Neko moje struke bi trebalo da panično pazi na rokove trajanja svega u kući, prosto ti to postane profesionalna deformacija,

ali još uvijek se ne dam tako da se kod mene to odnosi samo na hranu i lijekove.

Na kozmetiku tako-tako.
Ja pazim na gelove za tuširanje, kreme, losione, mlijeka i ostalo što se nanosi na neku veću površinu kože i što se djelomično ili većinom upija. Tako da pazim i na tonirane kreme i tečne pudere. Ovakve stvari kupim u dovoljno dobrom roku da sebi dam vremena da ih potrošim. Recimo, krema za lice mi ne bude više od mjesec-dva (ljeti i kraće, pričamo o pakovanju od 50 ml), tonirane kreme mi budu oko 6 mjeseci ili nešto duže (od jeseni do vrućina, kada je vruće samo obična krema) a tečni puder nikad ne potrošim u roku od godinu nakon otvaranja, ali i ako stoji duže od toga ne sikiram se ako mu je dobar primarni rok, mada pripazim na karakteristike.
Na sve ostalo ne obraćam puno pažnje što se tiče roka nego pazim na fizičko-hemijske karakterisitke. Imam sjenki za oči, kreona i ruževa za koje znam da sam ih kupila prije nekoliko godina ali niti sam ih potrošila niti sam ih bacila nego ih povremeno koristim. JEdnostavno, ne može se stići potrošiti. Npr najviše koristim crni kreon a i on mi traje brat-bratu pa 3 godine sigurno, ako ne i više i tek sam ga dopola potrošila.
Činjenica je da ne trošim puno dekorative (moja komplet šminka, sa svim četkicama i džombastim proizvodima tipa bronzera) stane u jedan srednji neseser. I generalno, nikad ne gomilam šminku baš zbog toga što malo-pomalo potroši se puno para na nju a ne iskoristi se. Imam jednu maskaru dok je ne potrošim, onda kupim drugu. Jedan puder. Jedan korektor. NEma mi ništa gluplje nego imati u isto vrijeme po 5 maskara koje se suše, 10 parfema koji lape, 15 gelova za tuširanje da ti "potrefe raspoloženje" kako jedna moja drugarica kaže.

Jedan proizvod (eventualno dva) koje trošiš dok ne potrošiš a onda ako ti je dosadio ili hoćeš da eksperimentišeš, kupiš drugi.