banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Mar 2014, 08:51 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 18 Jun 2009, 16:45
Da li je neko isprobao taj "Android smart TV box" ? navodno od obicnog TV-a napravi smart TV
interesuju me vasa iskustva i komentari

evo primjer sa pika:
http://mobitelshop.pik.ba/artikal/11228 ... -core-gpu/

Koliko sam uspio primjetiti, sa ovim se dobije android uredjaj koji za ekran koristi TV ?
Da li vrijedi tih para, i da li je to jedna od onih stvari koje "moram kupiti!" i onda kada kupim upalim 2-3 puta i to je to...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2014, 09:00 
Iskreno, ne djeluje ovo lose...

Spojis mis i tastaturu i od televizora napravis racunar, cak nabije i 12000 na antutu benchmarku...

Tehnicki, ovo je bas to sto kazes, android uredjaj bez ekrana...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2014, 09:18 
Majstor
Majstor

Cini se dobro za youtube, filmoviziju, i pokoju igricu :)

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2014, 12:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Ovi i nisu preduvali toliko cijenu, inače možeš proći malo jeftinije ako naručiš na ebay-u sa dostavom izađe oko 55 zelembaća iliti oko 80 KM... dok ovo na piku je 110 KM sa dostavom...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2014, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Pa bolje onda ovo uzeti:

http://www.ebay.com/itm/CS838-MX2-AM6-A ... 43c69e4b28

ili

http://www.ebay.com/itm/MK809III-Androi ... 258ab638a4

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2014, 15:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Već par mjeseci koristim sličan box i veoma sam zadovoljan. U odnosu na tvornički konfigurisane "smart tv" koji koštaju 20-30% više nego obični tv aparati i obično imaju fabrički instaliran YouTube, Facebok i još 20-30 totalno beskorisnih aplikacija, ovo je korak dalje, kao nebo i zemlja, iako košta nekih 100 KM, znači prihvatljivo rješenje za većinu. Jedini uslovi koji se postavljaju pred tebe kao kupca je da imaš tv sa HDMI ulazom (svi noviji tv aparati, osim onih "debelih" crt) i WiFi kod kuće, ili gdje ćeš već ovo koristiti.
Korištenje nije nikakav problem, svako ko je jednom u životu koristio android telefon prepoznaćre se i u ovome. Ista instalacija, isti koncept. Bežična tastatura i miš čine stvar ekstra lakom i pogodnom, te ovaj box pretvaraju u računar koji se skoro po svemu može mjeriti sa PCom (skoro, ne u potpunosti, ali s obzirom na cijenu, prihvatljivo). Naravno, i dodatni USB-hub je poželjan, ako želiš prikopčati web kameru za Skype ili usb memoriju sa koje ćeš da gledaš filmove.
Uz instalaciju aplikacije MX Player (i obavezan MX Player Codec Armv 7) dobijaš dobar media-player koji čita sve formate (od onih koje sam probao). Isti player može se koristiti da dekodira network stream na kome se zasniva IPTV. Znači, ogromna ponuda TV kanala (linkove ćeš naći na internetu, nije problem).
Kvalitet, naravno, zavisi od brzine interneta koji imaš.

Naravno, moram pomenuti i Apple TV koji koriste korisnici Iphone/iPad/uopšte Mac koji se zasniva na preslikavanju sadržaja primarnog aparata na tv ekran.
Android box je samostalan, ne ovisi o drugim aparatima, mada se može, DLNA tehnikom, srediti stream sa telefona, tableta ili PCa (video i audio sa memorije, ali ne i stream).
Zvuči komplikovanije nego što je u stvarnosti, ali lako se uči. :)
Ne znam jesam li šta zaboravio (ovo pišem već treći put, prethodna dva puta sam imao problema sa pristupom na forum, pa mi je post nestao.
Ako imaš pitanja, slobodno pitaj, probaću da ti dam odgovore koji te interesuju.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2014, 16:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Imam takođe Android TV box, ali quad core koji radi na 1.7 (neomode rom), sa 2GB rama i 8GB interne + microSD 8 gb.

Slika

http://www.ebay.com/itm/MK809-III-Quad-core-RK3188-android-tv-stick-2GB-8GB-bluetooth-Mini-PC-MK809III-/121213589316?pt=US_Internet_Media_Streamers&hash=item1c38e49744

Koristim Logitech K400r tastaturu

Slika

http://www.ebay.com/itm/N-Logitech-K400-Black-Wireless-Touch-Keyboard-K400r-Multi-Touch-Touchpad-/301051835115?pt=PCA_Mice_Trackballs&hash=item46181672eb

Kao što je napisano, ponaša se kao i svaki tablet/telefon. Kod mene je došao slab adapter za struju, pa sam morao naknadno kupiti jači. Prvobitno sam naručio bluetooth tastaturu, što se pokazalo kao loša ideja, jer komunikacija između stika i tastature je bila jako slaba. Kad se igraju neke zahtjevne igre (tipa GTA San Andreas) zna da se pregrije i resetuje. Za web kameru ti preporučujem Logitech C270 HD, jer je provjereno najbolja za skajpanje (posjedujem istu). Što se tiče WI-FI konekcije, bolje da ti ruter bude u blizini, jer svi stikovi koji nemaju eksternu antenu, imaju jako loš prijem. Naravno, nabaci neki custom rom, jer ovi fabrički i nisu nešto.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2014, 16:51 
Majstor
Majstor

