Već par mjeseci koristim sličan box i veoma sam zadovoljan. U odnosu na tvornički konfigurisane "smart tv" koji koštaju 20-30% više nego obični tv aparati i obično imaju fabrički instaliran YouTube, Facebok i još 20-30 totalno beskorisnih aplikacija, ovo je korak dalje, kao nebo i zemlja, iako košta nekih 100 KM, znači prihvatljivo rješenje za većinu. Jedini uslovi koji se postavljaju pred tebe kao kupca je da imaš tv sa HDMI ulazom (svi noviji tv aparati, osim onih "debelih" crt) i WiFi kod kuće, ili gdje ćeš već ovo koristiti.
Korištenje nije nikakav problem, svako ko je jednom u životu koristio android telefon prepoznaćre se i u ovome. Ista instalacija, isti koncept. Bežična tastatura i miš čine stvar ekstra lakom i pogodnom, te ovaj box pretvaraju u računar koji se skoro po svemu može mjeriti sa PCom (skoro, ne u potpunosti, ali s obzirom na cijenu, prihvatljivo). Naravno, i dodatni USB-hub je poželjan, ako želiš prikopčati web kameru za Skype ili usb memoriju sa koje ćeš da gledaš filmove.
Uz instalaciju aplikacije MX Player (i obavezan MX Player Codec Armv 7) dobijaš dobar media-player koji čita sve formate (od onih koje sam probao). Isti player može se koristiti da dekodira network stream na kome se zasniva IPTV. Znači, ogromna ponuda TV kanala (linkove ćeš naći na internetu, nije problem).
Kvalitet, naravno, zavisi od brzine interneta koji imaš.
Naravno, moram pomenuti i Apple TV koji koriste korisnici Iphone/iPad/uopšte Mac koji se zasniva na preslikavanju sadržaja primarnog aparata na tv ekran.
Android box je samostalan, ne ovisi o drugim aparatima, mada se može, DLNA tehnikom, srediti stream sa telefona, tableta ili PCa (video i audio sa memorije, ali ne i stream).
Zvuči komplikovanije nego što je u stvarnosti, ali lako se uči.
Ne znam jesam li šta zaboravio (ovo pišem već treći put, prethodna dva puta sam imao problema sa pristupom na forum, pa mi je post nestao.
Ako imaš pitanja, slobodno pitaj, probaću da ti dam odgovore koji te interesuju.