banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 20:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1796 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 90  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Feb 2014, 22:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
BeckaSkola je napisao:

Samo ti hocu reci da nije bas toliko sve u njihovim rukama. Znamo mi vrlo dobro cije su marionete politicari, ali kad je narod slozan, moze se dosta toga uraditi za dobrobit ljudi. Naravno da Banja Luka nece biti Zeneva, ali mislim da bi se standard definitivno mogao popraviti da se pritisnu politicari.

Pokušao je i Slobo ne biti ničija marioneta pa ga sjebaše ko kakvog đilkoša, jednostavno smo mi suviše mali da bi prkosili EU i SAD...kako naš narod kaže...sa rogatim se nije bosti,a da možemo ove naše sa vlasti prevaspitati ili promjeniti...možemo.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 22:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Ja nisam ni rekao da treba prkositi Americi i EU. Previse smo mi sitni da bi se nekome inatili, ali i dalje stoji teza da moze bolje. Srbija je vec dobila par samara 90tih..

A to da mi prevaspitavamo bankare, da mi razjebavamo raju sa menhetna, nece moci. Ali i dalje mislim, da ima prostora za napredak u RS.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 22:10 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
naravno da nismo bitni..i napisao sam da smo bitni samo utoliko da nijedna od ovih nasih drzavica vise nema nacionalnu banku,vec samo njegove banke koje medjusobno glume konkurenciju...radis u robovlasnickom odnosu samo da bi mu otplacivao kamate,a on bez rada kupi kajmak...samo zato smo mu bitni,i da izvlaci zeljeznu rudu iz ljubije....

a da smo bas totalno nebitni,mozda bi i taj nesrecni slobo,koga kolega pomenu,jos bio na vlasti...presudilo mu je sto nije dao banke i pljackasku privatizaciju privrede.

uostalom,cini mi se da govorimo istu,ili bar slicnu stvar,samo manitu se zna ljepse od nas izraziti.

a da nam i u "zadatim" vrijednostima,moze biti 30-40% bolje,to se slazem.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
BeckaSkola je napisao:
Ja nisam ni rekao da treba prkositi Americi i EU. Previse smo mi sitni da bi se nekome inatili, ali i dalje stoji teza da moze bolje. Srbija je vec dobila par samara 90tih..

A to da mi prevaspitavamo bankare, da mi razjebavamo raju sa menhetna, nece moci. Ali i dalje mislim, da ima prostora za napredak u RS.

Naravno da ima ali dok god se politicka kultura i civilne vrijednosti ne budu paralelno razvijale i u RS i u FBiH, sanse su minimalne.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cZ132IzgFXY[/youtube]

Poslednji put menjao Choban dana 06 Feb 2014, 22:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Manitu slozili smo se, dodjosmo do poente.

I opet u zacaranom krugu.. a univerzalnog rijesenja nema. Tuzlacima dajem optimisticno jos nekih 2-3 dana zustrih protesta. A ove banjalucke protestante na satnicu necu ni komentarisati, ni zasluzili nisu.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 22:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
naravno da nismo bitni..i napisao sam da smo bitni samo utoliko da nijedna od ovih nasih drzavica vise nema nacionalnu banku,vec samo njegove banke koje medjusobno glume konkurenciju...radis u robovlasnickom odnosu samo da bi mu otplacivao kamate,a on bez rada kupi kajmak...samo zato smo mu bitni,i da izvlaci zeljeznu rudu iz ljubije....

a da smo bas totalno nebitni,mozda bi i taj nesrecni slobo,koga kolega pomenu,jos bio na vlasti...presudilo mu je sto nije dao banke i pljackasku privatizaciju privrede.

uostalom,cini mi se da govorimo istu,ili bar slicnu stvar,samo manitu se zna ljepse od nas izraziti.

a da nam i u "zadatim" vrijednostima,moze biti 30-40% bolje,to se slazem.

