Da ne bude zabune,i da neko ne pomisli da je ovaj film Prijedorska polja smrti,neka istina,aksiom..ima ovdje i propagande i laži koliko hoćeš,ali onaj ko hoće da vidi,vidjeće neke stvari koje možda i nije znao...
Konkretno ja,imam svoj način na koji gledam takve stvari...A to je,da ne slušam ni njihovu propagandu kako ih je poginulo sto miliona,i to nenaoružanih,miroljubivih,i po Srebrenici i po Prijedoru...A niti našu,da su Muslimani u Prijedoru i Kozarcu imali maltene atomsku bombu.
Ne..Meni je od svega u ovom filmu najotrežnjivije kad vidim u filmu neke ljude,koje sam lično znao... svog tadašnjeg predsjednika prijedorskog SDS,Milomira Stakića,osuđenog na 40 godina...ili čak i Darka Mrđu,koji plače ko pička u Hagu i moli za oprost rodbine nevinih žrtava koje je pobio...
On je u ratu bio komandir interventne brigade prijedorske policije,i ja sam sličnog VES-a,i kao mladi vojnik i u ratu sam stalno bio okružen momcima iz tog roda,i znam da su to u 99% slučajeva baš čvrsti momci,kojima mnogo treba da zaplaču,da tako propjevaju i mole za oprost..nisu tu pare u pitanju,čujem da nema ništa,da ga je i žena napustila,da je pogubljen....Iz toga sam zaključio da mu stvarno nije lako,i da je zaista istina ono što kažu da je najteže kad se ugasi svjetlo naveče,pa ostaneš nasamo sa svojom žrtvom,ili žrtvama
I da ne postoji gora kazna,ni u Hagu,niti igdje na ovom svijetu od te
Uglavnom,djeco molite se Bogu samo da se rat ne ponovi..Ne dao Bog nikome

...Ništa lakše nego kuckat po forumu i biti pametan nakon 20 godina,i to u mirnodopskom okruženju....Rat je nešto sasvim drugo,sasvim druga matrica razmišljanja...najmirniji se pretvore u zvijeri,najveći bukači pobjegnu u Njemačku...
Bilo,ne ponovilo se.