Stratokastelu i gavranpero hvala na detaljnijem objasnjenju, svidja mi se nema sta!
Ovo je sehxor postavio je slicno, mozda u prednosti jer ima daljinski...mada i mis i tastatura imaju svoje prednosti :)
Nabavljam definitivno

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2014, 17:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I moj box ima daljinski, ali ja ga nikad ne koristim, jednostavno nije ista stvar kao za tv, video ili dvd. Lakše je sa mišem, namjestiš kursor gdje hoćeš, klikneš lijevo dugme (kao na PC), ako hoćeš da se vratiš korak nazad, onda desno dugme.
Jednostavno.

Kad nabaviš, javi i podijeli iskustva. Srećno!

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2014, 20:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
posto sam u potrazi za led tv .. gledam da uzmem sto vecu dijagonalu zato sto mi je velik dnevni boravak (25m2) ... ali me koci to sto gledam da ima smart u sebi .. vi znaci predlazete da je bolje uzeto taj box, to djeluje mnogo jeftinije.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2014, 20:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jeftinije i bolje u svakom slucaju, jer su mogucnosti daleko vece sa externim androidom nego sa integrisanim, naravno u nizem cijenovnom rangu.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2014, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dodao bih, trenutno je tako bez obzira na cjenovni rang. Proizvođači tv-a moraju, da bi zadovoljili zahtjeve tv-operatera ograničiti neke stvari koje bi mogle ugroziti profit istih. Otprilike kao što je na zapadu nemoguće kupiti dreambox na istom mjestu gdje se prodaju pretplate na tv-pakete. Jedno s drugim ne može. Pošto se sve stvari proizvode po specifikaciji velikih, nema razloga vjerovati da će se tu nešto promijeniti prije nego što se pojavi čist android tv gdje će biti moguće promijeniti rom i srediti ga onako kako je danas moguće sa telefonima.
Do tada, standard će biti dobar ekran i android box, bar što se mene tiče.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2014, 15:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Ovo nije lose,mada imam dm 800hd se wi-fi tako da njega koristim i za net tako da i nemam potrebe za tim,mada me privlaci da sebi narucim jedan i probam :) sad moje pitanje je jel moze ono da radi i bez ove tastature,jel moze na ovaj daljinski od tv-a da se koristi

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2014, 17:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Apr 2012, 20:49
Blueberry netcat m-15 tvcat oko 120-130 km i air mis/tastatura radi oodlicno.obavezna instalacija xbmc (uz malo podesavanja
i showbox i uzivanje. U hd filmovima i serijama kao i tv strimovima (sve sto vam padne na pamet od sporta)

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2014, 21:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ssaassaa je napisao:
Ovo nije lose,mada imam dm 800hd se wi-fi tako da njega koristim i za net tako da i nemam potrebe za tim,mada me privlaci da sebi narucim jedan i probam :) sad moje pitanje je jel moze ono da radi i bez ove tastature,jel moze na ovaj daljinski od tv-a da se koristi

Možeš da prikopčaš obični (wireless) miš, to je optimalno rješenje, pošto je ovo više nalik na PC nego na TV.
Ako već imaš 800HD, onda možeš koristiti sve pogodnosti koje taj box pruža. I na njemu možeš da stvoriš novu mapu među favoritima (IPTV) i da u nju ubacuješ one IPTV kanale koje ne možeš iz bilo kojih razloga da gledaš preko satelita (pretpostavljam da je S verzija u pitanju). Jedino što je potrebno je odgovarajući plugin. U tom slučaju možeš (naravno ) koristiti daljinski od DM800HD da mijenjaš kanale.
Ako treba pomoć, reci. Ako imaš kakvo iskustvo da podijeliš, reci opet, i ja sam radoznao kada je tehnika u pitanju. :D

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2014, 21:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Ma znam ubacim nekada iptv kanale,ali iskreno,losa slika pa me i ne zanima toliko.Jedino sto mi je taj sk bio interesantan,mada i ovaj hrvatski prenosi partizana u evroligi i sve ostalo sto i ovaj srpski tako da se ne smaram vise sa tim.Nekada preko dm gledam youtube i preko mediaportala gledam naravno filomove

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2014, 21:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nije neophodno da bude loša slika, samo moraš da tražiš svježe linkove.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2014, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

znaci vise ima mogusnosti neko uzeti smart tv, slabo se razumijem pa pitam .. ovi su mi smart tv nesto skupi .. nema ih ispod 1200 KM sa vecom dijagonalom.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2014, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa bukvalno ti je cijeli TV pretvoren u Android, kao tablet i imas sve mogucnosti pa ti sad uporedi specifikacije smart TV-a sa Android tabletom.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2014, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

da nisam ovdje procitao sigurno bi se zaletio i kupio smart tv ... ostace mi para za android box :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]