе само као вид притиска и омаловажавања Срба у РС. Нећу да напишем о чему се ради јер би неко ко нпр. чита а упућен је у дешавања могао да сконта и ко стоји иза овог налога :)

Да поједноставним: Западне земље не желе РС. То је чињеница. Различит је само њихов приступ том проблему. Енглези би радикалним мерама да нам савију кичму, а Немачка и Аустрија (која је од стране ЕУ добила Западни Балкан на поверење због своје историјске улоге на овим просторима) сматрају да тај процес треба да се ради постепено и на етапе.

Миле бранећи РС уствари брани себе и своју имовину,а сви знамо да човек најбоље брани нешто када је то нешто његово.
СДС кадар нема капацитет да одбрани било шта јер због ратног белега странке биће принуђен да спроводи оно шта му се каже из Бече, Берлина, Лондона, Париза, итд. То нису никакве теорије завере, него чињенице. Ја мислим да ни у Африци нема случајева да премијер једне земље иде на разговоре код страног амбасадора да се консултује са њим пре него што донесе неку одлуку која није стриктно везана са односе са том земљом, него је искључиво унутрашње питање.

Ја сам лично био убеђен да од Б. Тадића нема већег љигаваца, али сам пар година касније нажалост демантован.
Тако вам је и у РС. Додик јесте такав какав јесте, али будите убеђени да ће они који дођу на његову позицију после њега бити још гори, још неискренији, још спремнији за личне бенифиције и богаћење.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 16:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma daj Silvio uozbilji se.Čuj brani svoju imovinu,pa ne može je dovjeka tako braniti.Jebeš takvu imovinu koja zavisi od mog političkog bistvovanja.
Pitam se šta Tadić ili Bosić ima sa ratnim belegom njihove stranke?Ali ajde da se zadržimo malo oko toga šta germani hoče u BIH(ipak se njih pita)...da li je to centralizovana Bosna ili preuređena sa još jednim HR entitetom?Ja mislim da je posrijedi ovo drugo i po tome se može zaključiti da opasnost jedino prijeti od teritorijalnog "štipanja" novog entiteta.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 17:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
spijo je napisao:
Ma daj Silvio uozbilji se.Čuj brani svoju imovinu,pa ne može je dovjeka tako braniti.Jebeš takvu imovinu koja zavisi od

potpis

a sva mu imovina nije ovde
a imaju i sds-ovi imovinu u rs :P ali manju...

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 17:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Spijo bi i poklonu gledao u zube. A da nece tamo nekoj imovini :lol:

Mislim da Silvio malo pretjeruje jer braca germanski katolici ne zele ni u najavi kod sebe gradjane/pripadnike neke IS koja je na dva sata voznje od Graca. To je cist pragmatizam.

Nezavisnost RS dovodi ekspresno do te situacije.
Ukidanje RS i prakticno razvlastivanje Srba samo odgadja tu situaciju.
Igranje oko buducnosti RS i Treceg odrzava postojece stanje do daljnjeg.

Sta bi ste vi birali?

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 19:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prevelika je to dilema za naše tri sive ćellije :D

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Dobro je rekao TNS i vec smo to pisali. Potencijalnim otcjepljenjem RS, ostaje drzava u kojoj bi vehabije i slicni pokreti mogli divljati kako hoce, i to sve na svega par sati od srca evrope.

Meni nije jasna druga varijacija i druga krajnost cesta kod naseg naroda, a to je ujedinjenje sa Srbijom, to ljudi tako olako izgovore... Jel vi znate sta bi mi bili za njih, jel znate kakvu to neperspektivu nosi? Kad pogledamo Srbiju i njen odnos prema juhu, otprilike bi bili kopija tog juga Srbije, a sve pare bi isle u Beograd.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 21:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma sva Srbija i Vojvodina rintaju za bg ciganiju.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
BeckaSkola je napisao:
Dobro je rekao TNS i vec smo to pisali. Potencijalnim otcjepljenjem RS, ostaje drzava u kojoj bi vehabije i slicni pokreti mogli divljati kako hoce, i to sve na svega par sati od srca evrope.

Već sad divljaju i rade šta hoće a za Evropu pošteno rečeno me zaboli....toliko od mene.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2014, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Koga briga sto tebe zaboli? Ne pitas se ti.
Ljudi koji se pitaju nema teorije da bi to dozvolili. Vehabije su na ovom nivou, a jos imaju tampon zonu u vidu Srba i Hrvata u BIH. Sta bi bilo tek da imaju svoju drzavu u kojoj ce divljati kako hoce? Ceric predsjednik, Bilal Bosnic glavni savjetnik za vjere u drzavi. Idila.. 8)

Citam malo bosnjake, ne negoduju oni toliko oko vehabija, koliko negoduju oko toga sto napadaju i "prevaspitavaju" samo njihove i to se onako malo zale sto to ne napadaju nikako Srbe... :D Sindrom. 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2833 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 142  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]