banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 19:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Nov 2004, 18:09 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Nov 2004, 17:59
Da li je glavni grad zasluzio da se u samom centru poruse postojece stracare i krene u izgradnju novih poslovnih objekata?Mislim na objekte iza nekadasnjeg zenita i kucerke od hotela palas ka pijaci.

RS 4EVER

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2004, 19:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
Pametni ljudi u ostalim drzavama masu para ulazu da sacuvaju starije objekte a mi ih rusimo sa ceifom i nazivamo stracarama.Novi objekat je uvijek lako napraviti ali onaj stari nikad vise.
Sve one objekte od Palasa do pijace,oko Ferhadije do SUP-a,Seher... treba malo renovirati ali niposto rusiti.
(Vjerovatno mislis na BL)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2004, 21:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
porusiti treba nego sta, barake i montazne zgrade izgradjene pedesetih godina niposto nije nesto cega bi se trebali veseliti.

To je i onako prema urbanistickom planu predvidjeno za rusenje, samo se ceka pravi projekat i lova.

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2004, 22:29 
Početnik
Početnik

Urbanistickim planom je predvidjeno rusenje svih objekata koji su gore pomenuti.Potencijalni investitori su spremni,samo se ceka odluka gradskih vlasti o rusenju tih objekata.Mislim da je na zemljistu pored ferhadije koje je jos uvijek neizgradjeno(zelena povrsina uz bulevar) planirana izgradnja stambeno-poslovnog objekta.Da li neko vise zna o tome?

RS 4EVER

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2004, 02:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
duck je napisao:
Urbanistickim planom je predvidjeno rusenje svih objekata koji su gore pomenuti.Potencijalni investitori su spremni,samo se ceka odluka gradskih vlasti o rusenju tih objekata.Mislim da je na zemljistu pored ferhadije koje je jos uvijek neizgradjeno(zelena povrsina uz bulevar) planirana izgradnja stambeno-poslovnog objekta.Da li neko vise zna o tome?

RS 4EVER

....nista ne znam,osim da se Urbanisticki Plan radi svakih 20-30 godina,za isti period i da se objekti ne bi rusili ukoliko bi se ulagalo u njih. Ovako zjape prazni. Kad smo vec oko toga,cini mi se da si govorio o Srpskoj ulici ako se ne varam. Tamo nema vise starih objekata(osim dva koja se mogu srusiti nogom). Gradjevinska skola se vratila u ruke ukrajinske crkve(samostana casnih sestara),i renovirace se koliko ja znam. Ostalo radi,valjda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2004, 02:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
Ubjedljivo "najurbanija" scena mi je kad vidim onu bakicu kako okopava svoju baštu, preko puta Mr X-a, čitavih 300 metara(ili sekund više) udaljenu od Banskog dvora :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2004, 10:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
COCO je napisao:
Ubjedljivo "najurbanija" scena mi je kad vidim onu bakicu kako okopava svoju baštu, preko puta Mr X-a, čitavih 300 metara(ili sekund više) udaljenu od Banskog dvora :roll:

Slazem se potpuno !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2004, 10:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Grad je lako urbanizovati, ali narod u njemu teshko.... :roll: U BL "urbanizuje" ko kako i sta stigne...

(P.S. ta bakica nema sta da jede pa joj jedino ostalo da okopava komadic zemlje)..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2004, 10:46 
Početnik
Početnik

Nuzno je da BL sto prije svoj centar pretvori u evropski,kako bi i sami gradjani koji se jos uvijek ne osjecaju tako,shvatili gdje zive.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2004, 11:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Po meni ne moze neko ko nije iz BL da radi urbanizaciju grada. Samo BL-ucanin i BL-ucanke znaju kako grad zivi i kako grad dise. (naravno ne mislim samo na rodjene nego ljude koji su proveli dosta dugo u BL).

Kad smo vec kod centra, meni licno ni onaj Palas ne treba. 1. davno je izasao njegov arhitektonski izgled iz mode, 2. cinjenica da zjapi i ruzi centar vec godinama, 3. hotela, motela u BL ko u prici.

Ma u gradu ima toliko nedostataka. Ali svjesni smo svi da ne moze preko noci da se nesto promjeni, a svjesni smo i toga da ko ima para ima i moc da radi sta hoce taman to nikako ne bilo u duhu grada i tog naroda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2004, 11:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
BL-Angel je napisao:
Po meni ne moze neko ko nije iz BL da radi urbanizaciju grada. Samo BL-ucanin i BL-ucanke znaju kako grad zivi i kako grad dise. (naravno ne mislim samo na rodjene nego ljude koji su proveli dosta dugo u BL).

Kad smo vec kod centra, meni licno ni onaj Palas ne treba. 1. davno je izasao njegov arhitektonski izgled iz mode, 2. cinjenica da zjapi i ruzi centar vec godinama, 3. hotela, motela u BL ko u prici.

