banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 22:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120129 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3356, 3357, 3358, 3359, 3360, 3361, 3362 ... 6007  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ФК Борац
PostPoslato: 28 Apr 2014, 09:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 10:43
Citiraj:
ekstra video kolega

Nisam snimao ja, nego jedan prijatelj koji tu takođe dolazi sa djetetom. Ja sam samo stavio na forum.
Klinci su super. Navijaju cijelo vrijeme. Uglavnom prate navijače sa istoka.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 10:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Napisaću nekoliko riječi o OFK Sport-Team iz Banja Luke. Dakle, riječ je o školi fudbala koja se u zadnje vrijeme spominjala kao moguća osnova omladinskog pogona FK Borac. Projekat je spriječila nova uprava na čelu sa Ilićem. Najveći otpor ovoj ideji pružen je, očekivano, iz omladinske škole FK Borac jer bi potpisivanje ugovora o saradnji između FK Borac i OFK ST za sobom povuklo i radikalnu reorganizaciju omladinskog pogona. Inače, cijela ta grupa naših bivših trenera prvog tima i omladinske škole, koja se okupila oko Ilića, što u Borcu, što u FK Krupa, većinu svojih ambicija vezuje za novu upravu i Ilića.
Ideja o saradnji sa OFK ST potiče od prošlog ljeta kada je Šuput ponovo postao predsjednik kluba, a zagovarao ju je prije svega Krunić. Međutim, Šuput je pokušao da napravi nekakav dogovor sa omladinskom školom u klubu ne želeći da otvara nove frontove u i oko kluba. Njegov prijedlog je bio da se omladinska škola organizuje kao većim dijelom samostalna jedinica u klubu koja bi imala takoreći poluprivatni karakter. Treneri omladinske škole bi imali pravo da kao neku vrstu honorara uzmu prihode od članarine. Tražio je od njih da se utvrdi stanje u omladinskoj školi (broj polaznika i sl.) i da mu se dostave njihovi prijedlozi za reorganizaciju škole. Umjesto traženih odgovora dobio je još žešći otpor te grupe i još veće miješanje u funkcionisanje prve ekipe. Zbog učestalih prijetnji blokiranja kluba koje su te jeseni bile stalno na dnevnom redu (slučajno?) odustaje da se onda upusti u ovu priču sa OFK ST. Međutim, Krunić ne odustaje od toga i ovog proljeća pokušava da pokrene taj prijedlog. Bilo je čak i usmenih pristanaka Ilića, ali ne i ozbiljnijeg razmatranja te ideje.
A ideja je da se napravi (četvorogodišnji?) ugovor o saradnji koji bi prije potpisivanja bio stavljen na uvid navijačima i javnosti. Svima je jasno šta znači afera sa FK Džaja i nikome nije u interesu da tu priču neko olajava na osnovu nedostatka informacija o stvarnom karakteru saradnje. Što se OFK ST tiče, ne pada im na pamet da na bilo koji način dođu na zao glas među navijačima i time ugroze ono što su godinama gradili. A takođe nemaju namjeru da školu jednostavno nekome potpuno predaju u ruke samo da bi se uvrstili u veliki klub. Znači, ugovor koji bi se napravio morao bi da bude fer za obje strane, i za FK Borac i za OFK ST.
OFK ST trenutno ima preko 500 polaznika.i juniorskih selekcija radi se isključivo po godištima. Nako nekih šest-sedam godina rada rezultati su sve očitiji. U BiH postoji možda nekoliko škola koje mogu da se donekle porede sa OFK ST. Recimo, to je Pašićeva Bubamara (koja sarađuje sa Interom), ali i njih su izgleda već prevazišli. Sa ogrankom te škole iz Novog Grada se doslovno sprdaju u svim godištima. (Nedavno sam imao priliku da prisustvujem njihovoj demontaži, i to u Novom Gradu. Četiri godišta od 2003 do 2006 su pobjeđivali vršnjake po pet do devet razlike.) Ni Sarajlije (sarajevski ogranak) ne prolaze puno bolje. S obzirom da mi sinovac već drugu godinu trenira u OFK ST (2006. godište) imao sam priliku da ih vidim na djelu i na međunarodnim turnirima. Sve njihove selekcije redovno dolaze do finala na tim turnirima. Ljetos sam na turniru u Miklavžu (kod Maribora) gledao kako je 2002. godišete u finalu jedva poraženo od prilično jake vršnjačke selekcije NK Maribor. Nedavno su na turniru u Novom Sadu u finalu poraženi od Vojvodine, a prije toga izbacili, recimo, solunski PAOK. 2004. i 2006. godište nagovještavaju da će prevazići sva ostala godišta. 2006. godište je u januaru u finalu turnira u BL sa 4:0 pobijedilo vršnjake austrijskog prvoligaša SC Wiener Neustadt. Govorim sad samo o selekcijama koje sam imao priliku da pratim. Mogu o tome da napišem romane, ali ono što je najbitnije je da se tamo radi najozbiljnije, na nivou ozbiljnih škola ozbiljnih klubova. To je malo čudo na ovim prostorima. Na početku sam bio prilično skeptičan, ali sam vremenom uvidio da je njihov uspjeh zasnovan na radu. Tamo se radi od ranih časova pa do naveče. Samo treninzi, treninzi, organizacija, turniri itd. Šefa škole možete u skoro svako doba (vikendom pogotovo) zateći tamo kako vodi treninge, organizuje stvari itd. Na kraju krajeva svako može da se lako uvjeri u ovo o čemu priča. Prošetajte, recimo, subotom i nedjeljom prijepodne do balona Sport-Team (kraj Vrbasa, prekoputa naselja Borik) i prosudite sami. Na kraju, njihov kvalitet možda najbolje ilustruje to što je mjesečna članarina 50km (prilično skupo), a što sve više ljudi dovodi djecu i ustrajavaju u tome da tamo treniraju.
S druge strane imamo našu školu i njene rezultate. Školu iz koje zakleti Borčevci moraju da spašavaju svoju djecu i vode ih u škole kao što je Sport-Team da ih klika ne uništi. I svi se pozivaju na nedostatak adekvatnih uslova. Jeste, ali ni balon Sport-Teama ne pripada njima, nego su napravili aranžman sa vlasnicima. Ništa što ni FK Borac ne bi mogao da uradi.
Ovo sve pišem da imate sa čime da poredite ono što će se uskoro možda dešavati oko naše omladinske škole u režiji Ilića i njegovih ljudi. Mislim da sa tim samo gubimo vrijeme. Ukratko: od govneta se ne može napraviti pita. To neće uspjeti ni njima, čak i ako kao rukovodstvo budu vuukli dobre poteze (što, takođe, teško može da se očekuje). Previše je tu trulih kompromisa, nezasluženo čvrstih ugovora, frustruranih 'stručnjaka' koji su godinama ogrezlih u spletkarenja.
Neka ja ne budem u pravu. U tom slučaju izlazim odvdje ili bilo gdje i imenom i prezimenom priznajem da sam pisao gluposti.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:11 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Jun 2010, 22:10
Evo da dodam na ovaj tekst koji je 100% tacan da u ofk st ne uce djecu da ne vole borac kao suprotna strana koja mrzi sve sto dolazi iz ofk st.to dokazuje da gro djece na zapadu su polaznici ofk st