Ma Slobo je zrtva svoje vlastite bahatosti i samoujerenosti, jebes politicara koji ne shvata da je pad Istocnog bloka i rusenje Berlinskog zida na nivou svjetske politike, ekonimije i kulture jedna od tacaka preloma tipa industrijska revolucija. Morao je shvatiti tadasnju snagu Rusije i bipolarnost koja se raspala u unipolarnost.Npr, Hrvati su to shvatili. Mislim, ne treba biti mnogo pametan pa zakljuciti da se Jugoslavija raspadala 2012 da bi rezultat bio sasvim drugaciji. I jos je upao u matricu 'poslednji komunisticki bastion u Evropi'. On je trebao u tom trenutku da posluzi kao primjer ostalim sitnim i neposlusnim drzavicama, a narod je i tako i tako kolaterala.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 22:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2009, 01:51
https://twitter.com/Boris_AJB/status/43 ... 20/photo/1

Boris Gagić sa lica mjesta javlja: Omega nije opljačkana!

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 22:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Al Jazeera opet: Nas Boris Gagić iz Tuzle upravo javlja da nikakvih masovnih pljacki nije bilo. I da ni policija TK ne zna ko siri te dezinformacije.

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
http://www.youtube.com/watch?v=iPaicd0Y ... pp=desktop

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 22:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Trenutno je mirno. Komunalci peru ulice. Nema raje, nema policije. Izlozi su čitavi, nema pljačke, to je policijski spin #Tuzla #Protesti

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 22:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Cosa Nostra je napisao:
http://www.youtube.com/watch?v=iPaicd0YIls&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DiPaicd0YIls&app=desktop

Možda su nam slični uzroci.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
http://zeportal.net/policija-krece-u-de ... gradanima/

Kako nezvanično saznajemo, sindikat policije Zeničko dobojskog kanotna od sutra najavljuje ulazak u štrajk, a prema riječima našeg izvora policajci su spremni pridružiti se građanima. Pored njih štrajkom su zaprijetili u još nekoliko kantona.

боме, све су веће прилике да ће тући бањалучка милиција да очува босну :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 22:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
butun tuzla jedan kordon muzla
pase fali - pendreci su mali

malo viski malo kokakola
malo naser malo ivo lola

podigli se i kurci i palci
spustili ih naši specijalci

maevice širi svoje grane
i prifati mlade huligane

za slobodu sad se bošnjak dere
prozor lomi, pali kontejnere

bekvokali:

kolikoe ispod tuzle rupa
još je više po fejsbuku grupa

kolikoe na konjuhu grana
još je više po fejsbuku strana

ne plaši se, majko moja mila
protestujem sasvoga profila

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 22:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Mene su vala iznenadili oni u sarajevu klinci što su krenuli probijati u zgradu vlade, porasla im muda odjednom 8)

Al me satraše ovi kvazi analitčari što svi u glas viču "početak kraja sadašnje vlasti",aaaaaaaaa majko mila

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 22:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BeckaSkola je napisao:
Manitu slozili smo se, dodjosmo do poente.

I opet u zacaranom krugu.. a univerzalnog rijesenja nema. Tuzlacima dajem optimisticno jos nekih 2-3 dana zustrih protesta. A ove banjalucke protestante na satnicu necu ni komentarisati, ni zasluzili nisu.