Ma u gradu ima toliko nedostataka. Ali svjesni smo svi da ne moze preko noci da se nesto promjeni, a svjesni smo i toga da ko ima para ima i moc da radi sta hoce taman to nikako ne bilo u duhu grada i tog naroda.

u beogradu imas od gotskog, romskog pa do savremenog stila i sve
to izgleda nekako mocno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2004, 11:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vjerujem da izgleda mocno...samo sto BL nije BG... btw. "centar je ogranicen" bojim se da se sve gubi u ovoj "novoj" urbanizaciji.... ja sam za parkove, zelenilo. Ajde da se grad shiri a ne da se zabija u centar...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2004, 13:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

BL-Angel je napisao:

draga moja ne lupetaj gluposti.
btw. jedan Pariz je pocetkom proslog stoljeca dizajnirao cistokrvni njemac ( berlincan ) kad njima nije smetalo da im njemac crta grad, zasto bi onda samo banjalucanin mogao banjaluku. takav posao se radi godinama a ne za par dana i ko god bi ga radio bi u tom vremenu upoznao kako grad dise.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2004, 13:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2002, 01:00
Mislim da prvo treba rijesiti saobracajnice... nije nikakvo rjesenje graditi stambeno poslovne objekte jedan na drugom u strogom centru grada, tik uz ulice, jer se ne ostavlja mogucnost za prosirenje istih, te neminovno dolazi do saobracajnog kolapsa

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2004, 16:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

drigi je napisao:
BL-Angel je napisao:

draga moja ne lupetaj gluposti.
btw. jedan Pariz je pocetkom proslog stoljeca dizajnirao cistokrvni njemac ( berlincan ) kad njima nije smetalo da im njemac crta grad, zasto bi onda samo banjalucanin mogao banjaluku. takav posao se radi godinama a ne za par dana i ko god bi ga radio bi u tom vremenu upoznao kako grad dise.

cuj "dragi moj".... ja samo govorim da ne moze neko ko je dosao sa sela da uredjuje grad (pogledaj malo gore bolje "naravno ne mislim samo na rodjene nego ljude koji su proveli dosta dugo u BL") .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2004, 19:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Merhaba je napisao:
Pametni ljudi u ostalim drzavama masu para ulazu da sacuvaju starije objekte a mi ih rusimo sa ceifom i nazivamo stracarama.Novi objekat je uvijek lako napraviti ali onaj stari nikad vise.
Sve one objekte od Palasa do pijace,oko Ferhadije do SUP-a,Seher... treba malo renovirati ali niposto rusiti.

Slazem se u potpunosti sa tobom, te objekte treba renovirati i sacuvati ih od propadanja.
Kuce u predjelu Ferhadije su tu kao istorijski spomenici koje naposljetku trebamo sacuvati kada su vec mnogi odletjeli u zrak.
U centru Bostona izmedju ogromnih nebodera nalazi se jedna mala crkvica koja je stara nekih 300 godina. Ta crkvica je istorijski spomenik i turisti koji dodju u Boston obavezno se prosetaju do te crkvice pored koje se slikaju i uzivaju u toj starini od samo 300god. Lako je izgradjivati nove objekte od mramora i mesinga,da li zelite da vam grad izgleda kao jedan novi trzni centar. Grad vrijedi onoliko koliko je star i koliko ima spomenika koji obiljezavaju njegovu proslost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2004, 20:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Balkan Expres ..amen :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2004, 09:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Balkan Expres je napisao:
Merhaba je napisao:

Slazem se u potpunosti sa tobom, te objekte treba renovirati i sacuvati ih od propadanja.
Kuce u predjelu Ferhadije su tu kao istorijski spomenici koje naposljetku trebamo sacuvati kada su vec mnogi odletjeli u zrak.
U centru Bostona izmedju ogromnih nebodera nalazi se jedna mala crkvica koja je stara nekih 300 godina. Ta crkvica je istorijski spomenik i turisti koji dodju u Boston obavezno se prosetaju do te crkvice pored koje se slikaju i uzivaju u toj starini od samo 300god. Lako je izgradjivati nove objekte od mramora i mesinga,da li zelite da vam grad izgleda kao jedan novi trzni centar. Grad vrijedi onoliko koliko je star i koliko ima spomenika koji obiljezavaju njegovu proslost.

koliko god to bilo fino ja se ne slazem sa tim. Grad ne cini kamenje vec ljudi, ja bi radije da banjaluka bude poznata po dobrim i prijatnim ljudima toplog srca koji ugoscuju sve strance nego po nekim starinama. Dalje, ako ce na mjestu nekih rusevina napraviti nesto sto ce grad imati koristi ( kulturni centar, sigurna kuca za zene, racunalnicki centar itd. ) opet sam za to da se kuse te kucice ( ostavio bi ono sto je bas staro i ima neko kulturno znacenje- kuca napola srusena od prije sedamdesetak godina u centru grada nama ama bas nikakvo kulturno bogatsvo, jedino ako je neko poznat zivio u njoj )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2004, 15:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Ne znam da li je ona kuca pored Mustanga jos u zivotu , steta je sto je ta kuca prepustena zubu vremena, otkako pamtim to je bila napustena kuca koja je imala potencijal da se obnovi, sada.... ko zna , mozda vise nije tamo a steta , zaista steta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2004, 16:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Balkan ta kuca vec odavno ne postoji....da li je imala potencijal ili ne ..izgledala je stravicno...rusevina..urbanizacija je ok, ali u granicama normale. A kod nas trenutno ta "normala" ne postoji...svi se guraju u centar, koji je ruku na srce premali da primi sve potencijalne "velelepne" zgrade.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]