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zelim zelim je napisao:
Evo da dodam na ovaj tekst koji je 100% tacan da u ofk st ne uce djecu da ne vole borac kao suprotna strana koja mrzi sve sto dolazi iz ofk st.to dokazuje da gro djece na zapadu su polaznici ofk st

Naravno da ne. Tamo sam podijelio puno materijala za našu akciju promocije kluba. Bilo ih je koliko hoćeš oba puta na danu otvorenih vrata. A i ovi klinci navijači sa snimka su skoro svi polaznici OFK ST.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Još jedna stvar... Kao prilog o tome ko je ko i ko razmišlja u kom pravcu.
Krunić je, nezvanični naravno, u više navrata iznosio ideju da makar operativni dio kluba preuzmu ljudi koji dolaze isključivo iz navijačke baze.
Dakle, da se među tim ljudima nađe neko ko je dovoljno obrazovan, ko zna detaljno stanje u i oko kluba i ko je dovoljno nezavisan, i da takav neko, recimo, preuzme funkciju direktora. Isto tako bi se mogli naći novi ljudi za funkcije direktora stadiona, menadžmenta itd. (Briga o sajtu već neko vrijeme funkcioniše tako.)
Ljude koji ispunjavaju sve ove uslove smo već imali kao predstavnike navijača u UO ili ih još imamo u skupštini kluba.
Ima li ijedan razlog da se ova ideja ne prihvati?

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2010, 11:40
има. непоткупљиви и неподобни
и још би радили на дизању и промоцији Борца.
куд ћеш већи проблем :D

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 14:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Maj 2012, 21:18
Kitopsina,sve gore sto si napisao kada bi se pretocilo u stvarnost poceli bi da licimo na ozbiljan klub.ALi za ozbiljan klub trebaju ozbiljni ljudi,sve dok je Krunic tu msm da se nekako moze odupirati djilkosima! A gore kad si spomenuo da je SUput aktivirao tu pricu jos proslog ljeta,smao s eobistinilo da je covjek htio,imao zelje i volje da radi u interesu kluba,nazalost nije imao adekvatnu podrsku nekih 'VISIH' sila...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 15:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Može li neko da mi napiše Lešinarsku obradu?

Spoiler:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PB3geHQ2G30[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 16:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Dec 2011, 21:42
Jel onom Shlageru neko na profilu ili je čovjek stvarno išao da gleda derbi,a po postovima do sam sam mislio da je naš čovjek kojem je Borac bas u krvi.?

