evo,da poput najvećeg narcisa malo citiram sam sebe,čisto da vidite koliko sam ja pametan,i kako nikad nisam general poslije bitke

....post je od Sv Save ove godine,27 januara,i sam se sebi divim kako sam predvidio sve ove aktuelne teme,grahovac,evropa,draško ilić....
viewtopic.php?f=79&t=50344&start=64380
GRAHOVACCitiraj:
sa profesionalne starne bi mu sigurno bilo bolje da ga borac proda tamo...više bi ga cijenili neuporedivo...ovdje je uvijek bilo priča kako ga gura ovaj,onaj manager,kako je bolji od njega prvo sakan,pa aco radulović,ivetić,pa kurta i murta,pa kako porodica prodaje imanje da bi gurala njegovu karijeru...iako je bio kapiten bh u svim uzrastima,od pjetlića,pionira,kadeta,juniora,iako je igrao kod svih trenera od zukanovića pa nadalje,ovdje je bila priča kako on igra za u 21 samo zato što je selektor vlado jagodić

...ipak,ljudima iz sarajeva to ne smeta da dođu sa parama,jer vide da je on dao golove i španiji i njemačkoj u21,da je stavio u mali dzep leitnera koji igra za prvi tim borusije dortmund,jednostavno vide potencijal u njemu,igrača koji bi bio okosnica novog,evropskog sarajeva..ali nije to samo banjalučka specifičnost,davno su pametni ljudi rekli da je najteže biti prorok u svom selu....doduše,bilo je i pretjerivanja u drugom pravcu,npr za mene je on uvijek bio najbolji,i kad nije...iako svako dobronamjeran vidi da on baš ima smisla za fudbal,pregled igre,pas,šut,da trči kao lud i može dvije utakmice odigrati odjednom,ipak ostaje činjenica da on m ora popraviti duel igru,ako hoće da postane ozbiljan igrač za ozbiljnu ligu..
....i možda i najvažnije,iz šamionskog (ili bar vicešampionskog sarajeva),ogromne su mu šanse da ode u brazil,ako odigra na nivou kao i dosad,i ako ga povrede mimoiđu..pozicija zadnjeg veznog je ubjedljivo najdeficitarnija u bh reprezentaciji...elvir rahimić je bio strašan igrač,ali sa 38 godina se ne igra fudbal na tako visokom nivou...alternativa je zahirović,a ko imalo prati fudbal,zna da je za njega grahovac u svim selekcijama bio doktor fudbala...ako se tome doda da je i selektor sušić igračka legenda sarajeva,lako je zaključiti da su mu šanse za brazil baš velike otuda,a iz našeg borca bi baš teško vidio SP...iz svega navedenog,vidi se da treba najviše INSISTIRATI da borac dobije procenat od budućeg transfera,jer to bi mogle biti baš velike pare...čak više insistirati na tome,nego se cjenjkati oko nekih 50-tak hiljada maraka gore-dole...bez tog procenta,treba dobro izvagati da li ga uopšte prodavati,jer možda bi borac više para dobio kao onu naknadu za treniranje po uefinim tablicama,nego što je fixna vrijednost transfera!
EVROPACitiraj:
moje mišljenje je da mi jako male šanse za evropu imamo ove godine,i sa grahovcem i bez njega,zato je bolje uzeti pare i krpiti ove najurgentnije stvari,da nas bar ne tuže i ne suspenduju pred svaku utakmicu...kažem,teško ćemo u evropu,jer kad se pogleda stanje u kupu i prvenstvu,skoro je izvjesno da će se opet kao i lani,morati biti treći da bi se izborila evropa...bez obzira na ovaj dream team sarajeva koji će dominirati u godinama koje dolaze,koji će imati i jako zapažene nastupe u evropi,mislim da će ipak i ovog puta prvak biti željezničar,jer ovaj raspored kao da je pravio amar osim lično

...sarajevu čak ni pobjeda u derbiju neće donijeti titulu,jer iaju gostovanja kod nas,pa u zenici,itd,a ja uopšte ne vidim gdje će željezničar izgubiti i bod...preostaju im gostovanja njima "prijateljskim" klubovima rudaru,radniku,olimpiku,veležu i leotaru!!...kod kuće im je malo teže,ali uz uigran tim,malo sudije,malo publiku koja najbolji pritisak radi u ovoj ligi,pobjediće i te utakmice,kako tako osim sarajeva...znači,ako uzmemo da su ta dva prva mjesta skoro izvjesno rezervisana za sarajevske klubove,teško je povjerovati da ćemo mi biti baš odmah iza njih,jer se svi ostali zasad mnogo ozbiljnije spremaju od nas...onako jak olimpic,sad još pojačan zebom i sesarom,pa široki i zrinjski koji su sačuvali ekipe i dodatno se pojačali brazilcem,pa stevom nikolićem,a kojima uz to još i gostujemo...kažem,jako,jako teško ćemo i na terenu do evrope,skoro nemoguća misija...ipak,sviđa mi se kako jović razmišlja,on se čak ni titule ne odriče,a evrope pogotovo!
DRAŠKO ILIĆCitiraj:
što se ostalih događanja u našem klubu tiče,mene sve neodoljivo podsjeća na događaje od prije tačno godinu dana..isto ovako su mrljavili,16 puta odgađali skupštinu,da bi kasnije radulj svaki intervju započinjao sa "mi smo klub preuzeli 1.aprila,kad je rok za licenciranje već bio istekao...

..."....ali eto,nisam ove godine nešto ni opterećen evropom,pa se i ne nerviram zbog toga....jedino me može sjebati ako se opet nešto naglo pojačamo,pa se opet naložim na rezultat...ali,nije meni rezultat nikad ni bio u prvom planu,u suprotnom bih navijao za barcelonu
da čujem,imal ko pametniji,ili će odsad bit dovoljan šlagerov osvrt na polusezonu,pa da znamo šta nas čeka?