To sam od prvog posta na temi objasnjavao. Imamo tri istorije i tri istine a da bi smislili univerzalnu i tacnu, koja je negdje izmedju, svako treba smoci snage i uci u kozu onoga drugoga te sagledati njegovre razloge. Bosnjaci su zadnjih 15 godina ekstrmno lose indoktrinirani i ne mislim da je tu narod kriv ali takva je bila politika njihovih elita, i sada se jako tesko mogu pribliziti nekoj zajednickoj sredini. Pazi kada niko nije ustao i rekao daj da pogledamo te dokaze za zlocine u Podrinju. Alo, pa tako se ne gradi ni suzivot ni pomirenje. Niko, nego cjela nacija napravi kolektivnu redukciju i kaze Hag je njega oslobodio?!? Je l mi zivimo u Hagu ili zajedno u Bosni? A sud u Hagu je dominantno politicki, ne sporim da treba kazniti zlocince ali i po broju zrtava i po broju protjeranih ispade da od Srba nije niko stradao?!? I to je sad aksiom u Sa, i taj neko ih je zaveo da namjerno opstruisu i neciju drugu istinu u BiH. Medjutim, tako je istovremeno i ubijaju. Znaci, nema sumnje da su osudjeni zlocini u Sreberenici, Tomasici, Zvorniku, Prijedoru, Sanskom mostu, Bijeljini...i da ce jos trebati procesljati i kazniti sve ubice koje okaljase srpski obraz, ali sta je sa tim Sjekovcem, sta sa Podrinjem, Tarcinom. Mi mozemo krenuti samo od 0, a to je da svi odgovaraju za sve, stvaranje neke politicke istine vodi u propast. Srbi su takodje daleko od cvjecki, bahatost i preimucstvo u naoruzanju iskoristena je za nevojnicko i nehumano izivljavanje, zaplasivanje i protjerivanje civila, Hrvati su podmetali gdje su god mogli. I sta sad, samo Srbi trebaju odgovarati? Evo ti nekozistenosti bosnjacke politike: Recimo da je u BiH bio i gradjanski rat ali je bilo i elementa vjerskog i agresije itd. Ako je sudjeno i presudjeno hrvatskim generalima za projekat Herceg Bosne i posredno hrvatskoj politici za pokusaj cjepanja BiH, zasto je centralna vlast za agresiju tuzila samo Srbiju a nije Hrvatsku? Ili, ako je referndum legalan bez jednog konstitutivnog naroda, zasto sad referendum Hrvata i Srba o disoluciji ne bi bio legalan, opet je dva na jedan? Missim, ako je legalan zasto je jedan od kljuceva Dejtona zastita vit. nac. interesa? Previse je jednostavnih stvari koje bosnjacka politika ne zna rijesti i tako su proizveli i Lemija i na kraju, ucinili dejtonsku strukturu kao realnost iz koje Srbi ne smiju izaci jer se Bosnjaci ponasaju veoma neprijateljski i opasno prema njima. I to je politicka realnost kao osnov za dalji nastavak egzistencije BiH. Uvijek odem u off i bespotrebne digresije jer bih stvarno volio da narodi u ovj zemlji zive bolje. Medjutim, oni su toliko glupi da ni milion ovakvih i slicnih recenica ne moze promjeniti zabetoniranu ideologiziranost u tintarama.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 22:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
manitu@
Srpski narod nije uopste beznacajan o itekako smo mi znacajni,to sto nismo organizovani to sto nismo previse zainteresirani za svoju sudbinu opcenito to je druga prica ali reci za jedan narod koji broji 10 milki da je nebitan faktor je u krajnoj liniji neozbiljno...niti smo neradnici to sto vecina ne radi proistice iz ovog prvog problema...
Sto se tice Slobe on je vise tragicna figura jednog dogadjaja,sta god da je uradio ma da se zapadu u dupe uvlacio Srpski narod bi prosao isto...nas na zapadu gledaju kao male Ruse samim time mi smo njima trn u oku i dugorocna prijetnja...ona prijetnja koja moze da ojaca ako i Rusija ojaca... veze to sa Slobodanom nema zapad na pravoslavni narod ne gleda blagonaklono i to nisu samo 90-te nego je tako bilo i u daljoj proslosti....Hrvati i Siptari su dobili primat ne zbog lose Srpske politike nego zbog velike Srpske opasnosti a koju Hrvati i Siptari ne predstavljaju niti ce ikada...bar ne u tolikoj mjeri...a koliko smo mi opasni po Evropu ti pokazuje ta cinjenica koliko se trude da nas apsolutno zatru...i dok ne budemo svjesni nase bitnosti ovdje drugi ce nam kapu krojiti...dobro organizovan Srpski narod moze stati sam u kraj i tajkunima i pljackasima u svojim redovima ali i velikim silama...koliko toliko....sigurno puno vise nego sto trenutno mislimo.....

