Balkan Expres je napisao:
Merhaba je napisao:
Pametni ljudi u ostalim drzavama masu para ulazu da sacuvaju starije objekte a mi ih rusimo sa ceifom i nazivamo stracarama.Novi objekat je uvijek lako napraviti ali onaj stari nikad vise.
Sve one objekte od Palasa do pijace,oko Ferhadije do SUP-a,Seher... treba malo renovirati ali niposto rusiti.
(Vjerovatno mislis na BL)
Slazem se u potpunosti sa tobom, te objekte treba renovirati i sacuvati ih od propadanja.
Kuce u predjelu Ferhadije su tu kao istorijski spomenici koje naposljetku trebamo sacuvati kada su vec mnogi odletjeli u zrak.
U centru Bostona izmedju ogromnih nebodera nalazi se jedna mala crkvica koja je stara nekih 300 godina. Ta crkvica je istorijski spomenik i turisti koji dodju u Boston obavezno se prosetaju do te crkvice pored koje se slikaju i uzivaju u toj starini od samo 300god. Lako je izgradjivati nove objekte od mramora i mesinga,da li zelite da vam grad izgleda kao jedan novi trzni centar. Grad vrijedi onoliko koliko je star i koliko ima spomenika koji obiljezavaju njegovu proslost.
koliko god to bilo fino ja se ne slazem sa tim. Grad ne cini kamenje vec ljudi, ja bi radije da banjaluka bude poznata po dobrim i prijatnim ljudima toplog srca koji ugoscuju sve strance nego po nekim starinama. Dalje, ako ce na mjestu nekih rusevina napraviti nesto sto ce grad imati koristi ( kulturni centar, sigurna kuca za zene, racunalnicki centar itd. ) opet sam za to da se kuse te kucice ( ostavio bi ono sto je bas staro i ima neko kulturno znacenje- kuca napola srusena od prije sedamdesetak godina u centru grada nama ama bas nikakvo kulturno bogatsvo, jedino ako je neko poznat zivio u njoj )