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 16:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ja b' da mu se zabrani ulaz na stadion. I njemu i potomcima, naredna 3 koljena.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 17:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Maj 2012, 21:18
Pjesma ti ima dvije obrade,kad' smo bili u prvoj ligi RS i kad smo Evropu obezbijedili.
Sanjam,kako imam vizu
Sanjam,pobjede u nizu,
Sanjam tu Evropu ja
Sanjam Borac liga sampiona nananan
Java,ne daju mi vizu
Java,porazi u nizu,
Java,prijave mi stizu
Java,Borac igra drugu ligu nananan
druga obrada je ova:
Java,dobio sam vizu,
Java,pobjede u nizu,
Java,igramo sa stilom,
Java,na gradskom sa Aston Vilom nanana

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 17:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
mblm je napisao:
Jel onom Shlageru neko na profilu ili je čovjek stvarno išao da gleda derbi,a po postovima do sam sam mislio da je naš čovjek kojem je Borac bas u krvi.?

Il' se sprda ili mu je neko hakovao nalog, poznajem ga licno i ne vjerujem da bi sebi dopustio da pise onakve nebuloze. Ono je jadno :(

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 18:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Борац je napisao:
Pjesma ti ima dvije obrade,kad' smo bili u prvoj ligi RS i kad smo Evropu obezbijedili.
Sanjam,kako imam vizu
Sanjam,pobjede u nizu,
Sanjam tu Evropu ja
Sanjam Borac liga sampiona nananan
Java,ne daju mi vizu
Java,porazi u nizu,
Java,prijave mi stizu
Java,Borac igra drugu ligu nananan
druga obrada je ova:
Java,dobio sam vizu,
Java,pobjede u nizu,
Java,igramo sa stilom,
Java,na gradskom sa Aston Vilom nanana

:thumbright:
Hvala puno!
Sjajno je!

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 19:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2012, 12:53
shakal je napisao:
mblm je napisao:

Il' se sprda ili mu je neko hakovao nalog, poznajem ga licno i ne vjerujem da bi sebi dopustio da pise onakve nebuloze. Ono je jadno :(

sta je pisao , nisam vidio ??

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
ma daj, pale vas :lol:

ko ne konta Šlagerov humor nek se i ne trudi

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 20:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2012, 09:21
Kitopsina druze stvarno ozbiljno mislis za SPORT TIM ,pa rasturice skolu koja je ionako u kurcu ,znam ja da Pop vodi tu djecu i da vas guli i nek vas guli i treba gdje su ta silna djeca iz njegove skole, gdje igraju evo da ti kazem po svadbama i rodjendanima .Taj projekat je dobar zato sto iza njega stoji najveci neprijatelj Banjaluckog fudbala gensek Rodoljub Petkovic ,molim te znam da subjektivno gledas na to ali ja mu ne bi dao da pridje klubu nasem kao sto nas je Dzaja naguzio tako ce i Pop ako uspiju dvaputa jbg onda

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 20:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

boka firma je napisao:
Kitopsina druze stvarno ozbiljno mislis za SPORT TIM ,pa rasturice skolu koja je ionako u kurcu ,znam ja da Pop vodi tu djecu i da vas guli i nek vas guli i treba gdje su ta silna djeca iz njegove skole, gdje igraju evo da ti kazem po svadbama i rodjendanima .Taj projekat je dobar zato sto iza njega stoji najveci neprijatelj Banjaluckog fudbala gensek Rodoljub Petkovic ,molim te znam da subjektivno gledas na to ali ja mu ne bi dao da pridje klubu nasem kao sto nas je Dzaja naguzio tako ce i Pop ako uspiju dvaputa jbg onda

Objasnio sam pod kojim uslovima bi moglo doći do te saradnje.
I niko ne može da prisili ljude da vode djecu u tu školu i plaćaju to što plaćaju. Nije Pop nikoga hipnotisao. Ima dobrih razloga zašto ljudi to rade. Kažem da se rezultati sada pojavljuju. Gdje su djeca? Pa evo, mladog Teodorovića (2002. godište) hoće PAOK. Mislim da su već nešto dogovorili.
Sport-Team gleda svoj interes, i tačno je da imaju podršku FSRS, ali zar je Draškom Ilić prijatelj banjalučkog fudbala? On treba da postavlja školu na noge? Ko je neprijatelj Borca? Onaj ko je svojim radom obezbjedio kvalitetno mjesto za trening poletaraca da ne propadaju talenti, dok se u Borcu ne desi neko čudo? Kažem opet da niko nije lud da vodi dijete negdje samo zato što neko eventualno podržava ovu ili onu školu. Isključivi razlog je kvalitet rada.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 21:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Omladinskoj skoli treba hitna reorganizacija jer je odavno postala svrha samoj sebi.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 23:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
Nisam dugo pisao na temi ali narednih dana ce se saznati ko su kandidati i kakva se borba vodi oko omladinske skole...
sto se tice Sport tima malo se raspitajte ljudi, kako je prosla saradnja sa Vrbasom i kako se radi...

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2014, 05:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
:roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120129 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3356, 3357, 3358, 3359, 3360, 3361, 3362 ... 6007  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]