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 22:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Hebe Manitu, ne vadi.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 22:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:
manitu@
Srpski narod nije uopste beznacajan o itekako smo mi znacajni,to sto nismo organizovani to sto nismo previse zainteresirani za svoju sudbinu opcenito to je druga prica ali reci za jedan narod koji broji 10 milki da je nebitan faktor je u krajnoj liniji neozbiljno...niti smo neradnici to sto vecina ne radi proistice iz ovog prvog problema...
Sto se tice Slobe on je vise tragicna figura jednog dogadjaja,sta god da je uradio ma da se zapadu u dupe uvlacio Srpski narod bi prosao isto...nas na zapadu gledaju kao male Ruse samim time mi smo njima trn u oku i dugorocna prijetnja...ona prijetnja koja moze da ojaca ako i Rusija ojaca... veze to sa Slobodanom nema zapad na pravoslavni narod ne gleda blagonaklono i to nisu samo 90-te nego je tako bilo i u daljoj proslosti....Hrvati i Siptari su dobili primat ne zbog lose Srpske politike nego zbog velike Srpske opasnosti a koju Hrvati i Siptari ne predstavljaju niti ce ikada...bar ne u tolikoj mjeri...a koliko smo mi opasni po Evropu ti pokazuje ta cinjenica koliko se trude da nas apsolutno zatru...i dok ne budemo svjesni nase bitnosti ovdje drugi ce nam kapu krojiti...dobro organizovan Srpski narod moze stati sam u kraj i tajkunima i pljackasima u svojim redovima ali i velikim silama...koliko toliko....sigurno puno vise nego sto trenutno mislimo.....

Pazi, postujem tvoje pravo na takvo misljenje ali smatram da je ono iskljucivo plod socijalnog konstrukta koji je proizveden politickim diskursom nase vlasti. Realno, kada kazes da smo bitni moras navesti o cemu mi to na nivou globalnog svijeta odlucujemo i sta to tacno zavisi od nas? To sto se Rusija sprda sa nama i silji se sa EU i SAD nesto malo preko nas nema bas sustinske veze. Ili ti mislis da je Putinova zadnja izjava o privatizaciji INE i gasenju Broda izraz ljubavi prema nama? Regionalno smo takodje poslusnici i nase elite igraju, kako vec rekoh, za male evropske spekulativne bankice, i to je sve.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 22:57 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
BeckaSkola je napisao:
Da li su ikad u BL zabiljezeni protesti ovog obima i intenziteta kao u Tuzli?

Govorim naravno o periodu 1995 - naovamo.

7.maja 2001 i 18.juna 2001 su bili veci protesti i neredi nezapamceni u Banjaluci

Povod protesta je bio postavljanje kamena temeljca za dzamiju ferhadiju,7.maja 2001 ,izbili su veci neredi u kojima je jedno lice izgubilo zivot,zapaljeno je 15 autobusa,nekoliko automobila itd

Ipak 18.jun 2001 u BL je vise licio na Tuzlu danas,tada je ponovljeno polaganje kamena temeljca za ferhadiju,tog dana su u Banjaluku dovucene velike policiske snage ,napravljen je zivi stit od policije okolo.Ali opet je nekoliko hiljada ljudi pokusalo da probije kordon i doslo je do teske tuce sa policijom koja je bila primorana da upoterbi vodene topove i baca suzavac

Poslednji put menjao ozna dana 06 Feb 2014, 23:01, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1796 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 90  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]